Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Lug

#27076 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

"S Robersonom smo razgovarali još prije odlaska u Kinu i nije bio iznenađen kada smo ga pozvali. Još uvijek nije u takmičarskoj formi, ali se nadamo da će to uspjeti tokom turnira", :D rekao je selektor.

Roberson ne može igrati 30 minuta, sve i da ja hoću, umro bi poslije prve utakmice", rekao je kroz osmijeh selektor. :(
di_natale

#27077 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by di_natale »

Ne mogu prežaliti što nismo u najjačem sastavu otišli jer bi uzeli medalju 100%.

Nurkić, Sulejmanović/Alibegović, Musa, Atić, Castaneda

Kamenjaš, Haliović, Garza, Sulejmanović, Lazić, Vrabac, Đedović?, Gegić

:(
Lug

#27078 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

i drugim selektorom.
izbjeglica_iz_besmisla

#27079 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Lug bas ne voli nase selektore. Ne valja barba. Ne valja adis.
izbjeglica_iz_besmisla

#27080 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

di_natale wrote: 27/08/2025 12:58 Ne mogu prežaliti što nismo u najjačem sastavu otišli jer bi uzeli medalju 100%.

Pravi navijacki post.

Ne bismo se borili za medalju, sta vam je. A protiv FIBA-inog odbijanja garze, nihadovog odabira njemacke, i sulejmanovicevog sukoba s adisom se sad malo sta moze uraditi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#27081 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Lug wrote: 27/08/2025 13:17 i drugim selektorom.
A kojim drugim kad je ovaj najuspjesniji poslije Kindzeta??
Boxii44

#27082 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Boxii44 »

John najnizi igrac na EB :D
canvra888

#27083 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

di_natale wrote: 27/08/2025 12:58 Ne mogu prežaliti što nismo u najjačem sastavu otišli jer bi uzeli medalju 100%.

Ni tad ne bi bili favoriti za medalju ispred Srbije, Njemačke, Turske, Grčke, Francuske i Litvanije.
kakavdanakneiskustvu

#27084 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

tacno, kako mozes biti kandidat za medalju a imas igraca iz nase lige u sastavu
WarrenGrozni

#27085 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by WarrenGrozni »

Dovoljno je sad gledati Crnu Goru i Njemačku pa vidjeti koja je to razlika u koncentraciji kvaliteta.
Možeš parirati jednu ili dvije četvrtine, kao protiv dream teana
Lug

#27086 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 27/08/2025 13:27 Lug bas ne voli nase selektore. Ne valja barba. Ne valja adis.
pa prvo doveo ranjenog Castanedu, a toliko vremena je imao da pronadje zdravog play-a, pa sad i Roberson koga volim, ali covjek je van forme i on se NADA da ce se uigrati tokom turnira. Kao da su kvalifikacije. Ne znam brate ali meni to bas nije u redu.. govorimo o playu, koji je jako bitan, zbog koga smo otpisali Garzu. Koga drugog? Ne znam nije to moj posao kao navijaca, ja samo rezonujem. Volio bih da me demantuje i da dodjemo do polufinala.
izbjeglica_iz_besmisla

#27087 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Za castanedu se papiri godinu dana sredjivali, al eto adis je bas trebao zvati nekog drugog amerikanca.

Ti samo trolas ovdje, nema drugog objasnjenja.
izbjeglica_iz_besmisla

#27088 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Pa znam da se to moze brzo rijesiti u notmalnoj drzavi. Al u nasoj kakva jeste, traje godinu.. vecinom iz bas tih razloga koje pominjes
palermo

#27089 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

Lug wrote: 27/08/2025 20:55
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 27/08/2025 13:27 Lug bas ne voli nase selektore. Ne valja barba. Ne valja adis.
pa prvo doveo ranjenog Castanedu, a toliko vremena je imao da pronadje zdravog play-a, pa sad i Roberson koga volim, ali covjek je van forme i on se NADA da ce se uigrati tokom turnira. Kao da su kvalifikacije. Ne znam brate ali meni to bas nije u redu.. govorimo o playu, koji je jako bitan, zbog koga smo otpisali Garzu. Koga drugog? Ne znam nije to moj posao kao navijaca, ja samo rezonujem. Volio bih da me demantuje i da dodjemo do polufinala.
Adis I Barba kao da.su braca blizanci :D
Lug

#27090 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

palermo wrote: 27/08/2025 22:24
ko da ih jedna majka rodila :D

ma hebe se meni za njima, meni zao dobrih igraca koje izostavljaju. barba ima pritisak odozgo, a Becir, ne znam, mozda odozdo.. :mrgreen:
Inace selektor je pola ekipe. Imas hiljadu primjera kad tim promjeni trenera i podje redati rezultate, sa istim igracima.
Dugarry

#27091 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

Poenta je da ti treba mnogo vremena da sredis papire i da nismo za to imali vremena. Da ne spominjem to sto je tesko naci Amera koji je dobar a zeli igrati.

