Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

sumirprimus

#40751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 13/08/2025 14:48
sumirprimus wrote: 13/08/2025 14:44
aha sada cemo islamizaciju bosnjaka zvati borbom za ljudka prava, ne slazem se. to je ipak opet projekat islamizacije. kukavicje jaje na koje dobbar dio bosnja pada.
Pa da, zelena transverzala, 10.000 dobro obucenih islamskih terorista, znam znam! Ali evo, sta da rade ljudi, malo bi se izmjesali da razbiju tu necistu istocnjacku krv, ali ne moze, zabranila crkva mjesovite brakove :S

Ali srecom nije jos izmedju muskarca i zene, ali morat cemo i to stamburat!

Ali koji uspjesan obrat SOA-e, pronasli smo kukavicje jaje, zove se islamizam :D islamizacija muslimana :D dosad nevidjeno great toon mysteries :D
moje misljenje je da ovdasnje stanovnistvo,mi svi zajedno, nema alternativu, sekularnom drustvu i putu u eu.
sve van toga nije dobro.
sta god stoji na tom putu nije dobro za bh stanovnistvo. tu spadaju i svi ti radikalni procesi. zovte ih kaok hocete, borba za ljudska prava. pitaj afganistance, kurde ili palestince koliok im je pomoglo to ljudsko pravo.
sumirprimus

#40752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 13/08/2025 14:49
sumirprimus wrote: 13/08/2025 14:46
ljubijankic wrote: 13/08/2025 14:45

Ama nije bitno ko je lik, COVJEK NE RADI NISTA PROTIV ZAKONA. Ko je lik koji je prijetio zeni koja klanja da ce dobiti metak??
meni je bitno. jeko on da na nesto poziva, pogotovu tako radikalan potez za koji znas da ce uzburkati medjunacionalne odnose. ionako zategnute.
i jos bitnije gdje su instituacije drzave i islamske zajednice u svemu ovome, zasto one sute?
https://www.novikonjic.ba/2025/08/13/og ... m-brijegu/
to ti kazem care
Pogubnost ovakvih performansa već godinama trpe povratnici Bošnjaci u manji bh. entitet gdje “borci za njihova prava” dođu na jedan dan, slikaju se, objave to na društvenim mrežama i ostave povratnike….
dr_Evil

#40753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 13/08/2025 14:50
aha sada cemo islamizaciju bosnjaka zvati borbom za ljudka prava, ne slazem se. to je ipak opet projekat islamizacije. kukavicje jaje na koje dobbar dio bosnja pada.
Pa da, zelena transverzala, 10.000 dobro obucenih islamskih terorista, znam znam! Ali evo, sta da rade ljudi, malo bi se izmjesali da razbiju tu necistu istocnjacku krv, ali ne moze, zabranila crkva mjesovite brakove :S

Ali koji uspjesan obrat SOA-e, pronasli smo kukavicje jaje, zove se islamizam :D islamizacija muslimana :D dosad nevidjeno great toon mysteries :D
moje misljenje je da ovdasnje stanovnistvo,mi svi zajedno, nema alternativu, sekularnom drustvu i putu u eu.
sve van toga nije dobro.
sta god stoji na tom putu nije dobro za bh stanovnistvo. tu spadaju i svi ti radikalni procesi. zovte ih kaok hocete, borba za ljudska prava. pitaj afganistance, kurde ili palestince koliok im je pomoglo to ljudsko pravo.
Pa daj nam taj sekularizam, EU i NATO. Sampion EU integracija nek objasni kako je sekularizam dovesti svecenika da gradski blagoslovi vrtic. Ili cekaj, dal smeta samo ako teta u vrticu nosi hidzab?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 13/08/2025 14:24
Chmoljo wrote: 13/08/2025 14:23

ja sam sa kvaniteta prešao na kvalitet. :D

ne mogu više ni svakakvih seratora slušati, pa kad zovu na pivu, neka fala. povaljam djecu, žena se komira, a ja pivku dvije, obavezno hefe vajzbir neki. Paulaner je više profanisan, ali opet fino legne.

