Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Aurea Mediocritas
#26976 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sada kada znamo da Musa ne igra, sve će zavisiti od toga kako će Nurk biti raspoložen. Naravno, važno je kako će igrati i ostali igrači, ali na Jusufu će biti najveća odgovornost i od njega će se najviše očekivati. Prolazak u drugi krug trebali bismo smatrati veelikim uspjehom. Sve više od toga ravno je čudu.
-
Lug
#26977 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
eto opet prozivanje onih koji se ne slazu s njima..
cuj suficit visokih igraca.. a igra se kosarka, ja mislio hokej.
eto sad imamo play-a 37 godina, rjesili smo problem. Volim ga ali.. sta ako se ozlijedi ili ne mogne igrat vise od 20-ak minuta, ko ce ga zamjeniti, kako cemo onda organizovati igru, ni visokih,
Daj ljudi smanjite dozivljaje i pustite da i drugi kazu svoje misljenje, bez vrijedjanja. Inace, nemojte se onda cuditi reakciji.
-
HelaS
#26978 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pazi ti kako i koga quotaš, majka mu stara
-
Lug
#26979 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
-
HelaS
#26980 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
izvinuo, oprostio. sljedeći put 2 slobodna bacanja
- canvra888
#26981 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ništa, za ove što i dalje tešu priču o Garzi nakon što smo izgubili još jednog beka, Musu, možda najbolje da petorka bude Alibegović, Halilović, Kamenjaš, Garza i Nurkić. S klupe Penava, Lončar i Sejfić, možda još zvati Kikanovića i Stipanovića da se vrate iz penzije i još Manojlovića pozvati iz juniora pa da se upotpuni igrački kadar visokih igrača, jer, je li, samo 205+ cm igraju košarku, sport za visoke...
Dobro Adis reče na Novoj neki dan za ovakve - navijački naboj, oni bi drva na drva slagali.
Dobro Adis reče na Novoj neki dan za ovakve - navijački naboj, oni bi drva na drva slagali.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26982 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vidi ja da sam selektor zvao bih prije Garzu naravno da je Musa zdrav i svi ostali. Pruzio bi priliku Arslanagicu i Hrelji a igru bazirao na centarskoj liniji a ne na vanjskoj liniji. Halilovic i Kamenjas nisu pokazali ama bas nista na pripremnim utakmicama kao ni Penava i mi imamo te igrace samo po imenima ali po kvalitetu bar do sada ne. Nurkic ne moze igrati 30 minuta jer za toliko nije spreman. I vidjet ces na kraju krajeva da bi nam Garza valjao kao kec na desetku. E sad kada je opravdano doveden Roberson i ne ide Musa to je druga prica.canvra888 wrote: ↑22/08/2025 02:11 Ništa, za ove što i dalje tešu priču o Garzi nakon što smo izgubili još jednog beka, Musu, možda najbolje da petorka bude Alibegović, Halilović, Kamenjaš, Garza i Nurkić. S klupe Penava, Lončar i Sejfić, možda još zvati Kikanovića i Stipanovića da se vrate iz penzije i još Manojlovića pozvati iz juniora pa da se upotpuni igrački kadar visokih igrača, jer, je li, samo 205+ cm igraju košarku, sport za visoke...
Ja sam zadnjih dana razgovarao sa puno trenera nasih iz BH i vecina se slozila da bi prije odabrala Garzu u situaciji dok je Musa bio jos uvijek kandidat. Bolje je imati jednu liniju beton nego dvije polovicne.
Bez Muse ovo je opravdan potez Adisa i vidjet cemo ako nasi dodju u 80% forme mozemo dobiti svakoga.
-
kakavdanakneiskustvu
#26983 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako već jednom napisah, ubuduće kada Garza ne bude naturalizovan, naturalizovati još jednog Amera koji je rezervina rezerva u NBA nek imamo "beton" pod koševima. To što se košarkaška igra sastoji od bekova, krila i centara je nebitno. Playa neka igraju Atić koji ni bek nije, Gegić i Arslanagić.
- jazzer
#26984 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kao da gledam da će Musine šuteve preuzeti Nurk, pa će njegovo izdanje za tri poena po utakmici biti 2/12.
-
Dugarry
#26985 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Rezultati Gruzije u pripremnim utakmicama nisu dobri. Ovo su pripremne utakmice, a ne takmicarske, ali ipak govore nesto o trenutnom stanju u njihovoj ekipi.
