SFF 2025
Moderator: _BataZiv_0809
- mayab
#101 Re: SFF 2025
Sinoć u "Safetu Zajki" na SFFu , iranski "It was just an accident" , odličan ! 
- Edin H.
#102 Re: SFF 2025
- tramvajtrojka
#103 Re: SFF 2025
_BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2025 00:26 Da, dobar i neobican. Oda Berluskonijevoj Italiji.
Eto za mene si gledao, ja cu sutra za tebe![]()

njegov masterclass je bio prejak
Sinoc Vidra od srkija vuketica u bhtelecom kinu iza unitica sranje u bojama
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#104 Re: SFF 2025
U koliko sati je bio masterclass
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- tramvajtrojka
#106 Re: SFF 2025
U cenera su svi masterclassovi imam na jos jedan da odem sa willemom i na njegov film na metalcu tu vecer i tjt
Bas dobar SFF i sto mi je drago da sve ide kao po loju, od organizacije pa do svega znaci imamo ovoliko ljudi u gradu svaku noc do cetiri ujutro, sve prolazi bez problema, pun pogodak su zatvorene ulice ( ljeti da se ovo uvede i van sff) cistoca na visokom nivou, policije na svakom cosku, zabave na svakom cosku, svi se super provode i imaju vrhunska mišljenja o festivalu i desavanjima u gradu
Ono bas budes ponosan na ono sto imamo i kakvu vrhunsku sliku ovaj grad pruži ovih nekoliko dana, i onda me rastuzi činjenica da u ovom gradu postoje ljudi koji iz dubine svoje duse mrze sve u vezi SFF-a i najradije bi da ga nema
Moras biti neprijatelj ovog grada da mrzis SFF
-
Suki46
#107 Re: SFF 2025
Sve ti je na mjestu.Treba dodati i fin pogodak oko besplatnog javnog prevoza , dosta ljudi i to koristi kao benefit.tramvajtrojka wrote: ↑19/08/2025 12:56U cenera su svi masterclassovi imam na jos jedan da odem sa willemom i na njegov film na metalcu tu vecer i tjt
Bas dobar SFF i sto mi je drago da sve ide kao po loju, od organizacije pa do svega znaci imamo ovoliko ljudi u gradu svaku noc do cetiri ujutro, sve prolazi bez problema, pun pogodak su zatvorene ulice ( ljeti da se ovo uvede i van sff) cistoca na visokom nivou, policije na svakom cosku, zabave na svakom cosku, svi se super provode i imaju vrhunska mišljenja o festivalu i desavanjima u gradu
Ono bas budes ponosan na ono sto imamo i kakvu vrhunsku sliku ovaj grad pruži ovih nekoliko dana, i onda me rastuzi činjenica da u ovom gradu postoje ljudi koji iz dubine svoje duse mrze sve u vezi SFF-a i najradije bi da ga nema
Moras biti neprijatelj ovog grada da mrzis SFF
Samo da pohvalim film Izgubljeni Dream Team neki dan u BKC-u bio , odličan
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#108 Re: SFF 2025
U cenera, like u 10:00 a.m.
Dobar je ovaj SFF, slazem se, tim vise sto je ove godine nekako manje medijski ishajpan, prosli je po tom pitanju bio over the top "zablistala", "plijenila paznju", "spremno pozirala" je ujedalo za oci.
Cak ni Bingo ni njegovi influenseri ne smaraju previse.
Sve je nekako umjerenije a puno bolje i atmosfera u gradu je pravo svecana i pozitivna.
I meni su ostale dvije projekcije, uz sinosnju koju sam greskom promasio
po jedan Metalac i Vatrogasac, nakon toga setnja po gradu i pice, dva i kuca.
Zadnji ovako dobar SFF mi je bio 2014. Doduse tad sam pocinjao cugat u vrijeme u koje sad idem kuci, ali svako vrijeme ima svoje heroje
Dobar je ovaj SFF, slazem se, tim vise sto je ove godine nekako manje medijski ishajpan, prosli je po tom pitanju bio over the top "zablistala", "plijenila paznju", "spremno pozirala" je ujedalo za oci.
Cak ni Bingo ni njegovi influenseri ne smaraju previse.
Sve je nekako umjerenije a puno bolje i atmosfera u gradu je pravo svecana i pozitivna.
I meni su ostale dvije projekcije, uz sinosnju koju sam greskom promasio
Zadnji ovako dobar SFF mi je bio 2014. Doduse tad sam pocinjao cugat u vrijeme u koje sad idem kuci, ali svako vrijeme ima svoje heroje
- DaysleepeR
#109 Re: SFF 2025
Krajnje je vrijeme da dodatno sazrijemo i da neki relevantan filmski kritičar počne ove odrone od uradaka domaćih režisera imenovati pravim imenom.
Sramota šta je sebi dozvolila nekad najnagrađivanija generacija.
Cenzura objektivne kritike uradaka domaćih režisera je na max preko 10 godina.
