Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

no_sekirli

#86776 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

BHF_Manijak wrote: 13/08/2025 11:13
no_sekirli wrote: 13/08/2025 11:08 Ima potpisan ugovor i kaže da neće igrati. Krkan 1/1.

Kad to nama napravi netko (a već jeste) ili on za godinu-dvije, nemojte se ibretit :D
Pa nije sad da nesto branim, ali brate ne mozes nezadovoljnog igraca drzati i kraj price. Isto sam pricao kada je Diaz izrazio zelju da ide. Nemas ti tu sta pricati.
Covjek im je fino PROSLE godine najavio da je to zadnja sezona i da bi zelio da ide. Sto bi recimo bilo posteno da je i onaj klosar Trent uradio, to je recimo razlika izmedju supka i normalnog covjeka.

Ovo s Isakom bi bilo supacki, da je on ovog ljeta poceo da divlja i da kamci odlazak nakon sto je Liverpool iskazao interes.

Uvijek kazem - ne mozes igraca drzati mimo volje ili mozes, ali nema smisla.
Isto je bilo sa Coutinhom, Suarezom. Ma velemajstori obojica, ali sta ces ti kada zele da idu. Jos je Suarez fer bio i odradio jos jednu sezonu, iako je prvobitno drugacije bilo dogovoreno.

Tako da ovo sa Isakom meni nije supacki potez, covjek im je najavio, imali su godinu dana da alternativu skontaju, ali debili...
Ma kakva najava kakvi bakrači. Ako ćemo gledati po PSu, imaš ugovor u njemu piše do kad si tu i kolika ti je plata. Šta misliš da su oni njemu najavili da od 1.8.2025. igra za 100 eura mjesečno i da mu neće plaćati bolnice i još 300 stvari?

Mislim, ne bih polemizirao nešto previše, ali ugovor je ugovor. Najave, priče u 4 oka i to sve, ne pije vode.

Isto sam mislio i kad je Suka bojkotirao, pa i Cou. Čuj neće igrati :D Eto neka onda vozi autobus sa igračima ili čisti klozete kad mu se ne igra.
ismar2215

#86777 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Kao i svugdje drugo i u fudbalu su radnici, odnosno fudbaleri, zasticeniji od poslodavca i tako treba biti. Ako neces vise da radis negdje, imas pravo preci u drugu firmu iako s ovima imas ugovor. Dzaba ugovor, dzaba sve, u svakom momentu imas pravo zahtijevati od kluba da te prodaju, a oni nek nadju nacin da to i ostvare. Koliko vidim, prenio je i Ornstein, vec je najavio prije da mu je prosla sezona bila posljednja u Newcastleu i imao dzentlmenski dogovor da ce ga pustiti. Oni dalje pokusavaju sa novim ugovorom i hajd ostani jos jednu, sta ti fali, ubacit cemo i otkupnu klauzulu pa idi iduce ljeto. Isak to odbija, smatra se prevarenim, i porucuje da ce se drzati inicijalnog dogovora i da mu je prosla sezona bila zadnja kod njih. Ako su tacni ti izvjestaju, onda je on tu čist. Rekao sam vam da hocu da idem, vi ste rekli ok, sad me pustite.
BHF_Manijak

#86778 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

no_sekirli wrote: 13/08/2025 12:25

Ma kakva najava kakvi bakrači. Ako ćemo gledati po PSu, imaš ugovor u njemu piše do kad si tu i kolika ti je plata. Šta misliš da su oni njemu najavili da od 1.8.2025. igra za 100 eura mjesečno i da mu neće plaćati bolnice i još 300 stvari?

Mislim, ne bih polemizirao nešto previše, ali ugovor je ugovor. Najave, priče u 4 oka i to sve, ne pije vode.

Isto sam mislio i kad je Suka bojkotirao, pa i Cou. Čuj neće igrati :D Eto neka onda vozi autobus sa igračima ili čisti klozete kad mu se ne igra.
Pa dobro brate sta - ti hoces da iz firme ides, nezadovoljan, nasao negdje bolje uslove, poslodavac ti kaze - zao nam je, imas ugovor na neodredjeno sa nama, samo ako te mi pustimo mozes ici.
Nije robovlasnicki sistem jebi ga, da ne mozes izaci iz ugovora.
no_sekirli

#86779 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ugovori se potpisuju da se nešto definira. I prava i obaveze. Usmeni dogovor nije ugovor, a sada svi to možemo gledati sa svoje strane gledišta.