no jednu sam probao i nigdje je više ne mogu naći ima tome i 10 godina. a tako mi je bila potaman jbg...
aaa dajgle chmoljketa na hinjaka presto pivu pit, vadi se na zenu i smorove , fola nasamo popije kad niko ne gleda :lol:
o tom vam pricam, nema kakvih izgovora nemaju, uglavnom nema pit vise. a da se samo utvrdi ko je bio u pravu i na ovu temu, pisemo se za ramazana, tada necete lagat...
da, definitivno niko više ne želi piti sa tobom. ja bih sjeo i upitao se, ali svakako da je lakše srcu kada se vadi na islamizaciju.

nije do mene, vi ste islamizirani.

kako da ne. :lol:
Chmoljo

#40755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

sve van toga nije dobro.
kako će im pomoći kad si ti zabrinut a guraš hasbaru. kome si ti pomogo, dobro je u životu najebo.
ljubijankic

#40756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

problem i je ko je taj musa da on okuplja i da on prica u ima bosnjaka? jeko lik?
Ama nije bitno ko je lik, COVJEK NE RADI NISTA PROTIV ZAKONA. Ko je lik koji je prijetio zeni koja klanja da ce dobiti metak??
meni je bitno. jeko on da na nesto poziva, pogotovu tako radikalan potez za koji znas da ce uzburkati medjunacionalne odnose. ionako zategnute.
i jos bitnije gdje su instituacije drzave i islamske zajednice u svemu ovome, zasto one sute?
Tebi nije problem covjek koji prijeti ubojstvom, jednoj ženi, a problem ti je covjek koji ne radi nista protiv zakona :lol: Pa genijalno :lol: :lol: Izvini ali mislim da ti trolas, nema sanse da ovo neko sa zdravim razumom moze pisati
dr_Evil

#40757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

ljubijankic wrote: 13/08/2025 15:00

Tebi nije problem covjek koji prijeti ubojstvom, jednoj ženi, a problem ti je covjek koji ne radi nista protiv zakona :lol: Pa genijalno :lol: :lol: Izvini ali mislim da ti trolas, nema sanse da ovo neko sa zdravim razumom moze pisati
Mozemo li reci da covjek koji je prijetio zenio dok se moli Bogu je uzburkao medjunacionalne odnose :D

Ali smo dovedeni u situaciju opet gdje je sve pocelo 07.10, ili ti ga ubistvom svata(bez obzira na video gdje SDS-ovac priznaje da je doveo svata tu).
sumirprimus

#40758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 13/08/2025 14:55

sve van toga nije dobro.
kako će im pomoći kad si ti zabrinut a guraš hasbaru. kome si ti pomogo, dobro je u životu najebo.
hasbara? eto vidis nista te ne razumijem. ko da zivimo u odvojenim drustvima, pojma nemam sta to znaci.
o tome vam govorim, poceo ti se i rijecnik mijenjati. silom prilika, za koju godinu, chmoljo uz musu na putu za siroki :skoljka:
dr_Evil

#40759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

ljubijankic wrote: 13/08/2025 15:00

Mozemo li reci da covjek koji je prijetio zenio dok se moli Bogu je uzburkao medjunacionalne odnose :D

Ali smo dovedeni u situaciju opet gdje je sve pocelo 07.10, ili ti ga ubistvom svata(bez obzira na video gdje SDS-ovac priznaje da je doveo svata tu).

sumirprimus

#40760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 13/08/2025 14:54
Chmoljo wrote: 13/08/2025 14:23

ja sam sa kvaniteta prešao na kvalitet. :D

ne mogu više ni svakakvih seratora slušati, pa kad zovu na pivu, neka fala. povaljam djecu, žena se komira, a ja pivku dvije, obavezno hefe vajzbir neki. Paulaner je više profanisan, ali opet fino legne.

no jednu sam probao i nigdje je više ne mogu naći ima tome i 10 godina. a tako mi je bila potaman jbg...
aaa dajgle chmoljketa na hinjaka presto pivu pit, vadi se na zenu i smorove , fola nasamo popije kad niko ne gleda :lol:
o tom vam pricam, nema kakvih izgovora nemaju, uglavnom nema pit vise. a da se samo utvrdi ko je bio u pravu i na ovu temu, pisemo se za ramazana, tada necete lagat...
da, definitivno niko više ne želi piti sa tobom. ja bih sjeo i upitao se, ali svakako da je lakše srcu kada se vadi na islamizaciju.

