Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nevjerovatno je da NiP i SDP sami sebe režu za sljedeće izbore.
Pa i na bas. Nece vise biti koalicija sa SDA, a ono malo dobrog sto je Ruznic uradio Husic je sjebao u kratkom roku.
Najbolja Vlada unazad 10-15 godina. Svaka općina ima podršku, ulaganja. NES ima seosku i hinjavu politiku, ali gore od toga je što ga zanima samo Cazin Tj. Samo je Cazin Krajina.
Doduše, smetnula sam s uma, da i ti kao Zahiragić, živiš i radiš na USK-a, pa znate bolje od nas ovamo situaciju.
ljubijankic wrote: ↑27/08/2025 14:47
Jutros SDA proziva trojku a sada i Košarac. Neko bi rekao da se ovo slucajno desilo na isti dan
Kritikuje a onda kaze dobili sve preko njih
Sizofrena cepanja
Pa tako to ide. Kada nekom das sve onda se on umori od tolikog primanje i uzimanja da odes javno kazes da si dobio sve samo da dodje neko ko ti nece dati nista. Zamisli osobu koja povjeruje u ovo...
Izetbegović o mogućim koalicijama 2026. godine: SDA i HDZ su fiksevi, SNSD bi bez Dodika bio normalna stranka
- SNSD bi bez Dodika bio normalna stranka, jer mu je struktura takva, ja poznajem te ljude. Nisu oni za ovakve politike, oni su bili prisiljeni da ovo prate. SNSD je nastao na socijalistima, ovo su neke neprirodne šovinističke politike u koje su ljudi bili uvučeni. Ako Dodik ode, oni su vjerovatno drugačiji partner. A onda imate ovu opoziciju, koji nisu za avanturizam, ali vidjet ćemo kako će proći na izborima - zaključio je Bakir Izetbegović.
"Mi smo svjesni činjenice da postoji trojka koja je potpuno propala u Sarajevu. SDA se vraća ovdje u Federaciji i trojka ide u zaborav, to svi znaju. Jedina šansa Konakovića je demagogija prema RS-u. Pogledajte kakvo je stanje u Kantonu Sarajevo. Nemojte da pričamo o pacovima, miševima itd. On misli da dobija poene tako što napada RS. Ljudi loše žive u Federaciji. Što je više Trojke, manje je Bosne i Hercegovine. Sve što su bile naše ambicije, mi smo preko trojke i ostvarili. Oni su vrlo ponizno Dodika zvali predsjedniče pa mu govorili 'kako ste, trebali vam šta'. Neka demantuju. Sad kažu da Dodik nije predsjednik. On je predsjednik", istakao je Košarac.
Rejsova koalicija formirana i predizborna kampanja je zapocela:
razumijem da se neki nadaju ali za ove druge ne mogo da vjerujem ih ima koji vjeruju da ce SDA biti u narednoj vlasti
jedina mogucnost da SDA udje u vlast je raspad Trojke - a raspad Trojke nije moguc
vee-jay wrote: ↑29/08/2025 09:17
razumijem da se neki nadaju ali za ove druge ne mogo da vjerujem ih ima koji vjeruju da ce SDA biti u narednoj vlasti
jedina mogucnost da SDA udje u vlast je raspad Trojke - a raspad Trojke nije moguc
Sve je moguće druže kod nas.
Da. Dakle mislio sam: raspad Trojke je toliko moguc kao i ostanak Dodika na vlasti ili povratak prezimena Izetbegovic u predjsednistvo.
Ne znam zasto mislis da SDA nece imati sanse da bude u vlasti. Svakako ce Covic i SNSD birati s kim ce ici u koaliciju, a nesto sumnjam da ce birati trojku
Ne znam zasto mislis da SDA nece imati sanse da bude u vlasti. Svakako ce Covic i SNSD birati s kim ce ici u koaliciju, a nesto sumnjam da ce birati trojku
Zavisi i od stranaca, i najvise Covica. Ko ce (obecati) isporuciti izborni po njegovoj zelji.
Zavisi i od stranaca, i najvise Covica. Ko ce (obecati) isporuciti izborni po njegovoj zelji.
DaysleepeR wrote: ↑29/08/2025 09:45
Zar ga Trojka ne isporučuje svakodnevno?
Za sada ne. Slagali su ga. Ko sto ga je i Bake slagao.
Puna podrska oko toga.
Vidjece o hoce li neko klapnuti zarad vlasti.
Za sada Covketu preostaje samo ovo:
Izborni zakon čeka, to je mali kolačić u preslagivanju, u unutrašnjem preuređenju Bosne i Hercegovine. On čeka trenutak kada će dovoljno kolega iz bošnjačkog naroda biti spremno priznati da nije u redu Hrvatima birati člana Predsjedništva, i da se to riješi na jedan praktičan način