Kao što rekoh, ako je nešto mimo zakona onda moraju svi vidjeti, ako neki vide onda je halucinacija. Pričali smo o dogadjaju koji je protivan zakonima fizike, halucinacija nije protivna zakonima fizike. Ne razumijem šta ti dalje pokušavaš dokazati. Protivno zakonima fizike bi bilo kada bi Sunce stalo i svi vidimo da je stalo. Naravno, ovo ne bi značilo da je Sunce stalo nego da se Zemlja prestala okretati ali svejedno. A nemamo dokaza da se takav dogadjaj ikada desio. Anegdote pojedinaca nisu dokaz. Upravo činjenica da svi nisu vodjeli to "zaustavljanje" je dokaz da je u pitanju halucinacija/laganje.teodati wrote: ↑30/08/2025 14:45Nije trebao vidjeti nitko što Sunce radi osim njih koji su tamo bili, jer očito ne shvaćaš kako simulacija funkcionira.nemezis wrote: ↑30/08/2025 08:31Ako je Sunce stvarno zaustavljeno, to je trebao vidjeti svako kome je u tom trenutku bio dan, ne znam šta tu nije jasno.teodati wrote: ↑29/08/2025 16:08
Ne možemo, jer nije preko 50 000 ljudi haluciniralo, i svi su to isto vidjeli, ajde da je samo nekoliko to vidjelo, ali ako baš svi vide isto onda to nije halucinacija, ne praviš razliku između halucinacije i simulacije, a trebala bi.
A recimo, konkretno imaš na tisuće kršenja zakona fizike, u srednjem vijeku jedno mjesto u Francuskoj voda je potpuno sve tamo poplavila, svaku kuću, cijelo mjesto, jedino je pred oltarom u crkvi ostalo suho, a voda je sa strane stajala okomito oko oltara, dok je ostali dio crkve bio poplavljen kao i to mjesto, vidjeli su to svi i posvjedočili, i vjernici i nevjernici, dakako da je to protivno zakonima fizike, ali treba čitati neke stvari a ne govoriti napamet da se nije dogodilo, a jeste.
Imaš takvih primjera koliko hoćeš, ali meni oni nisu potrebni jer znam da postoje Inteligentna bića koja su napravila svemir pa i zakone fizike, i da ih mogu mijenjati kako hoće i kada to žele.
Isus je recimo trenutno zaustavio oluju, što je nemoguće po zakonima fizike, hodao je bez problema po vodi kao da je neka čvrsta podloga, stajao je na oblacima kao što mi stojimo na čvrstom tlu, promijenio vodu u vino, paralizirane ljude trenutno ozdravljao da su odmah ustali i hodali, od nekoliko kruhova i riba napravio trenutno na tisuće komada, mrtve ljude oživljavao, opet protivno zakonima i fizike i prirode, i tak dalje,
Naravno, može netko reći da se to nije dogodilo, da je to samo priča, ali nitko nema dokaza da je to izmišljeno, a isto tako ni da se upravo tako sve dogodilo, a pametni ljudi ne tvrde nešto o nečemu što se ne zna, jer je to onda samo nečije mišljenje a ne činjenica, tako je i sa tvojom tvrdnjom da se nikada nije dogodilo nešto protivno zakonima prirode, nabrojio sam neke stvari, a kako rekoh, ima takvih na tisuće, eto ukratko.
A ta poplava, znači ljudi su dok je sve bilo poplavljeno išli gledati kako voda stoji okomito? A koji su to nevjernici bili u srednjem vijeku? Pa tada je bilo dovoljno da seljaku neko kaže da se to desilo i to je za njega bila istina.
Još jednom, da smo ti i ja recimo, točno jedno pored drugoga, ako se vrši simulacija na nas, na našu svijest, ali ne ista, ja ću vidjeti da se fizički događa nešto drugo nego ti, a obje fizičke radnje će se dogoditi istovremeno u našem vremenu, postoje parametri kako se to lako može napraviti, malo prouči što sve simulacija znači, pa ćeš razumjeti do kraja o čemu pričam.
Re: Razotkrivanje Biblije!
-
nemezis
#1126 Re: Razotkrivanje Biblije!
-
teodati
#1127 Re: Razotkrivanje Biblije!
Ne moraju svi vidjeti ako živimo u simulaciji, daj prouči što je simulacija, da se ne natežemo ovdje.nemezis wrote: ↑30/08/2025 16:00Kao što rekoh, ako je nešto mimo zakona onda moraju svi vidjeti, ako neki vide onda je halucinacija. Pričali smo o dogadjaju koji je protivan zakonima fizike, halucinacija nije protivna zakonima fizike. Ne razumijem šta ti dalje pokušavaš dokazati. Protivno zakonima fizike bi bilo kada bi Sunce stalo i svi vidimo da je stalo. Naravno, ovo ne bi značilo da je Sunce stalo nego da se Zemlja prestala okretati ali svejedno. A nemamo dokaza da se takav dogadjaj ikada desio. Anegdote pojedinaca nisu dokaz. Upravo činjenica da svi nisu vodjeli to "zaustavljanje" je dokaz da je u pitanju halucinacija/laganje.teodati wrote: ↑30/08/2025 14:45Nije trebao vidjeti nitko što Sunce radi osim njih koji su tamo bili, jer očito ne shvaćaš kako simulacija funkcionira.nemezis wrote: ↑30/08/2025 08:31
Ako je Sunce stvarno zaustavljeno, to je trebao vidjeti svako kome je u tom trenutku bio dan, ne znam šta tu nije jasno.
