SDA-All about

ljubijankic

#89176 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

Haris.ba wrote: 29/08/2025 09:41
ljubijankic wrote: 29/08/2025 09:34
vee-jay wrote: 29/08/2025 09:17 razumijem da se neki nadaju ali za ove druge ne mogo da vjerujem ih ima koji vjeruju da ce SDA biti u narednoj vlasti
jedina mogucnost da SDA udje u vlast je raspad Trojke - a raspad Trojke nije moguc
Ne znam zasto mislis da SDA nece imati sanse da bude u vlasti. Svakako ce Covic i SNSD birati s kim ce ici u koaliciju, a nesto sumnjam da ce birati trojku
Zavisi i od stranaca, i najvise Covica. Ko ce (obecati) isporuciti izborni po njegovoj zelji.
Trojka ce morati imati ekstrmno dobar rezultat da udje u vlast sa Covicem. On ce doslovno SDA gurati na svaki moguci nacin jer mu je to jedina ruka spasa koja je ostala.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#89177 Re: SDA-All about

Post by pici »

vee-jay wrote: 29/08/2025 09:17 razumijem da se neki nadaju ali za ove druge ne mogo da vjerujem ih ima koji vjeruju da ce SDA biti u narednoj vlasti
jedina mogucnost da SDA udje u vlast je raspad Trojke - a raspad Trojke nije moguc
Ne znam zasto mislis da SDA nece imati sanse da bude u vlasti. Svakako ce Covic i SNSD birati s kim ce ici u koaliciju, a nesto sumnjam da ce birati trojku
Trojka se je pokazala drzavotvornom, sve rjesavaju u institucijama. Ovi su navikli po kafanama sijela praviti. Ako to nije dovoljno pametnom covjeku, ne znam sta treba drugo. Ako nOrod odluci podrzati status quo politiku sdo-hdz.snsd... neka bude tako. Nije nista drugo ni zasluzio. Mladih ce biti sve manje a ovi u pemziji nece imati ni za ukopa.
DaysleepeR

#89178 Re: SDA-All about

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 29/08/2025 09:50
DaysleepeR wrote: 29/08/2025 09:45 Zar ga Trojka ne isporučuje svakodnevno?
Za sada ne. Slagali su ga. Ko sto ga je i Bake slagao.

Puna podrska oko toga.

Vidjece o hoce li neko klapnuti zarad vlasti.

Za sada Covketu preostaje samo ovo:
Izborni zakon čeka, to je mali kolačić u preslagivanju, u unutrašnjem preuređenju Bosne i Hercegovine. On čeka trenutak kada će dovoljno kolega iz bošnjačkog naroda biti spremno priznati da nije u redu Hrvatima birati člana Predsjedništva, i da se to riješi na jedan praktičan način
Ja koliko znam, isporučuju ga od februara 2023, bar se tako na forumu piše...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#89179 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 29/08/2025 09:58
Haris.ba wrote: 29/08/2025 09:50
DaysleepeR wrote: 29/08/2025 09:45 Zar ga Trojka ne isporučuje svakodnevno?
Za sada ne. Slagali su ga. Ko sto ga je i Bake slagao.

Puna podrska oko toga.

Vidjece o hoce li neko klapnuti zarad vlasti.

Za sada Covketu preostaje samo ovo:
Izborni zakon čeka, to je mali kolačić u preslagivanju, u unutrašnjem preuređenju Bosne i Hercegovine. On čeka trenutak kada će dovoljno kolega iz bošnjačkog naroda biti spremno priznati da nije u redu Hrvatima birati člana Predsjedništva, i da se to riješi na jedan praktičan način
Ja koliko znam, isporučuju ga od februara 2023, bar se tako na forumu piše...
Samo sto nisu, evo sad ce...
ljubijankic

