72 godine i divlja na kvadu
Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- drug_profi
#18027 Re: Crna hronika BH cesta
Ali naslova...
Prvo skontaš da je neki treći čovjek, američki terorista, kriv što su dva starca stradala...
Tek poslije se malo kao razjasni.
Prvo skontaš da je neki treći čovjek, američki terorista, kriv što su dva starca stradala...
Tek poslije se malo kao razjasni.
- ZoomZoomKiwi
-
daario naharis
#18029 Re: Crna hronika BH cesta
Dobro znam, pocetnik sam i imam veliko slovo "P" na autu. Znam i da ne vozim najjace auto nego 13 godina starog Citroena. Ali tvoj mozak gdje je ogranicenje 60, ja vozim 65 i ti me pretices preko pune, ugrozavas sebe, sve ucesnike u saobracaju, to ne mogu da razumijem.
Ok znam da usporim 40 gdje je ogranicenje zbog skole ali da mi sviras i hoces da me preskocis jer vozim po ogranicenju, to ne razumijem.
Razumijem da je dobra cesta na Blidinju i da je ogranicenje 80 i znam da ja vozim 90 ali da me ti prestizes vozeci sigurno 120, to ne razumijem.
Dobro mi nemamo svakodnevno 300 saobracajnih i 500 poginulih kakvih debila ima za volanom.
Definitivno, ako to nije apsolutno neophodno, u automobil ne treba ni sjedati.
Ok znam da usporim 40 gdje je ogranicenje zbog skole ali da mi sviras i hoces da me preskocis jer vozim po ogranicenju, to ne razumijem.
Razumijem da je dobra cesta na Blidinju i da je ogranicenje 80 i znam da ja vozim 90 ali da me ti prestizes vozeci sigurno 120, to ne razumijem.
Dobro mi nemamo svakodnevno 300 saobracajnih i 500 poginulih kakvih debila ima za volanom.
- Optimist
#18030 Re: Crna hronika BH cesta
Na Blidinju se ne vozi ni 80-90 niti 120, vec koliko auto moze. 
- Ateista
#18031 Re: Crna hronika BH cesta
Razumljivo je da ti smeta kad te neko pretice tamo gdje je nepregledno, ugrozava i tebe logicno, ali ako vec i sam kazes da si pocetnik sa starim autom i ako ti kao pocetnik vozis 90 tamo gdje je ogranicenje 80, zasto mislis da je tako strasno sto neko vozi 120 tamo gdje se to moze sigurno raditi, pa i vise jer se zna i puno brze od toga, pod pretpostavkom da je neko sa puno vise iskustva i sa nesto boljim autom sa kojim se to moze? Ako te pretekne na normalan nacin, gdje je pregledno i ne ugrozi te tokom preticanja, svakako ga vise i ne vidis jer ode svojim putem a ti svojim.daario naharis wrote: ↑25/08/2025 17:54 Dobro znam, pocetnik sam i imam veliko slovo "P" na autu. Znam i da ne vozim najjace auto nego 13 godina starog Citroena. Ali tvoj mozak gdje je ogranicenje 60, ja vozim 65 i ti me pretices preko pune, ugrozavas sebe, sve ucesnike u saobracaju, to ne mogu da razumijem.
Da li stvarno mislis da ti kao pocetnik imas iste vozacke sposobnosti kao neko puno iskusniji i da taj ne moze voziti sigurno pa cak i sigurnije nego ti, ili samo smatras da se moramo svi slijepo drzati ogranicenja, bez obzira na stvarne uslove u saobracaju u datom momentu?
-
inflames
#18032 Re: Crna hronika BH cesta
Ateista wrote: ↑26/08/2025 08:38 Definitivno, ako to nije apsolutno neophodno, u automobil ne pocetnik vozis 90 tamo gdje je ogranicenje 80, zasto mislis da je tako strasno sto neko vozi 120 tamo gdje se to moze sigurno raditi, pa i vise jer se zna i puno brze od toga, pod pretpostavkom da je neko sa puno vise iskustva i sa nesto boljim autom sa kojim se to moze?
