Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
tramvajtrojka

#8926 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 17/08/2025 19:10 Sta 50 Izraelca radi u Bosni? Turisticki?
da si ti ziv i zdrav svake subote imamo dva leta za Tel Aviv gdje dodje sigurno 350+ ljudi iz Izraela arapskog porijekla dolazili su prošle godine dolaze i ove

ne znam kako je ljudima to promaklo pa prosle godine turski TRT pozivao na proteste ispred aerodroma :lol: :lol:
Rothmans

#8927 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Rothmans »

Moze bit da jedan ima crnu burku u koferu. Just sayin...
SmokingMan

#8928 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Koga interesuje podsta zastarijel slučaj Rotem Singer, zapitat će se pa kako je to moguće, čak nekoliko hiljada kilometara od rodne grude.
Haris.ba

#8929 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

tramvajtrojka wrote: 17/08/2025 19:20
Haris.ba wrote: 17/08/2025 19:10 Sta 50 Izraelca radi u Bosni? Turisticki?
da si ti ziv i zdrav svake subote imamo dva leta za Tel Aviv gdje dodje sigurno 350+ ljudi iz Izraela arapskog porijekla dolazili su prošle godine dolaze i ove

ne znam kako je ljudima to promaklo pa prosle godine turski TRT pozivao na proteste ispred aerodroma :lol: :lol:
Pa ne znam. Pitam. Nisam znao. Znam da je nama problem otici u Izrael logisticki zbog toga sto nema ambasade.
SmokingMan

#8930 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Kome nije mrsko neka ode do aerodroma i prebroji putnike iz Tel Aviva, niko neće ni znati iz kojeg ste razloga tu.
last mohicans

#8931 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by last mohicans »

Quaresma wrote: 17/08/2025 19:06
tramvajtrojka wrote: 17/08/2025 12:32
Ironmen wrote: 17/08/2025 12:27 Da li je @sumirprimus otisao da volontira dok se ne zbrine izraelska nejac ??

Sa djecoubicama samo jako i ostro treba, treba im dati do znaja da im nigdje nema dobrodoslice.
Pa ovo nisu djecoubice nego arapi vecinski koji zive u Izraelu bukvalno nemaju nikakve razlike od ostalih arapa ni po ponasanju ni jeziku osim tog pasosa :lol: :lol:
Kako znas, jesu li to negdje objavili imena ili ti to napamet?
Ma jesu, imao sam dodirnih tačaka s njima, a neka raja je radila za agencije kao vodiči njima. Sve arapi, mrtvi hladni, dolazili su i prošle godine, samo su imali blokadu za vrijeme rata s Iranom, neke grupe su se vratile pod must. Odu dolje na Kravice, naručuju pice sa šunkom, sam svjedočio, upozorim ih, ma libo ih, ne da nije halal, nego klempo mrtvi. Više nas narod ima taj sentiment prema Palestincima nego ovi sto posjećuju Bosnu. Sa nekoliko naših agencija posluju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8932 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

Dozer wrote: 17/08/2025 14:54 Da, jedna od razlika... ali ne bas u djelovanju...
Onda je to nazvano antisemitizmom. Sta je onda ovo danas kada ti semiti tamane druge, pa i druge semite? Antiislamizam? Antiarapizam? A mozda i opet antisemitizam?
Vec vidjeni kolonijalni rasizam.
HarTar

#8933 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Tel Aviv pod blokadom.....
harisl

#8934 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by harisl »

Dozer wrote: 17/08/2025 19:04
harisl wrote: 17/08/2025 16:32
talijan97 wrote: 17/08/2025 11:39

To je swiss otel kod scca
Koji god je hotel, ja jos uvijek cekam da cujem koje korake je uprava hotela napravila da se ovo ne desava u buducnosti. "Poj'o vuk magarca", "slucajno", "nije namjerno"... ne moze pomoci ovdje.
Hotel Hills, a objavljen je snimak nadzorne kamere s recepcije na kojem se vidi da su pasosi, upakovani zajedno u bijelu vrecu vjerovatno jer se radi o grupi, i stavljeni na policu ispod pulta, sami od sebe i bez icijeg prisustva pali s police u kantu. Izgleda kao da su gurnuti iz unutrasnjosti police, iako nema nikoga na snimku...