August 4
Riga (LAT)*
Israel
76-66 (L)
August 7
Riga (LAT)*
Estonia
75-70 (L)
August 10
Kaunas (LTU)
Lithuania
77-54 (L)
August 14
Sosnowiec (POL)
Poland
94-89 (L)
August 19
Prague (CZE)*
Czechia
103-83 (L)
August 21
Prague (CZE)
Czechia
100-87 (L)
August 4
Riga (LAT)*
Israel
76-66 (L)
August 7
Riga (LAT)*
Estonia
75-70 (L)
August 10
Kaunas (LTU)
Lithuania
77-54 (L)
August 14
Sosnowiec (POL)
Poland
94-89 (L)
August 19
Prague (CZE)*
Czechia
103-83 (L)
August 21
Prague (CZE)
Czechia
100-87 (L)
- hrasno38
#26986 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Upravo tako kako si napisaokakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/08/2025 11:32 Kako već jednom napisah, ubuduće kada Garza ne bude naturalizovan, naturalizovati još jednog Amera koji je rezervina rezerva u NBA nek imamo "beton" pod koševima. To što se košarkaška igra sastoji od bekova, krila i centara je nebitno. Playa neka igraju Atić koji ni bek nije, Gegić i Arslanagić.
-
kakavdanakneiskustvu
#26987 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
što volim kad lijepo objasnim onima koji baš i nisu najbolje upućeni, i oni to i potvrde
- canvra888
#26988 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ništa to ne mora značiti.Dugarry wrote: ↑22/08/2025 11:39 Rezultati Gruzije u pripremnim utakmicama nisu dobri. Ovo su pripremne utakmice, a ne takmicarske, ali ipak govore nesto o trenutnom stanju u njihovoj ekipi.
August 4
Riga (LAT)*
Israel
76-66 (L)
August 7
Riga (LAT)*
Estonia
75-70 (L)
August 10
Kaunas (LTU)
Lithuania
77-54 (L)
August 14
Sosnowiec (POL)
Poland
94-89 (L)
August 19
Prague (CZE)*
Czechia
103-83 (L)
August 21
Prague (CZE)
Czechia
100-87 (L)
- hrasno38
#26989 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Drago mi je bas zbog tebekakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/08/2025 12:00 što volim kad lijepo objasnim onima koji baš i nisu najbolje upućeni, i oni to i potvrde
-
Dugarry
- canvra888
#26991 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisu odigrali nijednu pripremnu u punom sastavu, a nije mi poznato da imaju povreda.
Vjerovatno Džikić izvodi neke bijesne gliste.
- karanana
#26992 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
za druga luga....
vise sam puta naveo podatak o naturalizovanoj crnkinji iz afrike koja igra za srbiju. otiso frajer u afriku, dole karno zensku, mozda i ozenio, i kcerka igra za srbiju. barem je takva javna prica, a mozda nije ni toliko "posrbljena", ali ljudi nasli nacin....
ne kazem da bi garza bio neki game changer od ispadanja u prvom kolu do medalje, ali samo govori koje smo mi karine, tj da neko sabotira bilo kakav rad i napredak.Mislim da nismo uradili sve sto smo trebali, da bi luka bio domaci igrac. barem tako fiba nama igracima kaze i javno. mozete sve vrlo lako provjeriti. - jusuf nurkic
vise sam puta naveo podatak o naturalizovanoj crnkinji iz afrike koja igra za srbiju. otiso frajer u afriku, dole karno zensku, mozda i ozenio, i kcerka igra za srbiju. barem je takva javna prica, a mozda nije ni toliko "posrbljena", ali ljudi nasli nacin....
- hrasno38
#26993 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Igra za nase kadetkinje djevojcica Merjem Karray na taj nacin samo sto je nasa majka a otac stranac. Pofin je talenat i najbolja je igracica u reprezentaciji a mislim da vec igra i za seniore KK Jumpera iz Zenice kao i Sarah Mesinovic. Ove kadetkinje us strasno interesantne.karanana wrote: ↑22/08/2025 16:20 za druga luga....ne kazem da bi garza bio neki game changer od ispadanja u prvom kolu do medalje, ali samo govori koje smo mi karine, tj da neko sabotira bilo kakav rad i napredak.Mislim da nismo uradili sve sto smo trebali, da bi luka bio domaci igrac. barem tako fiba nama igracima kaze i javno. mozete sve vrlo lako provjeriti. - jusuf nurkic
Na zalost nemamo reprezentaciju U20 i tu gubimo puno igraca za senioore. Ima decko koji se zove Benamin Jasarevic i ima 20 godina i igra u Italiji i veliki je talenat.
- Altsa
#26994 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koji idiotski intervju sa Jusufom na N1.
