Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

karthago_00

#41976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by karthago_00 »

A_A_AKCIJA wrote: 25/08/2025 16:39
karthago_00 wrote: 25/08/2025 16:26 Spočitava im se ono što je uslijedilo poslije formiranja koalicije, a to je upravo to ulizivanje i uvlačenje u šupak Čoviću, Plenkoviću, Grlić Radmanu, Željani Zovko, Borjani Krišto i ostalim štovaocima ratnih zločinaca Kordića i Praljka. Spočitava im se snishodljivi poltronski odnos prema HDZ-u, spočitava im se lavovska borba za HDZ-ovca Vukoju, lavovska borba za HDZ-ovca i okorjelog ustašu Zorana Krešića, spočitava im se davanje funkcija i fotelja HDZ-u šakom i kapom, sve u duhu "kompromisa i relaksacije" jer zaboga jedini put Bosne i Hercegovine ka Evropskoj Uniji ide preko Zagreba i zato se šampionima europskih vrijednosti treba uvući u šupak da im samo pertle vire.
Konačno nešto konkretno

Koju štetu je nanio Vukoja?
Jel se pokazao kao loš izbor?
Znaš li koje je odluke donio US sa Vukojom?

Kakva lavovska borba?
HDZ-u, tj pobjednicima izbora pripadaju mjesta u upravnim i nadzornim odborima decenijama i to se nikada neće promijeniti.
Političke stranke će uvijek morati imati način za provođenje svojih politika. Zašto se odjednom to problematizira?

Koje funkcije šakom i kapom?
Imaš samo jednu, a to je direktor Autocesta, koji je dat za jedno ministarstvo koje nije otišlo HDZ-u.
Nabroji nam šta je prije bilo bošnjačka pozicija a da se dalo HDZ.

Izmirenje sa Hrvatskom je strateški cilj BiH, jer su neizbježni na EU putu. Kako misliš u EU, ako se sa njima nadjebavaš?
Misliš da bi Dodik pao da je i dalje imao podršku Hrvatske kao prije?
Misliš da se ovo slučajno zakuhava sa Hrvatima po Bih, samo od sebe, ili možda Srbiji užasno smeta gubitak saveznika u BiH?
Sa druge strane, koje su negativne strane tog približavanja?
Daj nam konkretnu štetu koja je nanesena državi ovim.
Vukoja je užasan, skandalozan izbor jer je stranački čovjek u Ustavnom sudu, kao što su uostalom nekad bili Ćeman i Palavrićka. HDZ-ovac nema šta da traži u Ustavnom sudu BiH. Krešić je okorjeli fašista i uzp-ovac koji sanja uskrsnuće fašističke paratvorevine hzhb. Što se tiče pozicija, Trojka je samo nastavila tradiciju svojih prethodnika ustupajući direktorske pozicije i preduzeća HDZ-ovcima kako bi ih ovi primili u vlast i zadržali u koaliciji.

Kompletna cestovna infrastruktura je predata HDZ-u u ruke. Sav novac predviđen za ceste ide u hercegovačke gradove i sela pod kontrolom HDZ-a, stotine miliona za autoputeve u Širokom, Grudama, Posušju... Prezastupljenost Hrvata na funkcijama u Federaciji (kad ste već pristali na legitimno predstavljanje i brojanje krvnih zrnaca) je sada još izraženija nego ranije, umjesto da bude obrnuto. Mia Karamehić Abazović je čak progovorila hrvatski jezik u tom silnom ushićenju i koalicionom zamahu hahahaha.

A ova priča izmirenje sa Hrvatima, to je čisto spinovanje i izvrtanje teza. Vi se ne izmirujete sa Hrvatima, vi se izmirujete sa Čovićevim HDZ-ovcima i separatistima koji mrze ovu državu iz dna duše, kače šahovnice na svakom ćošku, zabranjuju harem u Stocu, zabranjuju klanjanje i pucaju na navijače iz Sarajeva. A da ne spominjem ljigavo podmuklo sabotiranje presude Kovačević kada ste šutjeli ko zaliveni dok je Borjana Krišto samoinicijativno slala agentice da obara presudu u Briselu. Imate obraza onda govoriti o građanskoj državi, a sabotirali ste presudu o građanskoj BiH jer ste se u međuvremenu slizali u koaliciji sa fašistima i separatistima.

