Ukrajina
-
Crvene_brigade
#219001 Re: Ukrajina
Zelenski u ponedjeljak dolazi u Washington na sastanak s Trumpom
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski najavio je da će se u ponedjeljak sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Washingtonu.
Rekao je da je prethodno s Trumpom razgovarao telefonom dulje od sat i pol, nakon što se američki predsjednik sinoć sastao s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom na Aljasci.
"U ponedjeljak ćemo razgovarati o svim detaljima koji se tiču okončanja ubijanja i rata", rekao je Zelenski i dodao da je "zahvalan na pozivu".
Ured Zelenskog potvrdio: Dugo je razgovarao s Trumpom, u poziv se uključili i europski čelnici.
Ured ukrajinskog predsjednika potvrdio je da je Volodimir Zelenski jutros razgovarao s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.
"Razgovor je bio dug - najprije između predsjednika Zelenskog i Trumpa, a zatim su se u njega uključili europski čelnici", priopćeno je iz njegova ureda.
Podsjetimo, Zelenski nije sudjelovao razgovorima između Trumpa i Vladimira Putina na Aljasci, ali je američki predsjednik ranije najavio mogućnost drugog sastanka, ovaj put i sa Zelenskim, ako prvi razgovori proteknu uspješno.
Ured britanskog premijera potvrdio je da je Keir Starmer nakon sastanka u Aljasci razgovarao i s Trumpom i sa Zelenskim. Jutros se pridružio zajedničkom pozivu s čelnicima drugih europskih članica NATO-a.
U priopćenju iz ureda britanskog premijera stoji da će Starmer uskoro ponovno razgovarati s europskim čelnicima.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski najavio je da će se u ponedjeljak sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Washingtonu.
Rekao je da je prethodno s Trumpom razgovarao telefonom dulje od sat i pol, nakon što se američki predsjednik sinoć sastao s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom na Aljasci.
"U ponedjeljak ćemo razgovarati o svim detaljima koji se tiču okončanja ubijanja i rata", rekao je Zelenski i dodao da je "zahvalan na pozivu".
Ured Zelenskog potvrdio: Dugo je razgovarao s Trumpom, u poziv se uključili i europski čelnici.
Ured ukrajinskog predsjednika potvrdio je da je Volodimir Zelenski jutros razgovarao s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.
"Razgovor je bio dug - najprije između predsjednika Zelenskog i Trumpa, a zatim su se u njega uključili europski čelnici", priopćeno je iz njegova ureda.
Podsjetimo, Zelenski nije sudjelovao razgovorima između Trumpa i Vladimira Putina na Aljasci, ali je američki predsjednik ranije najavio mogućnost drugog sastanka, ovaj put i sa Zelenskim, ako prvi razgovori proteknu uspješno.
Ured britanskog premijera potvrdio je da je Keir Starmer nakon sastanka u Aljasci razgovarao i s Trumpom i sa Zelenskim. Jutros se pridružio zajedničkom pozivu s čelnicima drugih europskih članica NATO-a.
U priopćenju iz ureda britanskog premijera stoji da će Starmer uskoro ponovno razgovarati s europskim čelnicima.
-
geoxx
#219002 Re: Ukrajina
Gura primirje kako je dosao na vlast. Samo o tome prica. Otisao na samit uz poruku, da ga citiram, ako ne bude primirja odmah, necu biti sretan.
Sad odjednom nije za primirje, nego sporazum (jos brzi sporazum , zar to postoji uopce
). Samo jer ga je Rus odjebo na sastanku.
Kakva luzercina.
Sad odjednom nije za primirje, nego sporazum (jos brzi sporazum , zar to postoji uopce
Kakva luzercina.
- AliceInChains
#219003 Re: Ukrajina
Sve to OK o Trumpu, nego su još veče luzercine Evropljani. Uspješno im je predao vojnu i finansijsku odgovornost za rat u Ukrajini.
E tek sad se valja natjecati protiv združenog istoka, a več trenutno teška situacija.
Ali ko zna, možda nakon 30tog paketa sankcija i kad Putin crkne, u nadi da se sama EU ne razdrma u međuvremenu…što bi za nas bilo još gore.
Dovoljno mojih nestručnih analiza na ovoj temi.
Da se konačno poselamim
E tek sad se valja natjecati protiv združenog istoka, a več trenutno teška situacija.
Ali ko zna, možda nakon 30tog paketa sankcija i kad Putin crkne, u nadi da se sama EU ne razdrma u međuvremenu…što bi za nas bilo još gore.