Brate dragi u ovom gore je tvoj problem sažet u dva pasusa. On vozi ispod ograničenja i to je po zakonu, ne kažem da opravdavam peglanje, ali tvoja zakonska ODGOVORNOST je da to poštuješ. Isto tako sam određuješ šta je sigurno i paušalno određuješ ko koliko smije da vozi na osnovu vozačkih sposobnosti. Ko daje uopšte taj sud?mislis da ti kao pocetnik imas iste vozacke sposobnosti
I šta sad, dođe neko i kaže bolji sam vozač od tebe, sa više iskustva i boljim autom, ovaj znak 90 meni ne znači ništa, na osnovu računice došao sam da je za mene ograničenje 200?
Ne vozim ni ja po ograničenjima kad mi nemaju smisla, ali barem nisam napravio religiju oko toga, ako se nešto desi prihvatim odgovornost i to je to.
- Ateista
#18033 Re: Crna hronika BH cesta
Samo ne mogu da shvatim da neko stvarno misli da su svi vozaci i sva auta ista, i da je granica sigurnosti za svakog ista. Konkretno sam se vezao za post gdje forumasu nije jasno zasto neko vozi 120 tamo gdje je ogranicenje 80, ogranicenja brzine postavlja kao mjerilo sigurnosti, a to jednostavno ne moze biti iz vec objasnjenih razloga da nisu svi vozaci isti, a isto tako nije ni svaka cesta sa istim ogranicenjem ista pa i tu ima ogromnih varijacija.inflames wrote: ↑26/08/2025 09:20Ateista wrote: ↑26/08/2025 08:38 Definitivno, ako to nije apsolutno neophodno, u automobil ne pocetnik vozis 90 tamo gdje je ogranicenje 80, zasto mislis da je tako strasno sto neko vozi 120 tamo gdje se to moze sigurno raditi, pa i vise jer se zna i puno brze od toga, pod pretpostavkom da je neko sa puno vise iskustva i sa nesto boljim autom sa kojim se to moze?Brate dragi u ovom gore je tvoj problem sažet u dva pasusa. On vozi ispod ograničenja i to je po zakonu, ne kažem da opravdavam peglanje, ali tvoja zakonska ODGOVORNOST je da to poštuješ. Isto tako sam određuješ šta je sigurno i paušalno određuješ ko koliko smije da vozi na osnovu vozačkih sposobnosti. Ko daje uopšte taj sud?mislis da ti kao pocetnik imas iste vozacke sposobnosti
I šta sad, dođe neko i kaže bolji sam vozač od tebe, sa više iskustva i boljim autom, ovaj znak 90 meni ne znači ništa, na osnovu računice došao sam da je za mene ograničenje 200?
Ne vozim ni ja po ograničenjima kad mi nemaju smisla, ali barem nisam napravio religiju oko toga, ako se nešto desi prihvatim odgovornost i to je to.
Pri tome je sam rekao da je pocetnik, sto znaci da vjerovanto nema puno iskustva, valjda je logicno da on kao pocetnik ne moze biti isto siguran kao neko sa iskustvom i da ako on sebi daje za pravo da prekoraci propisanu brzinu ali se drzi do onih 10 gdje nema kazne, ne vidim zasto bi nesto govorio nekome ko sebi da za pravo malo vise od toga, taj rizikuje kaznu ali je sebi rizikuje, ako ga nije ugrozio tom brzinom ne vidim sta tu ima da mu smeta.
Ne odredjujem ja nikom nista pausalno, ja znam svoje mogucnosti i svako bi trebao znati svoje. Evo ako i sam kazes da vozis preko ogranicenja kad procijenis da mozes, u cemu je onda problem i sta konkretno meni zamjeras sto to isto radim i sto mi nije problem to reci? I ja isto tako ako me uhvate u prekrsaju prihvatim odgovornost i platim kaznu, samo ne mogu ovog moralisanja zasto neko vozi preko ogranicenja, i postavljanja kao da je ogranicenje brzine mjerilo sigurnosti.
