Dešavanja u Srbiji

dr_Evil

#71901 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Karikaturist wrote: 16/08/2025 14:06 Kod nas ima sranja druge prirode, demokratija se lahko ‘uvede’ ali tesko izadje iz ludjacke kosulje.
Kod nas sva tri rezima imaju svoje placene vojske, zadnjih dvije godine su tekstovi napisani o tome kako je Bake kreirao odnosno ponovo aktivirao svoje odrede smrti, a tome je prvo slijedila rokada unutar vrhuske SDA gdje je izvlacio razne "dzenerale" i pravdao "ako je znao voditi jedinicu znat ce i kanton", pa do selefijskih odreda koji su samarali njegove bivse mladomuslimanske drugove tipa Latica. Isti oni sta su 2014-e rado odradili "Gori Vatra".

https://thebosniatimes.ba/73174/ekskluz ... u-placeno/

Realno, mi smo svoj bunt ispuhali 2014-e kada smo shvatili da drzava ovakva kakva jest bez centralne vlasti i sa tronoscem se ne moze srusiti, i da ne mozemo ici sa zahtjevima koji se odnose na drzavnu ili federalnu aparaturu, zato i nemate prilike da vidite kako policija samara. Mi mozemo imati zahtjeve na kantonalnom nivou, ali kanton nema ingerencije visih nivoa. Ali zato probaj da dirnes u ekonomiju nasa 3 rezima, pa ces da vidis kako sistem samara.

PS
https://thebosniatimes.ba/83206/obezgla ... a-ubistvo/

https://thebosniatimes.ba/63300/bakirov ... -vehabija/
tokio25

#71902 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

kod nas je situacija ista ako ne i gora samo jos X 3

mi ne mozemo imati ovo jer ovi na vlasti odmah idu sa pricama oni drugi hoce da nas uniste
dodik odmah kako iz teherana mudzahedini i ustase ruse srpsku
majorizirani zaprijeti mudzahedinima i cetnicima
a bakir i sl kako cetnici silaze niz vraca i kako ustase nam ne daju disati
i odmah pola ljudi zaboravi na probleme u njihovom mjestu i kradju svega u mejstu njihovog stanovanja

u srbiji je to lakse iako vidimo na primjeru novog pazara kako vec prozivaju mudzahedine i sl kako ruse srbiju
emigrazione

#71903 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by emigrazione »

dr_Evil wrote: 16/08/2025 12:14
ultima_palabra wrote: 16/08/2025 03:53

Nidje veze... kakvo god da je stanje kod nas, postoji demokratija nekakva, mozes izaci na izbore i smijeniti vlast koja ti se ne svidja. U Srbiji toga nema, eto Tadic je bio prvi u 200 godina Srbije koji je mirno predao vlast, ovaj je sigurno nece tako lako dati. Protesti moraju biti nasilni jer je to jedini nacin kako se moze mijenjati vlast.

U BiH (barem u Federaciji) nema policije koja bije gradjane, nema rezimskih placenickih mini-vojski, nema bolesnih rezimskih medija... jednostavno neuporedivo.
Gdje ti zivis covjece :D
Gdje ti živiš majke ti, pa gdje ima ovo što se događa kod ovih budala na istoku, ovo je možda caco radio u ratu jedino niko drugi nikad posle toga... Od karađorđa su im ova dešavanja nikad se vlast nije predala mirnim putem, zapravo jest jednom kad je Tadić predao niko nikad prije ni poslije toga, i kako se to može porediti sa nama nema šanse, Mi smo ono kolijevka demokratije za njih realno Ali realno... Jedini način da se ovo sve unormali je da ih NATO opet izroka i sljedećih 10 godina da bude med i mlijeko da sve bude lijepo i krasno, takav narod to im je u krvi to je njihov DNK
dr_Evil