Da se konačno poselamim
- drug_profi
#219004 Re: Ukrajina
Nek Zelenski ni slucajno ne obuce odjelo kad u ponedjeljak ode u USA.
Narandzasti je TACO, on samo cijeni hrabre koji imaju muda da mu se suprotstave.
Narandzasti je TACO, on samo cijeni hrabre koji imaju muda da mu se suprotstave.
-
geoxx
#219005 Re: Ukrajina
Ne znam kakvu je on odgovornost predao njima. Znam da je sam sebi, bez ikakvog razloga osim njegovom opsesijom Nobelom, nabio daleku najvecu odgovornost za mir. Mozda ce Europljani platiti, ali najveca odgovornost je na njemu. Tako je po njegovom izboru. Nece za 100 godina pisati ko je sta platio, nego je fulao oko mira.AliceInChains wrote: ↑16/08/2025 11:37 Sve to OK o Trumpu, nego su još veče luzercine Evropljani. Uspješno im je predao vojnu i finansijsku odgovornost za rat u Ukrajini.
Da se konačno poselamim![]()
Cinjenica je da je, nema dvije sedmice, rekao kako ce Rusima nametnuti sankcije ako ne pristanu na “ceasefire”. Cinjenica i kako je prije 16 sati rekao kako nece biti sretan ako odmah ne bude “ceasefire”. Cinjenica je da je nakon sastanka rekao kako vise nije za “ceasefire”.
Sasvim je jasno ko je tu najveca luzercina. Ne brojim tu rusofile. Oni su uvijek za Trumpa ko sto je i Karadzic bio za Abdica
- okanomalo
#219006 Re: Ukrajina
za trampa put do nobelove nagrade je otvoren. ako zelenski odbije nece dobiti pomoc onda kom opanci kom obojci.
- Peacean
- Čitalac
#219008 Re: Ukrajina
Butusov: Nema proboja, samo kasne informacije.
- Ono što se događa kod Pokrovska nije proboj, samo je situacija konačno stavljena na kartu. Dakle, nema proboja od 10 kilometara. Nakon što se od svibnja pojavilo zelenilo, našim dronovima postalo je teže kontrolirati područje. Neprijateljska pješadija mogla je slobodno manevrirati u gustim šumskim nasadima. Sada su čak i polja prohodna za pješaštvo, jer su vrlo gusto obrasla. I manevar pješaštva sada je vrlo pogodan u ovom smjeru. Neprijatelj provodi taktiku izviđanja borbom u grupama od jedne do tri osobe. Jednostavno ih šalju u svim smjerovima na velikom pojasu fronte pod svojim dronovima. Njihov je zadatak pronaći praznine u našim borbenim formacijama. To nisu specijalne snage, to su ljudi nakon dva, maksimalno tri tjedna obuke, ali oni su svježi i zabranjeno im je povlačenje. U ruskoj vojsci nema problema s izbjegavanjem borbenih zadaća - tko god je poslan, ili će stići do točke ili će ga naši ubiti ili će se sam upucati. I oni na nekim mjestima pronađu praznine, prođu, zauzmu koordinatnu točku i šalju se dalje. I takve grupe mogu lutati jako dugo. Slijedeći ovu putanju, tamo se može privući jedan odred, pa drugi. Onda se neprijatelj konsolidira i počinje širiti ovo područje. Budući da se situacija izvještava sa zakašnjenjem, to su samo lutajuće, fluidne ofenzive, vrlo spore, ali dugo vremena to nisu bilježili pa je odjednom Deepstate povukao crtu čak 10 kilometara. Zapravo, tamo nema proboja, oni su ovih 10 kilometara puzali vrlo, vrlo sporo, s vrlo malim snagama, to je samo pješaštvo s puškama: boca vode, puška, nekoliko granata. I onda su svi vidjeli kartu i rekli: vau, proboj! Proboj ne postoji, ovo je sistemski proces koji traje već dugo..
-
QSuzi
#219009 Re: Ukrajina
Najbolje da ne ode nikako i pokaže koliko su mu velika.drug_profi wrote: ↑16/08/2025 11:46 Nek Zelenski ni slucajno ne obuce odjelo kad u ponedjeljak ode u USA.
-
geoxx
#219010 Re: Ukrajina
Ma lik voli ulizice i da ga gledas ko boga. Cuj on voli da mu se neko suprostavlja. Pravite filozofiju od covjeka, a ono mentalni sklop djeteta od 5 godina.