-
tokio25
#18034 Re: Crna hronika BH cesta
ne prihvatas kaznu jer vozis bez vozackeAteista wrote: ↑26/08/2025 09:39Samo ne mogu da shvatim da neko stvarno misli da su svi vozaci i sva auta ista, i da je granica sigurnosti za svakog ista. Konkretno sam se vezao za post gdje forumasu nije jasno zasto neko vozi 120 tamo gdje je ogranicenje 80, ogranicenja brzine postavlja kao mjerilo sigurnosti, a to jednostavno ne moze biti iz vec objasnjenih razloga da nisu svi vozaci isti, a isto tako nije ni svaka cesta sa istim ogranicenjem ista pa i tu ima ogromnih varijacija.inflames wrote: ↑26/08/2025 09:20Ateista wrote: ↑26/08/2025 08:38 Definitivno, ako to nije apsolutno neophodno, u automobil ne pocetnik vozis 90 tamo gdje je ogranicenje 80, zasto mislis da je tako strasno sto neko vozi 120 tamo gdje se to moze sigurno raditi, pa i vise jer se zna i puno brze od toga, pod pretpostavkom da je neko sa puno vise iskustva i sa nesto boljim autom sa kojim se to moze?Brate dragi u ovom gore je tvoj problem sažet u dva pasusa. On vozi ispod ograničenja i to je po zakonu, ne kažem da opravdavam peglanje, ali tvoja zakonska ODGOVORNOST je da to poštuješ. Isto tako sam određuješ šta je sigurno i paušalno određuješ ko koliko smije da vozi na osnovu vozačkih sposobnosti. Ko daje uopšte taj sud?mislis da ti kao pocetnik imas iste vozacke sposobnosti
Pri tome je sam rekao da je pocetnik, sto znaci da vjerovanto nema puno iskustva, valjda je logicno da on kao pocetnik ne moze biti isto siguran kao neko sa iskustvom i da ako on sebi daje za pravo da prekoraci propisanu brzinu ali se drzi do onih 10 gdje nema kazne, ne vidim zasto bi nesto govorio nekome ko sebi da za pravo malo vise od toga, taj rizikuje kaznu ali je sebi rizikuje, ako ga nije ugrozio tom brzinom ne vidim sta tu ima da mu smeta.
Ne odredjujem ja nikom nista pausalno, ja znam svoje mogucnosti i svako bi trebao znati svoje. Evo ako i sam kazes da vozis preko ogranicenja kad procijenis da mozes, u cemu je onda problem i sta konkretno meni zamjeras sto to isto radim i sto mi nije problem to reci? I ja isto tako ako me uhvate u prekrsaju prihvatim odgovornost i platim kaznu, samo ne mogu ovog moralisanja zasto neko vozi preko ogranicenja, i postavljanja kao da je ogranicenje brzine mjerilo sigurnosti.
tvoj problem je sto mislis da si ti sa svojim zakljuckom da si dobar vozac ne ugrozavas druge
80 je tu zato sto tu vozi i ovaj pocetnik i sumaher
nije problem kad ti vozis preko ogranicenja i ako te kazne prihvatis to
problem je sto ne prihvatas i sto mislis da si ti u pravu
- Ateista
#18035 Re: Crna hronika BH cesta
Nije ni bitno kako ja vozim i kakav sam vozac, tako nesto bismo mogli komentarisati samo da se poznajemo i da si se vozio sa monom, ja ne bih komentarisao tvoju voznju jer se nisam vozio sa tobom, tako ne mozes ni ti moju. Govorim generalno da mnogi voze preko ogranicenja i da se to moze raditi sigurno i bezbjedno, a uvijek se nadje neko da moralise o onima koji voze preko ogranicenja.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 09:44tvoj problem je sto mislis da si ti sa svojim zakljuckom da si dobar vozac ne ugrozavas druge i ne krsis zakonAteista wrote: ↑26/08/2025 09:39Samo ne mogu da shvatim da neko stvarno misli da su svi vozaci i sva auta ista, i da je granica sigurnosti za svakog ista. Konkretno sam se vezao za post gdje forumasu nije jasno zasto neko vozi 120 tamo gdje je ogranicenje 80, ogranicenja brzine postavlja kao mjerilo sigurnosti, a to jednostavno ne moze biti iz vec objasnjenih razloga da nisu svi vozaci isti, a isto tako nije ni svaka cesta sa istim ogranicenjem ista pa i tu ima ogromnih varijacija.inflames wrote: ↑26/08/2025 09:20
Brate dragi u ovom gore je tvoj problem sažet u dva pasusa. On vozi ispod ograničenja i to je po zakonu, ne kažem da opravdavam peglanje, ali tvoja zakonska ODGOVORNOST je da to poštuješ. Isto tako sam određuješ šta je sigurno i paušalno određuješ ko koliko smije da vozi na osnovu vozačkih sposobnosti. Ko daje uopšte taj sud?
a kad te kazne za to sto si prekrsio zakon ti opet vozis bez vozacke
Ja nikad nisam rekao da ne krsim zakon ako vozim brze, to si nesto pomijesao, jako dobro znam kad koji zakon prekrsim, isto tako nemam problem sa prihvatanjem kazne i placanja iste. To sto tvrdim da krsenjem nekog zakona nisam nikog ugrozio, ne znaci da tvrdim da nisam u prekrsaju i da ne prihvatam kaznu. Voznja bez vozacke nema veze sa ovom pricom, oept sam bio svjestan da sam u prekrsaju i da sam rizikovao jos vecu kaznu.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18036 Re: Crna hronika BH cesta
Spock, warp 7... engage
.
