Još će pse optužiti za klimatske promjene.drug_profi wrote: ↑22/08/2025 12:53 Ne dam cuki da legne kraj klupe jer je pogano sve, upljuvano, opušci, staklo... smetljište totalno.
Govno smrdi, može biti i patogeno, ali za 5-7 dana nestane potpuno.
Psi nisu zagađivači naše okoline jer sve što iz sebe izbace je organsko i biorazgradivo.
Naglašavam opet da smatram da se govna trebaju kupiti.
Ali potenciram ovu raspravu jer je veći problem za okolinu ono iz prvog reda ovog posta.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Laplace
#95926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#95928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zatrpajte ih prijavama protiv nn
- Laplace
#95929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako ga bacimo među vukove,vratiće se u želucu vođe čopora.Logovan wrote: ↑22/08/2025 13:56Ako te bacimo vukovima vratit ćeš se kao vođa čoporaPM72 wrote: ↑22/08/2025 13:50Pa ti pusti pašče na mene pa ćeš vidjet kako ćete obojca završit.tokio25 wrote: ↑22/08/2025 13:38 joj i ta suplja prica samo pistolj i sl
a niko da puca
jedino hadzija to iskoristio a ostalo niko nema muda
cak ni mafijasi i wannabe mafijasi ne pucaju u glavu nego u noge da bude teze ozljede a ne pokusaj ubistva
mi smo generalni jaki na rijecima ja bih ovo ja bih ono al niko da pokrene nista![]()
- Haris.ba
#95930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije njegov postupak doveo do nikakve situacije. Skretanje preko pune je dovelo do nesrece.Laplace wrote: ↑25/08/2025 12:50 Njegov postupak je doveo do situaciju u kojoj je nastradao momak sa skuterom. Da on nije stao da propusti Porschea, do sudara ne bi ni došlo.
Ne sumnjam da će on proći bez kazne. Samo kažem da bih volio da se i ti puštači počun kažnjavati kao saučesnici u činjenju prekršaja.
To isto ko da stanes i propustis covjeka da prvi udje u banku i on tamo pobije ljude, i tebe da onda gone kao saucesnika za ubistvo.
-
moimoi
#95931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Poredjenje ti bas i nije dobro.Haris.ba wrote: ↑25/08/2025 13:30Nije njegov postupak doveo do nikakve situacije. Skretanje preko pune je dovelo do nesrece.Laplace wrote: ↑25/08/2025 12:50 Njegov postupak je doveo do situaciju u kojoj je nastradao momak sa skuterom. Da on nije stao da propusti Porschea, do sudara ne bi ni došlo.
Ne sumnjam da će on proći bez kazne. Samo kažem da bih volio da se i ti puštači počun kažnjavati kao saučesnici u činjenju prekršaja.
To isto ko da stanes i propustis covjeka da prvi udje u banku i on tamo pobije ljude, i tebe da onda gone kao saucesnika za ubistvo.
Bi li usao u banku za covjekom koji drzi oruzje?
-
tokio25
#95932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
cekaj ti bi da lijecis posljedicu a ne uzrok?
zar ne bi trebalo rjesavati da ne budu govna od psa ispod prozora bilo cijih
zar ne bi trebalo rjesavati da neki hatic ne voda dobermana bez povodca i brnjice
to sto se ne rijesava ovo dovodi i tebe u nezgodnu situaciju
da ti sutra neko psuje sto si izveo mjesanca bez brnjice i povodca i sto sere okolo iako ti njegov izmet pokupis
jbt nama je uvijek problem posljedica a ne uzrok
- drug_profi
#95933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ako vidiš da da ideš u moguću koliziju logično da ćeš stati. Uopšte ne mora nužno znčiti da ga neko pušta svojevoljno, već prije kao "pusti budalu".
-
moimoi
#95934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je ovaj vec poprijecio cestu onda ima logike da ga pustis… ali ako mu je samo signalizirao da se zeli prikljuciti onda jeste saucesnik.