-
zigzag
#219011 Re: Ukrajina
Ima par videa, kod butusova i ostalih, sa zarobljenom četničijom.
Gledajući ovo, može se zaključiti da je bar 50 miliona ruske populacije poluljudi.
Isto zombiji. Nikakve razlike oni od prije dvije godine i ovi danas. Isto idu da poginu.
Gledajući ovo, može se zaključiti da je bar 50 miliona ruske populacije poluljudi.
Isto zombiji. Nikakve razlike oni od prije dvije godine i ovi danas. Isto idu da poginu.
-
Crvene_brigade
#219012 Re: Ukrajina
Najnovija vijest: Izvori: Putin pristao na Trumpovu ponudu Ukrajini? Spominje se članak 5 NATO-a, čeka se službena potvrda
Washington ponudio Kijevu sigurnosna jamstva po uzoru na članak 5. NATO-a.
Sjedinjene Američke Države su u subotu Ukrajini ponudile sigurnosna jamstva slična onome iz članka 5. NATO-a, ali bez formalnog pristupanja Sjevernoatlantskom savezu, objavili su diplomatski izvori.
"Kao jednu od sigurnosnih jamstava za Ukrajinu, američka strana je ponudila garanciju tipa članka 5, izvan NATO-a, uz prethodni pristanak (Vladimira) Putina", istaknuo je izvor.
Dodao je da je Trump iznio ponudu u telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i da je ponovljena kasnije u nastavku tog poziva s europskim liderima.
Prema članku 5, napad na jednu od 32 članice smatra se napadom na cijeli NATO.
"Treba nam dugoročna sigurnost koja uključuje i Europu i SAD", napisao je Zelenski na X-u nakon telefonskog razgovora. Istaknuo je da o teritorijalnim pitanjima može odlučivati samo Ukrajina.
Talijanska premijerka Giorgia Meloni potvrdila je u subotu da su Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku na Aljasci u petak razgovarali o sigurnosnim jamstvima za Ukrajinu.
"Ključna točka su sigurnosna jamstva koja bi spriječila ruske invazije u budućnosti i to je najzanimljiviji dio razgovora u Anchorageu," rekla je Meloni u priopćenju.
Dodala je da je Trump iznio raniji talijanski prijedlog o sigurnosnim jamstvima za Ukrajinu "inspiriranima člankom 5 NATO-a".
Britanski premijer Keir Starmer pozdravio je spremnost SAD-a da pruži sigurnosne garancije za Ukrajinu u sklopu bilo kojeg dogovora o okončanju rata.
"To je važan napredak i bit će ključno u odvraćanju Putina", istaknuo je Starme
Opširnije na: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3
Washington ponudio Kijevu sigurnosna jamstva po uzoru na članak 5. NATO-a.
Sjedinjene Američke Države su u subotu Ukrajini ponudile sigurnosna jamstva slična onome iz članka 5. NATO-a, ali bez formalnog pristupanja Sjevernoatlantskom savezu, objavili su diplomatski izvori.
"Kao jednu od sigurnosnih jamstava za Ukrajinu, američka strana je ponudila garanciju tipa članka 5, izvan NATO-a, uz prethodni pristanak (Vladimira) Putina", istaknuo je izvor.
Dodao je da je Trump iznio ponudu u telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i da je ponovljena kasnije u nastavku tog poziva s europskim liderima.
Prema članku 5, napad na jednu od 32 članice smatra se napadom na cijeli NATO.
"Treba nam dugoročna sigurnost koja uključuje i Europu i SAD", napisao je Zelenski na X-u nakon telefonskog razgovora. Istaknuo je da o teritorijalnim pitanjima može odlučivati samo Ukrajina.
Talijanska premijerka Giorgia Meloni potvrdila je u subotu da su Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku na Aljasci u petak razgovarali o sigurnosnim jamstvima za Ukrajinu.
"Ključna točka su sigurnosna jamstva koja bi spriječila ruske invazije u budućnosti i to je najzanimljiviji dio razgovora u Anchorageu," rekla je Meloni u priopćenju.
Dodala je da je Trump iznio raniji talijanski prijedlog o sigurnosnim jamstvima za Ukrajinu "inspiriranima člankom 5 NATO-a".
Britanski premijer Keir Starmer pozdravio je spremnost SAD-a da pruži sigurnosne garancije za Ukrajinu u sklopu bilo kojeg dogovora o okončanju rata.