-
tokio25
#18037 Re: Crna hronika BH cesta
komentarisemo svi mi tvoju voznju na osnovu onoga sto pisesAteista wrote: ↑26/08/2025 09:53Nije ni bitno kako ja vozim i kakav sam vozac, tako nesto bismo mogli komentarisati samo da se poznajemo i da si se vozio sa monom, ja ne bih komentarisao tvoju voznju jer se nisam vozio sa tobom, tako ne mozes ni ti moju. Govorim generalno da mnogi voze preko ogranicenja i da se to moze raditi sigurno i bezbjedno, a uvijek se nadje neko da moralise o onima koji voze preko ogranicenja.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 09:44tvoj problem je sto mislis da si ti sa svojim zakljuckom da si dobar vozac ne ugrozavas druge i ne krsis zakonAteista wrote: ↑26/08/2025 09:39
Samo ne mogu da shvatim da neko stvarno misli da su svi vozaci i sva auta ista, i da je granica sigurnosti za svakog ista. Konkretno sam se vezao za post gdje forumasu nije jasno zasto neko vozi 120 tamo gdje je ogranicenje 80, ogranicenja brzine postavlja kao mjerilo sigurnosti, a to jednostavno ne moze biti iz vec objasnjenih razloga da nisu svi vozaci isti, a isto tako nije ni svaka cesta sa istim ogranicenjem ista pa i tu ima ogromnih varijacija.
Ja nikad nisam rekao da ne krsim zakon ako vozim brze, to si nesto pomijesao, jako dobro znam kad koji zakon prekrsim, isto tako nemam problem sa prihvatanjem kazne i placanja iste. To sto tvrdim da krsenjem nekog zakona nisam nikog ugrozio, ne znaci da tvrdim da nisam u prekrsaju i da ne prihvatam kaznu. Voznja bez vozacke nema veze sa ovom pricom, oept sam bio svjestan da sam u prekrsaju i da sam rizikovao jos vecu kaznu.
svi mogu moralisati ovima koji voze iznad ogranicenja jer je to ispravno i logicno
i ja sutra ako vozim preko ogranicenja svi imaju pravo da mi moralisu
ja se mogu pravdati da sam zurio da sam dobar vozac da je.....al oni imaju pravo
voznja bez vozacke itekako ima veze jer pokazujes koliko smatras kaznu opravdanom
prihvatas placanje kazne jer bez toga ne bi mogao registrovati auto i sl
i nemas da kazem muda kao i mnogi da radis kao ovi sto su duzni po nekoliko hiljada maraka za kazne
kao sto vecina ljudi da je u vlasti bi krala kao i politicari al nemaju muda i nemaju priliku
-
inflames
#18038 Re: Crna hronika BH cesta
Pa upravo to ti govorim, ako vozim 120 gdje je 90 ogranicenje i pojavi se ispred mene neko ko vozi 80, ne ocekujem od njega nista, sve da ih je 10 ispred koji voze 80 sta im mogu, voze ljudi svoju voznju. Razlika izmedju mog i tvog stava je sto ne ocekujem od njih nista.Ateista wrote: ↑26/08/2025 09:39 Ne odredjujem ja nikom nista pausalno, ja znam svoje mogucnosti i svako bi trebao znati svoje. Evo ako i sam kazes da vozis preko ogranicenja kad procijenis da mozes, u cemu je onda problem i sta konkretno meni zamjeras sto to isto radim i sto mi nije problem to reci? I ja isto tako ako me uhvate u prekrsaju prihvatim odgovornost i platim kaznu, samo ne mogu ovog moralisanja zasto neko vozi preko ogranicenja, i postavljanja kao da je ogranicenje brzine mjerilo sigurnosti.