A ta poplava, znači ljudi su dok je sve bilo poplavljeno išli gledati kako voda stoji okomito? A koji su to nevjernici bili u srednjem vijeku? Pa tada je bilo dovoljno da seljaku neko kaže da se to desilo i to je za njega bila istina.
Još jednom, da smo ti i ja recimo, točno jedno pored drugoga, ako se vrši simulacija na nas, na našu svijest, ali ne ista, ja ću vidjeti da se fizički događa nešto drugo nego ti, a obje fizičke radnje će se dogoditi istovremeno u našem vremenu, postoje parametri kako se to lako može napraviti, malo prouči što sve simulacija znači, pa ćeš razumjeti do kraja o čemu pričam.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Halucinacija
Eto, halucinacija nastaje zbog napetosti, umora, nesanice, ili stanja trovanja, a više od 50 000 ljudi u Fatimi koji su to vidjeli nisu imali te simptome, dakle se ne radi o halucinaciji.
Uostalom nitko do danas nije dokazao da je to bila masovna halucinacija, a nije da nisu pokušali, samo kažem.
Objasnio sam ti u prijašnjem postu broj 1125 kako prava simulacija funkcionira, ako postoje bića koja su napravila naš svemir, pa neću ponavljati, eto.
- Voddaa
#1128 Re: Razotkrivanje Biblije!
E da, ne samo da si veliki Teodati objasnio sve u onom proslom postu nego si kroz citavih deset godina prenosio mudrost, kap po kap, a svaka kap je bila more. Oni sto misle da znaju, amateri metafizicari i filozofi, nisu mogli podnijeti tvoju istinu pa te banovase, ali ovdje cemo te mi braniti jer istina se ne moze ni ugusiti ni skloniti.teodati wrote: ↑30/08/2025 17:23Ne moraju svi vidjeti ako živimo u simulaciji, daj prouči što je simulacija, da se ne natežemo ovdje.nemezis wrote: ↑30/08/2025 16:00Kao što rekoh, ako je nešto mimo zakona onda moraju svi vidjeti, ako neki vide onda je halucinacija. Pričali smo o dogadjaju koji je protivan zakonima fizike, halucinacija nije protivna zakonima fizike. Ne razumijem šta ti dalje pokušavaš dokazati. Protivno zakonima fizike bi bilo kada bi Sunce stalo i svi vidimo da je stalo. Naravno, ovo ne bi značilo da je Sunce stalo nego da se Zemlja prestala okretati ali svejedno. A nemamo dokaza da se takav dogadjaj ikada desio. Anegdote pojedinaca nisu dokaz. Upravo činjenica da svi nisu vodjeli to "zaustavljanje" je dokaz da je u pitanju halucinacija/laganje.teodati wrote: ↑30/08/2025 14:45
Nije trebao vidjeti nitko što Sunce radi osim njih koji su tamo bili, jer očito ne shvaćaš kako simulacija funkcionira.
Eto, halucinacija nastaje zbog napetosti, umora, nesanice, ili stanja trovanja, a više od 50 000 ljudi u Fatimi koji su to vidjeli nisu imali te simptome, dakle se ne radi o halucinaciji.
Uostalom nitko do danas nije dokazao da je to bila masovna halucinacija, a nije da nisu pokušali, samo kažem.
Objasnio sam ti u prijašnjem postu broj 1125 kako prava simulacija funkcionira, ako postoje bića koja su napravila naš svemir, pa neću ponavljati, eto.
Se kak i dapace, jer tvoje rijeci stoje jace od svake zabrane.
https://forum.krstarica.com/threads/teo ... ga.780240/
-
teodati
#1129 Re: Razotkrivanje Biblije!
Kada smo već kod tih banovanja na forumima, na "forumu hr", sam već na početku rasturao ateiste, tako da sam dobivao privatne poruke od vjernika da ih nitko tako nije rasturio kao ja (a u to vrijeme nisam još završio svoju teoriju, nisam dakle sve o postanku znao kao sada, samo kažem), a onda sam se tamo zakačio s nekoliko moderatora, i to ozbiljno, pa je bilo jasno da su jedva čekali priliku da me zauvijek banuju, i dočekali su je kada sam i ja počeo neke vrijeđati, jer su oni prvo mene vrijeđali, ali ako te moderator banuje na 7 dana jer sam postavio recimo ovo jednostavno pitanje, "Živiš li ti u prostoru i vremenu", onda je jasno koliko je to neobjektivno ponašanje jednog moderator na javnom forumu, a takvih je stvari bilo na desetke, pa je jasno zašto sam banovan tamo, bio netko moderator ili ne treba istinu govoriti a ne pričati bajke, i onda kada ima vlast da te bajke i dalje mogu tamo se čitati a istina ne, to je sramota za neki forum, kratko i jasno.
Na "bugs forumu", sam bio mislim nekoliko mjeseci, i neki su tamo rekli da mi Sheldon iz serije "Veliki prasak", nije ni do koljena, tamo sam zamolio moderatora da otvori jednu temu o postanku svemira, ali nije htio, rekao je da to nije takav forum, a ljudi naveliko početi pričati o tome, pošto sam bio uporan sa molbom, prvo me banirao 3 dana, pa 7, pa onda zauvijek, s obrazloženjem da se nisam držao pravila foruma, ne treba to ni komentirati.