-
tokio25
#95935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pitanje je i da li ga je pustio jer je ovaj mogao biti u istoj traci pa onda desno pa namoto
mislim nagadjam al je moguce
al definitivno pustaci su problem ne samo u ovom slucaju nego u mnogo slucajeva gdje naprave problem
mislim nagadjam al je moguce
al definitivno pustaci su problem ne samo u ovom slucaju nego u mnogo slucajeva gdje naprave problem
- drug_profi
#95936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja uopšte ne znam o čemu ti pričaš. Uzrok je primitivizam kod ljudi. I takvi ljudi misle da je opravdano ubijati pse, baška još na nehuman način.tokio25 wrote: ↑25/08/2025 13:40cekaj ti bi da lijecis posljedicu a ne uzrok?
zar ne bi trebalo rjesavati da neki hatic ne voda dobermana bez povodca i brnjice
da ti sutra neko psuje sto si izveo mjesanca bez brnjice i povodca i sto sere okolo iako ti njegov izmet pokupis
Zašto? Zato što su primitivni.
A opravdanje im je, pazi sad "seru po livadi".
Seru i ljudi po livadi, po haustoru, posvuda, pišaju također... pri tom ti ljudi to rade s predumišljajem, a psi se vode nagonima i odgojem.
Ako neko ne kupi govna, ne znači da ih ja ne kupim, ali i moj je pas ugrožen. Ne pokupim ni ja svako jer neko ne upratim, neko je nedostupno, neko je na mjestu gdje smatram da ga ne trebam kupiti (žbun, korito Miljacke...) jer je kesa u koju ga pokupim veći zagađivač od tog govneta koje će nestati za dan jer će ga pojesti pacovi i saprati kiša.
Imam komšiju piša po liftu, po podrumu, po haustoru... da li da njega otrujem ili je metak halal?
Eto reci ti meni šta je tu uzrok, a šta posljedica.
-
tokio25
#95937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pricam o tome zasto taj uopste razmislja da stavi otrov tudrug_profi wrote: ↑25/08/2025 13:49Ja uopšte ne znam o čemu ti pričaš. Uzrok je primitivizam kod ljudi. I takvi ljudi misle da je opravdano ubijati pse, baška još na nehuman način.tokio25 wrote: ↑25/08/2025 13:40cekaj ti bi da lijecis posljedicu a ne uzrok?
Zašto? Zato što su primitivni.
A opravdanje im je, pazi sad "seru po livadi".
Seru i ljudi po livadi, po haustoru, posvuda, pišaju također... pri tom ti ljudi to rade s predumišljajem, a psi se vode nagonima i odgojem.
Ako neko ne kupi govna, ne znači da ih ja ne kupim, ali i moj je pas ugrožen. Ne pokupim ni ja svako jer neko ne upratim, neko je nedostupno, neko je na mjestu gdje smatram da ga ne trebam kupiti (žbun, korito Miljacke...) jer je kesa u koju ga pokupim veći zagađivač od tog govneta koje će nestati za dan jer će ga pojesti pacovi i saprati kiša.
Imam komšiju piša po liftu, po podrumu, po haustoru... da li da njega otrujem ili je metak halal?
Eto reci ti meni šta je tu uzrok, a šta posljedica.
da se razumijemo uopste ne kazem da je ovo sa otrovom opravdano samo kazem da razumijem zasto je neko prisiljen da to uradi
evo da ti priblizim situaciju
onaj komsija invalid sto parkira na slobodno mjesto umjesto na invalidsko
hoces li ti ili neko od vas poduzeti nesto da pocne parkirati na invalidsko i oslobodi jedno mjesto za vas?
ako i dalje to radi sta pomisljate da uradite? da ispusete gume? da ga izgrebete? da xxx?
- drug_profi
#95938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uradio sam ja. Uhvatio ga i priznao mi da mu je lažna iskaznica na šajbi. Zašto je drži nisam najbolje shvatio. Uglavnom nešto trt-mrt. Nema je više. Ne stavlja je.
A evo da ja kažem kako razumijem one koji vole derat lak ključem na novim automobilima, naročito ako su na struju.
Jbg. oni se voze na jeftin energent, imaju subvenciju, a ne fali im para dok su mogli kupit takvo auto. Đe je tu pravda. Evo sad nek svake godine lakira auto.
To ti dođe to.