Ovdje je očigledno da Njukas pokušava izvući što više para, ja se samo nadam da naši neće nasjesti na ovu foru.

Iskreno, ja bih se više veselio da su naši zapeli ovako za Brunu nego za Isaka, ali eto, to sam samo ja :D
BHF_Manijak

#86780 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pandakonda

#86781 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Realno ovo što Isak radi je retardirano. Na stranu što dolazi u Liverpool ali dzentlmenski ugovori ne vaze, samo ono što je na papiru. Lik ima još 3 godina ugovora i Newcastle ga ne mora prodati ukoliko ne žele. Ne možeš doći potpisati ugovor na x broj godina, uzimati pare, i onda kad se tebi ćefne otići. Možeš naravno ako neki klub ponudi kako treba odštetu. Ali ovako spaljivanje mostova je dječije ponašanje i samo je sebi zakopao karijeru ako ne uspije isforsirati transfer ovo ljeto. Nema sanse da će biti normalno prihvaćen nazad u ekipu nakon svega što je uradio. Newcastle komotno sada može njega ako želi poslati u U21 ekipu da truhne. Sjetite se da je ista situacija bila sa Llorenteom kad ga je Bilbao iskljucio iz prve ekipe kada je htio preci u Juventus.

Ne može on doći samo i reći ja idem naredne godine. Druze potpisao si ugovor i imas jos 3 godine da odradis, ili da nađeš ekipu koja će platiti tvoju odštetu. Ili isplati klubu svaku platu koju si potpisao da ces dobiti do kraja ugovora isto kao što bi je tebi klub morao isplatiti da se oni tebi žele prije vremena raskinuti ugovor. Pa koja je onda svrha uopste ugovora ako svaki igrac moze kada hoce doci i reci ja odoh naredne godine ? Isto tako klub ne može bez odštete raskinuti ugovor igraču. Tako da obe strane su zaštićene. Meni je ovo njegovo ponasanje bas poljuljalo imidz o njemu i pitanje je treba li nam takav karakter u timu
BHF_Manijak

#86782 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma vidite, mi samo mozemo nagadjati i onako na osnovu poluinformacija kreirati pricu.
Ne znamo sta je bilo na tim sastancima, kakva je prica Isaka i Kluba bila prije godinu, sada, sta su dogovorili, sta nisu... Milion je tu faktora.

Niti branim njega, niti Newcastle. Rekoh nedavno da mi ova saga ide na kurac, posebno ovo Liverpoola i Newcastlea, te de vi ponudite, te de vi nas ohrabrite da mi ponudimo. Cirkus mame mi, hoce i jedni i drugi da im ovi prvi zanose jaja u krivini.
drug_profi

#86783 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Jel ono neki europski sud presudio u nekom slucaju da su FIFA pravila nezakonita po pitanju slobode kretanja radne snage ili tako nečeg, i da svaki igrač ima pravo da raskida ugovor kao bilo koji drugi ugovor o radu.
Pandakonda

#86784 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

drug_profi wrote: 13/08/2025 14:55 Jel ono neki europski sud presudio u nekom slucaju da su FIFA pravila nezakonita po pitanju slobode kretanja radne snage ili tako nečeg, i da svaki igrač ima pravo da raskida ugovor kao bilo koji drugi ugovor o radu.
Moze on raskinuti ugovor, ne mogu oni njega vezati za stadion. Ali onda mora platiti odštetu klubu za preostale godine koje ima u ugovoru. Isto kao što bi Newcastle njemu morao platiti odštetu da mu žele ranije prekinuti ugovor. I igrač se onda odriče loyalty bonusa kojeg ima

Ako se dobro sjećam Neymar je tako raskinuo ugovor sa Barselonom jer ga nisu htjeli u PSG pustiti pa je on morao preko uplatnice uplatiti odštetu za preostale godine ugovora :D
Gandalf

#86785 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

U svakom slučaju Konate ostaje do sljedećeg ljeta u timu. Izgleda da je i perezu milije uzeti ga džabe nego plaćati bilo kakvu odštetu. Ne vjerujem da će potpisati novi ugovor. Ali neće praviti timu ni drame kao što ih Isak pravi NC-u.