Na "forumu krstarica", sam lijepo pričao s ljudima općenito, i to na svim podforumima, a ne samo o svojoj teoriji, pa sam tako otvorio i jednu temu na religiji o Bibliji, bila je tada to jako čitana tema, sve dok nije došao jedan forumaš koji je počeo vrijeđati sve koji vjeruju u Bibliju, i to besramno, da bolje ne može biti, čekao sam moderatora tamo da ga kazni konačno, jer nije dozvoljeno vrijeđati nekoga na osnovu vjerske pripadnosti, a pošto se nijedan post nije mogao normalno napisati a da dotični ne počne s osobnim vrijeđanjem, ne samo mene (to mi ne bi smetalo jer je bio totalna biblijska neznalica), već svih vjernika u Bibliju, kojih ima nekoliko milijardi, postalo je nemoguće bilo što normalno napisati, pa je moderator zatvorio tu temu, umjesto da je kaznio forumaša koji konstantno osobno vrijeđa vjernike, jer je puno forumaša sudjelovalo na toj temi, e pa kada je tema zatvorena, osobno sam poslao poruku tom moderatoru da to nije u redu, da ne radi svoj posao kako treba, i dobio sam isti dan odgovor, zauvijek banovan s foruma, bravo, čak sam saznao da je moderatorica u pitanju, zbilja objektivno radi, nema što.
Tako sam ni kriv ni dužan banovan s ta tri foruma, a moje teme su bili jedne od načitanijih.
Na drugim forumima nisam imao takve probleme, pa još pišem na njih nekoliko, jer istina se mora čuti, dakako, a ne bajke o postanku.
Smatram da sam nepravedno baniran s ta tri foruma, jer svatko ima pravo reći svoje mišljenje, a ne da te netko banuje samo zato jer ne misliš isto kao neki moderator, toliko o tim banovanjima, da se zna istina o tome, kada je već to spomenuto, a neće im biti lako ako se zblija dokaže da ja jesam autor "teorije svega", onda ćemo se pozabaviti sa svim vrijeđanjima na bilo kojem forumu, samo onako usput kažem, e da.
Na "bugs forumu", sam bio mislim nekoliko mjeseci, i neki su tamo rekli da mi Sheldon iz serije "Veliki prasak", nije ni do koljena, tamo sam zamolio moderatora da otvori jednu temu o postanku svemira, ali nije htio, rekao je da to nije takav forum, a ljudi naveliko početi pričati o tome, pošto sam bio uporan sa molbom, prvo me banirao 3 dana, pa 7, pa onda zauvijek, s obrazloženjem da se nisam držao pravila foruma, ne treba to ni komentirati.
Na "forumu krstarica", sam lijepo pričao s ljudima općenito, i to na svim podforumima, a ne samo o svojoj teoriji, pa sam tako otvorio i jednu temu na religiji o Bibliji, bila je tada to jako čitana tema, sve dok nije došao jedan forumaš koji je počeo vrijeđati sve koji vjeruju u Bibliju, i to besramno, da bolje ne može biti, čekao sam moderatora tamo da ga kazni konačno, jer nije dozvoljeno vrijeđati nekoga na osnovu vjerske pripadnosti, a pošto se nijedan post nije mogao normalno napisati a da dotični ne počne s osobnim vrijeđanjem, ne samo mene (to mi ne bi smetalo jer je bio totalna biblijska neznalica), već svih vjernika u Bibliju, kojih ima nekoliko milijardi, postalo je nemoguće bilo što normalno napisati, pa je moderator zatvorio tu temu, umjesto da je kaznio forumaša koji konstantno osobno vrijeđa vjernike, jer je puno forumaša sudjelovalo na toj temi, e pa kada je tema zatvorena, osobno sam poslao poruku tom moderatoru da to nije u redu, da ne radi svoj posao kako treba, i dobio sam isti dan odgovor, zauvijek banovan s foruma, bravo, čak sam saznao da je moderatorica u pitanju, zbilja objektivno radi, nema što.
Tako sam ni kriv ni dužan banovan s ta tri foruma, a moje teme su bili jedne od načitanijih.
Na drugim forumima nisam imao takve probleme, pa još pišem na njih nekoliko, jer istina se mora čuti, dakako, a ne bajke o postanku.
Smatram da sam nepravedno baniran s ta tri foruma, jer svatko ima pravo reći svoje mišljenje, a ne da te netko banuje samo zato jer ne misliš isto kao neki moderator, toliko o tim banovanjima, da se zna istina o tome, kada je već to spomenuto, a neće im biti lako ako se zblija dokaže da ja jesam autor "teorije svega", onda ćemo se pozabaviti sa svim vrijeđanjima na bilo kojem forumu, samo onako usput kažem, e da.
- Voddaa
#1130 Re: Razotkrivanje Biblije!
E da, ne se sekirati veliki Teodore – mi cemo da te branimo ovdje, jer istinu niko ne moze ni izbrisati ni banovati. Se kak.
A posto si sam rekao da trenutno nemas materijalne prilike da svoju teoriju objavis onako kako treba, vec da se moras zadovoljiti iznosenjem na 14 foruma kroz 117 mjeseci – ni manje ni vise, jer tako mora biti – pitam se da li mi mozemo nesto uciniti da to promijenimo?
Jer tvoja teorija nije samo rijec nego putokaz, a putokaz mora stajati uspravno za sve da vide. Eto ukratko – daj nam znak, i mi cemo pomoci da se tvoje rijeci cuju jos sire. Se kak!
