Mislim da je znao,ali je uvijek kontao da se to samo desava muslimanima Palestine,ne i krscanima,a mozda je i skontao neke stvari,nakon sto je dobio nogu sa foxa,ko ce znati.drogon2 wrote: ↑13/08/2025 07:30Tucker zinuo ko da prvi put cuje stvari koje ova prica.Fakat ako on ne zna za to,a kao neki je novinar,zamisli onda level svijesti prosjecnog Amera o tim temama.GandalfSivi wrote: ↑12/08/2025 23:14Najjaci momenat intervjua je kad prica o molotovljevim koktelima. Kaze kad Ukrajinci bacaju iste na Ruse svi ih slave, a Palestince svi osudjuju.
Inace, ima zena jace vojno znanje od cijelog foruma zajedno, ja se za glavu hvatao kad pocne opisivati od tenkova do pjesackog naoruzanja![]()
Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- alijagoro
#8826 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- alijagoro
#8827 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Opsesija ko ce biti ludji i radikalniji
- alijagoro
#8828 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
I Karadzic se pisao u krevet,ima neka tajna veza izmedju bolesnika
- skrbavi-admin
#8829 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
ja imam dojam da je sve to planski i namjerno ispipavanje pulsa svjetskog javnog mnijenja i politike.... niko nista, i to u etapama, prvo je bilo neke hamasove vodje, pa komandanti, sad se stema sa sto vecim efektom stotine ubijenih po jednoj bojevoj glavi - opet niko nista 0, null, nada.....
- alijagoro
#8830 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ima smislaskrbavi-admin wrote: ↑13/08/2025 08:15ja imam dojam da je sve to planski i namjerno ispipavanje pulsa svjetskog javnog mnijenja i politike.... niko nista, i to u etapama, prvo je bilo neke hamasove vodje, pa komandanti, sad se stema sa sto vecim efektom stotine ubijenih po jednoj bojevoj glavi - opet niko nista 0, null, nada.....
- SmokingMan
#8831 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
The more they reveal their nature, the greater the chances that the world will wake up in time and react. Let them have their tantrum shows.
- SmokingMan
#8832 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Imao sam sjajan "dijalog" sa Grok.om sinoć, nisam mu podilazio sa laganim pitanjima, na neka je sporije slao odgovore, pogotovo kada su pitanja postajala kompleksnija i kompleksnija. I dao mi je dosta informacija koje nisam mogao naslutiti da bi za njih saznao, čak i kada bi mjesecima iščitavao materijal koji me interesuje. Tiče se ovog naglog preokreta, gdje je očito izvršena velika intervencija unosa podataka. Sve odgovore sakupljam u jedan word dokmument.
- dr_Evil
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8834 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
čovječe kakva divna i pametna osoba.GandalfSivi wrote: ↑12/08/2025 19:21 Ne gumo supka nikako, ali se isplati preslusati svaku minutu ovog intervjua…
posebno je dirljiv dio u sekciji What corporate media wont't tell you about Palestinians kada poentira "Imamo sada situaciju da se zatiru ljudi koji su najbliži Bogu.". sažima njihovo stanje svijesti kada ih gledamo kako stoje iznad velikih i malih mrtvačkih vreća.
preporučujem svakome da presluša.
- SmokingMan
-
drogon2
#8836 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
U tom slucaju jos gore.Ispada ok je sve dok se ne desava "nasim".No ja stvarno ne znam kako neko moze da ne zna te stvari u danasnjem vrijeme.Naletio sam na mali milion travel vloggera na yt koji opisuju bas ove stvari kao i ova zena.Od razlicitih tablica,te smijes na ovaj put a na onaj ne smijes,ograda,zica,zidova,checkpointa,maltretiranja,oduzimanja zemljista itd.To sve vidi ko hoce da vidi i u slucaju Tuckera ,vidi kad mu to odgovara.Sto se njega tice,ne bi me cudila neka lagana kandidatura 2028.Frajer je odlican govornik,Trumpu je nabro glasova ,ovaj za zivota ne moze izbrojat.Za zahvalnicu se Trump dobro ogrijesio o njega.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#8837 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Odbit će mu se od glavu.drogon2 wrote: ↑13/08/2025 10:40U tom slucaju jos gore.Ispada ok je sve dok se ne desava "nasim".No ja stvarno ne znam kako neko moze da ne zna te stvari u danasnjem vrijeme.Naletio sam na mali milion travel vloggera na yt koji opisuju bas ove stvari kao i ova zena.Od razlicitih tablica,te smijes na ovaj put a na onaj ne smijes,ograda,zica,zidova,checkpointa,maltretiranja,oduzimanja zemljista itd.To sve vidi ko hoce da vidi i u slucaju Tuckera ,vidi kad mu to odgovara.Sto se njega tice,ne bi me cudila neka lagana kandidatura 2028.Frajer je odlican govornik,Trumpu je nabro glasova ,ovaj za zivota ne moze izbrojat.Za zahvalnicu se Trump dobro ogrijesio o njega.
- HarTar
#8839 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Licemjerje na zapadu nema granica..... https://www.klix.ba/vijesti/svijet/je-s ... /250813052
- alijagoro
#8840 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ja sam i zaboravio za ovog Hebdu,mada ako se gleda da je zapad saucesnik odnosno pogon izraela,onda licemjerje tu dodje kao najmanji problemHarTar wrote: ↑13/08/2025 16:08 Licemjerje na zapadu nema granica..... https://www.klix.ba/vijesti/svijet/je-s ... /250813052
-
swanfilter
#8841 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Haj sto fasistoidna falanga iz Tel Aviva pokusava bilo koju muslimansku drzavu naguziti u vezi prihvata Palestinaca.