-
Lug
#26995 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hvala drug!karanana wrote: ↑22/08/2025 16:20 za druga luga....ne kazem da bi garza bio neki game changer od ispadanja u prvom kolu do medalje, ali samo govori koje smo mi karine, tj da neko sabotira bilo kakav rad i napredak.Mislim da nismo uradili sve sto smo trebali, da bi luka bio domaci igrac. barem tako fiba nama igracima kaze i javno. mozete sve vrlo lako provjeriti. - jusuf nurkic
dalo se osjetiti da tu nesto smrdi. Izgleda da neciji ego u repki/savezu sve to razjebao.Pitanje je da li je samo ego ili ima jos? Steta, bas steta.
-
Lug
#26996 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hrasno38 wrote: ↑22/08/2025 11:25 Vidi ja da sam selektor zvao bih prije Garzu naravno da je Musa zdrav i svi ostali. Pruzio bi priliku Arslanagicu i Hrelji a igru bazirao na centarskoj liniji a ne na vanjskoj liniji. Halilovic i Kamenjas nisu pokazali ama bas nista na pripremnim utakmicama kao ni Penava i mi imamo te igrace samo po imenima ali po kvalitetu bar do sada ne. Nurkic ne moze igrati 30 minuta jer za toliko nije spreman. I vidjet ces na kraju krajeva da bi nam Garza valjao kao kec na desetku. E sad kada je opravdano doveden Roberson i ne ide Musa to je druga prica.
Ja sam zadnjih dana razgovarao sa puno trenera nasih iz BH i vecina se slozila da bi prije odabrala Garzu u situaciji dok je Musa bio jos uvijek kandidat. Bolje je imati jednu liniju beton nego dvije polovicne.
- hrasno38
#26997 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nista ne smrdi iz BiH je uradjeno sto se moglo uraditi i najveca krivica je u Sejli koja je radila u ambasadi a po tom pitanju na vrijeme nije nista poduzela. Ja sam zadnjih godinu dana u kontaktu sa njima i ljudima koji su lobirali i nas savez je imao totalno pogresnu informaciju da se treba lobirati kod predsjednika FIBE a trebalo je kod generalnog sekretara koji je Grk i kojem sigurno nije bilo u interesu u ovom trenutku jaka BiH.Zato je Frank i rekao da ce ih sve tuziti jer sa Lukom je sada sve cisto ali drkaju kurac posto su pronadjeni neki stari papiri koji su bili bitni. Tako da je Jusufova prica suplja a ja sam zadnji covjek na svijetu koji imam ikakve simpatije prema presudjenom kriminalcu Berbicu i vecini iz saveza.Lug wrote: ↑22/08/2025 21:16hvala drug!karanana wrote: ↑22/08/2025 16:20 za druga luga....ne kazem da bi garza bio neki game changer od ispadanja u prvom kolu do medalje, ali samo govori koje smo mi karine, tj da neko sabotira bilo kakav rad i napredak.Mislim da nismo uradili sve sto smo trebali, da bi luka bio domaci igrac. barem tako fiba nama igracima kaze i javno. mozete sve vrlo lako provjeriti. - jusuf nurkic
dalo se osjetiti da tu nesto smrdi. Izgleda da neciji ego u repki/savezu sve to razjebao.Pitanje je da li je samo ego ili ima jos? Steta, bas steta.
- dječak sa šibicama
#26998 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Diaz otpao Spaniji, desetkovani su na bekovima, nema Lonza, nema Diaza, Abalde takodje nije tu, od udarne postave tu je samo Brizuela koji je vise bek suter ali ulijetace na pleja jer su tu ostali samo na mladom De Larrei. De Lareea je vrhunski talent ali jos uvijek premlad igrac. S obzirom da nema ni Abrinesa, Spanija je skroz tanka u niskoj postavi. Imaju samo Arasteguia na krilu i Yustu koji moze povuci i na beku.
- canvra888
#26999 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Frank je eksplicitno demantovao navod saveza da će on pokretati ikakve tužbe.hrasno38 wrote: ↑22/08/2025 21:50Zato je Frank i rekao da ce ih sve tuziti jer sa Lukom je sada sve cisto ali drkaju kurac posto su pronadjeni neki stari papiri koji su bili bitni.Lug wrote: ↑22/08/2025 21:16hvala drug!karanana wrote: ↑22/08/2025 16:20 za druga luga....
ne kazem da bi garza bio neki game changer od ispadanja u prvom kolu do medalje, ali samo govori koje smo mi karine, tj da neko sabotira bilo kakav rad i napredak.
- karanana
#27000 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ne znam ni zasto bi frank pokreto tuzbe.
ako bi iko trebo pokretat i ako je zaista bila neka sabotaza onda bi to trebo pokrenut nas savez. ali ista su to vnago.
ako bi iko trebo pokretat i ako je zaista bila neka sabotaza onda bi to trebo pokrenut nas savez. ali ista su to vnago.