Dosta više.
Sramota šta je sebi dozvolila nekad najnagrađivanija generacija.
Cenzura objektivne kritike uradaka domaćih režisera je na max preko 10 godina.
Dosta više.
- karanana
#110 Re: SFF 2025
jel o paviljonu govoris?
car je go.
car je go.
- mayab
#111 Re: SFF 2025
Dobar SFF , još
SAMO DA BHT KONAČNO POČNE EMITIRATI INTERVJUE I DOGAĐANJA NA CRVENOM ĆILIMU ISPRED NARODNOG POZORIŠTA U HD REZOLUCIJI,
halo uhljupi, 2025. je godina
SAMO DA BHT KONAČNO POČNE EMITIRATI INTERVJUE I DOGAĐANJA NA CRVENOM ĆILIMU ISPRED NARODNOG POZORIŠTA U HD REZOLUCIJI,
halo uhljupi, 2025. je godina
- dječak sa šibicama
#112 Re: SFF 2025
Srdjan Pjer i ekipa su ko mafija, pare ostaju u obitelji, omerta o kvalitetu filmova, kofol oni nesto snimaju a sve lose do losijeg.
Jasmila jedina drzi nekakav kvalitet, i sama je ekstravagantna pojava. Makar zanimljive filmove radi.
Danisa ne bih komentirao, to je ono ko kad fudbaler sa dna klupe slucajno zabije gol u finalu svjetskog prvenstva. I vrati se nazad u Salernitanu.
Jasmila jedina drzi nekakav kvalitet, i sama je ekstravagantna pojava. Makar zanimljive filmove radi.
Danisa ne bih komentirao, to je ono ko kad fudbaler sa dna klupe slucajno zabije gol u finalu svjetskog prvenstva. I vrati se nazad u Salernitanu.
-
last mohicans
#113 Re: SFF 2025
Slobodno reci, Danis je Izet Hajrovićdječak sa šibicama wrote: ↑19/08/2025 19:30 Srdjan Pjer i ekipa su ko mafija, pare ostaju u obitelji, omerta o kvalitetu filmova, kofol oni nesto snimaju a sve lose do losijeg.
-
RtrnOfSalisbury
#114 Re: SFF 2025
ovi poznati i slavni vjerovatno djabe odaju po crvenoj serdjadi ko recemo din i ugostitelj ... ko odredzuje ko ce se setat istim i moraju li ovi nepoznati nesto platit i kome. imal neka procedura ? pitam za jara 
- problemnatravunu
#115 Re: SFF 2025
mislim da ima , ali se ne mogu sjetit detalja ....
Chat GPT zna
Chat GPT zna
Ako želiš proći crvenim tepihom pred Narodnim pozorištem tokom Sarajevo Film Festivala (SFF), evo šta trebaš znati:
1. Kroz Golden Card akreditaciju
Najdirektniji i najsigurniji način da prođeš crvenim tepihom je putem Golden Card paketa:
Golden Card Premium Single (900 KM) omogućava:
1 pozivnicu na ceremoniju otvaranja,
prisustvo crvenom tepihu,
VIP ulaze, pozivnice za after-party, pristup ekskluzivnom loungeu i drugo.
accreditations.sff.ba
Golden Card Premium Double (1.200 KM) je verzija za dvije osobe, sa sličnim beneficijama.
accreditations.sff.ba
Ovo su najformalnije i unaprijed organizovane opcije koje garantiraju pristup "red carpet" eventima.
-
RtrnOfSalisbury
#116 Re: SFF 2025
jebemliga, ja sam konto, ustvari jaro, 100 do max 200 marki. skupo. morace se jaro prerusit u dostavljaca piceproblemnatravunu wrote: ↑19/08/2025 20:30 mislim da ima , ali se ne mogu sjetit detalja ....
Chat GPT zna![]()
Ako želiš proći crvenim tepihom pred Narodnim pozorištem tokom Sarajevo Film Festivala (SFF), evo šta trebaš znati:
1. Kroz Golden Card akreditaciju
Najdirektniji i najsigurniji način da prođeš crvenim tepihom je putem Golden Card paketa:
Golden Card Premium Single (900 KM) omogućava:
1 pozivnicu na ceremoniju otvaranja,
prisustvo crvenom tepihu,
VIP ulaze, pozivnice za after-party, pristup ekskluzivnom loungeu i drugo.
accreditations.sff.ba
Golden Card Premium Double (1.200 KM) je verzija za dvije osobe, sa sličnim beneficijama.
accreditations.sff.ba
Ovo su najformalnije i unaprijed organizovane opcije koje garantiraju pristup "red carpet" eventima.
- mayab
#117 Re: SFF 2025
Da , pogledaj !_BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2025 12:52Za njega su se online karte za open air najbrze rasprodale![]()
Znaci dobar?