I jedna bitna stvar, voznja ne treba da zavisi mnogo od vozackih sposobnosti, vozacke sposobnosti treba da budu u odredjenoj mjeri prisutne kod svakog vozaca. Pa kad bi svako vozio po svojim vozackim sposobnostima i performansama vozila na sta bi to licilo, dodje profesionalni trkac koji zna uci 220 u krivinu i tako vozi? Voznju treba prilagoditi uslovima na putu, a to podrazumijeva i prisutnost drugih ucesnika u saobracaju.
Jedan ekstremniji primjer zarad ilustracije ti je kad naidjes na kolonu u traci pored koja stoji, logika kaze da mozes proci 150 pored njih, ali razum i opsti smisao za zivot ce ti reci da bi bilo logicno da usporis. Ti vjerovatno neces napraviti gresku, ali nekome moze pasti na pamet da izadje iz auta ili da se prestroiji i iako je to greska ne treba ta greska da rezultuje smrtnim ishodom ili ogromnom stetom. Dakle, ako cemo vec pricati o vozackim sposobnostima ja bih rekao da je to vjestina da percipiras sta se desava oko tebe, izmedju ostalog da svojim postupcima sprecavas moguce pogreske, a ne budes izvor greske ili nerezonskog ponasanja pa da drugi moraju zbog tebe da djeuluju.
Trujemo opet i ovu temu istom pricom.
- Ateista
#18039 Re: Crna hronika BH cesta
Gdje sam ja sad konkretno rekao da ocekujem od nekoga nesto? Komentarisao sam moralisanje zbog voznje preko ogranicenja, to je sve. On vozi svojim tempom po ogranicenju, ja cu ga preteci kad mogu i sve OK, samo mi je bezveze moralisanje tog sto vozi po ogranicenju jer smatra da sam ja opasan bez obzira na to kakva je cesta i kakvi su uslovi, samo zato sto se ne drzim znaka a on se drzi, i smatra da je time sigurniji od mene.inflames wrote: ↑26/08/2025 10:01Pa upravo to ti govorim, ako vozim 120 gdje je 90 ogranicenje i pojavi se ispred mene neko ko vozi 80, ne ocekujem od njega nista, sve da ih je 10 ispred koji voze 80 sta im mogu, voze ljudi svoju voznju. Razlika izmedju mog i tvog stava je sto ne ocekujem od njih nista.Ateista wrote: ↑26/08/2025 09:39 Ne odredjujem ja nikom nista pausalno, ja znam svoje mogucnosti i svako bi trebao znati svoje. Evo ako i sam kazes da vozis preko ogranicenja kad procijenis da mozes, u cemu je onda problem i sta konkretno meni zamjeras sto to isto radim i sto mi nije problem to reci? I ja isto tako ako me uhvate u prekrsaju prihvatim odgovornost i platim kaznu, samo ne mogu ovog moralisanja zasto neko vozi preko ogranicenja, i postavljanja kao da je ogranicenje brzine mjerilo sigurnosti.
I jedna bitna stvar, voznja ne treba da zavisi mnogo od vozackih sposobnosti, vozacke sposobnosti treba da budu u odredjenoj mjeri prisutne kod svakog vozaca. Pa kad bi svako vozio po svojim vozackim sposobnostima i performansama vozila na sta bi to licilo, dodje profesionalni trkac koji zna uci 220 u krivinu i tako vozi? Voznju treba prilagoditi uslovima na putu, a to podrazumijeva i prisutnost drugih ucesnika u saobracaju.
Jedan ekstremniji primjer zarad ilustracije ti je kad naidjes na kolonu u traci pored koja stoji, logika kaze da mozes proci 150 pored njih, ali razum i opsti smisao za zivot ce ti reci da bi bilo logicno da usporis. Ti vjerovatno neces napraviti gresku, ali nekome moze pasti na pamet da izadje iz auta ili da se prestroiji i iako je to greska ne treba ta greska da rezultuje smrtnim ishodom ili ogromnom stetom. Dakle, ako cemo vec pricati o vozackim sposobnostima ja bih rekao da je to vjestina da percipiras sta se desava oko tebe, izmedju ostalog da svojim postupcima sprecavas moguce pogreske, a ne budes izvor greske ili nerezonskog ponasanja pa da drugi moraju zbog tebe da djeuluju.
Trujemo opet i ovu temu istom pricom.