Ne zelim nikoga vrijedjati, ali stvarno je ovo prica za vrtica. Gledam komentare ljudi na Twitteru itd, ljudi pisu o reprezentaciji, kosarci, kritikuju, a veze sa vezom nemaju. Ja ne znam mnogo o dosta stvari, i kad je rijec o tim stvarima, sutim i slusam, i eventualno postavim pitanje. To je to. Kako neko moze drzati predavanja a veze nema?
Dugarry

#27092 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

Dobra fora :D

Samo ima razlike. Beciragic je ostvario nekakve rezultate. Sam dolazak na EP je zahtjevao da izbacimo Hrvatsku u dvije tekme i to smo uradili.
Hrvatska naravno nije kanta, a dobili smo ih tako, da su se nakon meca samo naklonili i priznali da smo bolji. To je uradio Beciragic.
Na proslom EP je odigrao super, dobio 2 tekme u najtezoj grupi i samo nas je nesreca kostala prolaza. Izgubio je samo protiv Njemacke, Francuske u punom sastavu i itvanije u punom sastavu. Reprezentacije koju su top 5 u Evropi, tad i sad.

Da li je Beciragic ikad izgubio od ekipe koja je na papiru losija od nas?

Da li je Beciragic ikad dobio ekipe koje su na papairu bolje od nas? Jeste!

Ako Barba bude ovakav, on ce biti najbolji selektor ikad
palermo

#27093 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

Lug wrote: 27/08/2025 22:34

ma hebe se meni za njima, meni zao dobrih igraca koje izostavljaju. barba ima pritisak odozgo, a Becir, ne znam, mozda odozdo.. :mrgreen:
Inace selektor je pola ekipe. Imas hiljadu primjera kad tim promjeni trenera i podje redati rezultate, sa istim igracima.
Ma.jebe nas sto imaju rezultate inace znamo da.ne valjaju
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#27094 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Vidi koga je objektivno Adis izostavio?? NIKOGA onog trenutka kada je pozvao Robersona. Ja sam ovdje citavo vrijeme govorio da je Castaneda potpuno nespreman i da treba zvati Garzu ne iz neke ljubavi nego zato sto je Luka i u ovom trenutku ubjedljivo najspremniji igrac reprezentacije. I naravno imao sam ovdje provokacije, vrijedjanja i sta ti ja znam i na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu. Isto se desilo kad sam rekao da dolazi Roberson kojeg sam iskreno i zaboravio i prestao da pratim ali Adis nije i samo rijetki su znali da je od pocetka priprema Adis sa njim u kontaktu. Kada je pozvao Robersona koji nije najspremniji ali je zdrav i iskusan igrac onda vise razloga za zvanje Garze nije bilo. Naravno u medjuvremenu se i Arslanagic pokazao kao solidan backup a mali Hrelja ce tek da pokaze svoje vriojednosti.
U Sulejmanovicu i Djedovicu je glupost uopste pricati jer Sulejmanovic nece da igra dok je Adis selektor i gotova prica. Ja znam da ga je Adis zvao da se pogledaju u oci i pokusaju da izglade probleme a Emir nije htio.
Djedovic nema nas pasos. Ove godine je pocelo otopljavanje Njemacke o dvojnom drzavljanstvu sa BiH medjutim zastalo se u svemu tome tako da Djedovic ne moze igrati sve i da hoce.
Kondic je stvarno povrijedjen i da nije bio dosao bi na ove pripreme i u tom slucaju bi mozda mogli racunati na Garzu. Garzi ce se skinuti zvjezdica nakon evropskog vidjet cete.
Gordic je rekao da ne zeli vise da igra i koga je onda preskocio Adis?? Prije svega maksimalnu paznju je dao igracima koji su iznjeli ove kvalifikacije sto je jako fino i korektno od njega.

Ma sta ko mislio o Adisu on iza sebe ima najvece pobjede sa reprezentacijom BiH. Pobjedili smo aktuelnog prvaka Evrope Sloveniju u punom sastavu sa Doncicem, Francusku sa malte ne kompletnom ekipom jer tada nije bilo ovog krakonje kao opcije, razvalili smo Hrvatsku tako da Mirza, Sabe i Adis su pokazali da je skola Bosne najbolja za selektorsku funkciju.