Ali razumijem ja tebe, valja botovati i braniti neodbranjivo jer vas je raja provalila. Čak i u Sarajevu vam se ljulja stolica dok redom uništavate komunalna preduzeća i više niste tako arogantno, bahato i bezobrazno samouvjereni kao što ste bili poslije Šmitovih intervencija i dok vam je leđa držao Majkl Marfi.
1Dante1

#41977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

AA je botina koji je u vlasti. No ti si botina jos veca, ponavljas apsolutno isto sto sd0 botine ponavljaju.

Rat botova. Samo sto su tvoje botovske lazi ogavnije.

Cuj AP po sirokim brijegovima haha
karthago_00

#41978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by karthago_00 »

1Dante1 wrote: 25/08/2025 17:05 AA je botina koji je u vlasti. No ti si botina jos veca, ponavljas apsolutno isto sto sd0 botine ponavljaju.

AA je botina i plaćen je da botuje za vlast i sasvim je normalno da opravdava poteze njegovih šefova, a ja sam čovjek koji kritikuje poteze aktuelne vlasti. To što vi mišljenje svakog ko nije dio vašeg fan kluba svrstavate u "botovske laži", to zaista nije moj problem.
Last edited by karthago_00 on 25/08/2025 21:01, edited 3 times in total.
tramvajtrojka

#41979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 25/08/2025 16:59 - Čović je kazao onog dana kada Marfi napustio BiH da je napravljena greška u odnosu na SDA. Ne pravi se vlast sa malim strankama. Vlast se pravi sa strankama koje pobjeđuju. SDA i HDZ bi bili neki fiksevi u tome svemu, vjerovatno. A onda ćemo dalje vidjeti šta i kako - rekao je Izetbegović

Ili sto bi rekli-Covic ce sebi izabrati s kim ce u vlast :lol:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zenicko ... /250825134

Dajgle sta ovi tvoji rade u Zenici za odlezati nekoga nabavljaju helikopter za osam miliona KM koji je stariji od pola foruma, +40 godina mu i svi sdaovci šute :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
1Dante1

#41980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

karthago_00 wrote: 25/08/2025 17:13
1Dante1 wrote: 25/08/2025 17:05 AA je botina koji je u vlasti. No ti si botina jos veca, ponavljas apsolutno isto sto sd0 botine ponavljaju.

AA je botina i plaćen je da botuje za vlast i sasvim je normalno da opravdava poteze njegovih šefova, a ja sam čovjek koji kritikuje poteze aktuelne vlasti. To što vi mišljenje svakog ko nije dio vašeg fan kluba svrstavate u "botovske laži", to zaista nije moj problem. S obzirom na tvoju agresivnu i nervoznu reakciju i ti mi se činiš kao bot Trojke, nešto si mi previše nervozan hahahaha
Ne mozes kritikovati koristeci sd0 rijecnik. Daj nesto konkrento, a ne ono sto cujes od sda botina.

Nemoj me svrstavati u neke tabore. Sda me ostetio 30 godina, ova trojka me ostetila jer su obecavali mnogo, dali malo. Ostetili su me jer su postali kurceviti, bez ozbiljnog pokrica. Na kraju ostetili su me za 10k, jer sam vjerovao "ima novca ako se ne krade".

Da su X gori, bolji su od prethodnih, no ako ne budu kaznjeni, nece nauciti apsolutno nista, pa ce biti identicni kao sda i ekipa.
karthago_00

#41981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by karthago_00 »

1Dante1 wrote: 25/08/2025 17:16
karthago_00 wrote: 25/08/2025 17:13

AA je botina i plaćen je da botuje za vlast i sasvim je normalno da opravdava poteze njegovih šefova, a ja sam čovjek koji kritikuje poteze aktuelne vlasti. To što vi mišljenje svakog ko nije dio vašeg fan kluba svrstavate u "botovske laži", to zaista nije moj problem. S obzirom na tvoju agresivnu i nervoznu reakciju i ti mi se činiš kao bot Trojke, nešto si mi previše nervozan hahahaha
Ne mozes kritikovati koristeci sd0 rijecnik. Daj nesto konkrento, a ne ono sto cujes od sda botina.