#89180 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

pici wrote: 29/08/2025 09:54
Trojka se je pokazala drzavotvornom, sve rjesavaju u institucijama. Ovi su navikli po kafanama sijela praviti. Ako to nije dovoljno pametnom covjeku, ne znam sta treba drugo. Ako nOrod odluci podrzati status quo politiku sdo-hdz.snsd... neka bude tako. Nije nista drugo ni zasluzio. Mladih ce biti sve manje a ovi u pemziji nece imati ni za ukopa.
U ovoj drzavi je najmanje pametnih. Da ih je vise ne bi mi imali ni trojke i SDA vec bi imali normalne stranke i kandidate
Haris.ba

#89181 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 29/08/2025 09:58 Ja koliko znam, isporučuju ga od februara 2023, bar se tako na forumu piše...
Borba traje.
Kemal Ademović, zamjenik predsjedavajućeg ovog doma upozorava da se i dalje radi o kršenju poslovnika te da postoji izvjesna mogućnost da na sjednici Klub Bošnjaka ne prisustvuje. Kolegij će zasjedati, no saglasnost za izmjene dnevnog reda je upitna. Jasno je, dalje tvrdi Ademović, Čović i HDZ će partnera pronaći u onome tko pruži ruku za izmjene Izbornog zakona. Razgovori sa opozicijom iz RS-a su na pauzi, a Čović, tvrdi Ademović, obećava i jednima i drugima. Opstanak ili ulazak u vlast, shodno potrebama.
https://www.federalna.ba/kemal-ademovic ... akon-fvait
Styling

#89182 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Ima li kakvih nagovještaja ko bi mogao biti Draganov kandidat na izborima za predsjedništvo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#89183 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

"On neće biti partner za razgovore, ali ljudi iz SNSD-a... To su ljudi socijalisti", rekao je Izetbegović

Još jednom je ponovio da Dodik ne može biti sagovornik.

"Ranije sam izjavljivao nećemo sa ovima, nećemo sa onima i to su bile greške. To ne treba raditi. SDA će nakon izbora biti dominatna stranka i mi ćemo razgovarati sa svima koji dobiju povjerenje građana", kazao je.

:lol: :lol:

Pokusava Bake dobiti manevarski prostor :lol:
suspect_zero

#89184 Re: SDA-All about

Post by suspect_zero »

Jest grohno u ove zadnje 2 godine.....baš kad đavo se naklati, idi jadan ne bio trošite to što ste godinama krali, samo se maknite više ne gledamo.
tramvajtrojka

#89185 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 29/08/2025 18:34 "On neće biti partner za razgovore, ali ljudi iz SNSD-a... To su ljudi socijalisti", rekao je Izetbegović

"Ranije sam izjavljivao nećemo sa ovima, nećemo sa onima i to su bile greške. To ne treba raditi. SDA će nakon izbora biti dominatna stranka i mi ćemo razgovarati sa svima koji dobiju povjerenje građana", kazao je.

reisova baklava koalicija sa zeljkom na celu postenih socijalista na djelu :mrgreen: :mrgreen:
talijan97

#89186 Re: SDA-All about

Post by talijan97 »

Jel ovo pokusava bildati koalicijski kapacitet.

Smijesan je i ne znam da li planira ovako mjesecima da se dodvorava i prosi simpatije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#89187 Re: SDA-All about

Post by pici »

Styling wrote: 29/08/2025 18:17

Ima li kakvih nagovještaja ko bi mogao biti Draganov kandidat na izborima za predsjedništvo?
Ne, mislim da ce i ovaj put proci bez "svog predstavnika" u predsjednistvu. Ovo je im je idealna sansa da promjene izborni tj uguraju treći u ustav. Hinjava politika zagrebačkih poslušnika. Nista bjeloglavi sup ne radi bez direktive zagreba.
Seawolf

#89188 Re: SDA-All about

Post by Seawolf »

pici wrote: 29/08/2025 22:26

Ne, mislim da ce i ovaj put proci bez "svog predstavnika" u predsjednistvu. Ovo je im je idealna sansa da promjene izborni tj uguraju treći u ustav. Hinjava politika zagrebačkih poslušnika. Nista bjeloglavi sup ne radi bez direktive zagreba.
Misliš da će moći "njegovog predstavnika" pobijediti neki DF-ov kandidat, penzioner iz okoline Šujice, za kojeg neće ni njegova djeca glasati?
HelaS