A posto si sam rekao da trenutno nemas materijalne prilike da svoju teoriju objavis onako kako treba, vec da se moras zadovoljiti iznosenjem na 14 foruma kroz 117 mjeseci – ni manje ni vise, jer tako mora biti – pitam se da li mi mozemo nesto uciniti da to promijenimo?
Jer tvoja teorija nije samo rijec nego putokaz, a putokaz mora stajati uspravno za sve da vide. Eto ukratko – daj nam znak, i mi cemo pomoci da se tvoje rijeci cuju jos sire. Se kak!
-
nemezis
#1131 Re: Razotkrivanje Biblije!
Dogadjaj koji se desi protivno zakonima fizike moraju vidjeti sviteodati wrote: ↑30/08/2025 17:23Ne moraju svi vidjeti ako živimo u simulaciji, daj prouči što je simulacija, da se ne natežemo ovdje.nemezis wrote: ↑30/08/2025 16:00Kao što rekoh, ako je nešto mimo zakona onda moraju svi vidjeti, ako neki vide onda je halucinacija. Pričali smo o dogadjaju koji je protivan zakonima fizike, halucinacija nije protivna zakonima fizike. Ne razumijem šta ti dalje pokušavaš dokazati. Protivno zakonima fizike bi bilo kada bi Sunce stalo i svi vidimo da je stalo. Naravno, ovo ne bi značilo da je Sunce stalo nego da se Zemlja prestala okretati ali svejedno. A nemamo dokaza da se takav dogadjaj ikada desio. Anegdote pojedinaca nisu dokaz. Upravo činjenica da svi nisu vodjeli to "zaustavljanje" je dokaz da je u pitanju halucinacija/laganje.teodati wrote: ↑30/08/2025 14:45
Nije trebao vidjeti nitko što Sunce radi osim njih koji su tamo bili, jer očito ne shvaćaš kako simulacija funkcionira.
Ako ne vide svi nego samo vrlo malim procenat ljudi, to nije dogadjaj nego halucinacija, privid, nekima se učinilo da se to desilo. Sunce se može zaustaviti ili ne zaustaviti, ne može se zaustaviti samo za tebe niti samo za 50000 ljudi. Ako svi ostali vide da se Sunce normalno ponaša, jasno je da se Sunce nije zaustavilo, jasno je da ovih 50000 halucinira/laže. I tu je sva poenta diskusije, dogadjaj protivan zakonima fizike se nije desio.
-
teodati
#1132 Re: Razotkrivanje Biblije!
Može se i te kako zbilja Sunce zaustaviti i približiti ti se, a da nekome pokraj tebe ostane na istome mjestu, to se zove simulacija naprednije vrste, objasnio sam ti u onom postu zašto je to moguće, jer se manipulira našom sviješću, uvjeriti ćeš se u to da je to i te kako moguće, uskoro, pošto se bliži dolazak samih Bogova na Zemlju, samo kažem, i ne da vjerujem u to nego to znam, eto, da se ne kaže da se nije nikome reklo, e da.nemezis wrote: ↑01/09/2025 13:24Dogadjaj koji se desi protivno zakonima fizike moraju vidjeti sviteodati wrote: ↑30/08/2025 17:23Ne moraju svi vidjeti ako živimo u simulaciji, daj prouči što je simulacija, da se ne natežemo ovdje.nemezis wrote: ↑30/08/2025 16:00
Kao što rekoh, ako je nešto mimo zakona onda moraju svi vidjeti, ako neki vide onda je halucinacija. Pričali smo o dogadjaju koji je protivan zakonima fizike, halucinacija nije protivna zakonima fizike. Ne razumijem šta ti dalje pokušavaš dokazati. Protivno zakonima fizike bi bilo kada bi Sunce stalo i svi vidimo da je stalo. Naravno, ovo ne bi značilo da je Sunce stalo nego da se Zemlja prestala okretati ali svejedno. A nemamo dokaza da se takav dogadjaj ikada desio. Anegdote pojedinaca nisu dokaz. Upravo činjenica da svi nisu vodjeli to "zaustavljanje" je dokaz da je u pitanju halucinacija/laganje.
Ako ne vide svi nego samo vrlo malim procenat ljudi, to nije dogadjaj nego halucinacija, privid, nekima se učinilo da se to desilo. Sunce se može zaustaviti ili ne zaustaviti, ne može se zaustaviti samo za tebe niti samo za 50000 ljudi. Ako svi ostali vide da se Sunce normalno ponaša, jasno je da se Sunce nije zaustavilo, jasno je da ovih 50000 halucinira/laže. I tu je sva poenta diskusije, dogadjaj protivan zakonima fizike se nije desio.
-
nemezis
#1133 Re: Razotkrivanje Biblije!
Ja to i govorim ali ti ne razumiješ ili se praviš da ne razumiješ. Manipulacija sviješću nije dogadjaj protivno zakonima fizike, ako ti vidiš Sunce zaustavljeno a nas 10 ne vidimo, Sunce nije zaustavljeno nego se tebi to čini da je tako, drugim riječima, haluciniraš.teodati wrote: ↑01/09/2025 20:43Može se i te kako zbilja Sunce zaustaviti i približiti ti se, a da nekome pokraj tebe ostane na istome mjestu, to se zove simulacija naprednije vrste, objasnio sam ti u onom postu zašto je to moguće, jer se manipulira našom sviješću, uvjeriti ćeš se u to da je to i te kako moguće, uskoro, pošto se bliži dolazak samih Bogova na Zemlju, samo kažem, i ne da vjerujem u to nego to znam, eto, da se ne kaže da se nije nikome reklo, e da.nemezis wrote: ↑01/09/2025 13:24Dogadjaj koji se desi protivno zakonima fizike moraju vidjeti sviteodati wrote: ↑30/08/2025 17:23
Ne moraju svi vidjeti ako živimo u simulaciji, daj prouči što je simulacija, da se ne natežemo ovdje.