Sa drugim dijelom se u potpunosti slazem, naravno da voznju treba prilagoditi raznim uslovima na cesti i oko ceste, nije samo pitanje kojom brzinom ja mogu proci kroz krivinu da ne proklizem. Naravno da treba gledati i moguce greske drugih, pokusati predvidjeti razne stvari i slicno, to uopste nije sporno.
Postoje situacije gdje se mora voziti i sporije od znaka ako su uslovi u tom momentu takvi, ali postoje isto tako dionice ceste koje su pregledne i gdje se moze vidjeti dovoljno ispred sebe i uvjeriti se da nema nikakvih opasnosti, gdje u datom momentu nema velike guzve, kolone, nema pjesaka i slicno. Ne vidim nista sporno da se tu vozi i malo vise preko ogranicenja i ko zna to moze raditi potpuno bezbjedno.
- Ateista
#18040 Re: Crna hronika BH cesta
Problem je sto je moralisanje usmjereno na to da neko ko vozi preko ogranicenja opasnsot za druge, a to ne mora biti. Imas ti pravo moralisati i komentarisati, ali se nadam da si svjestan koliko je besmisleno komentarisati neciju voznju na osnovu price sa foruma.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 09:58komentarisemo svi mi tvoju voznju na osnovu onoga sto pisesAteista wrote: ↑26/08/2025 09:53Nije ni bitno kako ja vozim i kakav sam vozac, tako nesto bismo mogli komentarisati samo da se poznajemo i da si se vozio sa monom, ja ne bih komentarisao tvoju voznju jer se nisam vozio sa tobom, tako ne mozes ni ti moju. Govorim generalno da mnogi voze preko ogranicenja i da se to moze raditi sigurno i bezbjedno, a uvijek se nadje neko da moralise o onima koji voze preko ogranicenja.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 09:44
tvoj problem je sto mislis da si ti sa svojim zakljuckom da si dobar vozac ne ugrozavas druge i ne krsis zakon
svi mogu moralisati ovima koji voze iznad ogranicenja jer je to ispravno i logicno
ja se mogu pravdati da sam zurio da sam dobar vozac da je.....al oni imaju pravo
voznja bez vozacke itekako ima veze jer pokazujes koliko smatras kaznu opravdanom
i nemas da kazem muda kao i mnogi da radis kao ovi sto su duzni po nekoliko hiljada maraka za kazne
kao sto vecina ljudi da je u vlasti bi krala kao i politicari al nemaju muda i nemaju priliku
Kad vozim preko ogranicenja to je prekrsaj, isto tako kad vozim bez vozacke to je prekrsaj, i jedno i drugo je moja stvar i moj rizik, meni je samo bitno da nikog ne ugrozavam i to je ono sto bi i drugima trebalo biti bitno, a policija neka radi svoj posao, ako me uhvate platim kaznu i jbg. Ta prica oko kradje, neplacanja kazni i slicno, stvarno ne bih ni komentarisao, niti ima veze sa temom.
-
tokio25
#18041 Re: Crna hronika BH cesta
jbt isto diler kaze ja cu prodavati drogu a neka policija hvataAteista wrote: ↑26/08/2025 10:26Problem je sto je moralisanje usmjereno na to da neko ko vozi preko ogranicenja opasnsot za druge, a to ne mora biti. Imas ti pravo moralisati i komentarisati, ali se nadam da si svjestan koliko je besmisleno komentarisati neciju voznju na osnovu price sa foruma.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 09:58komentarisemo svi mi tvoju voznju na osnovu onoga sto pisesAteista wrote: ↑26/08/2025 09:53
Nije ni bitno kako ja vozim i kakav sam vozac, tako nesto bismo mogli komentarisati samo da se poznajemo i da si se vozio sa monom, ja ne bih komentarisao tvoju voznju jer se nisam vozio sa tobom, tako ne mozes ni ti moju. Govorim generalno da mnogi voze preko ogranicenja i da se to moze raditi sigurno i bezbjedno, a uvijek se nadje neko da moralise o onima koji voze preko ogranicenja.
