Pomozite mi Naći Samiru!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

missus_a

#1 Pomozite mi Naći Samiru!

Post by missus_a »

Ja često pogledam na Klix forum iskustva drugih i vrlo često mi je pomoglo donijeti pravu odluku što se tiče od mnogih usluga i stvari o kojim sam se dvoumila. Tako da ne očekujem naše tipično "vidi ove", nego se stvarno nadam da ćete mi pomoći pronaći Samiru.

Ja imam valovitu kosu i početkom godine je bila duga do pola leđa, ali je trebalo skratiti prednji dio da bi kosa bolje padala i da bih je mogla nositi puštenu jer imam mnogo kose i poklopi me načisto ako prednja strana nije kraća. Platila sam prvo jednog frizerki da mi skrati vrhove, "specijalni šampon" koji miriše na jeftini turski šampon (nemam ništa protiv Turske živjela sam u Istanbulu, ali znate na šta mislim affordable turska kozmetika nije specijani tretman kose), znači uz bakšiš od 10 km platila sam 40 km.

Misleći sad kad zna da ostavljam napojnice i plaćam "specijalni šampon" mogu otići da mi napravi duge šiške, neće mi samo otfikarit kosu i unakazit me jer to se nažalost dešava češće nego bi trebalo.

Šiške su mi odsječene tako kratko i loše i s vrha glave, ne bi ih slijep čovjek tako odsjekao. Ona doduše nije insistirala da naplati, ali naravno da ću platiti šišanje. Kakve veze ima što sam skoro bila.

Kad sam vidjela da su siške uništene, pomislila sam možda je moja krivica što ja očekujem od svakog frizera da zna šišati moju kosu i otišla specijalisti za kovrčavu kosu da mi napravi tako da sad te šiške koje potpuno odudaraju od ostatka dužine nekako idu skupa s ostatkom kose. Samo šišanje, dva proizvoda koja sam samo kupila da je udobrovoljim da me ne bi odbila sljedeći put, pranje kose i 10 km bakšiš 110 km. Ona je našla da mi je prethodna frizerka ostavila pramen duži nego ostatak dužine da čak nije bi vrhove kako treba odsjekla. To se na mojoj kosi ne vidi odmah jer ja kosu gužvam kad je sušim i tako.

Elem, dužina je skraćena i nekako u salonu sam još izgledala OK, malo kao merino ovca, ali OK, ali kad sam kući oprala kosu, kosa je ošišana pokrešno za moje kovrče i izgledalo je kao neka iskrzana lavlja griva.

Kosa sva iskrzana pri krajevima se užasno mrsila i ispadala pri pranju, a ja idem u teretanu 4x sedmično i perem kosu svaki dan. Bojala sam se ostaću bez kose.

Znači, danas nije garant ni platiti ni 110 km šišanje da nećeš dobiti uništenu kosu i traume.

Onda sam se sjetila da sam se jednom ošišala u Glam Roomu na Otoci i da je djevojka fino ošišala kosu.

Otišla sam tamo, nje više nije bilo radila je djevojka, žena za koju znam samo da se zove Samira. Ona mi je ispravila kosu da bi je mogla šišat, na ispravljenoj kosi se vidjelo da mi je "specijalista" za kovrčavu pored što mi je skratila dužinu, iskrzala kosu pa se zato mrsi i ispada jer je moram češljat, ostavila rupu u dužini gdje izgleda kao da mi je dio kose pojeo miš.

Ta Samira mi je ošišala koliko je mogla te iskrzane dijelove i kosa se barem više nije mrsila. A za par sedmica kad je počela rasti čak sam imala i OK frizuru, nisam više izgledala kao sam sam se sama ošišala. Rekla mi je da je uradila koliko je mogla i da dođem u augustu kad kosa malo izraste da mi skroz popravi frizuru.

Problem je što sam broj telefona dobila od salona, ne od frizerke lični broj, što je ona od tad napustila salon, a džiberke koje su ostale se spradaju sa mnom. One su se valjda posvađale pa je Samira iznenada napustila i sad ne da mi nisu htjele dati curin broj, neće da mi kažu ni prezime. Kažu da je potražim na Facebooku plava je i zove se Samira. Mislim da je curin grijeh samo što zapravo odlično šiša u moru frizera koje ne znaju svoj posao.