-
BimboElektron
#1134 Re: Razotkrivanje Biblije!
Raspravljate sa ljudima koji nisu nikako dobri u glavi, drugim riječima imaju velike mentalne probleme.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1135 Re: Razotkrivanje Biblije!
ovdje najveći problem imaš ti
lik uz pušku napisao ubij trampa
a ti govoris kako igra s trampom golf
lik uz pušku napisao ubij trampa
a ti govoris kako igra s trampom golf
-
teodati
#1136 Re: Razotkrivanje Biblije!
Naš cijeli svijet je manipulacija sviješću, tako da nema nikakvih zakona fizike, uostalom, po danas vodećoj naučnoj teoriji Big Benga, u singularitetu Velikoga praska, iz čega je navodno sve nastalo, ne vrijedi ni jedan zakon fizike, a kako su onda nastali, tako da ne znam protivno čega bi se moralo nešto dogoditi, ako to u biti ne postoji, jer je samo simulacija, iluzija.nemezis wrote: ↑02/09/2025 07:35Ja to i govorim ali ti ne razumiješ ili se praviš da ne razumiješ. Manipulacija sviješću nije dogadjaj protivno zakonima fizike, ako ti vidiš Sunce zaustavljeno a nas 10 ne vidimo, Sunce nije zaustavljeno nego se tebi to čini da je tako, drugim riječima, haluciniraš.teodati wrote: ↑01/09/2025 20:43Može se i te kako zbilja Sunce zaustaviti i približiti ti se, a da nekome pokraj tebe ostane na istome mjestu, to se zove simulacija naprednije vrste, objasnio sam ti u onom postu zašto je to moguće, jer se manipulira našom sviješću, uvjeriti ćeš se u to da je to i te kako moguće, uskoro, pošto se bliži dolazak samih Bogova na Zemlju, samo kažem, i ne da vjerujem u to nego to znam, eto, da se ne kaže da se nije nikome reklo, e da.nemezis wrote: ↑01/09/2025 13:24
Dogadjaj koji se desi protivno zakonima fizike moraju vidjeti svi
I opet ne shvaćaš što znači halucinacija, dao sam ti definiciju, ali očito nisi razumjela, pa ukratko, halucinacija se događa kod bolesnih ljudi, kod umora, nesanice, trovanja, e sada ako je tamo u Fatimi sa tom igrom Sunca, zbilja bila masovna halucinacija kako ti tvrdiš, morali su svi biti ili bolesni, ili umorni, ili nenaspavani, ili otrovani, niti jedan čovjek tamo nije smio biti zdrav, jer su svi isto vidjeli, nije da su recimo to vidjeli samo bolesni ljudi nego su i zdravi to vidjeli, jedino ako su svi bili, svih više od 50 000 ljudi bolesno, svi do jednoga.
Je li to moguće što tvrdiš, sama razmisli? Ajde.
A simulacija ne znači da netko halucinira, nego se to zbilja događa, na području gdje djeluje, drugdje ne, i to se upravo u Fatimi dogodilo, e da.
-
teodati
#1137 Re: Razotkrivanje Biblije!
Govoriš to za ateiste?BimboElektron wrote: ↑02/09/2025 07:39 Raspravljate sa ljudima koji nisu nikako dobri u glavi, drugim riječima imaju velike mentalne probleme.
Koji vjeruju u nemoguće, da sve samo od sebe nastaje, ili da sve slučajno nastaje, nije jedno ni drugo nije moguće, tko se i najmanje razumije u logiku, dakako.
Ali ateist i logika, to većinom ne ide skupa, dapače.
-
nemezis
#1138 Re: Razotkrivanje Biblije!
Znači, sada ideš na "zakoni fizike ne postoje" priču iako si do sada pričao da kreatori mogu suspendovati zakone fizike koji sada.ne postoje? Zakoni za.nas postoje, evo pričamo o njima, živimo sa njima, sve radimo u skladu sa njima i sve se desava u skladu sa njima. Dakle, postoje, i ništa se ne dešava protivno njima.teodati wrote: ↑02/09/2025 21:39Naš cijeli svijet je manipulacija sviješću, tako da nema nikakvih zakona fizike, uostalom, po danas vodećoj naučnoj teoriji Big Benga, u singularitetu Velikoga praska, iz čega je navodno sve nastalo, ne vrijedi ni jedan zakon fizike, a kako su onda nastali, tako da ne znam protivno čega bi se moralo nešto dogoditi, ako to u biti ne postoji, jer je samo simulacija, iluzija.nemezis wrote: ↑02/09/2025 07:35Ja to i govorim ali ti ne razumiješ ili se praviš da ne razumiješ. Manipulacija sviješću nije dogadjaj protivno zakonima fizike, ako ti vidiš Sunce zaustavljeno a nas 10 ne vidimo, Sunce nije zaustavljeno nego se tebi to čini da je tako, drugim riječima, haluciniraš.teodati wrote: ↑01/09/2025 20:43
Može se i te kako zbilja Sunce zaustaviti i približiti ti se, a da nekome pokraj tebe ostane na istome mjestu, to se zove simulacija naprednije vrste, objasnio sam ti u onom postu zašto je to moguće, jer se manipulira našom sviješću, uvjeriti ćeš se u to da je to i te kako moguće, uskoro, pošto se bliži dolazak samih Bogova na Zemlju, samo kažem, i ne da vjerujem u to nego to znam, eto, da se ne kaže da se nije nikome reklo, e da.