#71904 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

tokio25 wrote: 16/08/2025 15:00 kod nas je situacija ista ako ne i gora samo jos X 3

mi ne mozemo imati ovo jer ovi na vlasti odmah idu sa pricama oni drugi hoce da nas uniste
dodik odmah kako iz teherana mudzahedini i ustase ruse srpsku
majorizirani zaprijeti mudzahedinima i cetnicima
i odmah pola ljudi zaboravi na probleme u njihovom mjestu i kradju svega u mejstu njihovog stanovanja

u srbiji je to lakse iako vidimo na primjeru novog pazara kako vec prozivaju mudzahedine i sl kako ruse srbiju
To je to, desetka!
dr_Evil

#71905 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

emigrazione wrote: 16/08/2025 15:08
dr_Evil wrote: 16/08/2025 12:14

Nidje veze... kakvo god da je stanje kod nas, postoji demokratija nekakva, mozes izaci na izbore i smijeniti vlast koja ti se ne svidja. U Srbiji toga nema, eto Tadic je bio prvi u 200 godina Srbije koji je mirno predao vlast, ovaj je sigurno nece tako lako dati. Protesti moraju biti nasilni jer je to jedini nacin kako se moze mijenjati vlast.

U BiH (barem u Federaciji) nema policije koja bije gradjane, nema rezimskih placenickih mini-vojski, nema bolesnih rezimskih medija... jednostavno neuporedivo.
Gdje ti zivis covjece :D
Gdje ti živiš majke ti, pa gdje ima ovo što se događa kod ovih budala na istoku, ovo je možda caco radio u ratu jedino niko drugi nikad posle toga... Od karađorđa su im ova dešavanja nikad se vlast nije predala mirnim putem, zapravo jest jednom kad je Tadić predao niko nikad prije ni poslije toga, i kako se to može porediti sa nama nema šanse, Mi smo ono kolijevka demokratije za njih realno Ali realno... Jedini način da se ovo sve unormali je da ih NATO opet izroka i sljedećih 10 godina da bude med i mlijeko da sve bude lijepo i krasno, takav narod to im je u krvi to je njihov DNK
Vidi druze, ja cu se bez problema sloziti da je srbijansko drustvo najvise zastranilo od svih postjugoslavenskih republika. Naime niko nije dozivio revizionizam kao oni, dva antifasisticka pokreta i kult jasenovackog genocida gdje na pismu Draze upucenom Poglavniku da mu da oruzje, lijekove, i otvoren put prema Austriji samo se odmahuje rukom. Daleko smo mi od bilo kakve kolijevke demokratije, mada cemo se brzo sloziti da je Juga bila kolijevka ljudskih prava.

Covjece Komsic je javno na televiziji prijetio sa "Gori Vatra" ako se vlast ne preda Lendi, samo je vjerovatno Murphy sprijecio scene koje danas gledamo po republici koja javno bastini nacistiske zlocine.

Nismo nikakav urnek, da se ne lazemo, ali jesmo protektorat, i to cesto zaboravljamo, i time neke se stvari ne desavaju.
Haris.ba

#71906 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

Kod nas gore, a zadnje izbore ipak doslo do mirnog prenosa vlasti?

Jest na guranje stranaca, ali je doslo.
Ko pise da je kod nas gore nema ode malo u Srbiju, nije daleko. Poprica sa prosjecnim narodom tamo.
tokio25 wrote: 16/08/2025 15:00 cetnicima
Bake je u opoziciji na skoro svim nivoima. Evo sace jos malo 4 godine.
dr_Evil wrote: 16/08/2025 15:15

Nismo nikakav urnek, da se ne lazemo, ali jesmo protektorat, i to cesto zaboravljamo, i time neke se stvari ne desavaju.
Pa vidimo sada. I Dodik je ko i Vucic spreman staviti drzavu na pladanj zarad svoje pozicije.
Treba konkretnije reci ko je kakav. Nije sve isto.
dr_Evil