Kad vozim preko ogranicenja to je prekrsaj, isto tako kad vozim bez vozacke to je prekrsaj, i jedno i drugo je moja stvar i moj rizik, meni je samo bitno da nikog ne ugrozavam i to je ono sto bi i drugima trebalo biti bitno, a policija neka radi svoj posao, ako me uhvate platim kaznu i jbg. Ta prica oko kradje, neplacanja kazni i slicno, stvarno ne bih ni komentarisao, niti ima veze sa temom.
ako me uhvati i uhapsi kad izadjem ja cu opet
ne mogu da vjerujem da opravdavas svoju voznju kad ti je oduzeta vozacka zbog prekrsaja
u tome je tvoj problem al ti to izgleda ne zelis i ne mozes da shvatis
- Ateista
#18042 Re: Crna hronika BH cesta
A ja ne mogu da vjerujem da ti izjednacavas saobracajni prekrsaj koji nikog ne ugrozava sa dilanjem droge, ne vidim stvarno vise sta imamo pricati na ovu temu sa takvim razmisljanjem...tokio25 wrote: ↑26/08/2025 10:29jbt isto diler kaze ja cu prodavati drogu a neka policija hvataAteista wrote: ↑26/08/2025 10:26Problem je sto je moralisanje usmjereno na to da neko ko vozi preko ogranicenja opasnsot za druge, a to ne mora biti. Imas ti pravo moralisati i komentarisati, ali se nadam da si svjestan koliko je besmisleno komentarisati neciju voznju na osnovu price sa foruma.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 09:58
komentarisemo svi mi tvoju voznju na osnovu onoga sto pises
ne mogu da vjerujem da opravdavas svoju voznju kad ti je oduzeta vozacka zbog prekrsaja
u tome je tvoj problem al ti to izgleda ne zelis i ne mozes da shvatis
-
tokio25
#18043 Re: Crna hronika BH cesta
pa ne ugrozava nikoga ni diler drogeAteista wrote: ↑26/08/2025 10:33A ja ne mogu da vjerujem da ti izjednacavas saobracajni prekrsaj koji nikog ne ugrozava sa dilanjem droge, ne vidim stvarno vise sta imamo pricati na ovu temu sa takvim razmisljanjem...tokio25 wrote: ↑26/08/2025 10:29jbt isto diler kaze ja cu prodavati drogu a neka policija hvataAteista wrote: ↑26/08/2025 10:26
Problem je sto je moralisanje usmjereno na to da neko ko vozi preko ogranicenja opasnsot za druge, a to ne mora biti. Imas ti pravo moralisati i komentarisati, ali se nadam da si svjestan koliko je besmisleno komentarisati neciju voznju na osnovu price sa foruma.
u tome je tvoj problem al ti to izgleda ne zelis i ne mozes da shvatis![]()
to je njegovo vidjenje jer ovaj uziva koji kupi
jbt ne mogu da vjerujem da ti ne vidis problem u svom rezonu
-
Throttle
#18044 Re: Crna hronika BH cesta
@tokio25 Ne vrijedi se s njim raspravljat, lik je ogranicen
-
tokio25
#18045 Re: Crna hronika BH cesta
ma sa ovakvima se mora raspravljati jer je on sutra na cesti kao i ti ja peti deseti
sutra ce tebe ugroziti prekosutra mene itd
sutra ce tebe ugroziti prekosutra mene itd
- Ateista
- Ateista
#18047 Re: Crna hronika BH cesta
Ne vrijedi stvarno se truditi, ako to izjednacavas onda vidim sa kim razgovaram i da stvarno ne vrijedi.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 10:50pa ne ugrozava nikoga ni diler drogeAteista wrote: ↑26/08/2025 10:33A ja ne mogu da vjerujem da ti izjednacavas saobracajni prekrsaj koji nikog ne ugrozava sa dilanjem droge, ne vidim stvarno vise sta imamo pricati na ovu temu sa takvim razmisljanjem...tokio25 wrote: ↑26/08/2025 10:29
jbt isto diler kaze ja cu prodavati drogu a neka policija hvata
u tome je tvoj problem al ti to izgleda ne zelis i ne mozes da shvatis![]()
to je njegovo vidjenje jer ovaj uziva koji kupi
jbt ne mogu da vjerujem da ti ne vidis problem u svom rezonu
-
tokio25
#18048 Re: Crna hronika BH cesta
zasto ne bih izjednacavaoAteista wrote: ↑26/08/2025 11:28Ne vrijedi stvarno se truditi, ako to izjednacavas onda vidim sa kim razgovaram i da stvarno ne vrijedi.
isti klinac krsis zakon ti krsi on
- Ateista
#18049 Re: Crna hronika BH cesta
-
tokio25