dr_Evil wrote: ↑16/08/2025 10:53
mk ultra wrote: ↑16/08/2025 10:48
Politicka situacija nema veze ni sa cim, mislim ima sa investicijama drzavnog ranga, ali za sve ostalo nema...
A i te "drzavne" investicije na kraju se dogovore.
Problem je dublji daleko
Investicija u globalu ili nema ili ih je jako malo, povlace se investitori za sve zivo osim za malo stanogradnje u KS i dijelom TK
Vise se radi na tome da se neko otjera vec da se dovede novi
Infrastruktura nikakva niti se ista radi na tome
Kredite nit trazimo nit dobijamo
Sav visak novca sluzi da se sirotinja odrzi sirotinjom, a ne da zaradi
Nece niko druze ulagati u zemlju gdje ocekuje da ce ga neko sutra reketariti, pa makar taj neko bio inspektor, ili gdje neko moze mu otudjiti imovinu, ili da moze zapucati. Politicka situacija ima jako veze sa tim. Nama dolaze tipovi zeljni da operu pare, ili oni koji zapravo nemaju para a ovdje ce ih stvoriti.
To sve stoji
A mi nikad gore nismo kotirali u odnosu na zemlje regiona, EU da ne uvodimo u pricu
To i dalje ne mijenja cinjenicu da nam je proizvodnja svega pala totalno, struje, osnovnih namirnica
Ne moramo gledati velike tehnologije
Bas me upalilo ovo da nam je dug smanjen... volio bih da vidim tog drzavnog strucnjaka koji se time pohvalio
Za zemlju koja bi se trebala razvijati
Ili smo navikli ko i kuće što gradimo, jedne godine pod ploču, pa naredne stolarija, pa one tamo keramika, pa uselis, pa grijanje jedne godine i tako sve redom, pa kucu gradi 30g
I skuplje ga izadje nego da je na kredit napravio za godinu i zivio rahat 30.
Ta logika u BiH prestaje...
Albanija je korumpiranija drzava
Ocigledno samo vise rade...