#71907 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 16/08/2025 15:18

.
Duboka drzava prijatelju nikad ne spava, kakvoj crnoj opoziciji, od vrha do dna sve njegovi ljudi. Helem, ok, postujem ja tvoje misljenje da je kod nas bolje, ali ko god je javno ili online nesto rekao(a taj sam) protiv Novalica svojevremeno, e taj je to dobro osjetio na svojoj kozi.
Haris.ba

#71908 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 16/08/2025 15:30

.
Duboka drzava prijatelju nikad ne spava, kakvoj crnoj opoziciji, od vrha do dna sve njegovi ljudi. Helem, ok, postujem ja tvoje misljenje da je kod nas bolje, ali ko god je javno ili online nesto rekao(a taj sam) protiv Novalica svojevremeno, e taj je to dobro osjetio na svojoj kozi.
Prihvatam. Ali, opet su okolnosti takve da imamo izbore, da postoji smjena vlasti.
Novalic je u zatvoru. Mozda zbog onoga zbog cega nije trebalo, ali je pao.
Dugarry

#71909 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Dugarry »

dr_Evil wrote: 16/08/2025 14:14
Karikaturist wrote: 16/08/2025 14:06 Kod nas ima sranja druge prirode, demokratija se lahko ‘uvede’ ali tesko izadje iz ludjacke kosulje.
Kod nas sva tri rezima imaju svoje placene vojske, zadnjih dvije godine su tekstovi napisani o tome kako je Bake kreirao odnosno ponovo aktivirao svoje odrede smrti, a tome je prvo slijedila rokada unutar vrhuske SDA gdje je izvlacio razne "dzenerale" i pravdao "ako je znao voditi jedinicu znat ce i kanton", pa do selefijskih odreda koji su samarali njegove bivse mladomuslimanske drugove tipa Latica. Isti oni sta su 2014-e rado odradili "Gori Vatra".

https://thebosniatimes.ba/73174/ekskluz ... u-placeno/

Realno, mi smo svoj bunt ispuhali 2014-e kada smo shvatili da drzava ovakva kakva jest bez centralne vlasti i sa tronoscem se ne moze srusiti, i da ne mozemo ici sa zahtjevima koji se odnose na drzavnu ili federalnu aparaturu, zato i nemate prilike da vidite kako policija samara. Mi mozemo imati zahtjeve na kantonalnom nivou, ali kanton nema ingerencije visih nivoa. Ali zato probaj da dirnes u ekonomiju nasa 3 rezima, pa ces da vidis kako sistem samara.

PS
https://thebosniatimes.ba/83206/obezgla ... a-ubistvo/

https://thebosniatimes.ba/63300/bakirov ... -vehabija/
Stvarno trebas biti glup pa da povjerujes ovo sto ti pises

U kojem ti svijetu zivis
dr_Evil

#71910 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dr_Evil »

Dugarry wrote: 16/08/2025 15:33

Stvarno trebas biti glup pa da povjerujes ovo sto ti pises

U kojem ti svijetu zivis
Glup sam, to je!
tokio25

#71911 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

bakir jeste u opoziciji al to ga ne sprecava da svaki dan slusamo kako su ovi izdali drzavu u korist srba ili hrvata
vise od pola administracije je sda mantra jer su ih oni zaposlili kao sto i vucic radi
pola ovih politicara samo mijenja dresove kako im licno odgovara kao i u srbiji

kod nas je isto ili cak i gore samo sto mi imamo srecu ili nesrecu pa je to X 3 i zbog toga niko ne moze imati moc kao vucic a isto tako ne mozemo tako lako skinuti nepodobne jer je odmah prica o ratu ugrozenosti od drugih i sl

zbog svega toga je srbija u prednosti nad nama a i realno gledajuci uvijek su vise brinuli o drzavi nego mi ovdje u bih
mi proteste imamo jednom u 100 godina a oni svako malo
ne mijenja se nesto radikalno kod njih al se bar zna da mozes najebati nekad od naroda
a kod nas rahat patnja sto kazu
daj malo dudlaona daj korida daj koji koncert i sl i smirio si kriticnu masu ako uopste postoji
tokio25

