Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sdaovci i njihova kradja para preko slovenackog helikoptera syarog 40ak godina
Ako zaista bude letjelica sa slike koju su 'zagledali' prije par godina onda stvarno nemam riječi. Ovaj čitav proces je zaista u najmanju ruku sumnjiv. Tenderi se obaraju a neki se već pokušavaju ugurati u ovu jedinicu koja će biti osnovana. Nakaradan proces.
Bobi wrote: ↑25/08/2025 18:10
Šta vam je, nece biti taj heli na fotografiji .
Koji će biti? H125? Kažu da je polovan? Nema nigdje tačan model helikoptera, slučajno ili namjerno. Neki tvrde da je star 40 godina Opet na drugm linku nađem da se nabavlja H130...nigdje prave informacije kao za KS.
Bobi wrote: ↑25/08/2025 18:47
Nije 40 godina i nije ovaj na fotografijama klixa I AVAZA, toliko vam mogu reci.
"Alright keep your secrets"
Šalu na stranu kompanija koja je dobila tender u svom sastavu ima helikoptere H130 ako se sjećam (nmg provjeravati sada sa mobitela ali spominjao sam to već ovdje). Ne mora ništa prejudicirati ali eto vrijedno spomenuti. Uglavnom kako god u najmanju ruku nervira me ova nakaradnost procesa. Svako za sebe. Ništa onda TK da nabavi AW letjelicu. Kad je bal...
Bobi wrote: ↑25/08/2025 18:55
Glupa mi je ova usporedba sa sarajevom, oni nabavljaju malo ozbiljniju igracku za neke druge jače poslove. Bell412 ozbiljna stvarčica.
Pa ruku na srce ZDK može finansijski podnijeti takav teret. Zbog toga kritika i poređenje. Da se na ovakav potez odlučio primjera radi neki ekonomski lošije stojeći kanton vjerovatno ne bi zamjerili toliko.
Bobi wrote: ↑25/08/2025 18:47
Nije 40 godina i nije ovaj na fotografijama klixa I AVAZA, toliko vam mogu reci.
"Alright keep your secrets"
Šalu na stranu kompanija koja je dobila tender u svom sastavu ima helikoptere H130 ako se sjećam (nmg provjeravati sada sa mobitela ali spominjao sam to već ovdje). Ne mora ništa prejudicirati ali eto vrijedno spomenuti. Uglavnom kako god u najmanju ruku nervira me ova nakaradnost procesa. Svako za sebe. Ništa onda TK da nabavi AW letjelicu. Kad je bal...
Jeste H130, iz turske, od preduzeća koje se bavi turističkim letovima, pravite se da ne znate da Bobi ostane tajnovit
Jede ZDK govna, a pare se peru preko spašavanja nečijeg života.
Davali su 7 miliona EURA za helikopter vrijednosti 300 hiljada eura. Let that sink in bošnjaci patrijote velike ljiljani
Kompanija DANIALS Tešanj uspješno je realizovala isporuku jurišnih pušaka model SAR56, kalibra 5.56×45 mm, za potrebe Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).
Nakon okončanja javnog poziva, na koji smo bili dobili dvije ponude, odlučili smo se za povoljniju ponudu, odnosno ponuđača koji nam je ponudio novu višenamjensku letjelicu. Radi se o helikopteru proizvođača Airbus, tipa H135, koji bi nam trebao biti isporučen do kraja septembra te za koji ćemo izdvojiti 8,2 miliona KM. Ured za žalbe nas je obavijestio da možemo zaključiti ugovor - kaže Aličić, te napominje kako su, u čekanju odgovora iz Ureda za žalbe FBiH, riješili i pitanje hangara za ovu letjelicu.
Nakon okončanja javnog poziva, na koji smo bili dobili dvije ponude, odlučili smo se za povoljniju ponudu, odnosno ponuđača koji nam je ponudio novu višenamjensku letjelicu. Radi se o helikopteru proizvođača Airbus, tipa H135, koji bi nam trebao biti isporučen do kraja septembra te za koji ćemo izdvojiti 8,2 miliona KM. Ured za žalbe nas je obavijestio da možemo zaključiti ugovor - kaže Aličić, te napominje kako su, u čekanju odgovora iz Ureda za žalbe FBiH, riješili i pitanje hangara za ovu letjelicu.
Odakle si ovo copy? Nije ...
Pa ne znam, valjda bi Aličić trebao da vlada materijom što se tog projekta tiče.. To da nema nove letjelice za ove pare se slažem.