Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Peacean wrote: ↑16/08/2025 18:46
Na m60 sam mislio, lapsus.
M60 ima samo u TK zasad, neko je kupovao jos ali se ne sjecam, to Goldzen zna znam da smo pisali o tome, ali ni MUP TK ga nije stavio na kupole već ih nose u JSP.
liyf wrote: ↑15/08/2025 21:00
Ovo su prvi modeli koji su isporučeni KS, korišteni na onim prezentacijama kod Vijećnice.
Montiran, drumroll......... Steyr Scout
Well... that's disappointing. A ovo oko modela te nisam baš shvatio da li misliš na istu konfiguraciju ili?
I meni je. Mjesto gdje ide puskomitraljez ti stavis repetirajucu pusku sa 5 metaka, za nadati se da ce promijeniti kada ih stave u upotrebu.
Pa tako je bilo planirano, da MUP KS njima da 2 vozila kao sto je potpisano ugovorom
Onako kada pogledam neke detalje između vozila BPK i KS ne bih rekao da su ista ali helem bilo kako bilo 2 dodatna vozila su 2 dodatna vozila. Neću se žaliti
M60 ima samo u TK zasad, neko je kupovao jos ali se ne sjecam, to Goldzen zna znam da smo pisali o tome, ali ni MUP TK ga nije stavio na kupole već ih nose u JSP.
Postoji fin broj aktivnih tendera trenutno za nabavku naoružanja za kantonalne MUP-ove i FUP. TK je među njima i možda se odluče na dodatne količine M60E6. Do sada ih nisam viđao u sastavu nekih drugih jedinica ali to se može promijeniti sa trenutno aktivnim tenderima u zavisnosti ko ih dobije.
Kod nas u TK su M60 namontirali na Senatore. Ako nađem kakvu sliku postavit ću.
Postoji fin broj aktivnih tendera trenutno za nabavku naoružanja za kantonalne MUP-ove i FUP. TK je među njima i možda se odluče na dodatne količine M60E6. Do sada ih nisam viđao u sastavu nekih drugih jedinica ali to se može promijeniti sa trenutno aktivnim tenderima u zavisnosti ko ih dobije.
Kod nas u TK su M60 namontirali na Senatore. Ako nađem kakvu sliku postavit ću.
Posteno, i ja mislim da ih zasad samo vi imate. Bilo je mislim 2-3 tendera za nabavku sto je super.
Ne znam zasto su svi odlucili 5.56 platforme osim TK, kada je zakonski valjda dozvoljeno sve do kalibra 7.62, ukljucujuci i njega?
archi_a wrote: ↑15/08/2025 13:15
MUP KS- MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA KANTONA SARAJEVO
Ja mislim da si ti sasvim dugo u ovome da znaš da MUP nije Policija, jednako kao što niti MO BiH nije OS BiH niti MS BiH nije SIPA... To nije nimalo ista stvar
Ja mislim da si ti sasvim dugo u ovome da znaš da MUP nije Policija, jednako kao što niti MO BiH nije OS BiH niti MS BiH nije SIPA... To nije nimalo ista stvar
Izmoren od vjezbe taktickog fotografisanja u Buzimu, Bog a mu dusu prosti
Arcijeva uza specijalnost je osbih, nije on policajac ko mi ostali, u os lakse upasti pa mozda zato
Sdaovci i njihova kradja para preko slovenackog helikoptera syarog 40ak godina
Ako zaista bude letjelica sa slike koju su 'zagledali' prije par godina onda stvarno nemam riječi. Ovaj čitav proces je zaista u najmanju ruku sumnjiv. Tenderi se obaraju a neki se već pokušavaju ugurati u ovu jedinicu koja će biti osnovana. Nakaradan proces.