A evo da ja kažem kako razumijem one koji vole derat lak ključem na novim automobilima, naročito ako su na struju.
Jbg. oni se voze na jeftin energent, imaju subvenciju, a ne fali im para dok su mogli kupit takvo auto. Đe je tu pravda. Evo sad nek svake godine lakira auto.
To ti dođe to.
- sinuhe
#95939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovu babu i sina što su ubili Nerminu kao da niko nije poznavao?
-
zigson
-
moimoi
#95941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tokio, nema tu opravdanja jer pas nije kriv.
Krivi su vlasnici.
Krivi su vlasnici.
-
tokio25
#95942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to uopste ne dodje to jer ti deres lak jer si ljubomorandrug_profi wrote: ↑25/08/2025 14:07 Uradio sam ja. Uhvatio ga i priznao mi da mu je lažna iskaznica na šajbi. Zašto je drži nisam najbolje shvatio. Uglavnom nešto trt-mrt. Nema je više. Ne stavlja je.
To ti dođe to.
da ti parkiram pod prozorom na zelenoj povrsini onda je opravdano a ovako sto ja jeftinije vozim nema nikakve veze sa tobom
rekao sam puna puta da nadjemo izgovor kad treba da opravdamo svoje nesto i to je nas najveci problem
-
tokio25
#95943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije pas kriv naravno
al kako ces drugacije skrenuti paznju vlasniku?
ne znam da li su nesto prije poduzimali al s obzirom da ovo rade pretpostavljam da jesu i da nije uspjelo
ovaj nacin ja gledam da je on napisao i upozorio vlasnike da ne dolaze jer ce se otrovati psi jer drugacije ih izgleda nije se moglo otjerati
opet ne kazem da je pravi nacin al izgleda jedini ucinkovit
da nije ovoga bilo ne bi ni znali za ovaj problem sto znaci da je na bilo koji nacin skrenuo paznju na problem
- drug_profi
#95944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma nije opravdano nikad. I ne treba tražiti opravdanje ni za deranje laka ni za trovanje pasa.tokio25 wrote: ↑25/08/2025 14:13 to uopste ne dodje to jer ti deres lak jer si ljubomoran
da ti parkiram pod prozorom na zelenoj povrsini onda je opravdano a ovako sto ja jeftinije vozim nema nikakve veze sa tobom
rekao sam puna puta da nadjemo izgovor kad treba da opravdamo svoje nesto i to je nas najveci problem
To je primitivizam, i to treba iskorijeniti.
Ako treba i batinama.
A ja uglavnom poduzimam korake koji vode rješavanju nekih mojih problema, ako su u mojoj moći, kao što je bio pomenuti "invalid".
Da imam problem sa psećim govnima, stavio bih video nadzor čije bih snimke iskoristio kao osnovu za podrsku eko policije, a zatim napravio sacekusu sa njima.
Da imam padobranca koji parkira na privatnom posjedu (a imao sam) sačekao bih da parkira pa bih mu blokirao auto i naplatio parking (na kraju mu halalio jer mi se učinilo da se prepao).
-
moimoi
#95945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Staviti kamere, slikati neodgovorne vlasnike.. staviti ih na “stub srama”. Ima nacina.tokio25 wrote: ↑25/08/2025 14:16nije pas kriv naravno
ne znam da li su nesto prije poduzimali al s obzirom da ovo rade pretpostavljam da jesu i da nije uspjelo
ovaj nacin ja gledam da je on napisao i upozorio vlasnike da ne dolaze jer ce se otrovati psi jer drugacije ih izgleda nije se moglo otjerati
da nije ovoga bilo ne bi ni znali za ovaj problem sto znaci da je na bilo koji nacin skrenuo paznju na problem
Ukoliko necije dijete (a psa bukvalno mozes porediti sa djetetom) meni pisa ispod prozora… smijem li ja prijetiti tom djetetu?
Mimo sto je bacanje otrova po javnim povrsinama zakonom zabranjeno upravo zato sto moze i ljude ugroziti.
I bas me zanima bi li trovali one koji im bacaju smece ispod prozora ili je to ipak prihvatljivo?
