Kako mislis "progledao"?
Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- armin071
- armin071
- dr_Evil
#9055 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
https://thebosniatimes.ba/98988/mi-nism ... o-pitanje/
Bravo! Pogotovo za zadnji pasus!
Naravno, ništa ne govori ni da su političke i vjerske vođe, kao ni inteligencija Bosanskih Muslimana, išta shvatili i uzeli pouku iz golgote koju preživljavaju Palestinci. Osim patetike i pozerskih osuda zločina kao takvih u Gazi, ama baš ničim nisu pokazali da imaju kuraži nadnijeti se nad ‘Palestinskim pitanjem’. Iako, Bog zna, mnogi išareti ukazuju na to da od sudbine Palestine umnogome ovisi i sudbina njihove domovine. O tome uskoro…
- HarTar
#9056 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Kakvi zlikovci.....
- HarTar
#9057 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Novinari glavna meta.....
- dr_Evil
#9058 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
@HarTar, kaze Brkica da je mnogo zabrinut.
- HarTar
- HarTar
#9060 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Izraelski vojnici su na bombama namijenjenim Gazi ispisali imena propalestinskih poznatih ličnosti Billie Eilish i Marka Ruffala.
- dr_Evil
#9061 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne znam jesi li procitao link sta gore postavih, ali sustina je da poslije ovoga nema vise islamskog svijeta, niti panislamizma. Nije ni bilo da se ne lazemo, ali bile su iluzije, sad su spaljene.
- HarTar
#9062 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Jesam, mada mi se ne sviđa ovo vezivanje sudbine Palestine sa našom domovinom.
- dr_Evil
#9063 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ja odavno sam primjetio da Bosna i Palestina dijele istu sudbinu od pada Porte, i sto sam vise citao nasu i njihovu historiju sve sam vise siguran u to. Razliciti krajevi Osmanskog carstva, iste sudbine. Mi smo imali srecu da nam se desio komunizam, i to je jedina svjetla tacka koja je obrnula tok historije. Okupacija, genocid, negiranje postojanja nacije i jezika, predstavljanje kao neciji genetski otpad ili ostatak, strani tumor koji se mora otkloniti, i na kraju granica civilizacija.
- HarTar
#9064 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Palestinci su sami krivi za svoju sudbinu, kao i svi Arapi između ostalog. Borbom protiv OC i ukidanjem halife došlo se do današnjeg stanja "ummeta".A kod nas je bilo obrnuto, počeo je val iseljavanja u današnju Tursku sa padom OC. A nama je jedina sreća i svijetla tačka da smo pali pod AU monarhiju.dr_Evil wrote: ↑25/08/2025 11:25Ja odavno sam primjetio da Bosna i Palestina dijele istu sudbinu od pada Porte, i sto sam vise citao nasu i njihovu historiju sve sam vise siguran u to. Razliciti krajevi Osmanskog carstva, iste sudbine. Mi smo imali srecu da nam se desio komunizam, i to je jedina svjetla tacka koja je obrnula tok historije. Okupacija, genocid, negiranje postojanja nacije i jezika, predstavljanje kao neciji genetski otpad ili ostatak, strani tumor koji se mora otkloniti, i na kraju granica civilizacija.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#9065 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Da nam se sad dešava što nam se dešavalo 90tih usa bi nas bombardovala čim bi pružili neki otpor.dr_Evil wrote: ↑25/08/2025 11:25Ja odavno sam primjetio da Bosna i Palestina dijele istu sudbinu od pada Porte, i sto sam vise citao nasu i njihovu historiju sve sam vise siguran u to. Razliciti krajevi Osmanskog carstva, iste sudbine. Mi smo imali srecu da nam se desio komunizam, i to je jedina svjetla tacka koja je obrnula tok historije. Okupacija, genocid, negiranje postojanja nacije i jezika, predstavljanje kao neciji genetski otpad ili ostatak, strani tumor koji se mora otkloniti, i na kraju granica civilizacija.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#9066 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
I nesreća što nismo ostali pod njom. Nismo nikad sazreli.HarTar wrote: ↑25/08/2025 11:31Palestinci su sami krivi za svoju sudbinu, kao i svi Arapi između ostalog. Borbom protiv OC i ukidanjem halife došlo se do današnjeg stanja "ummeta".A kod nas je bilo obrnuto, počeo je val iseljavanja u današnju Tursku sa padom OC. A nama je jedina sreća i svijetla tačka da smo pali pod AU monarhiju.dr_Evil wrote: ↑25/08/2025 11:25Ja odavno sam primjetio da Bosna i Palestina dijele istu sudbinu od pada Porte, i sto sam vise citao nasu i njihovu historiju sve sam vise siguran u to. Razliciti krajevi Osmanskog carstva, iste sudbine. Mi smo imali srecu da nam se desio komunizam, i to je jedina svjetla tacka koja je obrnula tok historije. Okupacija, genocid, negiranje postojanja nacije i jezika, predstavljanje kao neciji genetski otpad ili ostatak, strani tumor koji se mora otkloniti, i na kraju granica civilizacija.
