A Aca sam na popravnoj klupi.AleksoMKD wrote: ↑19/08/2025 18:26Mislim da je ova realna no u vecoj rezoluciji ne znam da postavim._BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2025 16:44 Slika je AI ali povod za njeno kreiranje su dali evropski lideri
![]()

A Aca sam na popravnoj klupi.AleksoMKD wrote: ↑19/08/2025 18:26Mislim da je ova realna no u vecoj rezoluciji ne znam da postavim._BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2025 16:44 Slika je AI ali povod za njeno kreiranje su dali evropski lideri
![]()

Mislis, ti si postavio laznu AI sliku misleci da je stvarna._BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2025 16:44 Slika je AI ali povod za njeno kreiranje su dali evropski lideri
Dobra ova sto docekuje jelde @karanana
Ja mislim da je to ona što je portparol bijele kuće.
Poredani kao u školi
"Ko kosi, a ko vodu nosi": Fotografija koja je obilježila sastanak Trumpa i evropskih lidera
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ko-k ... /250820038
Oni to i shvataju zato su i sjeli ovako…. Uzme ti 5% da te “brani”, uzme ti jeftinu rusku naftu, onda ti tu istu rusku naftu preprodaje po x puta većim cijenama, pravi ti valutom bez pokrića inflacije, krize, potkopava ti cionizmom i pravo i pravdu, ismijava sudove pravde. Jednom kurve, uvijek kurve(evropske)…. Puno će još vremena proći dok se neko uspije otrgnuti iz ovog cionsitičkog sistema “vrijednosti”…pici wrote: ↑20/08/2025 10:00Poredani kao u školi
"Ko kosi, a ko vodu nosi": Fotografija koja je obilježila sastanak Trumpa i evropskih lidera
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ko-k ... /250820038
smijali smo se picoustom a ovaj ih poreda ko paćiće... koja sramota za europu, kad ce shvatiti da su američki vazal.
Ja ovo objasnjavam vec godinama po ovom forumu, i obicno zavrsi ismijavanjem. Zapadno rimsko carstvo, zna se gdje je trenutna metropola(preko bare), zna se koje su im kolonije u svijetu(valjda mi, arapi, Tajvan, J. Koreja i slicni), a zna se koje su provincije carstva. Ovo je slika gdje su upravitelji provincija koje ima svoju lex provinciae dosle do imperatora. Naravno svaka provincija ima odredjenu neovisnost ovisno o tome koliko je jaka i mocna. Sve je isto samo njega nema, valjda Cezara. Ekonomska i vanjska politika, vojska, sve je valjda uvezano kako i dolikuje jednom carstvu. Metropola ce se pomjeriti po potrebi i kako koja provincija jaca, nije nepoznanica, ali carstvo je konstanta.
dr_Evil wrote: ↑20/08/2025 10:10Ja ovo objasnjavam vec godinama po ovom forumu, i obicno zavrsi ismijavanjem. Zapadno rimsko carstvo, zna se gdje je trenutna metropola(preko bare), zna se koje su im kolonije u svijetu(valjda mi, arapi, Tajvan, J. Koreja i slicni), a zna se koje su provincije carstva. Ovo je slika gdje su upravitelji provincija koje ima svoju lex provinciae dosle do imperatora. Naravno svaka provincija ima odredjenu neovisnost ovisno o tome koliko je jaka i mocna. Sve je isto samo njega nema, valjda Cezara. Ekonomska i vanjska politika, vojska, sve je valjda uvezano kako i dolikuje jednom carstvu. Metropola ce se pomjeriti po potrebi i kako koja provincija jaca, nije nepoznanica, ali carstvo je konstanta.
Na istoku nista novo, sve po starom...
Jakadr_Evil wrote: ↑20/08/2025 10:10Ja ovo objasnjavam vec godinama po ovom forumu, i obicno zavrsi ismijavanjem. Zapadno rimsko carstvo, zna se gdje je trenutna metropola(preko bare), zna se koje su im kolonije u svijetu(valjda mi, arapi, Tajvan, J. Koreja i slicni), a zna se koje su provincije carstva. Ovo je slika gdje su upravitelji provincija koje ima svoju lex provinciae dosle do imperatora. Naravno svaka provincija ima odredjenu neovisnost ovisno o tome koliko je jaka i mocna. Sve je isto samo njega nema, valjda Cezara. Ekonomska i vanjska politika, vojska, sve je valjda uvezano kako i dolikuje jednom carstvu. Metropola ce se pomjeriti po potrebi i kako koja provincija jaca, nije nepoznanica, ali carstvo je konstanta.
Cak i stolica ista
QFTdr_Evil wrote: ↑20/08/2025 10:10Ja ovo objasnjavam vec godinama po ovom forumu, i obicno zavrsi ismijavanjem. Zapadno rimsko carstvo, zna se gdje je trenutna metropola(preko bare), zna se koje su im kolonije u svijetu(valjda mi, arapi, Tajvan, J. Koreja i slicni), a zna se koje su provincije carstva. Ovo je slika gdje su upravitelji provincija koje ima svoju lex provinciae dosle do imperatora. Naravno svaka provincija ima odredjenu neovisnost ovisno o tome koliko je jaka i mocna. Sve je isto samo njega nema, valjda Cezara. Ekonomska i vanjska politika, vojska, sve je valjda uvezano kako i dolikuje jednom carstvu. Metropola ce se pomjeriti po potrebi i kako koja provincija jaca, nije nepoznanica, ali carstvo je konstanta.
Monica.
Pa ako su se sami pozvali,valjda to znaci da im je rekao da ne dolaze,evropljani su na nivou arapa,tu da kupe americko oruzje i ostalo i to je to.ultima_palabra wrote: ↑20/08/2025 16:32 Pretjerujete… koliko znam Trump je pozvao Zelenskog, a Evropljani su se sami pozvali kao neka vrsta osiguraca da ne bi doslo do scena kao zadnji put. Da Trump misli da su nebitni mogao im je reci da ne dolaze.
Nismo ni svjesni koja smo mi sila bila. Ali hajmo se mi podjeliti u vjerske torove……