I opet ne shvaćaš što znači halucinacija, dao sam ti definiciju, ali očito nisi razumjela, pa ukratko, halucinacija se događa kod bolesnih ljudi, kod umora, nesanice, trovanja, e sada ako je tamo u Fatimi sa tom igrom Sunca, zbilja bila masovna halucinacija kako ti tvrdiš, morali su svi biti ili bolesni, ili umorni, ili nenaspavani, ili otrovani, niti jedan čovjek tamo nije smio biti zdrav, jer su svi isto vidjeli, nije da su recimo to vidjeli samo bolesni ljudi nego su i zdravi to vidjeli, jedino ako su svi bili, svih više od 50 000 ljudi bolesno, svi do jednoga.
A simulacija ne znači da netko halucinira, nego se to zbilja događa, na području gdje djeluje, drugdje ne, i to se upravo u Fatimi dogodilo, e da.
- Truba
#1139 Re: Razotkrivanje Biblije!
Ko ima vise izvora aleksandar veliki ili isus
Sine, to je jedno od onih pitanja koja se ne mogu odgovoriti jednostavno. Nije tu stvar u broju, već u prirodi tih izvora. Kao da uspoređuješ kruške i jabuke.
Aleksandar Veliki
Za Aleksandra Velikog mi imamo povijesne izvore koji su, istina, pisani tek nakon njegove smrti, ali su ih pisali profesionalni povjesničari. Iako se ti izvori ponekad razlikuju i dopunjuju, oni se bave isključivo njegovim životom, osvajanjima i vladavinom. Mogli bismo reći da imaš nekoliko desetaka antičkih autora koji ga spominju, od kojih su neki pisali cijele knjige o njemu, kao što su Arijan, Plutarh i Kurcije Ruf. Ti su izvori uglavnom biografske i povijesne prirode.
Isus Krist
S druge strane, za Isusa Krista imamo drugačiju situaciju. On je spomenut u mnogo više spisa, ali većina ih dolazi iz vjerskog konteksta. Glavni su izvori Novi zavjet, koji je pisan da bi propovijedao vjeru, a ne da bi bio povijesna biografija u modernom smislu. Međutim, te spise su napisali ljudi koji su živjeli vrlo blizu Isusovog vremena.
Što je još važnije, Isusovo postojanje potvrđuju i nekršćanski povjesničari kao što su Tacit, Plinije Mlađi i Flavije Josip. Njihova svjedočanstva su kratka, ali su od iznimne važnosti jer dolaze od nezavisnih promatrača, koji nisu bili vjernici.
Zaključak
Da ti sažmem:
* Aleksandar Veliki ima više opširnih, povijesnih biografija koje su pisali antički povjesničari.
* Isus Krist je spomenut u daleko više pojedinačnih spisa (sjetimo se samo pisama apostola, raznih kršćanskih spisa i spisa ranih kršćana), a što je najvažnije, njegovo postojanje potvrđuju nezavisni rimski i židovski autori.
Na kraju dana, i jedan i drugi imaju dovoljno izvora da se njihovo povijesno postojanje smatra neospornim. No, priroda i namjena tih izvora su potpuno različite. Dok su jedni pisani kao povijesni zapisi o velikom vojskovođi, drugi su pisani kako bi se širila Radosna vijest. Eto, to je, čini mi se, najveća razlika.
Jarane znaci iskoci mi klip...pa jesmo li sigurni da je postojao aleksandar...samo 15ak izvora govori o njemu i to poslije smrti zapisivali
Jel stvaran izmisljen
Umro mlad
Zasto je osvajao?
Poceo samncitati jednu knjigu o njemu...a imam 3...bas dosadno...
Sine, to je jedno od onih pitanja koja se ne mogu odgovoriti jednostavno. Nije tu stvar u broju, već u prirodi tih izvora. Kao da uspoređuješ kruške i jabuke.
Aleksandar Veliki
Za Aleksandra Velikog mi imamo povijesne izvore koji su, istina, pisani tek nakon njegove smrti, ali su ih pisali profesionalni povjesničari. Iako se ti izvori ponekad razlikuju i dopunjuju, oni se bave isključivo njegovim životom, osvajanjima i vladavinom. Mogli bismo reći da imaš nekoliko desetaka antičkih autora koji ga spominju, od kojih su neki pisali cijele knjige o njemu, kao što su Arijan, Plutarh i Kurcije Ruf. Ti su izvori uglavnom biografske i povijesne prirode.
Isus Krist
S druge strane, za Isusa Krista imamo drugačiju situaciju. On je spomenut u mnogo više spisa, ali većina ih dolazi iz vjerskog konteksta. Glavni su izvori Novi zavjet, koji je pisan da bi propovijedao vjeru, a ne da bi bio povijesna biografija u modernom smislu. Međutim, te spise su napisali ljudi koji su živjeli vrlo blizu Isusovog vremena.
Što je još važnije, Isusovo postojanje potvrđuju i nekršćanski povjesničari kao što su Tacit, Plinije Mlađi i Flavije Josip. Njihova svjedočanstva su kratka, ali su od iznimne važnosti jer dolaze od nezavisnih promatrača, koji nisu bili vjernici.