Nemoj me svrstavati u neke tabore. Sda me ostetio 30 godina, ova trojka me ostetila jer su obecavali mnogo, dali malo. Ostetili su me jer su postali kurceviti, bez ozbiljnog pokrica. Na kraju ostetili su me za 10k, jer sam vjerovao "ima novca ako se ne krade".

Da su X gori, bolji su od prethodnih, no ako ne budu kaznjeni, nece nauciti apsolutno nista, pa ce biti identicni kao sda i ekipa.
Čovječe, ne govore ovo samo "sda botovi" kako ih nazivate. Ja nigdje nisam spomenuo SDA, nego vi nonstop ovdje verglate samo o SDA. I svako ko se usudi bilo šta da kaže za vas je SDA. Prošetajte malo među raju, prođite gradom, upitajte ljude šta misle o potezima Trojke. Eto raspitaj se, bićeš iznenađen koliko je ljudi razočarano. Izađite iz te čahure, nije ovaj forum vox populi i ogledalo čitave države. Ne budite toliko nadmeni i arogantni, vjeruj mi stvarate strašan kontraefekat.
Last edited by karthago_00 on 25/08/2025 17:20, edited 1 time in total.
1Dante1

#41982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

karthago_00 wrote: 25/08/2025 17:18 Ne budite toliko nadmeni i arogantni, vjeruj mi stvarate strašan kontraefekat.
Citas li ba sta pisem? Ja zagovaram da se trojka nabije nogom kako bi naucili nesto. Sta ti zagovaras? Povratak sda i njihovih ahbaba?

Evo ja sam jasno rekao sta mislim za trojku, treba ih openaliti da nauce lekciju.

Sta ti kazes, sklanjamo trojku, ko umjesto njih? Hajde da te cujem?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#41983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

tramvajtrojka wrote: 25/08/2025 17:14 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zenicko ... /250825134

Dajgle sta ovi tvoji rade u Zenici za odlezati nekoga nabavljaju helikopter za osam miliona KM koji je stariji od pola foruma, +40 godina mu i svi sdaovci šute :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Nije valjda da budale nabavljaju takvu starudiju?
karthago_00

#41984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by karthago_00 »

1Dante1 wrote: 25/08/2025 17:20
karthago_00 wrote: 25/08/2025 17:18 Ne budite toliko nadmeni i arogantni, vjeruj mi stvarate strašan kontraefekat.
Citas li ba sta pisem? Ja zagovaram da se trojka nabije nogom kako bi naucili nesto. Sta ti zagovaras? Povratak sda i njihovih ahbaba?

Evo ja sam jasno rekao sta mislim za trojku, treba ih openaliti da nauce lekciju.

SDA je prošlost, zastarjela, arhaična, polumrtva stranka. U život ih može vratiti samo Trojka ovom poltronskom politikom prema HDZ-u i svojim bahatim arogantnim ponašanjem, vrijeđanjem i etiketiranjem kao da smo u nekakvoj diktaturi. Ne može vam 10 godina izborna kampanja biti "samo nek nije SDA" i plašenje ljudi povratkom "zelenih termita". Glasačko tijelo na koje računa SDP i NS je ipak malo zahtjevnije i ozbiljnije. Vjeruj mi, sasvim dobronamjerno. :thumbup:
karthago_00

#41985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by karthago_00 »

Eto ništa od Nobelove nagrade za Donalda Trumpa hahahaha

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /250825136
tramvajtrojka

#41986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 25/08/2025 17:21
tramvajtrojka wrote: 25/08/2025 17:14 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zenicko ... /250825134

https://www.planelogger.com/aircraft/Re ... PQ/1057451

Dostavljen u policiju zapadne Njemačke 1980 godine :lol: :lol: :lol: , sad je kod slovenaca koji su i 2022e ga pokusali u talu sa sda da ga uvale 😬😬 i nije im proslo

https://avaz.ba/vijesti/bih/992716/za-r ... -2-miliona

I dajgle ovog migeta sto se javlja sto je prvi put oborio nabavku novog a ne starog 45 godina helikoptera :-) :-)
GungodessMissFortune

#41987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GungodessMissFortune »

zigson wrote: 25/08/2025 14:04
GungodessMissFortune wrote: 25/08/2025 14:01
zigson wrote: 25/08/2025 13:48 https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-petak ... /250825076