Evo snimka
[yt]https://m.youtube.com/watch?v=3o4CWmvKa ... p=2AEUkAIB[/yt]
Vidi se da je slucajno, ali opet... Mora biti nekakva reakcija, da iz hotela kazu bilo sta, u stilu "od danas se svaki pasos stavlja direktno/ cuva u kutiji, ostavljanje na policama vise nije dozvojeno", inace ce ostati "to je onaj hotel gdje gube pasose...". Ne mora niko biti kriv, jednostavno ne valja procedura, treba se popraviti, evo smo popravili...
swanfilter

#8935 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Gledao sam kada jedan pacenik napada covjeka zbog palestinske zastave. Dolazi policija i ovaj mu se unosi u lice, deruci se: I am a Jew. I am your boss and I demand for this man to be arrested.

Popisam im se na pasose. A ocito smo se zbog i preko Kabirija prilicno zamjerili olosu. Onda Njena Ekselencija. I ne treba zaboraviti vekovne Dodikove veze sa njima ..
swanfilter

#8936 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by swanfilter »

Dozer wrote: 17/08/2025 14:54 Da, jedna od razlika... ali ne bas u djelovanju...
Onda je to nazvano antisemitizmom. Sta je onda ovo danas kada ti semiti tamane druge, pa i druge semite? Antiislamizam? Antiarapizam? A mozda i opet antisemitizam?
Prije da bagra iz istocne Europe i USA tamane semite. A isti semiti kao i ja ...
drogon2

#8937 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drogon2 »

SmokingMan wrote: 17/08/2025 19:17 Shodno da smo kod njih označeni kao zemlja visokog rizika za putovanje Izraelaca, a oni dosta paze na takve stvari, onda itekako njihovo prisustvo budi opravdanu sumnju.
Ocigledno su to pokusaji nekoga da nas nekome (americkoj administraciji?) stavi na mapu u negativnom smislu .Odje bi policija zarad svih nas trebala dobro istrazit ko je to bacio pedeset pasosa u smece.Hajde da je jedan ili dva pa se moze rec zaj3balo se ,al 50 je plaho da bi bilo slucajno.
Optimus09

#8938 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Optimus09 »

Ali slucajno pade,da nije snimljeno,ne bi niko ni povjerovao.
Mada mnogi nece ni napisati sta se desilo stvarno :D
HelaS

#8939 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HelaS »

Dozer wrote: 17/08/2025 19:04
harisl wrote: 17/08/2025 16:32 Koji god je hotel, ja jos uvijek cekam da cujem koje korake je uprava hotela napravila da se ovo ne desava u buducnosti. "Poj'o vuk magarca", "slucajno", "nije namjerno"... ne moze pomoci ovdje.
Hotel Hills, a objavljen je snimak nadzorne kamere s recepcije na kojem se vidi da su pasosi, upakovani zajedno u bijelu vrecu vjerovatno jer se radi o grupi, i stavljeni na policu ispod pulta, sami od sebe i bez icijeg prisustva pali s police u kantu. Izgleda kao da su gurnuti iz unutrasnjosti police, iako nema nikoga na snimku...

Evo snimka
[yt]https://m.youtube.com/watch?v=3o4CWmvKa ... p=2AEUkAIB[/yt]
Da, tačno se vide pasoši, samo sam ja prebrojao 11 pasoša, gdje je ostatak. I to sve ženski pasoši :D
1Dante1

#8940 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by 1Dante1 »

Ironmen wrote: 17/08/2025 12:55
1Dante1 wrote: 17/08/2025 12:43 Genocidasi imaju masu fanova u Egiptu, Jordanu, Lebanonu, Siriji, Kuvajtu, Bahreinu, Kataru, Saudisjoj arabiji i svim ostalim pripizdinama. Dok dodje do nas, irelevantno je sta mi mislimo.

