apsidejzi wrote: ↑15/08/2025 17:38
Zehran82 wrote: ↑15/08/2025 15:28
A bas ti nisi ta sekta nego svi ostali. Bas tvoje vidjenje islama je ispravno i kako treba.
da upravo tako, i ne zato sto ja to kazem nego na osnovu toga sto se pokusava drzati onoga sto poslanik Muhammed zagovarao.....samo takvi su na pravom putu, sve ostalo je sveranje u mraku
A ti si bas taj koji je razumio Muhameda, dok moj kolega Mustafa sija nije. Kako slatko
vidis li ti koliko nista ne znas, pa cijeli islamski svijet je ahmedije okarakterisao kao sektu van islama, nisu muslimani, shvatas li ti to.
Citav islamski svijet je okarakterisao ISIL kao teroriste, ali to njih ne sprecava da i dalje tvrde kako su oni na pravom putu, isto kao sto i ti tvrdis. Isto kao sto sije tvrde. Isto kao sto Ahmedije tvrde. Citava ova nasa diskusija je pocela od teze da Kur'an nit smrdi nit mirise i da je napisan generalno te da se moze nategnuti da dadne pozitivno misljenje na bilo sta. Kakve veze ima jel ti necije misljenje ne prihvatas. Ja sam svjestan da ti imas svoje vidjenje i da je po tom vidjenju Kur'an ispravan na taj nacin. Ali i ahmedije imaju svoje vidjenje i oni vide Kur'an na svoj nacin i smatraju da je to njihovo ispravno. Mene apsolutno nije briga sta koja grupa misli, jer ste po meni svi svakako ukrivu. I zbog toga, meni je svacije misljenje isto vrijedno.
To je isto da tebe neko pita jel smatras da je katolicizam ispravniji od pravoslavlja ili protestantizma. Ili su mormoni upravu. Ili su amishi upravu. Iz tvoje perspektive, svi su ukrivu i nebitno je koliko kojih ima. Zasto bi katolici bili vise upravu od Amisha. Sto ustvari govori da i biblija nit mirise nit smrdi. Sve te monoteisticke knjige su iste. Nit mirisu nit smrde. Sve moze i sve ne moze.
A ti si bas taj koji je razumio Muhameda, dok moj kolega Mustafa sija nije. Kako slatko
takve gluposti valjas a nisi svjestan toga ni sekunde.......sad cu ti objasniti malo strucno ovdje zasto valjas gluposti koje nisi svjestan.
Kazes tvoj kolega shija
Ti to pises kao da je Shiizam legalan ogranak islama odobren od poslanika Muhammeda licno, a ne znas da je to zasebna religija, Shiizam je zasebna religija za svojim vjerovanjima i svojim ritualima koji odstupaju od islama kojeg je Muhammed propovjedao.
Muhammed kaze, drzite se mog sunneta, shije kazu necemo, idemo svojim putem, i pocnu izmisljati svoja vjerovanja svoje rituale koje uz neka islamska kopiranja zacinjena budu satanistickim ritualima.
Onaj ko izmislja svoja vjerovanja i svoje rituale u religiji, taj vise nije musliman, TACKAAAAAAAAAAA, ne kazem ja nego poslanik.
nemogu ja svasta izmisliti i ubaciti u islam, i onda reci eto ja musliman, a skroji sasvim novu religiju pa dobio pola islama pola satanizma i cega sve ne.
Citav islamski svijet je okarakterisao ISIL kao teroriste, ali to njih ne sprecava da i dalje tvrde kako su oni na pravom putu, isto kao sto i ti tvrdis.
kakva si ti brutalna neznalica to je strasno....ISIL jesu teoristi, i odstupaju od islama, poslanik ih je licno najavio njihov dolazak i naredio muslimanima borbu protiv njih......
Ja sam citao o ISILU fakticki prvi puta nekad 2000/2001 prije ratova u afganistanu i iraku.....na osnovu hadisa poslanika mUhammeda, i cudio se kako to da ce doci neki ljudi koji ce za sebe govoriti da su muslimani, toliko ce uvjerljivao izgledati, da ce i klanjati i uciti Kuran a veliki ce zlikovci biti, i naredio Muhammed da se borimo protiv njih, pa ko pogine od muslimana protiv njih je sehid/mucenik....njih nazvao psima Dzehenema/Pakla.
i ti onda meni dodje sa ISILOM kao neki argument protiv a ne znas za poslanikove nagovjestaje upravo o njima. i prinosis mi argument kao i oni za sebe tvrde da su na pravom putu
Isto kao sto Ahmedije tvrde.
ali ti si teska neznalica covjece, nema islamskog ucenjaka na svijetu koji kaze da su ahmedije muslimani....zasto....zato sto ne slijede Kuran....
i onda ti meni dodjes ovdje i kazes i ahmedije mogu tvrditi isto

ajooj bruka stvarno...to samo pokaziva tvoje neznanje o ovim pitanjima.
Evo ja ti kazem da si velika neznalica po pitanju ovih stvari, i to ti kaze osoba koja izucava islam detaljno preko 30 godina, od nekad 1993 pa sve do sad.
Ali i ahmedije imaju svoje vidjenje i oni vide Kur'an na svoj nacin i smatraju da je to njihovo ispravno.
znas li kako ovo meni izgleda
kao kad dovedes astrofizicara strucnjaka koji je vrh u svijetu i dovedes ravnozemljasa koji vjeruje da je zemlja ravna....
i onda kazes, vidis da ima alternativa , vidis da i ravnozemljasi kazu da je ovaj astrofizicar u krivu kad tvrdi da je zemlja ravna.....zasto se ne uzme u obzir i njihovo razmatranje da mozda zemlja i jeste ravna
eh to je kada dovedes islamskog ucenjaka i ahmediju i kazes ahmedije imaju svoje vidjenje na Kuran.......kao sto i ravnozemljasi imaju svoje vidjenje na oblik zemlje....eto na kom nivou ti je argument...a sve to zbog tvoh neznanja materije.
Mene apsolutno nije briga sta koja grupa misli, jer ste po meni svi svakako ukrivu. I zbog toga, meni je svacije misljenje isto vrijedno.
sta mislis da ja kazem, da je meni isto vrijedno misljenje ravnozemljasa kao i najboljeg astrofizicar na planeti
To je isto da tebe neko pita jel smatras da je katolicizam ispravniji od pravoslavlja ili protestantizma. Ili su mormoni upravu. Ili su amishi upravu. Iz tvoje perspektive, svi su ukrivu i nebitno je koliko kojih ima
razlika izmedju mene i tebe u anlizama je sto kad ja kazem da je neko u krivu to argumentujem detaljno i pojasnim ne samo sa primjerima i dokazima nego cak i metafore ukljucim u objasnjenja.....a to je odlika onih koji poznaju dobro materiju, ako neko zna pojednostaviti kompliciranu stvar to znaci razumio je dobro...a cim znam metafore ukljuciti u objasnjenja to znaci savladao sam materiju koju pricam
Zasto bi katolici bili vise upravu od Amisha.
ovo je prica cije se dijete vise usralo,, moje do koljena, tvoje do vrata.....
Sve te monoteisticke knjige su iste. Nit mirisu nit smrde. Sve moze i sve ne moze.
nisu iste, i to dovoljno govori o tvom neznanju o tim religijama.
Judaizam ima truho monoteizam
Krscanstvo ima zabludjeli monoteizam
Islam ima cisti izvorni monoteizam.
to je razlika izmedju tih monoteistickih religija....truhlo, zabludjelo i cisto.