"To je važan napredak i bit će ključno u odvraćanju Putina", istaknuo je Starme
Opširnije na: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3
- drug_profi
- drug_profi
#219014 Re: Ukrajina
Uz duzno postovanje gospodine predsjednice, mislim da je gubljenje vremena putovanje preko okeana. U mojoj zemlji je rat za opstanak nacije i ja nemam vremena za gubljenje. Možete ostati u sjecanju nase nacije kao veliki prijatelj i spasitelj, ili kao Juda...vas je izbor.QSuzi wrote: ↑16/08/2025 12:54Najbolje da ne ode nikako i pokaže koliko su mu velika.drug_profi wrote: ↑16/08/2025 11:46 Nek Zelenski ni slucajno ne obuce odjelo kad u ponedjeljak ode u USA.
-
Crvene_brigade
#219015 Re: Ukrajina
Još jedna Putinova rafinerija u plamenu...
-
QSuzi
#219016 Re: Ukrajina
Pravo da ti kažem, sviđa mi se!!drug_profi wrote: ↑16/08/2025 14:46Uz duzno postovanje gospodine predsjednice, mislim da je gubljenje vremena putovanje preko okeana. U mojoj zemlji je rat za opstanak nacije i ja nemam vremena za gubljenje. Možete ostati u sjecanju nase nacije kao veliki prijatelj i spasitelj, ili kao Juda...vas je izbor.QSuzi wrote: ↑16/08/2025 12:54Najbolje da ne ode nikako i pokaže koliko su mu velika.drug_profi wrote: ↑16/08/2025 11:46 Nek Zelenski ni slucajno ne obuce odjelo kad u ponedjeljak ode u USA.
Hvala lijepo, gosn predsjednik, izdržali smo 3 god protiv "druge slie svijeta"
svoje ne damo, tuđe nećemo.
Pomoć plaćamo i novcem i životima i spremni smo obraniti svoju suverenost u priznatim granicama.
Možete biti zspsmćeni kao netko tko je pomogao slabijem da pobijedi agresora ili netko tko je savio kičmu pred istim.
Joj jesam se zanijela
Znam da ne možeš s rogatim ali bilo bi lijepo!
- Porodice Foht
#219017 Re: Ukrajina
Ako su odsjekli Putkove jedinice u dubini 20 km nakon prodora, Ukri bi mogli imati nekoliko bataljona Rusa, zar ne? Prati li ko? Bit ce tu krvi do clanaka, a mozda i vise, kako bi kazao Radisic birvaktile.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#219018 Re: Ukrajina
bas kasnite klixovci... juce to jos objavljeno, postao sam i pisao da su ukri im se nahebali orkima mamare... al et ima onih da prepravljaju i gledaju ko sta pise a ne sustinu vijesti.Brza ofanziva
Ukrajinci izveli blitzkrieg kod Pokrovska, odsjekli ruske snage koje su probile odbranu
- Point.
#219019 Re: Ukrajina
RUSKI predsjednik Vladimir Putin na sastanku s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na Aljasci poručio je da bi Rusija, da je htjela, mogla zauzeti cijeli Donjeck i druge dijelove Ukrajine gdje se i dalje vode borbe, piše američki portal Axios, koji obično ima vrlo upućene izvore.

-
zigzag
#219020 Re: Ukrajina
PoštenoPrema pisanjima američkih medija tokom jučerašnjeg sastanka Vladimir Putin je Donaldu Trumpu ponudio da se ukrajinske snage povuku iz regije Donbas u zamjenu za zamrzavanje ruskih napada u regijama Herson i Zaporožje.
S tim da treba dopuniti. Rusi da se povuku iz Belogoroda a ukrajinci neće slati ljute po Rusiji
-
Bernardinac
#219021 Re: Ukrajina
Da bilo bi lijepo.QSuzi wrote: ↑16/08/2025 14:58Pravo da ti kažem, sviđa mi se!!drug_profi wrote: ↑16/08/2025 14:46Uz duzno postovanje gospodine predsjednice, mislim da je gubljenje vremena putovanje preko okeana. U mojoj zemlji je rat za opstanak nacije i ja nemam vremena za gubljenje. Možete ostati u sjecanju nase nacije kao veliki prijatelj i spasitelj, ili kao Juda...vas je izbor.
Pomoć plaćamo i novcem i životima i spremni smo obraniti svoju suverenost u priznatim granicama.
Možete biti zspsmćeni kao netko tko je pomogao slabijem da pobijedi agresora ili netko tko je savio kičmu pred istim.