Što se tiče karata , ja sam ih kupovao online sa plaže
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#118 Re: SFF 2025
Cekam ga na online gledalicama znacimayab wrote: ↑19/08/2025 20:37Da , pogledaj !_BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2025 12:52Za njega su se online karte za open air najbrze rasprodale![]()
Znaci dobar?
Što se tiče karata , ja sam ih kupovao online sa plaže, najveća frka bila za onu budalaštinu od "Paviljona" , na online pretprodaji fulim, nema , onda maksuz pratio kad je počela redovna online prodaja , "ušteko" se 3 minute nakon početka i uspio kupiti , po meni , već sam pisao , žali bože para.
- karanana
#119 Re: SFF 2025
eno raja benjaminicu napada zbog prijema.
pa i u pravu su. haj da to radi kao sto je radila kad je bila g-nacelnica, ali sad "prijem" opcine novo sarajevo ispred pozorista. malo se pjevalo malo se pilo, u koju svrhu? izgleda ko njen privatni dernek a fotograf opcine je dobio posebne instrukcije koga da slika. ali odbija joj se ovo od glavu. pa ce doci kod jaranice emele koja s njom dernechi da objasnjava ko je platio ovo.
pa i u pravu su. haj da to radi kao sto je radila kad je bila g-nacelnica, ali sad "prijem" opcine novo sarajevo ispred pozorista. malo se pjevalo malo se pilo, u koju svrhu? izgleda ko njen privatni dernek a fotograf opcine je dobio posebne instrukcije koga da slika. ali odbija joj se ovo od glavu. pa ce doci kod jaranice emele koja s njom dernechi da objasnjava ko je platio ovo.
- insaneinthebrain
#120 Re: SFF 2025
ima se, moze sekaranana wrote: ↑19/08/2025 22:33 eno raja benjaminicu napada zbog prijema.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#121 Re: SFF 2025
Prvi put da sam ofulao sa filmom na SFF

Dreams (Sex, love), 2024 na papiru zvuci obecavajuce, nagrada sa Berlinalea i visoka ocjena za film o ljubavi izmedju ucenice i profesora.
E pa nije profesora nego profesorice
i posteno govoreci ta cinjenica mi je dobrano pokvarila dozivljaj. Jedinu dilemu glavna protagonistkinja ima jer je u pitanju neko stariji od nje i neko ko joj predaje, uopste se nije preispitivala otkud to da joj se svidja isti spol.
Zatim film je sav u neprestanom dijalogu ili monologu/naraciji, nemas sekunde ni za comic relief.
Inace dosta hladno je sinoc bilo, noci su postale pravo svjeze, valjda kako je pala prva kisa u avgustu. Sto me navodi na zakljucak da oni julski SFF-ovi uopste nisu bili losi
Nije to sprijecilo dosta respektabilan broj djevojaka da budu u jako kratkim suknjicama i haljinicama

Dreams (Sex, love), 2024 na papiru zvuci obecavajuce, nagrada sa Berlinalea i visoka ocjena za film o ljubavi izmedju ucenice i profesora.
E pa nije profesora nego profesorice
Zatim film je sav u neprestanom dijalogu ili monologu/naraciji, nemas sekunde ni za comic relief.
Inace dosta hladno je sinoc bilo, noci su postale pravo svjeze, valjda kako je pala prva kisa u avgustu. Sto me navodi na zakljucak da oni julski SFF-ovi uopste nisu bili losi
Nije to sprijecilo dosta respektabilan broj djevojaka da budu u jako kratkim suknjicama i haljinicama
-
Naslovnica
#122 Re: SFF 2025
Ješta masterclass dede vam?tramvajtrojka wrote: ↑19/08/2025 12:49_BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2025 00:26 Da, dobar i neobican. Oda Berluskonijevoj Italiji.
Ima li neka naša riječ za to?
- tramvajtrojka
#123 Re: SFF 2025
edukativni cas bi bio nekako najprikladniji odabir jer ovo nije klasicni tip masterclass-a, idu uvodna panel pitanja voditelja o karijeri, planovima i onda se diskusija prebaca na publiku gdje publika sa gostom ima u potpunosti interakciju pa mozes rezisera upitati sve sto te zanima u vezi njegovog zivota, karijere, strahova, čežnji, misljenja i to traje nekih 1.5hNaslovnica wrote: ↑20/08/2025 22:43Ješta masterclass dede vam?tramvajtrojka wrote: ↑19/08/2025 12:49_BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2025 00:26 Da, dobar i neobican. Oda Berluskonijevoj Italiji.
Ima li neka naša riječ za to?
Zato svi stranci ove zvijezde hvale SFF i njegov citav koncept festivala gdje se osjecaju kao dio publike obicni ljudi a ne da se u njih 24/7 gleda kao u bogove kao na ostalim festivalima, ono budu sa rajom piju kaficu chill atmosfera nema neke napetosti paparazza itd.itd.
- tramvajtrojka
#125 Re: SFF 2025
Da znas za sljedeću godinu karte za ovo su besplatne samo ih moras rezervisati kad krene on-line prodaja