Odakle vise izranjaju...
Osnivali bi kurac da se samofinansiraju
Svaki građanin ove države ima, krvlju osvojeno, pravo da se politički angažuje (čitaj: da bira i da bude biran), ti izgleda hoćeš da samo pojedini mogu biti politički angažovani. To ti je feudalizam kolega, s feudalizmom smo raskrstili prije cca. 150 godina, nema više.
Jah, u drzavi sa 6000 stranki, potrebna je jos jedna da tereti budzet
Pa ko tebi brani da se politički angažuješ i budeš na budžetu? Po ovom tvom ti si samo zavidan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#41988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

tramvajtrojka wrote: 25/08/2025 18:04
_BataZiv_0809 wrote: 25/08/2025 17:21

https://www.planelogger.com/aircraft/Re ... PQ/1057451

Dostavljen u policiju zapadne Njemačke 1980 godine :lol: :lol: :lol: , sad je kod slovenaca koji su i 2022e ga pokusali u talu sa sda da ga uvale 😬😬 i nije im proslo

https://avaz.ba/vijesti/bih/992716/za-r ... -2-miliona

I dajgle ovog migeta sto se javlja sto je prvi put oborio nabavku novog a ne starog 45 godina helikoptera :-) :-)
:lol: :lol:
1Dante1

#41989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

A sta fali, ionako nije vvas novac?
tramvajtrojka

#41991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

GandalfSivi wrote: 25/08/2025 18:44 https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /250825155

Ovaj sve gluplji i gluplji 😂😂😂
jel ovaj riđokosi retard zna da je tu i njegovo ime i ime njegove zene bilo :lol: :lol: na onoj semi
Point.

#41992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

1Dante1 wrote: 25/08/2025 17:20

Jer ti vidiš koliko si kontradiktoran? Hoćeš da nabiješ Trojku nogom u guzicu, a onda čovjeka napadaš da on zagovara povratak SDA? Izbij Trojku, vraća se SDA. I obratno.
1Dante1

#41993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Ja istinski ne zelim povratak sd0, ali ako ne bude druge alternative, boze moj, mujo je trpio trijes godina, istprit ce jos 4.
tokio25

#41994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

ma sda ne smije doci na vlast sljedecih 100 godina
neka budu penzioneri neka budu nepalci neka bude bilo ko ako vec trojka nije i ako nemamo bolji izbor
A_A_AKCIJA

#41995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

karthago_00 wrote: 25/08/2025 16:59 Vukoja je užasan, skandalozan izbor jer je stranački čovjek u Ustavnom sudu, kao što su uostalom nekad bili Ćeman i Palavrićka. HDZ-ovac nema šta da traži u Ustavnom sudu BiH. Krešić je okorjeli fašista i uzp-ovac koji sanja uskrsnuće fašističke paratvorevine hzhb. Što se tiče pozicija, Trojka je samo nastavila tradiciju svojih prethodnika ustupajući direktorske pozicije i preduzeća HDZ-ovcima kako bi ih ovi primili u vlast i zadržali u koaliciji.

Kompletna cestovna infrastruktura je predata HDZ-u u ruke. Sav novac predviđen za ceste ide u hercegovačke gradove i sela pod kontrolom HDZ-a, stotine miliona za autoputeve u Širokom, Grudama, Posušju... Prezastupljenost Hrvata na funkcijama u Federaciji (kad ste već pristali na legitimno predstavljanje i brojanje krvnih zrnaca) je sada još izraženija nego ranije, umjesto da bude obrnuto. Mia Karamehić Abazović je čak progovorila hrvatski jezik u tom silnom ushićenju i koalicionom zamahu hahahaha.

A ova priča izmirenje sa Hrvatima, to je čisto spinovanje i izvrtanje teza. Vi se ne izmirujete sa Hrvatima, vi se izmirujete sa Čovićevim HDZ-ovcima i separatistima koji mrze ovu državu iz dna duše, kače šahovnice na svakom ćošku, zabranjuju harem u Stocu, zabranjuju klanjanje i pucaju na navijače iz Sarajeva. A da ne spominjem ljigavo podmuklo sabotiranje presude Kovačević kada ste šutjeli ko zaliveni dok je Borjana Krišto samoinicijativno slala agentice da obara presudu u Briselu. Imate obraza onda govoriti o građanskoj državi, a sabotirali ste presudu o građanskoj BiH jer ste se u međuvremenu slizali u koaliciji sa fašistima i separatistima.

