Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#86901 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ne može Chiesa biti opcija. Ne jer je loš, ima on kvaliteta, nego jer jebiga nema snagu i brzinu da donese taj impact s klupe - a jos manje kao starter. Moze biti opcija koja mjenja Elliota po meni, ali to ne rijesava problem da nismo efektivno zamjenili Diaza. Isak (dodje li) i Ekitike su nove devetke - zamjene za Nuneza i pokojnog Dioga, ali rupa iza Diaza i dalje stoji.

Ja bih isao punim na neku od ozbiljnih opcija, tipa Rodrygo ili Barcola. Da bilo bi skupo i zajebano - ali doslovno bi zavrsili posao za narednih 4-5 godina u napadu i jos vaznije osigurali se za vrijeme nakon Salaha.
BHF_Manijak

#86902 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 18/08/2025 09:16 Ne može Chiesa biti opcija. Ne jer je loš, ima on kvaliteta, nego jer jebiga nema snagu i brzinu da donese taj impact s klupe - a jos manje kao starter. Moze biti opcija koja mjenja Elliota po meni, ali to ne rijesava problem da nismo efektivno zamjenili Diaza. Isak (dodje li) i Ekitike su nove devetke - zamjene za Nuneza i pokojnog Dioga, ali rupa iza Diaza i dalje stoji.

Ja bih isao punim na neku od ozbiljnih opcija, tipa Rodrygo ili Barcola. Da bilo bi skupo i zajebano - ali doslovno bi zavrsili posao za narednih 4-5 godina u napadu i jos vaznije osigurali se za vrijeme nakon Salaha.
O tome pricam. Fizicki je nejak za Engleske, a Boga mi nije ni najbrzi bas, mislio sam da je hitriji.
Tehnicki je on zvijer, ostajem pri tome, onakav sut ne moze uhvatiti neki duduk, ali mislim da je njegova tehnicka potkovanost nedovoljna za Engleske.

I nema to veze s gradjom, Salah je tu negdje sa njim sa visinom, ali je Salah jebena zvijer. Mnogi defanzivci govore da on kad se zagradi, nema sile uzeti mi loptu pri prijemu!

Tako da razumijemo se i slazemo se, krilo neko da dovedu, babarogu neku i onda punim gasom!
Ostajem pri tome da treba jos jedno rjesenje ofanzivno I PORED ISAKA.
Licno bih volio da Ngumoha vise koristi, stvarno mislim da je dijete ogorman potencijal, ali Slot nije neko ko ne ide bas avanturisticki, ide se na sigurno.
AmiĐa_Idriz

#86903 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa to sto pisete za Chiesu je duplo veci problem za Ria, njega su par puta na pripremama u na oko bezveze duelima otpuhali ko praznu kesu. Treba mu malo snage jos za ozbiljniji iskorak.

Chiesa moze/treba ostati ako nece biti vise adicija u napadu pored Isaka, pa ko u petak da uleti zadnjih 15-ak minuta kada protivnik ispuse malo. Ostalo, ne vidim plaho nista na njegovoj strani. Kako sam ranije vec pisao, radije bi Doaka zadrzao nego njega.

I ne znam sta je na pripremama on pokazao, pa propustio ih je pola, u Aziju nije ni putovao :mrgreen:
BHF_Manijak

#86904 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma fazon je sto imam osjecaj da je na svakoj poziciji sve manje nekih kvalitetnih rjesenja. Igraci mi postaju sve jednolicniji, bez nekog karaktera i nekih karakteristika koje je ih izdvajaju od ostalih, pisao sam vec o tome.
Ono kad ides poziciju po poziciju, ne mozes vise od 2-3 igraca nabrojati koja bi ti bas upgrade bila ili ja mozda slabije pratim.

Evo konkretno na tom lijevom krilu, mozes zaganjati Rodryga, Leao iz Milana mada on vec godinama stagnira i to je to. Neko iz PSG-a po meni nije realan.
Steta je sto se propustila prilika za Kvichu, pisali smo vec o tome. On bi savrseno rjesenje bio lijevo, savrseno! Trebalo se ici all in za njega, posebno ako se znalo da ce Diaz ic, ali kasno je sad.

Evo konkretno s kim Salaha zamijeniti? Olisse mi jedini pada napamet.

Ono sto sam jucer gledao Uniteda - zao mi je sto su Cunhu propustili!
Wirtz se mora dovranisati podhitno. Prvi macici se bacaju u vodu i OK, ali mora shvatiti gdje je dosao, koliko je placen i kakva su ocekivanja. Ako se jos i on iz Bundeslige ispostavi kao flop - dekretom u klubu zabraniti pojacanja iz Bundeslige!
Dovesti iz Engleske koji su naviknuti vec na stil i to je to.