Joj jesam se zanijela![]()
Pred ukrajinskim narodom je velika kušnja.
Imaju li snage i ljudi da nastave.
Uvijek se sjetim nekih starih vremena prijetnje i mraka onog Mordora prošlog stoljeća.
Nemam ništa ponuditi osim krvi, patnje, suza i znoja". Pred nama je najteža kušnja. Pred nama su mnogi, mnogi dugi mjeseci borbe i patnje.
Pitate, koja je naša politika? Reći ću: To je voditi rat, morem, kopnom i zrakom, svom snagom koju nam Bog može dati; voditi rat protiv monstruozne tiranije koja nikada nije nadmašena u mračnom i žalosnom katalogu ljudskog zločina. To je naša politika. Pitate, koji je naš cilj? Mogu odgovoriti jednom riječju: to je pobjeda, pobjeda pod svaku cijenu, pobjeda unatoč svim terorima, pobjeda, koliko god dug i težak put bio, jer bez pobjede nema opstanka.
"Nikada se nećemo predati"
Može li Zelenski održati jedan ovakav Čerčilovski motivacijski govor i pije li to danas vode?
Ima li svrhe?
A bila bi fora makar da vidimo reakcije.
Pa makar ga sutra smjenili.
-
Messier
#219022 Re: Ukrajina
To je onaj intro od Mejdena?Bernardinac wrote: ↑16/08/2025 19:05Da bilo bi lijepo.QSuzi wrote: ↑16/08/2025 14:58Pravo da ti kažem, sviđa mi se!!drug_profi wrote: ↑16/08/2025 14:46
Uz duzno postovanje gospodine predsjednice, mislim da je gubljenje vremena putovanje preko okeana. U mojoj zemlji je rat za opstanak nacije i ja nemam vremena za gubljenje. Možete ostati u sjecanju nase nacije kao veliki prijatelj i spasitelj, ili kao Juda...vas je izbor.
Joj jesam se zanijela![]()
Pred ukrajinskim narodom je velika kušnja.
Imaju li snage i ljudi da nastave.
Uvijek se sjetim nekih starih vremena prijetnje i mraka onog Mordora prošlog stoljeća.
Nemam ništa ponuditi osim krvi, patnje, suza i znoja". Pred nama je najteža kušnja. Pred nama su mnogi, mnogi dugi mjeseci borbe i patnje.
Pitate, koja je naša politika? Reći ću: To je voditi rat, morem, kopnom i zrakom, svom snagom koju nam Bog može dati; voditi rat protiv monstruozne tiranije koja nikada nije nadmašena u mračnom i žalosnom katalogu ljudskog zločina. To je naša politika. Pitate, koji je naš cilj? Mogu odgovoriti jednom riječju: to je pobjeda, pobjeda pod svaku cijenu, pobjeda unatoč svim terorima, pobjeda, koliko god dug i težak put bio, jer bez pobjede nema opstanka.
"Nikada se nećemo predati"
Može li Zelenski održati jedan ovakav Čerčilovski motivacijski govor i pije li to danas vode?
Ima li svrhe?
A bila bi fora makar da vidimo reakcije.
Pa makar ga sutra smjenili.
Aha. Cercil , da.
-
zigzag
#219023 Re: Ukrajina
Džaba stajanje na trgu Kijeva u februaru 2022. Džaba rečenica koja je odjeknula širom svijeta.
Džaba ljudi koji su pomeli rusku vojsku i ostavili ih da se 4 godine ganjaju po blatu oko Donjecka i milion mrtvih ruskih orka.
Bošnjo to hoće uvjerljivije. Jer bošnjo drži svojim intelektom cijelu planetu za muda pa hoće da mu neko nešto dokaže. Ali samo kad je bošnjo raspoložen da pročita tri rečenice.
Još mu ostao mrski ukrajinac Igor Girkin pozivni Strelkov u sjećanju od 1993.
Džaba ljudi koji su pomeli rusku vojsku i ostavili ih da se 4 godine ganjaju po blatu oko Donjecka i milion mrtvih ruskih orka.
Bošnjo to hoće uvjerljivije. Jer bošnjo drži svojim intelektom cijelu planetu za muda pa hoće da mu neko nešto dokaže. Ali samo kad je bošnjo raspoložen da pročita tri rečenice.
Još mu ostao mrski ukrajinac Igor Girkin pozivni Strelkov u sjećanju od 1993.
-
Labirint
#219025 Re: Ukrajina
E cuj daj mi Donbas pa vas necu vise dirati, dok se malo ne presaberem