Mi treba da ganjamo samo svoj interes, neka kosmicku pravdu rjesava neko ko to moze.
Ne zelim da zivim u takvim uvjerenjima niti da odgajam svoju djecu sa tim stavom, ako ne mogu nista uraditi makar mogu dici svoj glas i reci da nije normalno sta se radi mogu javno osuditi sve vlade ovih gore poltronskih drzava koje si naveo jer su obicne poslusne kujice.
Mozes majstore mozes. Na fejsbuku i forumu, zar ne? Evo i ja osudjujem u mislima, a sutra da dodje izrael i kaze napravi cemo vam od Bosne Svicarsku, ma prodao bih Palestinu vec juce. Nisam ja svjetski mirotvorac da brinem o rohinjama. Uh, ko ovde prica o rohinjama, nije mejnstrim,
banjaluka078
Moderator

#8941 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

armin071

#8942 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

1Dante1 wrote: 18/08/2025 10:43
1Dante1 wrote: 17/08/2025 12:43 Genocidasi imaju masu fanova u Egiptu, Jordanu, Lebanonu, Siriji, Kuvajtu, Bahreinu, Kataru, Saudisjoj arabiji i svim ostalim pripizdinama. Dok dodje do nas, irelevantno je sta mi mislimo.

Mi treba da ganjamo samo svoj interes, neka kosmicku pravdu rjesava neko ko to moze.
Ne zelim da zivim u takvim uvjerenjima niti da odgajam svoju djecu sa tim stavom, ako ne mogu nista uraditi makar mogu dici svoj glas i reci da nije normalno sta se radi mogu javno osuditi sve vlade ovih gore poltronskih drzava koje si naveo jer su obicne poslusne kujice.
Mozes majstore mozes. Na fejsbuku i forumu, zar ne? Evo i ja osudjujem u mislima, a sutra da dodje izrael i kaze napravi cemo vam od Bosne Svicarsku, ma prodao bih Palestinu vec juce. Nisam ja svjetski mirotvorac da brinem o rohinjama. Uh, ko ovde prica o rohinjama, nije mejnstrim,
Tako funkcioniše i mozak kurava. Nije to mirotvorac nego imati stav i dostojanstvo. Ti bi sutra prodao i oca i mater za pare a to je najgora sorta ljudi….
1Dante1

#8943 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by 1Dante1 »

armin071 wrote: 18/08/2025 11:07 Ti bi sutra prodao i oca i mater za pare a to je najgora sorta ljudi….
Kakve veze imaju moj otac i mati, ili moj komsija? Pricamo tamo o nekim X ljudima, ja sam izrazio zabrinutost i zelju da sto prije stane rat. Sta jos hoces od mene?

Zasto ste licemjerni? Zasto niste ovako pazili rohinje? Zasto o njima se ne brinemo ovako?

Samo Bosna i Hercegovina, svi ostali izrazavam duboku zabrinutost.
BiBi911

#8944 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by BiBi911 »

1Dante1 wrote: 18/08/2025 11:11
armin071 wrote: 18/08/2025 11:07 Ti bi sutra prodao i oca i mater za pare a to je najgora sorta ljudi….
Kakve veze imaju moj otac i mati, ili moj komsija? Pricamo tamo o nekim X ljudima, ja sam izrazio zabrinutost i zelju da sto prije stane rat. Sta jos hoces od mene?

Zasto ste licemjerni? Zasto niste ovako pazili rohinje? Zasto o njima se ne brinemo ovako?

Samo Bosna i Hercegovina, svi ostali izrazavam duboku zabrinutost.
To kralju, oni to ne razumiju. Dodik i bakir i onaj iz adeze im praunuke zaduzili a ono bi da rijesava Problem palestine.

Tip im uze 170 miliona niko klincem da makne al zato mahanje Hamster zastavama eh tu su prvi.

I onda se ljute na neke amerikance sto im je tako stanje u drzavi
armin071

#8945 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

A evo i Kabirijevih sendvičara…. Bore se jadni za mir u svijetu….. Tako je “braćo” hegemonizirajte se ovdje vidite da vam balije ne daju mira….
dr_Evil

#8946 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

armin071 wrote: 18/08/2025 11:07
1Dante1 wrote: 18/08/2025 10:43

Tako funkcioniše i mozak kurava. Nije to mirotvorac nego imati stav i dostojanstvo. Ti bi sutra prodao i oca i mater za pare a to je najgora sorta ljudi….
:thumbup: :thumbup:

Tako smo i razmisljali i na kraju bili ostali bez nacije, jezika i domovine, srecom dosli mrski komunisti pa smo uspjeli da se izborimo za povratak na scenu. Kazu Begu, sluzaj beze tako ti dina, evo ti zadrzis to malo zemlje sta imas trebas samo da potpises da si Srbin muhamedanske vere, i da ne postoji bosanski jezik. Ma prodao beg bez problema Bosnu ko sto bi Dante Palestinu.