@AmiĐa_Idriz Pa dobro, slazem se za Ria, ali ako nista ima tu hitrost i brzinu da pobjegne protivniku.
BHF_Manijak

#86905 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Wissu Brentford ne pusta u NC, malo im 40 mil za igraca 29 godina u zadnjoj godini ugovora. :mrgreen:

Vjerujte prijateji nista od moje zrtve za Isaka, a spreman se bio sve da ucinim da zadovoljim staru drtinu.

Ja se nadam da ukoliko ne bude nista od toga, da nece ici prijasnjom logikom "bolje nikog ne dovesti, cekati Isaka, nego bilo koga". Da do iznemoglosti cekaju zeljenog i zapikiranog igraca.

Ponavljam se 150. put - ogroman je rizik uci samo sa ovakvom ofanzivu u sezonu!
AmiĐa_Idriz

#86906 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Sve i da dovedu petoricu nista se ne mijenja do sljedeceg utorka. Ja i dalje mislim da dolazi, makar zadnju minutu roka. Mostovi izmedju njega i Newcastlea su davno otisli u zrak, tesko mi je ocekivati da se tu situacija moze popraviti. Mada, sve je moguce.
BHF_Manijak

#86907 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 18/08/2025 11:29 Sve i da dovedu petoricu nista se ne mijenja do sljedeceg utorka. Ja i dalje mislim da dolazi, makar zadnju minutu roka. Mostovi izmedju njega i Newcastlea su davno otisli u zrak, tesko mi je ocekivati da se tu situacija moze popraviti. Mada, sve je moguce.
Pa da ce se popraviti ne vjerujem, ali da mislim da su ovi toliko ludi da ga i pored svega toga ostave u klubu, iako je rekao da nece vise igrati za njih - to mislim!
vaučer

#86908 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Prije ili kasnije, ako sve ostane u ovom limbu - će Liverpool poslati narednu, bolju ponudu na adresu Newcastlea. Kad se to desi ispred njih je jasan izbor. Mislim da su dovoljno mrcvarili kroz medije, samo gledam onog licemjernog šupka Shearera kako palamudi a kako je pričao o Alexandru Arnoldu - dok ovdje rajca navijače protiv Isaka. Ali kad sleti naredna ponuda, a hoće, Liverpool neće dugo čekati. Ili Newcastle sjeda za stol da ispoliraju detalje - ili idemo dalje. U to sam 100% siguran.
ismar2215

#86909 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma sto posto dolazi jos jedan ofanzivac, i to je dovoljno. Taj jedan bi trebao biti špic. Promijenili smo način igre u odnosu na proslu sezonu. Dolaskom Wirtza imamo plemenitu desetku i takvu bi igrac tipa Diaza gušio. Ubijedjen sam da je i planirano da ga se proda, samo se malo natezalo da se digne cijena. Previse on zeli imati loptu u nogama. Dosta nam je Salah i Wirtz za to. Sa jos jednim spicom sve pokrivamo. Isak na spicu, Ekitike iza njega malo s lijeva, Salah desno. Ekitike moze na spica, Gakpo i Ngumoha lijevo, Chiesa gdje bilo pomalo i za kupove. Frimpong moze desno. Ako jos dodje i Guehi, mozes u nekim tekmama vrhunski odigrati i sa 3 nazad.

Ne znam cemu toliko podcjenjivanje Chiese. Ako je usao s klupe i zabio Bournemouthu, znaci moze isto protiv 14-15 ekipa u ligi. Sa Salahom koji ce odigrati skoro svaki minut osim za africki kup, ne mozes ni naci bolju rezervu. Plus Chiesa ti daje mogucnost da ga ubacis bilo gdje na teren. Ako nista, moze neku frku iskoristiti i uvaliti ga, ko u petak. Jbg sad dovodit neku mašinu za 70-80 miliona, nema smisla kad mu ne mozes dati nikakve minute. Mozes samo spicu garantovat 70% minuta. Na svim ostalim pozicijama ce dobiti najvise 15-20%. Vjerovatno ni toliko. Tako da Chiesa je covjek za to.

Tezak je zadatak dovesti kvalitetnu rezervu Salahu. Mo igra svaku minutu uglavnom i tesko ce ijedan pravo kvalitetan igrač pristati da živi od njegovog odlaska na africki kup i eventualne povrede (koja se neće desiti). Bukvalno mislim da to ni Bowen ne bi pristao, a kamoli neko ozbiljniji. Zato ili Chiesa ili neko u sličnoj situaciji. Chiesu vec imas, neka ga.
AmiĐa_Idriz

#86910 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

To stoji, ako ne planiraju neki uber kvalitet vec poslije Chiese, Chiesa, onda neka ga.
King_Kenny

#86911 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Ostaje im da završe Guehija; makar za narednu sezonu. I da dovedu ili Isaka ili Rodryga - tada bi ekipa bila kompletna.
ismar2215