- drug_profi
#95946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja još nisam dobio odgovor zašto se ne zagovara i opravdava trovanje ovih što bacaju smeće oko klupa, s prozora i po trotoarima?
Ne razmijem u čemu je razlika, naročito što psi imaju mnogo olakšavajućih okolnosti za svoje postupke.
Evo jučer curica kupila u pekari nešto i jede to na klupi, a onu najlon kesu samo baci iza sebe, kasnije i onaj papir u kojem je to bilo.
Jesam trebao izaći iz stana, sići dole i dati joj jednu tabletu mišomora?
Mislim sasvim opravdano za neke valjda.
Ne razmijem u čemu je razlika, naročito što psi imaju mnogo olakšavajućih okolnosti za svoje postupke.
Evo jučer curica kupila u pekari nešto i jede to na klupi, a onu najlon kesu samo baci iza sebe, kasnije i onaj papir u kojem je to bilo.
-
1Dante1
#95947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ne opravdava niko normalan trovanje pasa. Isto tako cukoljpci ne podrzavaju eutanaziju.drug_profi wrote: ↑25/08/2025 14:30 Ja još nisam dobio odgovor zašto se ne zagovara i opravdava trovanje ovih što bacaju smeće oko klupa, s prozora i po trotoarima?
Zbog ovih drugih jave se i ovi prvi, posljedica i uzrok.
- Ateista
#95948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nece niko priznati da je razlog averzija prema zivotinjama, a primarno psima. Sva ova prica oko pseceg izmeta je samo uzgovor da se ta averzija opravda, jer mnoge nervira kad vide ljude da vodaju psa ulicom, idu u park sa njim.drug_profi wrote: ↑25/08/2025 14:30 Ja još nisam dobio odgovor zašto se ne zagovara i opravdava trovanje ovih što bacaju smeće oko klupa, s prozora i po trotoarima?
-
tokio25
#95949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
daj ba ne zajebaji nikad nisam cup da se enko zalio sto neko izvodi maltezera i te neke male pasmine ili sve vezano za njihAteista wrote: ↑25/08/2025 15:10Nece niko priznati da je razlog averzija prema zivotinjama, a primarno psima. Sva ova prica oko pseceg izmeta je samo uzgovor da se ta averzija opravda, jer mnoge nervira kad vide ljude da vodaju psa ulicom, idu u park sa njim.drug_profi wrote: ↑25/08/2025 14:30 Ja još nisam dobio odgovor zašto se ne zagovara i opravdava trovanje ovih što bacaju smeće oko klupa, s prozora i po trotoarima?
mozda jedino to sto ne ciste iza njih
ostalo je problem sto se vodaju psi koji su opasni za ljudi bez brnjice i bez povodca
-
tokio25
#95950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to dvoje je neuporedivomoimoi wrote: ↑25/08/2025 14:28Staviti kamere, slikati neodgovorne vlasnike.. staviti ih na “stub srama”. Ima nacina.tokio25 wrote: ↑25/08/2025 14:16nije pas kriv naravno
Ukoliko necije dijete (a psa bukvalno mozes porediti sa djetetom) meni pisa ispod prozora… smijem li ja prijetiti tom djetetu?
Mimo sto je bacanje otrova po javnim povrsinama zakonom zabranjeno upravo zato sto moze i ljude ugroziti.
I bas me zanima bi li trovali one koji im bacaju smece ispod prozora ili je to ipak prihvatljivo?
tom djetetu ces reci picka ti materina je li te tako matera naucila odgoju ... a psu ne mozes
smece koje neko baca naravno da je neprihvatljivo
ajde saznaj ko baca smece iz zgrade kroz prozor?
ono kad padne dole ne znas odakle je doslo jer ispod prozora uglavnom bacaju stanari iste zgrade a ne neko ko dodje tu
stavljanje kamera?
sutra bi se diglo pola zgrade i kvarta da kaze snimaju nas neovlasteno snimanje i sl
pedofili i sl
kao sto rekoh pravdanje onoga sto tebi odgovara je glavna stvar
tako isto svoje postupke pravda i ovaj sto izvodi psa i ovaj sto truje
ocito trebaju institucije raditi svoj posao da se ustroje i jedni i drugi da bi bilo normalno drustvo