dobar si, koliko vremena na fourmu provedes, znas i da niko ne zeli piti sa mnom, ljudino :lol:
chmoljo ko grunf. u sluzbi naroda.
Chmoljo

#40761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 13/08/2025 15:02
hasbara? eto vidis nista te ne razumijem. ko da zivimo u odvojenim drustvima, pojma nemam sta to znaci.
o tome vam govorim, poceo ti se i rijecnik mijenjati. silom prilika, za koju godinu, chmoljo uz musu na putu za siroki :skoljka:
lafo ne zna. :lol:

znaš ti itekako, gutaš to svaki dan, i onda prenosiš ovdje. tačno mi je užitak čitati tvoje cvrčanje o islamizaciji. :D nadam se što većem broju vehabija zbog kojeg ćeš se još neugodnije osjećati. nadam se ni da ženska u tuzli uskoro nećeš moći vidjeti od čaršafa. :D
Chmoljo

#40762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 13/08/2025 15:04
Chmoljo wrote: 13/08/2025 14:54

dobar si, koliko vremena na fourmu provedes, znas i da niko ne zeli piti sa mnom, ljudino :lol:
chmoljo ko grunf. u sluzbi naroda.
doslovno, ali doslovno imaš duplo veći broj postova od mene, uz kraći formuski staž. :lol:

sumire, zašto si toliki mazohista? ili ti je jednostavno zlatni tuš neki fetiš?
drug_profi

#40763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Neka ba Chmoljo... paz i ti šta želiš... :-)
1Dante1

#40764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

ljubijankic wrote: 13/08/2025 14:45 Ama nije bitno ko je lik, COVJEK NE RADI NISTA PROTIV ZAKONA. Ko je lik koji je prijetio zeni koja klanja da ce dobiti metak??
radi. Namjerno izazivanje netrpeljivesti...hajde dodji u maocu i kleci, sta je to? Sloboda ili?
sumirprimus

#40765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 13/08/2025 15:06
sumirprimus wrote: 13/08/2025 15:02
lafo ne zna. :lol:

znaš ti itekako, gutaš to svaki dan, i onda prenosiš ovdje. tačno mi je užitak čitati tvoje cvrčanje o islamizaciji. :D nadam se što većem broju vehabija zbog kojeg ćeš se još neugodnije osjećati. nadam se ni da ženska u tuzli uskoro nećeš moći vidjeti od čaršafa. :D
jebte ovaj gori od onog evila sa teorijom o duplim nikovima :lol:
ne znam i ne interesuje mi.
vidis cemu se nadas? :) naravno da sve svi vi sda. malo po malo uspjeli su. propast sekularnog drustva u bih. kako je sve zavrsilo.lol
sumirprimus

#40766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 13/08/2025 15:07
doslovno, ali doslovno imaš duplo veći broj postova od mene, uz kraći formuski staž. :lol:

sumire, zašto si toliki mazohista? ili ti je jednostavno zlatni tuš neki fetiš?
nekad nabijao, na onim kaladontima i slicnim budalastinama, u zadnje vrijeme nema potrebe, nemam potrebe visiti svakodnevno kao vi. evo dokaza evile da ne mijenjam nikove haha
sto sam mazohista sto imam misljenje o ovome i ne bojim ga se iznijeti?
nase drustvo se lagano radikalizira, i to se da primjetiti.
i tek ce se primjetiti, mozete vi mene vrijedjait i ismijavati koliko hocete, svoj vi poso, ionako ste vi svi sda na kraju se pokaze :oops:
sumirprimus

#40767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 13/08/2025 15:08 Neka ba Chmoljo... paz i ti šta želiš... :-)
sve zajebancija, a lagano se krcka...
vec imas dobar dio lokala gdje ne toce alkohol. jbo alkohol, on je nebitan, bitan je ralzog sto ga nema. malo po malo.
ljubijankic