Ali razumijem ja tebe, valja botovati i braniti neodbranjivo jer vas je raja provalila. Čak i u Sarajevu vam se ljulja stolica dok redom uništavate komunalna preduzeća i više niste tako arogantno, bahato i bezobrazno samouvjereni kao što ste bili poslije Šmitovih intervencija i dok vam je leđa držao Majkl Marfi.
Vukoja je izabran na identičan način kao i do sada što su se birali.
Drugo je što bi sada svi preko noći standard Švicarske, a do jučer birali Paravlićku, čistačicu sa diplomom.

Najbitnije, do sada je glasao u korist države u svim slučajevima.

Dakle, samo još jedan primjer SDA muda pod bubrege laži. Niti je nastala kakva šteta po državu, niti je otvorena možda šteta nastane.

Pratiš li ti izgradnju puteva ili nako sereš napamet?
Znaš li ko su izvršni direktori u Autocestama i Cestama?
Znaš li da se bez njih ništa ne može uraditi?
Naravno, nemaš blagog pojma.
Trojka je u svim firmama osim tradicionalno hrvatskih uspjela napraviti balans sa Nadzornim odborima i izvršnim direktorima, tako da je korupcija i apsolutna kontrola jedne stranke svedena na minimum.

Daj mi dokaze legitimnog predstavljanja. Imena i pozicije.
Legitimno predstavljanje je potpisao Bakir u Mostaru.
Ponavljam, nadzorni odbori su u svijetu a i kod nas način provođenja politike pobjednika na izborima. Nikada se neće promijeniti. HDZ je dobio izbore i dobio šta im pripada.
Nikakve tu promjene nije bilo na lošije. Nego samo serete i gledate Trojki lupom da nađete.
Haj mi nađi Kabirija kojeg je dovela Trojka. Ne postoji niti će.
Da je Nikšić to uradio, digla bi se kuka i motika.
Ali, pošto je Fadil, onda ništa.

Šta, nije bilo šahovnica prije? :D sve ljiljani bili po Hercegovini, pa došla Trojka i sve im dala? Puljića ubili za Trojkine postave vlasti?
Stolac od jučer problem?
:D uozbilji se.
Dizdar je neki dan otišao u Stolac i odnio novac za harem.

Presuda Kovačević je još jedna u nizu izmišljenih afera, koje nemaju skoro nikakav praktičan efekt na državu. Već imaš gomilu presuda kojima je to pitanje riješeno. Nije problem presuda nego implementacija presude.

I samo mi praktično objasni kako bi ti sutra, sa HDZ-om u vlasti, izbjegao sve što se dogodilo? Nikako i sam to znaš. Ali opet sereš.

Koja su komunalna preduzeća uništena?
Gras skoro pa izašao iz dubioze.
Nova pruga, tramvaji, trole, gradski prijevoz pod kontrolom, radi bolje nego ikada.
Dvije sušne godine u Sarajevu nema redukcija. A bilo ih je osam godina SDA vlasti.
Pa opet je NiP nezadovoljan bio svojim direktorom i smijenio ga. Evo sto maraka da mi nađeš isti primjer u SDA.
Porodilje imaju hiljadu maraka svaki mjesec godinu dana, djeca besplatne udžbenike devet godina, dva djeca imaju pravo na vrtiće...
Stotine novih policajaca primljeno na konkursima na koje se niko nije žalio. Nula pismenih žalbi!

Bukvalno si megafon SDA laži i vidi se iz aviona da nisi iz Sarajeva.
Svaki segment vlasti u Sarajevu je vidljivo bolji nego prije. Bukvalno svaki.

I nauči se osnovnim stvarima.
Bot je neko ko glumi neutralnost. Neko ko ima lažni identitet i ne smije da kaže da pripada toj stranci.
Botuje se za stranke smetljarskih politika koje su takav otpad da moraš izokola da lažeš za njih, jer se svima normalnima gade.
Ovo što ti radiš. Nisam za SDA ali...