#89189 Re: SDA-All about

Post by HelaS »

Zar još postoji ova tema :? Ne znam ko je više vadi iz ubuđalog podruma :-)
drug_profi

#89190 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Bez obzira što mislim da Hrvati treba da imaju člana predsjedništva koji je većinski izabran hrvatskim glasovima, opet ne mogu da prihvatim da se glas hrvata broji više od ostalih.
Luda drzava, lud ustav...
I nikad za nikad, bez Tita i partizana neće se vratiti u normalu.
A pošto njih nema više... :(
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#89191 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

tramvajtrojka wrote: 29/08/2025 19:54
_BataZiv_0809 wrote: 29/08/2025 18:34 "On neće biti partner za razgovore, ali ljudi iz SNSD-a... To su ljudi socijalisti", rekao je Izetbegović

reisova baklava koalicija sa zeljkom na celu postenih socijalista na djelu :mrgreen: :mrgreen:
Sanja Vulic i Stasa Kosarac socijalisti :mrgreen:

Seawolf wrote: 29/08/2025 22:32
pici wrote: 29/08/2025 22:26

Misliš da će moći "njegovog predstavnika" pobijediti neki DF-ov kandidat, penzioner iz okoline Šujice, za kojeg neće ni njegova djeca glasati?
Sad kad se Komsic ne moze kandidovati-nije bitno da bude 2-1. :zjev:
neraaaa

#89192 Re: SDA-All about

Post by neraaaa »

Jučer sjedim sa jednim zadrtim SDA-ovcem.

Ono sto mi je nevjerovatno je tolika zaluđenost Rusijom, Putinom, Iranom, pa oda hvali Sjevernu Koreju, kao tamo ima reda, svi su po konac, nema droge i onda kaže nek su ugasili ono smeće od Aljazeere i još da hoće i onu N1 ugasiti. Vučić mu dobar, a nad Dodikom se vrši nepravda baš kao prema Fadilu,….
Ja mu kažem za ruski veto kada je rezolucija o Genocidu bila, on na to ništa ne kaže. Kao pusti to, to je politika i priča za javnost,… sve mu je neka namještaljka, pa onda priča o masonima, tajnoj vladi koja želi uništiti muslimane u BIH, pa Hrvati da su gori od četnika, pa Aliji kao nekom Mesiji i namjesnikom na zemlji…
Na kraju priča o ženama kako su današnje žene nezahvalne, kako rađaju lošu djecu (pa kaže kako sin od Sanina Muse sekira oca jer ga je “majka neodgojenog rodila” - mada ne znam kako to izgleda kad odgojeno rodi) Itd

Uglavnom, nevjrevatno radikalni stavovi, a znam ga duže vremena i nije ovakav ni blizu bio dok nije počeo da prati politiku, ide na te njihove sastanke u OO SDA,… (ili ja ranije nisam toliko tome pridavao pažnje).

Sve u svemu, ako svi razmišljaju ovako, teško nama ako oni budu i opozicija, a kamo li vlast.
Chloe
Photo mod

#89193 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

neraaaa wrote: 30/08/2025 12:25 Jučer sjedim sa jednim zadrtim SDA-ovcem.

Ono sto mi je nevjerovatno je tolika zaluđenost Rusijom, Putinom, Iranom, pa oda hvali Sjevernu Koreju, kao tamo ima reda, svi su po konac, nema droge i onda kaže nek su ugasili ono smeće od Aljazeere i još da hoće i onu N1 ugasiti. Vučić mu dobar, a nad Dodikom se vrši nepravda baš kao prema Fadilu,….
Ja mu kažem za ruski veto kada je rezolucija o Genocidu bila, on na to ništa ne kaže. Kao pusti to, to je politika i priča za javnost,… sve mu je neka namještaljka, pa onda priča o masonima, tajnoj vladi koja želi uništiti muslimane u BIH, pa Hrvati da su gori od četnika, pa Aliji kao nekom Mesiji i namjesnikom na zemlji…
Na kraju priča o ženama kako su današnje žene nezahvalne, kako rađaju lošu djecu (pa kaže kako sin od Sanina Muse sekira oca jer ga je “majka neodgojenog rodila” - mada ne znam kako to izgleda kad odgojeno rodi) Itd