Da li treba li da kažem da je ime jako često i da nema šanse da je nađem guglajući "Samira frizerka plava".

Molim vas ako iko zna frizerku koja je radila u Glam Roomu do prije mjesec dva, zove se Samira i plava je onako vitke građe da joj kaže da je tražim.

Ovo gore sve sam napisala samo zato da mi ne kažete ja lude žene idi drugom frizeru. Nema se kome otići. Ja ne mogu više trauma, a nema više ni kose da se upropaštava. Ako me još jednom neko upropasti moraću se kratko ošišati što ne želim.

Isto tako, nemam namjeru da pravim antireklamu nikome ko mi je uproastio kosu jer te žene da znaju bolje one bi radi sebe šišale bolje. Ne rade to one namjerno nego jer ne znaju svoj posao, što je dovoljna kazna u životu, ali da je traumatično kad ti neko upropasti kosu zaista jeste. Ako sam fulila mjesto, nek moderatori prebace thread gjde treba. Hvala svima.

Glam Room moram spomenuti jer kako da nađem osobu.

Hvala svakome ko mi može dati bilo kakvu ideju kako da je nađem. Pisala sam Spottedu SA neće ni da objave poruku. Ne zanima ih da neko traži frizerku oni samo vole omladinu koja ne zna pričati kad se sretnu IRL pa se onda traže online.

TLDR Tražim frizerku Samiru koja je do prije par mjeseci radila u Glam Roomu na Otoci. Lične frustracije forumaša me ne zanimaju, ako ne možete pomoći ne treba mi savjet glede kreativnog pisanja ili pisanja OP postova i neću odgovarati nikome ko piše spam postove iz neke lične frustracije i osjećaja niže vrijednosti.
Last edited by missus_a on 13/08/2025 17:32, edited 8 times in total.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#2 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by gentoo »

Ne znam kako da ti kazem, ali ovo se napise u 1-2 recenice:

Trazim frizerku Samiru koja je radila u XYZ na Otoci, da li neko zna gdje sad radi ili kontakt ?

Nikog ovdje nije briga za bilo kakve druge detalje. Mogla si i nazvati Glam Room i pitati
missus_a

#3 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by missus_a »

Bila sam u Glam Roomu i isprdale su me. Ne znam kako da ti ovo kažem, ali ako ne možeš pomoći produži dalje i ponesi svoje lične frustracije sa sobom.
1Dante1

#4 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by 1Dante1 »

:lol: :lol: :lol: izgleda da su te s razlogom isprdale
Ateista

#5 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by Ateista »

Koliko neki trose energije, vremena i novca na glupe i nebitne stvari u zivotu, to je stvarno strasno... :-)
suspect_zero

#6 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by suspect_zero »

missus_a wrote: 13/08/2025 16:06 Bila sam u Glam Roomu i isprdale su me. Ne znam kako da ti ovo kažem, ali ako ne možeš pomoći produži dalje i ponesi svoje lične frustracije sa sobom.
Nemoj se sa Gentoom zajebavati :run:
missus_a

#7 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by missus_a »

Neću. Nego da sam sam samo napisala da tražim Samiru frizerku ni to nikoga ne bi zanimalo. Nego bi mi ublehali po threadu kao i sada. Naša posla. Sad će svaki lik s foruma nezadovoljan svojim životom da ostavi neki zajedljiv komentar u pokušaju da započene online beef s nepoznatom ženom, a ja ću opet igrati ruski rulet s kosom za dobre pare.
Last edited by missus_a on 13/08/2025 16:20, edited 2 times in total.
muha_sa

#8 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by muha_sa »

Pratim.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#9 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by gentoo »

missus_a wrote: 13/08/2025 16:16 Neću. Nego da sam sam napisala da tražim Samiru frizerku ni to nikoga ne bi zanimalo. Nego bi mi ublehali po threadu kao i sada. Naša posla.
Dobro ali sto nam dajes info o vrhovima i samponu i kako je Samira vitka itd.. ? Evo odi u ovaj Madame Swan pored i pitaj zene za Samiru
dječak sa šibicama

#10 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by dječak sa šibicama »

Oprostite ali morao sam
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#11 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by Slo Burner »