Prosto ko pasulj, rekle bi prekodrinske komsije.
Moenx

#8947 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Moenx »

"Televizija Al Arabi:
Novi prijedlog predstavlja okvirni sporazum i uključuje izmjene na posljednji odgovor Hamasa.

▫️Delegacija Hamas pokreta sastaće se danas u Kairu s katarskim premijerom.

▫️Hamas je primio novi prijedlog u prisustvu predstavnika nekoliko palestinskih frakcija"

Ovo sam procitao na telegramu
Sta ovo znaci
Plan okupacije Gaze sta je sa njim
Nekako sam se nadao ovih dana da sva ta nagovjestavanja o potpunoj okupaciji su lazna i da Izrahell iz ovog ili onog razloga je lansirao tu.vijest
1Dante1

#8948 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by 1Dante1 »

armin071 wrote: 18/08/2025 12:03 A evo i Kabirijevih sendvičara…. Bore se jadni za mir u svijetu….. Tako je “braćo” hegemonizirajte se ovdje vidite da vam balije ne daju mira….
uuu sta nam radeeee, vidi kako nam ne daju...jooooj heljp Paljestina, a 20 jablanicana brutalno ubijeno. No jebo to, daj sta se lajka, daj sta je u trendu, daj ciju zastavu mogu staviti na fejsbuk da vide komsije, daj da komentarisem, daj da zabranim dolazak izraelaca, jer pobogu svi su genocidasi, pa i ovih pola miliona koji proestuju.

Jesam li jos nesto zaboravio za vas trubo lajkace?
1Dante1

#8949 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by 1Dante1 »

dr_Evil wrote: 18/08/2025 12:07 Ma prodao beg bez problema Bosnu ko sto bi Dante Palestinu.
Apsolutno, samo interesi i interesi moje drzave Bosne i HErcegovine.

Evo kako su palestinci prodavali
U periodu najžešće izolacije SR Jugoslavije, samo nekoliko mjeseci nakon NATO napada na Srbiju, Palestinska uprava uputila je pozivnicu predsjedniku Slobodanu Miloševiću u decembru 1999. godine, da se pridruži proslavi pravoslavnog Božića u Betlehemu u januaru.

Kako je tadašnji predsjednik SR Jugoslavije bio optužen za ratne zločine od strane Haškog tribunala, izraelske vlasti su odbacile mogućnost da se Milošević pojavi u Betlehemu.
dr_Evil

#8950 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

1Dante1 wrote: 18/08/2025 12:49
dr_Evil wrote: 18/08/2025 12:07 Ma prodao beg bez problema Bosnu ko sto bi Dante Palestinu.
Apsolutno, samo interesi i interesi moje drzave Bosne i HErcegovine.

Evo kako su palestinci prodavali
U periodu najžešće izolacije SR Jugoslavije, samo nekoliko mjeseci nakon NATO napada na Srbiju, Palestinska uprava uputila je pozivnicu predsjedniku Slobodanu Miloševiću u decembru 1999. godine, da se pridruži proslavi pravoslavnog Božića u Betlehemu u januaru.

Kako je tadašnji predsjednik SR Jugoslavije bio optužen za ratne zločine od strane Haškog tribunala, izraelske vlasti su odbacile mogućnost da se Milošević pojavi u Betlehemu.
S obzirom sta je Juga uradila za Palestinu i Palestince, a kako smo se mi odrekli te drzave i antifasizma u kojega smo unijeli kosti svojih najmilijih veliki lajk za Palestince. Malo Slobo Dacic dan danas blokira vazne odluke putujuci po raznim drzavicama i predstavljajuci se da je bio predjednik Titove omladine, dok mi se gnusamo bilo kakve veze sa pokretom nesvrstanih, a za Tita kazemo da je bio zlocinac. Dopustili smo drazinim cetnicima da se kite nasim perjem.

Hajde, mozemo mi da pricamo o vezama Alije i Arafata, ali ne volim nijednog od te dvojice pa necu. Cak je i Tudjman onakav kakav je uzeo da je Hrvatska naslijednik SR Hrvatske, a ne NDH.

Kakvi interesi BiH, prodao bi se ti druze za kaurmu, sto rece Balas u onoj pjesmi. Begovska posla.
Post Reply