Al da ima ko obraza o tome i rijec preko usta prevaliti sa Izraelcima, boze sacuvaj.
Munafici i ovakav slucaj koriste samo da bi muslimane zavadili cak i do Indonezije. Jer ja uprkos svemu nikako povjerovati da bi koja god drzava bila spremna na jedan takav poduhvat. Jer sutra Izrael niko nece spomenuti. A oni drugi ce placati neviđenu cijenu ...
Al da ima ko obraza o tome i rijec preko usta prevaliti sa Izraelcima, boze sacuvaj.
Munafici i ovakav slucaj koriste samo da bi muslimane zavadili cak i do Indonezije. Jer ja uprkos svemu nikako povjerovati da bi koja god drzava bila spremna na jedan takav poduhvat. Jer sutra Izrael niko nece spomenuti. A oni drugi ce placati neviđenu cijenu ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8842 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
postaje sve mainstream, iako je i ovo bezmudo jer nema imena
sve glasnije se traži i suspenzija raznih makabija i hapoela, možda UEFA skupi mošnjice
-
zigzag
#8843 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
A što ni jedan medij niti političar neće ovo da nazove pravim imenom : etničko čišćenje. Što je ujedno i kazneni zločin.swanfilter wrote: ↑13/08/2025 21:42 Haj sto fasistoidna falanga iz Tel Aviva pokusava bilo koju muslimansku drzavu naguziti u vezi prihvata Palestinaca.
- Haris.ba
#8844 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa i da nazove sta ce to promjeniti?
Mogu Izraelci da rade sta hoce.
Da ponovim opet, ako nismo skontali do sada nakon Srebrenice da se zlocin isplati, onda fakat ne znam.
- banjaluka078
#8845 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Brandon na svom TW nalogu i FB stranici donosi priče palestinskog osoblja Ljekara bez granica iz Gaze.
https://x.com/humansofny
https://www.facebook.com/humansofnewyork
https://x.com/humansofny
https://www.facebook.com/humansofnewyork
- Chmoljo
#8846 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Etnicko ciscenje kao takvo nije definisano kao krivicno djelo.zigzag wrote: ↑13/08/2025 22:02A što ni jedan medij niti političar neće ovo da nazove pravim imenom : etničko čišćenje. Što je ujedno i kazneni zločin.swanfilter wrote: ↑13/08/2025 21:42 Haj sto fasistoidna falanga iz Tel Aviva pokusava bilo koju muslimansku drzavu naguziti u vezi prihvata Palestinaca.
-
zigzag
#8848 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Znači može se. Prema ovoj našoj četničiji i uzepeovcima konto sam da je kažnjivo. Vjerovatno se ipak zvalo Zločin protiv čovječnosti a etničko čiščenje išlo uz to.Chmoljo wrote: ↑13/08/2025 22:27Etnicko ciscenje kao takvo nije definisano kao krivicno djelo.zigzag wrote: ↑13/08/2025 22:02A što ni jedan medij niti političar neće ovo da nazove pravim imenom : etničko čišćenje. Što je ujedno i kazneni zločin.swanfilter wrote: ↑13/08/2025 21:42 Haj sto fasistoidna falanga iz Tel Aviva pokusava bilo koju muslimansku drzavu naguziti u vezi prihvata Palestinaca.
-
mehoxy
#8849 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ma nisam siguran da ce je biti i za godinu. Koliko jos izgladnjivanja mogu trpiti ljudi koji su vecinom zivi kosturi ? ili ce za palestince neko nesto aktivno uraditi, ili ih nece biti uskoro. Povremeni protesti 0,5 - 1% stanovnistva u kljucnim zapadnim zemljama nece donijeti nikakve rezultate.Messier wrote: ↑13/08/2025 01:16Za 10 godina Gaze nece bitiSefket007 wrote: ↑13/08/2025 00:08 Cionisti popušiše foru u USA kod mladih generacija... apsolutno gubljenje podrške za izrael... drže ih još samo ove stare prdonje... za 10 godina tesko će i 100 AIPECa popraviti ovo.
Ubi ih i ovaj Tucker i ova krscanka... ovo je prvi put mnogim amerikancima da vide da CIONISTIMA tamo ne smetaju muslimani nego im smetaju SVI, a posebno krscani.
- Chmoljo
#8850 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ma da. Sam kao djelo nije definisano, jer kao pojam podrazumijeva vise djela koji su svi redom zlocini protiv covjecnosti, ali po samom znacenju trazi veci stepen organizovanosti od bilo kojeg samog djela zlocona protivl covjecnosti.
Dakle ne postoji krivicno djelo etnickog ciscenja. Vise je taj pojam uveden u narativ kroz medijsko izvjestavanje, a da postoji, bilo bi ga mnogo lakse dokazati nego genocid, koji je mnogo slozeniji i trazi vise dokaza.
Zato vjerovatno nikad nece biti ni definisan kao KD, jer ne bi moralo ukljucivati dokazivanje namjere za unistenjem.
No pitanje je iskreno i koja bi bila svrha? Protjerivanje, pojedinacna ciljana ubistva, rusenje i zatrianje su vec zlocini i ne toliko tesko dokazivi, pa opet... Nista.