Zaključak
Da ti sažmem:
* Aleksandar Veliki ima više opširnih, povijesnih biografija koje su pisali antički povjesničari.
* Isus Krist je spomenut u daleko više pojedinačnih spisa (sjetimo se samo pisama apostola, raznih kršćanskih spisa i spisa ranih kršćana), a što je najvažnije, njegovo postojanje potvrđuju nezavisni rimski i židovski autori.
Na kraju dana, i jedan i drugi imaju dovoljno izvora da se njihovo povijesno postojanje smatra neospornim. No, priroda i namjena tih izvora su potpuno različite. Dok su jedni pisani kao povijesni zapisi o velikom vojskovođi, drugi su pisani kako bi se širila Radosna vijest. Eto, to je, čini mi se, najveća razlika.
Jarane znaci iskoci mi klip...pa jesmo li sigurni da je postojao aleksandar...samo 15ak izvora govori o njemu i to poslije smrti zapisivali
Jel stvaran izmisljen
Umro mlad
Zasto je osvajao?
Poceo samncitati jednu knjigu o njemu...a imam 3...bas dosadno...
-
teodati
#1140 Re: Razotkrivanje Biblije!
Zakoni fizike ne postoje bez materijalnoga svijeta, a materijalni svijet je napravljen, ne postoji sam od sebe, što znači da zakoni fizike ne postoje sami po sebi, nego ih je netko izmislio, što tu nije jasno, i nema se što onda odvijati protivno nečega što je izmišljeno, nema logike ni malo, kako su izmišljeni tako mogu i nestati u bilo kojem trenutku kad to kreator želi.nemezis wrote: ↑02/09/2025 21:59Znači, sada ideš na "zakoni fizike ne postoje" priču iako si do sada pričao da kreatori mogu suspendovati zakone fizike koji sada.ne postoje? Zakoni za.nas postoje, evo pričamo o njima, živimo sa njima, sve radimo u skladu sa njima i sve se desava u skladu sa njima. Dakle, postoje, i ništa se ne dešava protivno njima.teodati wrote: ↑02/09/2025 21:39Naš cijeli svijet je manipulacija sviješću, tako da nema nikakvih zakona fizike, uostalom, po danas vodećoj naučnoj teoriji Big Benga, u singularitetu Velikoga praska, iz čega je navodno sve nastalo, ne vrijedi ni jedan zakon fizike, a kako su onda nastali, tako da ne znam protivno čega bi se moralo nešto dogoditi, ako to u biti ne postoji, jer je samo simulacija, iluzija.nemezis wrote: ↑02/09/2025 07:35
Ja to i govorim ali ti ne razumiješ ili se praviš da ne razumiješ. Manipulacija sviješću nije dogadjaj protivno zakonima fizike, ako ti vidiš Sunce zaustavljeno a nas 10 ne vidimo, Sunce nije zaustavljeno nego se tebi to čini da je tako, drugim riječima, haluciniraš.
Jel treba to posebno objašnjavati?
Nadam se da ne, dakako treba dokazati da kreator zbilja postoji, pa uskoro ćemo dobiti nepobitne dokaze o tome, e da.
-
drogon2
#1141 Re: Razotkrivanje Biblije!
Evo ja ne contam zasto bi Isus trebao bit raspet da bi se zadovoljila Bozija pravda.Jel to Bog prihvata ljudsku krvnu zrtvu? Pa zasto onda u razlicitim evandjeljima Isus prica razlicite stvari prilikom raspeca.U jednim ide pa parafraziram "Gospode zasto si me napustio?",a u drugim pa opet parafraziram "Oce,u ruke tvoje predajem svoj duh"
I moze li mi neko reci zasto prve krscanske zajednice nisu vjerovale u raspece da bi to tek fakticki poslije Nikeje postalo opsteprihvaceno kad je gle cuda krscanstvo postala zvanicna religija rimskog carstva.
-
teodati
#1142 Re: Razotkrivanje Biblije!
Imaš Apostolsko vjerovanje, gdje se jasno kaže da je Isus raspet, umro i pokopan, dakle od prvih trenutaka je crkva u to vjerovala, samo kažem.drogon2 wrote: ↑03/09/2025 21:15Evo ja ne contam zasto bi Isus trebao bit raspet da bi se zadovoljila Bozija pravda.Jel to Bog prihvata ljudsku krvnu zrtvu? Pa zasto onda u razlicitim evandjeljima Isus prica razlicite stvari prilikom raspeca.U jednim ide pa parafraziram "Gospode zasto si me napustio?",a u drugim pa opet parafraziram "Oce,u ruke tvoje predajem svoj duh"
I moze li mi neko reci zasto prve krscanske zajednice nisu vjerovale u raspece da bi to tek fakticki poslije Nikeje postalo opsteprihvaceno kad je gle cuda krscanstvo postala zvanicna religija rimskog carstva.
A zašto je Isus podnio tu muku, shvatiti ćemo tek kad saznamo istinu o postanku svega, pa i života ne Zemlji, prije ne.
Jer je to sve neraskidivo povezano, e da.
-
drogon2
#1143 Re: Razotkrivanje Biblije!