#86912 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

I mislim da nije plan Salah poslije Salaha jednom kad Mo ode, a moguce vec na kraju ove sezone. Vjerovatno je ideja da ce za godinu-vije Wirtz i Isak, a mozda i Ekitike postati WC ofanzivci i naslijediti i jos nadmasiti Salahov uticaj jer su trojica jbg. A onda ce desno moci igrati i neki Gakpo koji ce iz sjene djelovati.
vaučer

#86913 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

ismar2215 wrote: 18/08/2025 13:06 I mislim da nije plan Salah poslije Salaha jednom kad Mo ode, a moguce vec na kraju ove sezone. Vjerovatno je ideja da ce za godinu-vije Wirtz i Isak, a mozda i Ekitike postati WC ofanzivci i naslijediti i jos nadmasiti Salahov uticaj jer su trojica jbg. A onda ce desno moci igrati i neki Gakpo koji ce iz sjene djelovati.
Apsolutno. Isto će biti i s Virgom. Možda je njegova ‘zamjena’ već tu - u Gravenu, ili onaj mali Wharton.
BHF_Manijak

#86914 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 18/08/2025 13:27
ismar2215 wrote: 18/08/2025 13:06 I mislim da nije plan Salah poslije Salaha jednom kad Mo ode, a moguce vec na kraju ove sezone. Vjerovatno je ideja da ce za godinu-vije Wirtz i Isak, a mozda i Ekitike postati WC ofanzivci i naslijediti i jos nadmasiti Salahov uticaj jer su trojica jbg. A onda ce desno moci igrati i neki Gakpo koji ce iz sjene djelovati.
Apsolutno. Isto će biti i s Virgom. Možda je njegova ‘zamjena’ već tu - u Gravenu, ili onaj mali Wharton.
Kako mislis Graven ili Wharton zamjena za Virgila?
Mustang1

#86915 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

BHF_Manijak wrote: 18/08/2025 13:34
vaučer wrote: 18/08/2025 13:27
Kako mislis Graven ili Wharton zamjena za Virgila?
Pa zar nisi naucio do sad da se trebamo voditi onom "Nista nas ne smije iznenaditi" :D
ismar2215

#86916 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Vjerovatno misli u smislu lidera odbrane. Greska je traziti igrača za igrača. Nece ti se sigurno potrefiti da u momentu kad je tvoj najbolji igrač na odlasku, pojavi se neko sličan koji je na uzlaznoj putanji i da ga jos mozes dovesti samo ti. Evo vec vidimo da nema stopera na trzistu. Sigurno se ni naredno ljeto nece pojaviti neko za koga cemo znati da ce biti novi Virgil. Nema veze, imat ces dva dobra stopera Konate ranga, al ce ti zato recimo zadnji vezni biti zvijer koja ce kontrolisati sve to nazad.
convict

#86917 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Sta se desava s malim Dannsom? Je li se oporavio ikad od povrede? U jednom trenutku se cinilo da bi se mogao prikljuciti prvom timu.
ismar2215

#86918 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ukljucili smo buyback klauzulu u transfer Doaka. A ocekujem da bi Danns mogao na novu posudbu.
Capajebo

#86919 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ma od ove djece eventualno Rio i to je to, bezveze se i prica o ostalima.
King_Kenny

#86920 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Koliko smo mi tekmi bez Gravena? Još dvije?
BHF_Manijak

#86921 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

King_Kenny wrote: 18/08/2025 14:35 Koliko smo mi tekmi bez Gravena? Još dvije?
Ma jednu je suspenzije dobio kako ja znam i to je ocistio.
King_Kenny

#86922 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

BHF_Manijak wrote: 18/08/2025 14:38
King_Kenny wrote: 18/08/2025 14:35 Koliko smo mi tekmi bez Gravena? Još dvije?
Ma jednu je suspenzije dobio kako ja znam i to je ocistio.
To je sjajno. Valja se boriti s ovim čuvarima Isaka...
AmiĐa_Idriz

#86923 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#86924 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool and Crystal Palace have held discussions about a possible £35m deal for Guehi to go to Anfield before the transfer deadline.

There is still no agreement, but those talks should accelerate in the next few days but the success of that deal hinges on whether the chairman, Steve Parish, sees Liverpool's deal and their valuation of the player as enough to let their captain go.

It may be that Parish decides that the deal isn't enough, and the fee isn't enough, and it may be more valuable for him to stay until the end of the season and the 12 months until his contract runs out than it would actually to recoup the money.

There's still a lot to get done in that deal, but there are legs in it, and if I were a betting man, then I'd put money on that deal to get done before the transfer window closes.

[@SamiMokbel_BBC]
Mustang1

#86925 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

A mene dugo zanima kako oni pregovaraju pa to traje ovoliko. Jel salju pisma preko konjanika ili preko goluba. Sjedi pojedi cevape dogovori se ili se ne dogovori i cao.
Post Reply