Ovi sto prizivaju Bosnica pa on nije dobio niti jednu jacu reprezentaciju i smijesno je porediti njega i Adisa. Adis ima mentalitet koji mu je usadio Bosa a to je pobjednici i njega boli kurac ko je protivnik jer uvijek se ide na pobjedu bez ikakvog respekta. S obzirom na silne probleme koje smo imali i imamo ih jos bilo bi vise nego bezobrazno mu zamjeriti ako ne prodjemo u drugi krug jer recimo Musa je za nas sto i Jokic za Srbiju uz svo postovanje prema Nurkicu. Nurkic nema taj u sebi usadjen pobjednicki gen da mu je pobjeda vazna koliko i zivot a Musa ima. Bez njega mi smo 30% slabija reprezentacija ali sloga kucu gradi i ovi momci mogu mnoga cuda da naprave.
Lug

#27095 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

Dugarry wrote: 27/08/2025 22:39 Poenta je da ti treba mnogo vremena da sredis papire i da nismo za to imali vremena. Da ne spominjem to sto je tesko naci Amera koji je dobar a zeli igrati.

Ne zelim nikoga vrijedjati, ali stvarno je ovo prica za vrtica. Gledam komentare ljudi na Twitteru itd, ljudi pisu o reprezentaciji, kosarci, kritikuju, a veze sa vezom nemaju. Ja ne znam mnogo o dosta stvari, i kad je rijec o tim stvarima, sutim i slusam, i eventualno postavim pitanje. To je to. Kako neko moze drzati predavanja a veze nema?
pa dobro, ljudi bi vecinom voljeli vidjeti Garzu umjesto playa koji nije u formi. Pa tu istu Hrvatsku smo dobili bez tog famoznog amera playa. Nije da ne bi imao ko igrati playa od domacih igraca. Ne zna niko predati loptu. Kako ce sad kad ni taj play ne moze igrati vise od 20 min. Vec objasnjeno, da se ne ponavljamo. Gubis na vjerodostojnosti kad si arogantan i sve druge oznacis kao da veze ne maju a takvih je masa, izmedju ostalog i trenera.
Lug

#27096 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

palermo wrote: 27/08/2025 22:53

Ma.jebe nas sto imaju rezultate inace znamo da.ne valjaju
polako ti, ako je ovo do sad nas vrhunac onda ga jebi.. ipak mi ciljamo malo vise u oba sporta.
Lug

#27097 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

Iskren da budem, ja sam navijao za barbu da dodje, ali me razocarao sto su momka izbacili iz reprezentacije koji to nije zasluzio, a valjao bi nam kao i njegov prijatelj, koji takodje je digao ruke kako izgleda. Ko fol neka disciplina.. Nije tacno!
Ista stvar sa Becirom orprilike, nemam nista protiv njega kao selektora ali mi i dalje nerazumna odluka sto se tice Garze, bez obzira na playa i objasnjenja o tolikoj potrebi a ispostavilo se da ni jedan play ne moze igrati 100%, pa cemu smo ih onda dovodili koji q..

Mislim da svi grijesimo u zivotu pa tako i oni.. zivi bili pa vidjeli.
Inace sve najbolje o njima i njihovim kvalitetima, a u ostalom nisam ja ni kompetentan da odredjujem o njihovim kvalitetima, ali imam godina i zivotnog iskustva jako puno da mogu koju reci u vezi toga.

Da sutra krenemo sa pobjedom hajrom i da se Robertson uigra.. :bih:
canvra888

#27098 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Čovječe, pojedinci nisu u stanju prezime reprezentativcima naučiti u ovih 5 godina, ali se osjećaju pozvanim kritikovati trenerske odluke koje su svakom dostojnom poznaniku košarke jasne i logične kao dan...

@Dugarry Eh to ti je ono što ti maloprije spomenu, veze nema, a drži predavanja drugima :)
Boxii44

#27099 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Boxii44 »

Ja mislim da bi najbolje bilo da se od sutra pa do narednog cetvrtka( aBd i duze) ostavi price o adisu,garzi,dedovicu i ostaloj ekipi,iako znam da ce poslije prvog poraza bit kamenje po beciragicu. Ovi koji su trenutno tu , tu se i to je to sto imamo molit Boga da svi budu zdravi i idemo se pobit sa svima. :bih: Tempirat formu kroz utakmice i da bude najbolja kad najvise bude trebalo,sto je realno da bude u zadnjoj utakmici. Opet to je sve u teoriji lako pricat a na terenu je druga prica, ali ja sam i dalje uvjeren unatoc svemu da mozemo proc u drugi krug uz dobru timsku igru znaci prije svega jaka odbrana, brza tranzicija i svodenje gresaka na minimum uz dobar skok,gdje moramo pokusat bit bolji od svake ekipe.
izbjeglica_iz_besmisla

#27100 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Mislim da svi dijele misljenje da je ovaj roster najbolje sto mozemo imati, barem u ovom trenutku i okolnostima.

Ko sto rekoh, sve ostalo su navijacke deluzije bez ikakvog shvatanja kosarke i timskih dinamika. Ili obicno trolanje. To sve treba izignorisati.

Prvenstvo pocinje danas, imamo sta imamo pa hajmo s epotuci za taj drugi krug. :bih:
Post Reply