Rekoh, cast izuzecima, a Jokic i Doncic su 2 medju stotinama crnih. Doncic, uzgred receno, nije medju najboljim na svijetu. Kosarka se igra i u odbrani.geralt wrote: ↑12/08/2025 15:43Glupa prica totalno. Dva od tri trenutno najbolja kosarkasa svijeta (Jokic i Doncic) su bijelci. Hajd im idi reci da nikad ne mogu igrati kosarku kao crnci i da se trebaju baviti plivanjem.dječak sa šibicama wrote: ↑11/08/2025 13:53 Medjutim danas se preslo granicu ukusa i zdravog razuma, totalne ravnopravnosti ne moze biti. Zena ne moze raditi jednako snazno kao muskarac u rudniku ili na gradjevini, prosti zakoni fizike i biologije. Niti crnac moze biti dobar plivac kao bijelac, niti bijelac moze jednako dobro igrati kosarku kao crnac ili ne znam trcati na sto metara utrku, cast izuzecima.
Ne moze musko u zenski boks, ne moze ubice nekoga.
Dakle zakone fizike i biologije je nemoguce ponistiti. A oni to pokusavaju.
Ja sam licno gledao djevojke kako rade na gradjevini. Izgledaju kao da su negdje iz Centralne Amerike, u njima metar i zilet i jedno 45kg, ali nose kante sa sutom isto kao i svaki mudonja. Vjerovatno se naprezu duplo vise nego muskarci i na kraju dana ih boli svaki misic u tijelu, ali ako njima ne smeta i ako sefu gradilista ne smeta, ko si ti da im kazes da to nije za njih?
Par zena koje su snazne, ne znaci da je zenski rod u prosjeku jednako fizicki snazan kao i muski, necemo valjda o tome raspravljati.
Ja nisam ni rekao da "to nije za njih" vec da zene nisu jednako fizicki jake kao muskarci.
Isto tako, ne vidim d ase feministice otimaju za rad u rudniku