- dr_Evil
#9067 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nema veze Palestina sa borbom Arapa protiv OC. AU nema veze sa nasim opstankom, 1939-e BiH nije postojala. a Bosnjaci kao narod su izbrisani jos za vrijeme AU. Ali eto..HarTar wrote: ↑25/08/2025 11:31Palestinci su sami krivi za svoju sudbinu, kao i svi Arapi između ostalog. Borbom protiv OC i ukidanjem halife došlo se do današnjeg stanja "ummeta".A kod nas je bilo obrnuto, počeo je val iseljavanja u današnju Tursku sa padom OC. A nama je jedina sreća i svijetla tačka da smo pali pod AU monarhiju.dr_Evil wrote: ↑25/08/2025 11:25Ja odavno sam primjetio da Bosna i Palestina dijele istu sudbinu od pada Porte, i sto sam vise citao nasu i njihovu historiju sve sam vise siguran u to. Razliciti krajevi Osmanskog carstva, iste sudbine. Mi smo imali srecu da nam se desio komunizam, i to je jedina svjetla tacka koja je obrnula tok historije. Okupacija, genocid, negiranje postojanja nacije i jezika, predstavljanje kao neciji genetski otpad ili ostatak, strani tumor koji se mora otkloniti, i na kraju granica civilizacija.
- dr_Evil
#9068 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Mozebitno, ali ne mora znaciti. Oni su uradili svoje stavljanjem embarga(fore da je bilo za Jugu su idiotarija). Jednostavno granica razlicitih carstva, i zasto je neko u nekom trenutku odlucio da nas zadrzi za neke interese ili buffer zonu prema istoku. I do kada..
- HarTar
#9069 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
AU je glavna za naš opstanak, da nismo "pali" pod njih, bili bi bukvalno izbrisani, a ne samo kao ustavna kategorija.dr_Evil wrote: ↑25/08/2025 11:56Nema veze Palestina sa borbom Arapa protiv OC. AU nema veze sa nasim opstankom, 1939-e BiH nije postojala. a Bosnjaci kao narod su izbrisani jos za vrijeme AU. Ali eto..HarTar wrote: ↑25/08/2025 11:31Palestinci su sami krivi za svoju sudbinu, kao i svi Arapi između ostalog. Borbom protiv OC i ukidanjem halife došlo se do današnjeg stanja "ummeta".A kod nas je bilo obrnuto, počeo je val iseljavanja u današnju Tursku sa padom OC. A nama je jedina sreća i svijetla tačka da smo pali pod AU monarhiju.dr_Evil wrote: ↑25/08/2025 11:25
Ja odavno sam primjetio da Bosna i Palestina dijele istu sudbinu od pada Porte, i sto sam vise citao nasu i njihovu historiju sve sam vise siguran u to. Razliciti krajevi Osmanskog carstva, iste sudbine. Mi smo imali srecu da nam se desio komunizam, i to je jedina svjetla tacka koja je obrnula tok historije. Okupacija, genocid, negiranje postojanja nacije i jezika, predstavljanje kao neciji genetski otpad ili ostatak, strani tumor koji se mora otkloniti, i na kraju granica civilizacija.
- dr_Evil
- HarTar
#9071 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Samo vidi primjer Beograda i Užica kada se povuklo OC, i kako su muslimani prošli, a onda vidi današnji Sandžak koji je ostao pod OC sve do balkanskih ratova i BiH koja je bila pod AU, tu su jedino bošnjaci i opstali, s tim da su sa povlačenjem istih vršeni konstantni pokolji i genocidi nad bošnjacima BiH i Sandžaka sve do kraja drugog svjetskog rata. I tu moram priznati da su nam Tito i komunizam valjali kada je opstanak naroda i države BiH u pitanju, ali da nIje bilo AU ne bi fizički opstali, a onda ni BiH....
