Online trgovina
Moderator: anex
- Mirzareli
#1 Online trgovina
Pozdrav raja...Htio bi otvoriti poseban račun samo za online trgovinu Temu,Ali,eBay itd...Pa me zanima koja je najpovoljnija po tom pitanju ?
-
tokio25
#2 Re: Online trgovina
ako si u banci gdje mozes otvoriti dodatnu karticu da li student ili gost ili kako vec banka naziva to
uradis to i uplacujes na karticu koliko ti treba novca za kupovinu
uradis to i uplacujes na karticu koliko ti treba novca za kupovinu
- kabal1337
#3 Re: Online trgovina
Najpovoljniji ce biti aircash kada pocne sa radom ( ma da se nista ne zna tacno, uskoro, uskoro itd.)
U svakoj banci moras otvoriti racun za prepaid karticu ( ~3-7) KM mjesecno placas banci (odrzavanje kartice+racuna).
Mislim da je BBi i dalje najpovoljnija samo sto ti onu uzimaju proviziju kada polazes novac na karticu).
Najpovoljnije je ako imas vec u nekoj banci racun i karticu, da samo uzmes uslugu prepaid kartice i placas dodatno mjesecno odrzavanje samo kartice.
U svakoj banci moras otvoriti racun za prepaid karticu ( ~3-7) KM mjesecno placas banci (odrzavanje kartice+racuna).
Mislim da je BBi i dalje najpovoljnija samo sto ti onu uzimaju proviziju kada polazes novac na karticu).
Najpovoljnije je ako imas vec u nekoj banci racun i karticu, da samo uzmes uslugu prepaid kartice i placas dodatno mjesecno odrzavanje samo kartice.
- Ateista
#4 Re: Online trgovina
Razumijem da ljudi zele da se zastite, ali ja godinama narucujem svasta preko interneta, bar stotinjak narudbi imam. Koristim tekuci racun na koji mi lijeze plata i nikad ni jedan problem nisam imao u smislu da mi neko zloupotrijebi karticu ili tako nesto.
Kad god mogu koristim paypal koji ima dobru zastitu onoga ko placa u slucaju neizvrsenja usluge ili ako se artikal ne dobije, a isto tako se ni kartica ne prikazuje nigdje.
Skoro mi se bas dobro pokazao kad me neko pokusao prevariti neizvrsenjem placene usluge, ali nakon prijave paypalu je ipak zavrseno kako treba, da nije vjerovatno bi paypal vratio novac i dalje se sa njima ganjao
Tako da je moja preporuka koristiti paypal gdje god je moguce, bez obzira na to koja kartica se koristi.
Kad god mogu koristim paypal koji ima dobru zastitu onoga ko placa u slucaju neizvrsenja usluge ili ako se artikal ne dobije, a isto tako se ni kartica ne prikazuje nigdje.
Skoro mi se bas dobro pokazao kad me neko pokusao prevariti neizvrsenjem placene usluge, ali nakon prijave paypalu je ipak zavrseno kako treba, da nije vjerovatno bi paypal vratio novac i dalje se sa njima ganjao
Tako da je moja preporuka koristiti paypal gdje god je moguce, bez obzira na to koja kartica se koristi.
-
tokio25
#5 Re: Online trgovina
jos bolje je koristiti google pay
jednostavno nemas zajebancija kao sa paypal kad ti vracaju novac i sl
broj kartice ionako on sam generira i to je to
ja sam tako presao sa pp na gp
i nikad nisam imao problema ni sa jednim al eto neko voli ovako posebno
jednostavno nemas zajebancija kao sa paypal kad ti vracaju novac i sl
broj kartice ionako on sam generira i to je to
ja sam tako presao sa pp na gp
i nikad nisam imao problema ni sa jednim al eto neko voli ovako posebno
- Ateista
#6 Re: Online trgovina
Na koju tacno zezanciju sa vracanjem novca na pp mislis?
Nisam jos koristio google pay, jeli i oni imaju garanciju povrata ako nije sve ok sa uslugom ili artiklom?
-
tokio25
#7 Re: Online trgovina
pa mislim na ono dobijes pare na pp i onda cekas ovamo da legnu na racun
da se ogradim tako je bilo ranije tako da je moguce to rijeseno
a to ranije je prije lupam 7-8 godina
licno nisam nikad imao potrebu za povratom tako da nisam ni gledao
i ne znam na sta tacno mislis
valjda taj povrat vrsi prodavac a ne gpay ako mislis na to
uglavnom nisam upoznat s tim jer nisam imao potrebu
- Ateista
#8 Re: Online trgovina
Nisam ni siguran koliko se na PP ceka povrat, bas cu provjeriti sad jer nesto sto sam narucio su otkazali i vracaju novac.tokio25 wrote: ↑24/08/2025 12:03pa mislim na ono dobijes pare na pp i onda cekas ovamo da legnu na racun
da se ogradim tako je bilo ranije tako da je moguce to rijeseno
a to ranije je prije lupam 7-8 godina
licno nisam nikad imao potrebu za povratom tako da nisam ni gledao
i ne znam na sta tacno mislis
valjda taj povrat vrsi prodavac a ne gpay ako mislis na to
uglavnom nisam upoznat s tim jer nisam imao potrebu
Zanima me kako na GP ide tipa ako prodavac nece da vrati i moze li se zaliti samom GP da se preko njih rijesi slucaj?
-
tokio25
#9 Re: Online trgovina
ne znam stvarno jer nikad nisam imao situaciju takvu a nadam se da necu ni imati
uglavnom sam imao refundaciju preko alija gdje ali vrati pare pa se oni valjda ganjaju tamo sa prodavacem
al ovako direktno da sam ja platio tebi pa ti neces da vratis nisam mislim nikad ni imao takvu transakciju
uglavnom sam imao refundaciju preko alija gdje ali vrati pare pa se oni valjda ganjaju tamo sa prodavacem
al ovako direktno da sam ja platio tebi pa ti neces da vratis nisam mislim nikad ni imao takvu transakciju
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu