Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

Bosnian Dragon1

#51151 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Igra li ko bf6, ove anti tank mine su beton kako su efikasne , raznes odmah tenk i cijelu posadu , odma po 6 killova :D . Samo da ih glupi EA ne sjebe i patchuje po izlasku igre kao sto inace rade po obicaju sve sto valja od oruzja ili vozila patchuju i onda k-cu ne valja
nepass1

#51152 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Igra li iko ck3? I kako stojite :D
Igra je najblaze receno overhelming
Te daj se zeni a 16mi god, te nadji pravu zenu, te udovolji papi udovolji narodu, edukuj djecu, trazi osoblju zene, nadji one sampione da sta valjaju, ako imam para nemam prestige, ako imam prestige nemam piety onda ne mozes objaviti rat. Te eto kraljevine danske napada a ja jadnicak dvije oblasti drzim
Godisnje 15 prestige dobijem ubiju me dsnci uzmu mi 75 prestige. Papa me sa piety bacio u minus 300, mjesecno dobijem 0.3 piety
Nije lako ni politicarima Bgm :lol:

Prva igra da kontam cheatove da koristim
GungodessMissFortune

#51153 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by GungodessMissFortune »

nepass1 wrote: 18/08/2025 09:57 Igra li iko ck3? I kako stojite :D
Igra je najblaze receno overhelming
Te daj se zeni a 16mi god, te nadji pravu zenu, te udovolji papi udovolji narodu, edukuj djecu, trazi osoblju zene, nadji one sampione da sta valjaju, ako imam para nemam prestige, ako imam prestige nemam piety onda ne mozes objaviti rat. Te eto kraljevine danske napada a ja jadnicak dvije oblasti drzim
Godisnje 15 prestige dobijem ubiju me dsnci uzmu mi 75 prestige. Papa me sa piety bacio u minus 300, mjesecno dobijem 0.3 piety
Nije lako ni politicarima Bgm :lol:

Prva igra da kontam cheatove da koristim
Jel to pričaš o civilizaciji. Ha ha ha ha ha ja sam isto takko probao pogrešno novac investiro i zaglavio ni tam ni vam, odustao, deinstalirao, možda nekad opet probam. MOŽDA!!
nepass1

#51154 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Crusader kings 3
Civ nisam igrao od 90ih ili ranih 2000
Nesta nikako nisam gotivio

Ck3 u biti ne mozes pobjediti nit izgubiti, umres nastavis sa nasljednikom igrati. Ali ja ne znam da se sastavim
vaučer

#51155 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

A to im je kao navodno najpristupačnija igra. :-)
Godinama mjerkam njhove igre, sve me privlače - ali znam da sam drek u strategijama i da bi mi bilo grozno.
GungodessMissFortune

#51156 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

nepass1 wrote: 18/08/2025 11:54 Crusader kings 3
Civ nisam igrao od 90ih ili ranih 2000
Nesta nikako nisam gotivio

Ck3 u biti ne mozes pobjediti nit izgubiti, umres nastavis sa nasljednikom igrati. Ali ja ne znam da se sastavim
Ja sam igrao onaj stari crusader, prije 2010'te, bio sam poprilično dobar al i tad je važilo ako jednu grešku napraviš kraj. :D
Tito_i_Partija

#51157 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Ja sam CK3 prob'o sat-dva i jednostavno ne mogu. Previše ti stvari nabacuju a ja nemam pojma šta se dešava. Možda mora proć' određeno vrijeme da sve "klikne" u svoje mjesto, al' meni jednostavno nije bilo dovoljno zabavno da nastavim. Svaka čast onima što mogu.
Tito_i_Partija

#51158 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Završio sam AC Mirage. Onako, nit' smrdi nit' miriše. Ubisoftov pokušaj da udovolji gejmerima i njihovim primjedbama o novijim AC naslovima, al' su otišli u skroz pogrešan smjer. Od svih mogućih prošlih AC igara koje su mogli emulirat', odabrali su šablon iz AC1, koja je po meni najgora igra u cijeloj seriji. RPG elementi, skills i gear svedeni skroz na minimum, a priča ista k'o i prije: nađi petero bossova u maskama i ubij ih. Igra je lično meni djelovala k'o rimejk AC1. Okej, al' Ubisoft je nažalost naučio sve pogrešne lekcije iz njihovih grešaka.

Posle toga sam prob'o The Alters. Kvalitetna igra al' je skroz bejzbilding i krafting, tako da je otišla ubrzo na uninstall. Preporuka za @Chmoljo, on će sigurno uživat' u ovome.
nepass1

#51159 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Tito_i_Partija wrote: 18/08/2025 15:09 Ja sam CK3 prob'o sat-dva i jednostavno ne mogu. Previše ti stvari nabacuju a ja nemam pojma šta se dešava. Možda mora proć' određeno vrijeme da sve "klikne" u svoje mjesto, al' meni jednostavno nije bilo dovoljno zabavno da nastavim. Svaka čast onima što mogu.
Bast to, ne znas sta se desava
Milion stvari i caka. Gledam yt opet ne mozes popamtiti sve

Pocnes sa 3,5 zlata mjesecno, 1 prestige mjesecno, piety 1.5
Dodje papa kaze ne moze vise monogamija, pusti da tvoj narod ima vise zena. Opcija slusaj papu i poseri se na tradiciju ili udovolji narodu. Haj ja narodu da udovoljim proglasise me nevjernikom, piety -500, papa dodjeljuje moju zemlju mojim komsijama. Opcija izvrsi suicid i da ti nasljednik popravi stvari :lol:
Tito_i_Partija

#51160 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

nepass1 wrote: 18/08/2025 15:51
Tito_i_Partija wrote: 18/08/2025 15:09 Ja sam CK3 prob'o sat-dva i jednostavno ne mogu. Previše ti stvari nabacuju a ja nemam pojma šta se dešava. Možda mora proć' određeno vrijeme da sve "klikne" u svoje mjesto, al' meni jednostavno nije bilo dovoljno zabavno da nastavim. Svaka čast onima što mogu.

Dodje papa kaze ne moze vise monogamija, pusti da tvoj narod ima vise zena. Opcija slusaj papu i poseri se na tradiciju ili udovolji narodu. Haj ja narodu da udovoljim proglasise me nevjernikom, piety -500, papa dodjeljuje moju zemlju mojim komsijama. Opcija izvrsi suicid i da ti nasljednik popravi stvari :lol:
Super je kad čitam šta je sve moguće u igri. Prevare, zavjere, noževi u leđa, poligamija. Moguće je čak osnovat' društvo i religiju zasnovano na kanibalizmu. :lol: :-)

Sve mi zvuči super o ovoj igri, samo jebiga da je manje detaljno. Za ovo ti treba prvo fakultet i diploma, pa da onda počneš igrat' kako treba. :D
GungodessMissFortune

#51161 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Tito_i_Partija wrote: 18/08/2025 17:39

Super je kad čitam šta je sve moguće u igri. Prevare, zavjere, noževi u leđa, poligamija. Moguće je čak osnovat' društvo i religiju zasnovano na kanibalizmu. :lol: :-)

Sve mi zvuči super o ovoj igri, samo jebiga da je manje detaljno. Za ovo ti treba prvo fakultet i diploma, pa da onda počneš igrat' kako treba. :D
U stvari potrebno je samo da voliš RTS žanr. A vrlo nas je malo takvih izgleda. :D
geralt

#51162 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

GungodessMissFortune wrote: 18/08/2025 19:24

U stvari potrebno je samo da voliš RTS žanr. A vrlo nas je malo takvih izgleda. :D
Nije CK3 ni blizu klasicnog RTS-a, vise neka kombinacija strategija tipa Total War i RPG-a. Ima vise slicnosti sa Simsima nego sa Starcraftom.

CK2, prethodnik, mi je bio fascinantan po tome sto si mogao izabrati bukvalno bilo koju godinu i bilo kojeg vlastelina koji je bio ziv u Evropi u tom trenutku. Jedina igra na svijetu u kojoj si mogao igrati kao Kulin Ban. Nevjerovatna kolicina ulozenog napora i istrazivanja.
GungodessMissFortune

#51163 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

geralt wrote: 18/08/2025 19:51

Nije CK3 ni blizu klasicnog RTS-a, vise neka kombinacija strategija tipa Total War i RPG-a. Ima vise slicnosti sa Simsima nego sa Starcraftom.

CK2, prethodnik, mi je bio fascinantan po tome sto si mogao izabrati bukvalno bilo koju godinu i bilo kojeg vlastelina koji je bio ziv u Evropi u tom trenutku. Jedina igra na svijetu u kojoj si mogao igrati kao Kulin Ban. Nevjerovatna kolicina ulozenog napora i istrazivanja.
Znam igrao sam starije verzije, ali opet je više RTS nego RPG.
Tito_i_Partija

#51165 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Mor'o sam i ovaj novi Tony Hawk 3+4 na uninstall. De ti jaro popamti sve ove silne trikove, pa za minutu i po prođi level sa svim objektivima koji od tebe traže. Ma nema šanse ba. :lol:

Baš mi je dobro doš'o ovaj Game Pass, šta bi dosad para potrošio na igre koje mi dobro izgledaju, a ustvari mi ne liježu nikako. :|
GungodessMissFortune

#51166 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Tito_i_Partija wrote: 19/08/2025 15:17 Mor'o sam i ovaj novi Tony Hawk 3+4 na uninstall. De ti jaro popamti sve ove silne trikove, pa za minutu i po prođi level sa svim objektivima koji od tebe traže. Ma nema šanse ba. :lol:

Baš mi je dobro doš'o ovaj Game Pass, šta bi dosad para potrošio na igre koje mi dobro izgledaju, a ustvari mi ne liježu nikako. :|
Jesil novog STALKER-a probo, nije loš.
Tito_i_Partija

#51167 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

GungodessMissFortune wrote: 19/08/2025 15:24
Tito_i_Partija wrote: 19/08/2025 15:17 Mor'o sam i ovaj novi Tony Hawk 3+4 na uninstall. De ti jaro popamti sve ove silne trikove, pa za minutu i po prođi level sa svim objektivima koji od tebe traže. Ma nema šanse ba. :lol:

Čekam da ga još malo ispeglaju. Navodno imaju u planu da apdejtuju completan engine:

https://www.pcgamer.com/games/fps/stalk ... -the-year/
If GSC Game World has a motto, I think it should be 'the mad lads are actually doing it.' Not only did the Ukrainian studio release a killer (albeit, admittedly, somewhat on fire) game with Stalker 2 under some of the grimmest imaginable conditions last year, it's now decided to go ahead and just upgrade the entire Unreal Engine 5 basis the whole damn thing runs on.

So says Stalker 2's roadmap for Q3 and Q4 2025, released yesterday. Right now, Stalker 2 uses Unreal Engine 5.1, but top of GSC's list of bulletpoints for the year to come is "Engine update to Unreal Engine 5.5.4 (for optimisation)." That's not the bleeding-edge version of Epic's engine—that would be UE5.6—but it is a recent one: it only hit last March.

Our Stalker 2 performance testing encountered a fair bit of hitches and stuttering back when the game came out, and even many patches in it's still relatively common to see players lamenting performance issues online. With any luck, a big ol' engine update will see a marked decrease in those complaints. "This will bring new features and tools to make the Zone an even better place," says GSC, "but more importantly—bringing the latest Unreal Engine 5 optimizations will lead to better stability and performance."
GungodessMissFortune

#51168 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Tito_i_Partija wrote: 19/08/2025 15:51

Čekam da ga još malo ispeglaju. Navodno imaju u planu da apdejtuju completan engine:

If GSC Game World has a motto, I think it should be 'the mad lads are actually doing it.' Not only did the Ukrainian studio release a killer (albeit, admittedly, somewhat on fire) game with Stalker 2 under some of the grimmest imaginable conditions last year, it's now decided to go ahead and just upgrade the entire Unreal Engine 5 basis the whole damn thing runs on.

So says Stalker 2's roadmap for Q3 and Q4 2025, released yesterday. Right now, Stalker 2 uses Unreal Engine 5.1, but top of GSC's list of bulletpoints for the year to come is "Engine update to Unreal Engine 5.5.4 (for optimisation)." That's not the bleeding-edge version of Epic's engine—that would be UE5.6—but it is a recent one: it only hit last March.

Our Stalker 2 performance testing encountered a fair bit of hitches and stuttering back when the game came out, and even many patches in it's still relatively common to see players lamenting performance issues online. With any luck, a big ol' engine update will see a marked decrease in those complaints. "This will bring new features and tools to make the Zone an even better place," says GSC, "but more importantly—bringing the latest Unreal Engine 5 optimizations will lead to better stability and performance."
Je malo im je engine pološ, tj igra nije dobro optimizovana, i nemoj da odustaneš nakon što minimalno 10 puta izgineš odma na startu. :D
Tito_i_Partija

#51169 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

GungodessMissFortune wrote: 19/08/2025 16:44

Je malo im je engine pološ, tj igra nije dobro optimizovana, i nemoj da odustaneš nakon što minimalno 10 puta izgineš odma na startu. :D
Ma meni su ona prva dva Stalkera bila odlična, još su me potakli da odgledam film "Stalker" od Tarkovskog, koji mi je isto bio odličan. Samo ima tu još posla oko igre, a ja Game Pass imam još godinu dana, tako da ne žurim.

Večeras počinjem sa Mirror's Edge Catalyst ili Sniper Elite: Resistance, imam oba instalirana, vidiću na šta se prvo nakanim. :)
GungodessMissFortune

#51170 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Tito_i_Partija wrote: 19/08/2025 17:37
GungodessMissFortune wrote: 19/08/2025 16:44

Ma meni su ona prva dva Stalkera bila odlična, još su me potakli da odgledam film "Stalker" od Tarkovskog, koji mi je isto bio odličan. Samo ima tu još posla oko igre, a ja Game Pass imam još godinu dana, tako da ne žurim.

Večeras počinjem sa Mirror's Edge Catalyst ili Sniper Elite: Resistance, imam oba instalirana, vidiću na šta se prvo nakanim. :)
Jedva čekam tvoj komentar nakon što te oni kerovi u šumi budu ganjali. :D
Peacean

#51171 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Za ljubitelje Sekira :-D

Tananarive

#51172 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tananarive »

Samo da se prijavim 99% RTS
Riddle

#51173 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Peacean wrote: 19/08/2025 20:40 Za ljubitelje Sekira :-D

Seven Ashina Spears na kraju. :izet:

Nemoguće je u igri onako skočiti na nekog ko te pokušava probosti osim ako želiš umrijeti. Ali hajde, crtani je. :D
GungodessMissFortune

#51174 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Definitivno najbolja i izvornom materijalu najvjernija adaptacija jedne igre za male ekrane, jedva čekam. Ovo će da bude looodilooo.
:pipi:
GungodessMissFortune

#51175 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

S obzirom da sam igrao svaki fallout od 1 do 4 i tactics meni je znači hype ne mogu vam opisati.
Za one koji su igrali New Vegas evo ključnih momenata u videu, ako se sjećate:
0:41 - New Vegas' skyline
0:46 - PRE-WAR VEGAS LET'S GO
0:53 - Most likely a suite in the Lucky 38
0:57 - VICTOR IS BACK
1:03 - Pre-War Robert House
1:21 - Caesar's Legion is somehow still active - Caesar could be alive but my guess is it's from the 'succession lineage' mentioned by Boone - Cezarova legija uključena
1:44 - Some sort of underground Vault Tec building - maybe where VT is still active?
1:48 - Cooper Howard in Anchorage
1:54 - HELLO THERE NOVAC - ovo je scena izuigre kad iz velikog dinosaurusa braniš novac od napada rejdera, vidjet ćemo šta su oni smislili ovdje
2:06 - Cooper being flung out one of the Atomic Wrangler's windows
2:07 - Prydwen crashing, being flanked by three other airships, ovo je jedino što nije bilo u new vegasu
2:24 - FINALLY A DEATHCLAW - ovjde su vjerovatno prema onome što smo vidjeli na videu krenuli bježati kroz quary junction, najbolje zaobići na mapi u New Vegasu, ko je igrao zna o čemu govorim. :)
jedva čekam...
Post Reply