Ja sam javno član NiP od 2018 i to sam potvrdio bezbroj puta na forumu. Politika NiP je takva da ne moram da se krijem i lažem da nisam član. Naprotiv, ponosno to ističem.
Promoviram njihovu politiku i trošim svoje vrijeme i novac na tom putu.
Nisam na budžetu, radim isti privatni posao sve vrijeme.
Znam da ti je to nevjerojatno, ali postoje ljudi koji se politikom bave iz ideala.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#41996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Je li to El Bake najavio novu kandidaturu za Predsjednistvo :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#41997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

1Dante1 wrote: 25/08/2025 18:50 Ja istinski ne zelim povratak sd0, ali ako ne bude druge alternative, boze moj, mujo je trpio trijes godina, istprit ce jos 4.
Haj malo pogledaj oko sebe.

OK, zajebali te za subvenciju za stan.

I sada ćeš kao razmaženo derište sve srušiti da im pokažeš da si ljut?

A do Trojke si mogao sanjati o pravednom sistemu, a sada bi ga rušio jer nije savršen i jer je tebe uštinuo.

Bujrum, ako misliš da će samo Trojka najebati a ne svi mi ostali. A pogotovo ako sanjaš da ćeš išta pozitivno time postići.

Razmišljanje djeteta iz vrtića.
karthago_00

#41998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by karthago_00 »

A_A_AKCIJA wrote: 25/08/2025 19:21
karthago_00 wrote: 25/08/2025 16:59 Vukoja je užasan, skandalozan izbor jer je stranački čovjek u Ustavnom sudu, kao što su uostalom nekad bili Ćeman i Palavrićka. HDZ-ovac nema šta da traži u Ustavnom sudu BiH. Krešić je okorjeli fašista i uzp-ovac koji sanja uskrsnuće fašističke paratvorevine hzhb. Što se tiče pozicija, Trojka je samo nastavila tradiciju svojih prethodnika ustupajući direktorske pozicije i preduzeća HDZ-ovcima kako bi ih ovi primili u vlast i zadržali u koaliciji.

Vukoja je izabran na identičan način kao i do sada što su se birali.
Drugo je što bi sada svi preko noći standard Švicarske, a do jučer birali Paravlićku, čistačicu sa diplomom.

Najbitnije, do sada je glasao u korist države u svim slučajevima.

Dakle, samo još jedan primjer SDA muda pod bubrege laži. Niti je nastala kakva šteta po državu, niti je otvorena možda šteta nastane.

Pratiš li ti izgradnju puteva ili nako sereš napamet?
Znaš li ko su izvršni direktori u Autocestama i Cestama?
Znaš li da se bez njih ništa ne može uraditi?
Naravno, nemaš blagog pojma.
Trojka je u svim firmama osim tradicionalno hrvatskih uspjela napraviti balans sa Nadzornim odborima i izvršnim direktorima, tako da je korupcija i apsolutna kontrola jedne stranke svedena na minimum.

Daj mi dokaze legitimnog predstavljanja. Imena i pozicije.
Legitimno predstavljanje je potpisao Bakir u Mostaru.
Ponavljam, nadzorni odbori su u svijetu a i kod nas način provođenja politike pobjednika na izborima. Nikada se neće promijeniti. HDZ je dobio izbore i dobio šta im pripada.
Nikakve tu promjene nije bilo na lošije. Nego samo serete i gledate Trojki lupom da nađete.
Haj mi nađi Kabirija kojeg je dovela Trojka. Ne postoji niti će.
Da je Nikšić to uradio, digla bi se kuka i motika.
Ali, pošto je Fadil, onda ništa.

Šta, nije bilo šahovnica prije? :D sve ljiljani bili po Hercegovini, pa došla Trojka i sve im dala? Puljića ubili za Trojkine postave vlasti?
Stolac od jučer problem?
:D uozbilji se.
Dizdar je neki dan otišao u Stolac i odnio novac za harem.

Presuda Kovačević je još jedna u nizu izmišljenih afera, koje nemaju skoro nikakav praktičan efekt na državu. Već imaš gomilu presuda kojima je to pitanje riješeno. Nije problem presuda nego implementacija presude.

I samo mi praktično objasni kako bi ti sutra, sa HDZ-om u vlasti, izbjegao sve što se dogodilo? Nikako i sam to znaš. Ali opet sereš.