Uglavnom, nevjrevatno radikalni stavovi, a znam ga duže vremena i nije ovakav ni blizu bio dok nije počeo da prati politiku, ide na te njihove sastanke u OO SDA,… (ili ja ranije nisam toliko tome pridavao pažnje).

Sve u svemu, ako svi razmišljaju ovako, teško nama ako oni budu i opozicija, a kamo li vlast.
Pa da, na sastancima OO stranki se priča o međunarodnoj politici i politici viših nivoa, a općinska problematiku rješavaju Odbori MZ-a.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#89194 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Bumeri su unistili FB :lol:

Ali pazi ti molim te price i izrazavanja, level dragi Bravo
Point.

#89195 Re: SDA-All about

Post by Point. »

Jao teksta i kurca.
Vjecita_zavrzlama

#89196 Re: SDA-All about

Post by Vjecita_zavrzlama »

izvrsni direktor wrote: 27/08/2025 15:05
Izetbegović o mogućim koalicijama 2026. godine: SDA i HDZ su fiksevi, SNSD bi bez Dodika bio normalna stranka
- SNSD bi bez Dodika bio normalna stranka, jer mu je struktura takva, ja poznajem te ljude. Nisu oni za ovakve politike, oni su bili prisiljeni da ovo prate. SNSD je nastao na socijalistima, ovo su neke neprirodne šovinističke politike u koje su ljudi bili uvučeni. Ako Dodik ode, oni su vjerovatno drugačiji partner. A onda imate ovu opoziciju, koji nisu za avanturizam, ali vidjet ćemo kako će proći na izborima - zaključio je Bakir Izetbegović.
"Mi smo svjesni činjenice da postoji trojka koja je potpuno propala u Sarajevu. SDA se vraća ovdje u Federaciji i trojka ide u zaborav, to svi znaju. Jedina šansa Konakovića je demagogija prema RS-u. Pogledajte kakvo je stanje u Kantonu Sarajevo. Nemojte da pričamo o pacovima, miševima itd. On misli da dobija poene tako što napada RS. Ljudi loše žive u Federaciji. Što je više Trojke, manje je Bosne i Hercegovine. Sve što su bile naše ambicije, mi smo preko trojke i ostvarili. Oni su vrlo ponizno Dodika zvali predsjedniče pa mu govorili 'kako ste, trebali vam šta'. Neka demantuju. Sad kažu da Dodik nije predsjednik. On je predsjednik", istakao je Košarac.
Rejsova koalicija formirana i predizborna kampanja je zapocela:

Image
Image
Slabo se rejs pita
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#89197 Re: SDA-All about

Post by japin_mutapi »

vidi komše i bakija
grande mafioso style
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#89198 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Chloe wrote: 30/08/2025 13:29
neraaaa wrote: 30/08/2025 12:25 Jučer sjedim sa jednim zadrtim SDA-ovcem.

Pa da, na sastancima OO stranki se priča o međunarodnoj politici i politici viših nivoa, a općinska problematiku rješavaju Odbori MZ-a.
Prica na kafama poslije toga. Tu se ionako sve zavrsava, a ne na sjednicama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#89199 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 30/08/2025 20:44 Image

Bumeri su unistili FB :lol:

Ali pazi ti molim te price i izrazavanja, level dragi Bravo
Bgm dragog, dijete od 10 je elokventnije od nje. Bob Woodward iz Golubovaca.
18mn97

#89200 Re: SDA-All about

Post by 18mn97 »

Ova da ima imalo obraza ne bi se pojavljivala u javnosti. No medjutim, obraza nema, guzici se ne boji.
Post Reply