moimoi wrote: ↑23/08/2025 19:57
Ateista wrote: ↑23/08/2025 11:43
Dzontra_Volta wrote: ↑22/08/2025 15:49
Ne bih se složio. To je moja lična (i porodice mi u mene) ljubav prema moru. Ljeti mi nikakva planina ni jezero ne može zamijeniti more, makar na planini imao all inclusive 5* odmor, a na moretu neki prosječan apartman.
Opet kažem, nađe se vremena tokom godine za obilazak destinacija gdje si u pokretu non-stop. Ali to nije odmor, to je nešto drugo.
Naravno, ja govorim s aspekta zaposlenog porodičnog čovjeka u nekim zrelim godinama, koji ima potrebu za odmorom. Nije meni više ni 20 ni 30 godina.
Naravno, svi smo razliciti,svako ima svoju viziju odmora.
Ja sam u velikoj mjeri obisao blize destinacije koje su mi zanimljive, za ostalo treba vise vremena, para, ogranicem sam i jednim i drugim, niti imam para na bacanje a nemam ni previse godisnjeg, pa mi je najprakticnije spojiti ljetovanje sa nekim obilaskom, kad vec platim odlazak na more da imam priliku i nesto novo vidjeti.
Nije sad da samo hodam, ima i kod mene pasivnog odmaranja, ali nakom par dana lezanja i kupanja malo mi dosadi, a
iskreno i nisam sad toliki ljubitelj mora, suncanje ni pod koju cijenu, samo u hladu.
Uz sve to,valja ostaviti godisnjeg i para za zimski odmor, e to mi tek nije pasivni odmor.
Boldirano je kljucno
To sto je tebi odmor, meni je putovanje nakon kojeg mi je potreban odmor

A slazem se s tobom.. i meni je glupo kada dodjem negdje gdje jos nisam bila da lezim vas cijeli dan umjesto da hodam i upoznam maximalno grad/zemlju.. Zato su mi rizorti njasre.
Al svako ima svoje
Da, to jeste bitno, razumijem da ima ljudi koji bas vole boravak na moru i sunce, mogli bi tako zivjeti. Volim i ja otici, ali 10 dana plafon, i to ako imam par dana nekih aktivnosti da preijecem, vise od 10 dana vec bi mi dosadilo sigurno.
S tim sto nisam ni ja za to da bas samo hodam i da mi nakin toga treba dodatni odmor, to se slazem, gledam neku kombinaciju i da odmorim i da nesto vidim.
Resorti su problem kad se covjek veze za njih i ne izlazi, to jeste bezveze. Meni je prednost samo kad imam obroke da ne razmisljam gdje i sta jesti, ali i tu sam skontao da mi je half board najbolji - dorucak ujutru i slobodni tokom dana da se ne moramo vracati na rucak, bilo da je hodanje ili lezanje na plazi, mozemo i traziti neke dalje plaze i biti tamo tokom dana. Navece opet imamo veceru i meni taman jer i inace ne jedem vise od dva puta dnevno, samo za djecu problematicno jer djeca uglavnom jedu cesce i po malo.