#40768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

1Dante1 wrote: 13/08/2025 15:09
ljubijankic wrote: 13/08/2025 14:45 Ama nije bitno ko je lik, COVJEK NE RADI NISTA PROTIV ZAKONA. Ko je lik koji je prijetio zeni koja klanja da ce dobiti metak??
radi. Namjerno izazivanje netrpeljivesti...hajde dodji u maocu i kleci, sta je to? Sloboda ili?
Ako su maoci radikalni islamisti mozemo li onda reci da u Listici zive krcasnski radikalisti posto imaju iste postupke? Bar u tvojoj teoriji
dr_Evil

#40769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 13/08/2025 15:10
naravno da sve svi vi sda
Ne znam za vas drugovi forumasi, ali meni ovo baca na bune protiv dahija i dehumanizaciju. Dobro oprobani recept. Ali eto, islamizacija!

Naglasio bih da zamjena uloga je središnja komponenta ovog revizionističkog diskursa.
1Dante1

#40770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

ljubijankic wrote: 13/08/2025 15:14 Ako su maoci radikalni islamisti mozemo li onda reci da u Listici zive krcasnski radikalisti posto imaju iste postupke? Bar u tvojoj teoriji
To ti je samo primjer. Zamisli dodju u Zenicu, Maglaj, sta ja znam, Bihac. Provokacija je provokacija, molitva je molitva.

Sramota je sto se podrzava takva radnja, koja nema ni malo plementiosti i onoga sto vjera nosi.
ljubijankic

#40771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

1Dante1 wrote: 13/08/2025 15:16
ljubijankic wrote: 13/08/2025 15:14 Ako su maoci radikalni islamisti mozemo li onda reci da u Listici zive krcasnski radikalisti posto imaju iste postupke? Bar u tvojoj teoriji
To ti je samo primjer. Zamisli dodju u Zenicu, Maglaj, sta ja znam, Bihac. Provokacija je provokacija, molitva je molitva.

Sramota je sto se podrzava takva radnja, koja nema ni malo plementiosti i onoga sto vjera nosi.
U Zenici, Bihacu i Maglaju siguno ne bi imali problema.
sumirprimus

#40772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 13/08/2025 15:16
Ne znam za vas drugovi forumasi, ali meni ovo baca na bune protiv dahija i dehumanizaciju. Dobro oprobani recept. Ali eto, islamizacija!

Naglasio bih da zamjena uloga je središnja komponenta ovog revizionističkog diskursa.
legendo, prvi ti nemas pravo na ovu temu, iz mostara si, al dole vam sda hara uz hdz :lol:
i koga god pitas nije on ali...

evo vijest sa klixa..
Otvorenje 23. augusta
Nakon 85 godina ponovo izgrađena džamija na Kupresu, srušena je u vihoru Drugog svjetskog rata
zamisli bitne vijesti jebte :-)
gdje je jeza, ovo je vijest u bih, a ne koliko je djece upisalo strane univerzitete ove godine... :-)
Last edited by sumirprimus on 13/08/2025 15:23, edited 1 time in total.
dr_Evil

#40773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 13/08/2025 15:21

legendo, prvi ti nemas pravo na ovu temu, iz mostara si, al dole vam sda hara uz hdz :lol:
Sve za 10 :)

Ali i dalje stoji sta napisah, volio bih da svi forumasi dobro procitaju taj moj post, i nadam se da shvate. Sva prica o islamizaciji i primitivizmu je zapravo smokvin list za dehumanizaciju.
sumirprimus

#40774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 13/08/2025 15:23

Ali i dalje stoji sta napisah, volio bih da svi forumasi dobro procitaju taj most post, i nadam se da shvate. Sva prica o islamizaciji i primitivizmu je zapravo smokvin list za dehumanizaciju.
pa ako je za 10, onda nema ALI... kod vas vjecito ali,m ne priznajem. dok ne doprinesete promjeni u svojoj lokalnoj sredini nemate potrebe meni nsta perbacivati... ja sam svakako sekularist, crveni, pijem ali niko ne pije sa mnom.... :lol:
drug_profi

#40775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

dr_Evil wrote: 13/08/2025 15:23

Ali i dalje stoji sta napisah, volio bih da svi forumasi dobro procitaju taj moj post, i nadam se da shvate. Sva prica o islamizaciji i primitivizmu je zapravo smokvin list za dehumanizaciju.
Isto važi i obratno.
Post Reply