#71912 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

Haris.ba wrote: 16/08/2025 15:33
dr_Evil wrote: 16/08/2025 15:30

.
Prihvatam. Ali, opet su okolnosti takve da imamo izbore, da postoji smjena vlasti.
Novalic je u zatvoru. Mozda zbog onoga zbog cega nije trebalo, ali je pao.
ma novalic je u zatvoru vjerovatno da ne bi sebija otisla u zatvor jer je ona glavna tu bila
eto zasto je pao a ne zato sto drzava radi svoje kako treba

naravno ima pomaka to bez daljnjeg al isti smo mi kao u srbiji ne brini
Crvene_brigade

#71913 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Pop poručuje...

Crvene_brigade

#71914 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Peacean wrote: 16/08/2025 09:30 Je li najavljeno šta i za večeras?
Najnovija vijest: Studenti u blokadi i večeras najavljuju okupljanja i proteste širom Srbije...

tokio25

#71915 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

jedni pisu da je djecak iz valjeva preminuo jedni pisu da nije al da je u teskom stanju
Peacean

#71916 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Peacean »

Padne li glava mijenjaju se pravila igre.
ultima_palabra

#71917 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

Pricate gluposti. SDA sletila s vlasti nakon 20 godina i sva reakcija tog dana se svela na “ne daj islam, Lendo”. Malo kmeke o nametnutim i hambadama i hajmo lagano u opoziciju.
Peacean

#71918 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Peacean »

Lončar: Nije tačno da je povređeno dete od 16 godina i da mu otkazuju bubrezi
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/lonc ... u-bubrezi/

Povjerovati ili ne?
mayab

#71919 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mayab »

:lol: :lol: :lol:
nota1969

#71920 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by nota1969 »

udri Musliu :thumbup:
mishic

#71921 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

Uz ćacije i policija u civilu umiješana među građane predstavlja gadan adut vlasti. Njih je teško identificirati a njihovo djelovanje i provokacije idu na račun protesta.
Crvene_brigade

#71922 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Veliki broj ljudi u Valjevu. Sve je na rubu sukoba...

https://nova.rs/vesti/drustvo/blog-uziv ... lan-maric/
gabonski udav

#71923 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by gabonski udav »

Nidje veze... kakvo god da je stanje kod nas, postoji demokratija nekakva, mozes izaci na izbore i smijeniti vlast koja ti se ne svidja. U Srbiji toga nema,
Pa ima i u Srbiji, ali ako pobjedis na izborima. U Srbiji protestvuje glasna manjina. Da ti to slikovito pojasnim. Na onom protestu u Beogradu 15 marta, kako rekose najvecem u istoriji, okupilo se oko 300 hiljada ljudi. Zamisli da se se u istom trenutku okupilo isto toliko, znaci 300 hiljada i u Novom Sadu, plus u istom trenutku 300 hiljada u Nisu i jos 300 hiljada u Kragijvecu. Sve u isto vrijeme. Kada bi to hipoteticki sve sabrao dobio 1,2 miliona ljudi. Tacno toliko je osvojila opozicija na proslim izborima. Ali 1,2 miliona nije bilo dovoljno jer je Vucic osvojio vise.

A zasto osvjaja vise, jasno je svakome ko je bio u Srbiji sada i prije 15 godina, tj 13 jer je Vucic zasjeo sredinom 2012. Srbija od tada, a narocito zadnjih 6-7 godina prolazi kroz najveci ekonomski napredak u svojoj istoriji u doslovno svakom smislu.
Crvene_brigade

#71924 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Najnovija vijest: Demolirane i zapaljene prostorije Vučićeve mafijaške SNS u Valjevu...

https://nova.rs/vesti/drustvo/blog-uziv ... lan-maric/
Crvene_brigade

#71925 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Najnovija vijest: Zapaljena je i zgrada Grada Valjevo...

Post Reply