Last edited by HarTar on 25/08/2025 12:19, edited 1 time in total.
-
BiBi911
#9072 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Da se danas dese 90te. To ko ocekuje da ga neko iz Pariza brani i posalje vojsku da gine dok mi sadimo luk se vara.
Artikel 5. Ne bi bio aktivian u potpunosti ako bi servia napala Hrvatsku i Nas(slovenija je predaleko). Aviacijom bi nam davali podrsku i podatke gdje sta imaju. Embargo ne bi postojao jer smo mi u NATO al nismo U NATO. Svu logistiku bi smo dobili do Hrvatske granice i na nama bi bilo da se rokamo sa cetnicima. NATO ima cilj da zaustavi uticaj rusa/irana Koji bi servi koristili i od kojih bi dobili pomoc.
To ko ocekuje da dodje neko iz DE i puca za nas Gadno se vara
-
geoxx
#9073 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Hahadr_Evil wrote: ↑25/08/2025 09:23 https://thebosniatimes.ba/98988/mi-nism ... o-pitanje/
Naravno, ništa ne govori ni da su političke i vjerske vođe, kao ni inteligencija Bosanskih Muslimana, išta shvatili i uzeli pouku iz golgote koju preživljavaju Palestinci. Osim patetike i pozerskih osuda zločina kao takvih u Gazi, ama baš ničim nisu pokazali da imaju kuraži nadnijeti se nad ‘Palestinskim pitanjem’. Iako, Bog zna, mnogi išareti ukazuju na to da od sudbine Palestine umnogome ovisi i sudbina njihove domovine. O tome uskoro…
A sta to Bosanski Muslimani konkretno trebaju uraditi u vezi palestinskog pitanja?
I kojom logikom od subine Palestine ovisi i sudbine Bosne?
- dr_Evil
#9074 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Sta bi bilo kad bi bilo. Razumijem tvoje teoremu, ali istovremeno mozes reci da nije bilo pritiska sa Austrougarske strane vjerovatno Rusija nikad ne bi dosla u priliku da pritisne OC na teritoriju Balkana i omoguci svojim proxyima to sta je omogucila. Kakav bi odnos bio prema Bosnjacima da nije bilo sukoba Ugara sa ostatkom slavenskom stanovnistva je vec za neko drugo "sta bi bilo kad bi bilo". Odnos Kalaja u Bosni je bio reflekcija na ono sta je njegov drug radio u Hrvatskoj, a sve zarad toga da se kruna ne bi dijelila na 3. Ali slozit cu se, splet okolnosti je dozvolio da prezivimo; ali istovremeno to sta je AU uradila je dovelo do toga da u Kraljevinu udjemo bez nacije, kao manjina u svojoj drzavi, i da kasnije ostanemo i bez drzave, cim smo dovedeni u isti pravni vakum kao i Palestinci kada je poceo WWII.HarTar wrote: ↑25/08/2025 12:18Samo vidi primjer Beograda i Užica kada se povuklo OC, i kako su muslimani prošli, a onda vidi današnji Sandžak koji je ostao pod OC sve do balkanskih ratova i BiH koja je bila pod AU, tu su jedino bošnjaci i opstali, s tim da su sa povlačenjem istih vršeni konstantni pokolji i genocidi nad bošnjacima BiH i Sandžaka sve do kraja drugog svjetskog rata. I tu moram priznati da su nam Tito i komunizam valjali kada je opstanak naroda i države BiH u pitanju, ali da nIje bilo AU ne bi fizički opstali, a onda ni BiH....
Ja kada pricam o Bosnjacima govorim naravno i o nasem narodu na teritoriju danasnje Srbije, CG, Makedonije i Hrvatske, one koji su prosli kroz sudbinu koju si naveo, nekad zajedno sa nama, nekad odvojeno, ali gdje god ima stecaka u svakom slucaju.
- dr_Evil
#9075 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Haha!geoxx wrote: ↑25/08/2025 12:32Hahadr_Evil wrote: ↑25/08/2025 09:23 https://thebosniatimes.ba/98988/mi-nism ... o-pitanje/
A sta to Bosanski Muslimani konkretno trebaju uraditi u vezi palestinskog pitanja?
I kojom logikom od subine Palestine ovisi i sudbine Bosne?