Na godinu tražiti još dva CB-a :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#86786 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Gazetta dello Sport reports Chiesa & agent Fali Ramadani has had conversations with Slot & Hughes. His departure is far from likely. There is a chance he may stay but with 2+ weeks of the window open his departure will depend on who can get in.
BHF_Manijak

#86787 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Malo su oni svi jucer preletili oko Guehija. Niti je sta dogovoreno niti sigurno.
Vec smanjuju brzinu novinari i povlace rucnu.
AmiĐa_Idriz

#86788 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

ismar2215

#86789 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Eto barem jednog stopera. Nisam iskreno upratio malog dok nije poceo da se spominje kao mogucnost za transfer. Na onim highlightsima izgleda vrhunski.

AmiĐa_Idriz

#86790 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak wrote: 13/08/2025 18:55 Malo su oni svi jucer preletili oko Guehija. Niti je sta dogovoreno niti sigurno.
Vec smanjuju brzinu novinari i povlace rucnu.
Talks between Liverpool and Crystal Palace for Marc Guehi are ongoing, with Crystal Palace aware that the player wants to join the Premier League Champions.

[@_pauljoyce]
convict

#86791 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Eh da slusaju Englezi Pusenje, imao bi odmah i pjesmu - Ime mi je Giovanni, a zemlja Italija...
AmiĐa_Idriz

#86792 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#86793 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Do kraja prelaznog je jos 16 dana, ja sam iskreno debeli skeptik da oni mogu Isaka zavrsiti u tom periodu. Trakavica je ogromna.

Iskreno bolje da alternativu kakvu zaganjaju, ove pare koje su spremili Newcastleu, Atletico bi objerucke prihvatio za Alvareza. Ili da se kakvom krilu okrenu, koje bi moglo zaigrati i na 9.

Ovakva ofanziva ako ostane, nije nimalo obecavajuce. Ne prvih 11, to je vrhunsko, svjetska klasa, problem je klupa!
Chiesa, Doak, Rio. :roll: :roll:

Mislio sam kad su olahko oustili Diaza i pogotovo Darwina, da imaju odmah spremnog asa u rukavu, ali kurko.
drug_profi

#86794 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

A vidi sad BHF bi volio da se izvuče... pa daj bilo koga osim Isaka.... :mrgreen:
vaučer

#86795 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

S obzirom šta rade ovaj prelazni rok, mislim da će ne samo završiti Isaka nego dovesti i oba stopera + krilo. Mislim da su se nameračili da završe sve što im treba ovo ljeto, da imaju temelje za vrijeme nakon Van Dijka i Salaha te da u narendih nekoliko godina samo rade 1 za 1 transfere i kupovine mladih talenata, od kojih će kasnije ili zaraditi ili imati prvotimce.
BHF_Manijak

#86796 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ovo bolesno izgleda! :shock:

ismar2215

#86797 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma Isaka mogu zavrsiti za dan, samo da se Newcastle dozove, a vjerujem da hoce. Isak je spreman danas na ljekarski ako treba. A vjerujem da imaju neku alternativu svakako ako skontaju malo prije isteka roka da je Isak nemoguc.
RJ57

#86798 Re: Liverpool FC

Post by RJ57 »

BHF_Manijak wrote: 14/08/2025 10:45 Ovo bolesno izgleda! :shock:

i najmanje dvije trećine njih neće više biti u liverpulu
BHF_Manijak

#86799 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pa ne bih se bas slozio, ko je realno da ne bude tu - McConnell, Doak, Bajcetic, Elliott, sto je 4 od 16.
Gandalf

#86800 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Udaraju temelje izuzetno jake ekipe u svim segmentima.
Realno očekujem u ovom finišu prelaznog roka uz Leonija i Guehija te jednog solidnog ofanzivca tipa Matete. Isaka čisto iz razlog Newcastleovog nesnalaženje ne očekujem sa sigurnošću. Mada ni Isak nije nerealan, samo malo manje moguć, dok se diletanti iz NC ne skontaju, kako se radi prelazni rok sa većim timovima i igračima
Post Reply