Ja znam jednu Samiru, nisam siguran je li zivi na Otoci, ni da li zivi u blizini Otoke. S druge strane ni ti ne tvrdis da je sa Otoke, to sto je radila u frizerskom koji s enalazi na Otoci, ne mora to i znaciti. Ali bi moglo pomoci u svakom slucaju, bolje da je neka samira sa Otoke nego da nije, malu su sanse da je radila na Otoci ako je recimo iz Bihaca. Osim ako naravno nije preseliala.Ili mozda studira. Kad kazem preselila ne mislim da je rahhemtijla, nego da je promjenila mejsto boravista. S tim da ova Samira koju poznajem nije frizerka, radila je u knjizari neko vrijeme. Koja nije na Otoci. Eto ne znam koliko sma pomogao
ako jesam drago mi je
missus_a

#12 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by missus_a »

gentoo wrote: 13/08/2025 16:21
missus_a wrote: 13/08/2025 16:16 Neću. Nego da sam sam napisala da tražim Samiru frizerku ni to nikoga ne bi zanimalo. Nego bi mi ublehali po threadu kao i sada. Naša posla.
Dobro ali sto nam dajes info o vrhovima i samponu i kako je Samira vitka itd.. ? Evo odi u ovaj Madame Swan pored i pitaj zene za Samiru
Dobro Gentoo, rekao si svoje mišljenje. Ja sam pokušala zainteresirati ljude da mi pomognu jer kad sam uradila na Spotted SA to što si ti predložio nisu ni objavili poruku. Pitala sam u svim radnjama do salona i u tom nizu. Nije pomoglo. Ne znam što ti toliko smeta da pokušam i ovako? Meni je ovo važno. Stavila sam TLDR tako da uvažena je tvoja sugestija.
1Dante1

#13 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by 1Dante1 »

missus_a wrote: 13/08/2025 16:16 Neću. Nego da sam sam samo napisala da tražim Samiru frizerku ni to nikoga ne bi zanimalo. Nego bi mi ublehali po threadu kao i sada. Naša posla. Sad će svaki lik s foruma nezadovoljan svojim životom da ostavi neki zajedljiv komentar u pokušaju da započene online beef s nepoznatom ženom, a ja ću opet igrati ruski rulet s kosom za dobre pare.
Probaj periku, mozda budes ljepsa?
missus_a

#14 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by missus_a »

dječak sa šibicama wrote: 13/08/2025 16:23

Oprostite ali morao sam
Lmao E baš tako. Mole se forumaši da mi lociraju Samiru frizerku.
tokio25

#15 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by tokio25 »

Ja zamisljam da je samira bila cistacica i da je drzala makaze u ruci kad je ova dosla
Rekla joj trebala bi se osisati i samira pocela sisati
Cula izraze od ovih frizerki i bacala ovoj
Kad je zavrsila otisla u ostavu da anstavi cistiti
missus_a

#16 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by missus_a »

dječak sa šibicama wrote: 13/08/2025 16:23

Oprostite ali morao sam
Jel' proš'o momenat? :D
muha_sa

#17 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama

#18 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by dječak sa šibicama »

Image

:thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#19 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by Chmoljo »

Zajedljiv komentar.
House

#20 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by House »

malo kao merino ovca, ali OK
:lol: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by Velkoski »

ne znam ko je Samira, volio bih da znam ko je forumašica
dr_Evil

#22 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by dr_Evil »

Velkoski wrote: 13/08/2025 17:06 ne znam ko je Samira, volio bih da znam ko je forumašica
:skoljka:
-Chesterfield-

#23 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by -Chesterfield- »

Velkoski wrote: 13/08/2025 17:06 ne znam ko je Samira, volio bih da znam ko je forumašica
Ja mislim da je u pitanju forumaš, a ne forumašica.
dr_Evil

#24 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 13/08/2025 16:41
Spoiler
Show
Image
:thumbup:
Taman ce da ti kaze :D ali bas me zanima dal ce vlasnici navedenog salon moci pobijediti svoj BH mentalitet. I ogranicavam samo na BH jer zavidim srbijancima na tome kako jedni druge pomazu.
House

#25 Re: Pomozite mi Naći Samiru!

Post by House »

da joj središ frizuru?
Locked