Koja su komunalna preduzeća uništena?
Gras skoro pa izašao iz dubioze.
Nova pruga, tramvaji, trole, gradski prijevoz pod kontrolom, radi bolje nego ikada.
Dvije sušne godine u Sarajevu nema redukcija. A bilo ih je osam godina SDA vlasti.
Pa opet je NiP nezadovoljan bio svojim direktorom i smijenio ga. Evo sto maraka da mi nađeš isti primjer u SDA.
Porodilje imaju hiljadu maraka svaki mjesec godinu dana, djeca besplatne udžbenike devet godina, dva djeca imaju pravo na vrtiće...
Stotine novih policajaca primljeno na konkursima na koje se niko nije žalio. Nula pismenih žalbi!

Bukvalno si megafon SDA laži i vidi se iz aviona da nisi iz Sarajeva.
Svaki segment vlasti u Sarajevu je vidljivo bolji nego prije. Bukvalno svaki.

I nauči se osnovnim stvarima.
Bot je neko ko glumi neutralnost. Neko ko ima lažni identitet i ne smije da kaže da pripada toj stranci.
Botuje se za stranke smetljarskih politika koje su takav otpad da moraš izokola da lažeš za njih, jer se svima normalnima gade.
Ovo što ti radiš. Nisam za SDA ali...

Ja sam javno član NiP od 2018 i to sam potvrdio bezbroj puta na forumu. Politika NiP je takva da ne moram da se krijem i lažem da nisam član. Naprotiv, ponosno to ističem.
Promoviram njihovu politiku i trošim svoje vrijeme i novac na tom putu.
Nisam na budžetu, radim isti privatni posao sve vrijeme.
Znam da ti je to nevjerojatno, ali postoje ljudi koji se politikom bave iz ideala.
Obična trojkaška propaganda i obični megafon Dine Konakovića na forumu Klixa. Džaba pišeš traktate i čaršafe. Zaključili smo se da se ne slažemo. Rezultate politike Trojke i tvog arogantnog narcisoidnog šefa vidjećeš vrlo uskoro. :thumbup:

Rođen u Sarajevu prije 40 godina, i dan danas živim na istom mjestu. Tu šuplju prosipaj dijaspori koju ste ovdje uzeli pod zub i ovim Zeničanima sa foruma. Ne moraš meni pametovati kako je bilo prije a kako je sada u Sarajevu. Vjeruj mi, nije to neka toliko drastična razlika koliko ste se vi stranački plaćenici sami između sebe ubijedili. Nećete sada valjda palamuditi o novim tramvajima i porodiljama narednih 40 godina. A što se tiče famoznih tramvaja, kasnim češće na posao s novim tramvajem koji malo malo pa stane iz čista mira hahahaha. Kolaps u saobraćaju svako jebeno popodne, zato mojne meni palamuditi o gradskom prijevozu "koji radi bolje nego ikada". :lol:
karthago_00

#41999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by karthago_00 »

Darko Ćulum ostaje direktor SIPA. Misija obavljena, bjegunac Dodik nije uhapšen, opstrukcija uspješno izvršena. Ćulum sada može da se vrati na čelo SIPA-e nakon što su se pošteno ispišali po državi. Gdje su sada smradovi da kažu "neka institucije rade svoj posao"?

Zajebite vaša pijačarska mahalska šibicarska međustranačka prepucavanja Dino - Bakir. Ovo je stvarna slika ove tragikomične države, jad i bijeda i lakrdija u režiji aktuelne vlasti. I za ovo će vas narod kazniti, budite sigurni u to.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/darko-c ... /250825164
1Dante1

#42000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

A_A_AKCIJA wrote: 25/08/2025 19:29 OK, zajebali te za subvenciju za stan.
Majstore, zasto nije najavljeno da nece biti? 2023 godine meni prodavac kaze ne moze nize, ionako ces dobiti od kantona. Meni je znacilo ko kuca tada, nadao sam se, niko nije iskomunicirao da nece biti. Zasto su davali laznu nadu? Zasto navodi ima para ako se ne krade?

Ja sam na sebi osjetio nepravdu proslih, ali i "nepravdu" trenutnih.

Zasto barem to nije moglo drugacije?
Post Reply