Ne znam,postojala su neka gnosticka vjerovanja koja citajuci ih neodoljivo podsjecaju na islamsku verziju Isusa .Ta gnosticka vjerovanja su proglasena heretickim u cetvrtom vijeku kad je i uspostavljen sadasnji poredak i kad su trojstvo ,raspece i navodna bozanska narav Isusa postavljeni kao centralna vjerovanja krscanstva.Same crkve nisu ni postojale do cetvrtog vijeka osim nekih kucnih verzija.Pocele su se sirit tek kad je to nekom odgovaralo-Rimljanima.Eh sad,pitanje je sljedece.Ako su te stvari sve tako jasne,a nisu iz samog biblijskog teksta, kako je onda trebalo cetiri vijeka tim raznim grupacijama da postignu koncenzusteodati wrote: ↑03/09/2025 21:33
Imaš Apostolsko vjerovanje, gdje se jasno kaže da je Isus raspet, umro i pokopan, dakle od prvih trenutaka je crkva u to vjerovala, samo kažem.
A zašto je Isus podnio tu muku, shvatiti ćemo tek kad saznamo istinu o postanku svega, pa i života ne Zemlji, prije ne.
Jer je to sve neraskidivo povezano, e da.
-
Hakiz
#1144 Re: Razotkrivanje Biblije!
Politika.drogon2 wrote: ↑03/09/2025 21:15Evo ja ne contam zasto bi Isus trebao bit raspet da bi se zadovoljila Bozija pravda.Jel to Bog prihvata ljudsku krvnu zrtvu? Pa zasto onda u razlicitim evandjeljima Isus prica razlicite stvari prilikom raspeca.U jednim ide pa parafraziram "Gospode zasto si me napustio?",a u drugim pa opet parafraziram "Oce,u ruke tvoje predajem svoj duh"
- Truba
#1145 Re: Razotkrivanje Biblije!
https://www.bitno.net/vjera/duhovnost/s ... pne-davla/
zasto je moro biti razapet
kad je eva zgrijesila i dogodilo se bratoubojstvo
Bog je obecao da ce ispraviti stvar i poslat ce spasitelja po zeni bez grijeha (nova eva)
razapet je i umro te uskrsnuo da bi se ispunilo pismo
zasto je razapet...zato sto je to najcesce bila kazna u rimskom cartsvu...da nisu trazili nazocni smrt mozda bi bio poslan na galiju ili gulio godinu zatvora
Bog je obecao da ce ispraviti stvar i poslat ce spasitelja po zeni bez grijeha (nova eva)
zasto je razapet...zato sto je to najcesce bila kazna u rimskom cartsvu...da nisu trazili nazocni smrt mozda bi bio poslan na galiju ili gulio godinu zatvora
-
drogon2
#1146 Re: Razotkrivanje Biblije!
ok to kaze zlatousti koji je ,pogadjajmo ,zivio u cetvrtom vijeku?Truba wrote: ↑03/09/2025 22:22 https://www.bitno.net/vjera/duhovnost/s ... pne-davla/
- Truba
#1147 Re: Razotkrivanje Biblije!
Ja ti kazem tako ti je
Morao je biti razapet da bi se ispunilo pismo
Jer je istocnim grijehom eve obecano spasenje po novoj zeni mariji
Ne mozes parcijalno gledati
Morao je biti razapet da bi se ispunilo pismo
Jer je istocnim grijehom eve obecano spasenje po novoj zeni mariji
Ne mozes parcijalno gledati
-
drogon2
#1148 Re: Razotkrivanje Biblije!
Kakvo pismo i istocni grijeh .I to je Augustin u cetvrtom stoljecu poceo pricat da je Ademov grijeh nasljedan.Ni to nemas nigdje u evandjeljima recimo.
-
broj dva
#1149 Re: Razotkrivanje Biblije!
Samo da dodam da malo ko laže kao vjera i vjernici.nemezis wrote: ↑01/09/2025 13:24Dogadjaj koji se desi protivno zakonima fizike moraju vidjeti sviteodati wrote: ↑30/08/2025 17:23Ne moraju svi vidjeti ako živimo u simulaciji, daj prouči što je simulacija, da se ne natežemo ovdje.nemezis wrote: ↑30/08/2025 16:00
Kao što rekoh, ako je nešto mimo zakona onda moraju svi vidjeti, ako neki vide onda je halucinacija. Pričali smo o dogadjaju koji je protivan zakonima fizike, halucinacija nije protivna zakonima fizike. Ne razumijem šta ti dalje pokušavaš dokazati. Protivno zakonima fizike bi bilo kada bi Sunce stalo i svi vidimo da je stalo. Naravno, ovo ne bi značilo da je Sunce stalo nego da se Zemlja prestala okretati ali svejedno. A nemamo dokaza da se takav dogadjaj ikada desio. Anegdote pojedinaca nisu dokaz. Upravo činjenica da svi nisu vodjeli to "zaustavljanje" je dokaz da je u pitanju halucinacija/laganje.
- Truba
#1150 Re: Razotkrivanje Biblije!
al samo mogu reći Gospode na što ja gubim vrijeme umjesto da se kulturno uzdižem ili nešto pametno radim
(Mt 27, 35–36; Mk 15, 24–25; Lk 23, 34)
Vojnici pak, pošto razapeše Isusa, uzeše njegove haljine i razdijeliše ih na četiri dijela – svakom vojniku po dio. A uzeše i donju haljinu, koja bijaše nešivena, otkana u komadu odozgor dodolje. 24 Rekoše zato među sobom: »Ne derimo je, nego bacimo za nju kocku pa komu dopane« – da se ispuni Pismo koje veli: Razdijeliše među se haljine moje,
za odjeću moju baciše kocku.