Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

kakavdanakneiskustvu

#26726 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mozda da kada Garza ne bude naturalizovan, naturalizujemo jednog Amerikanca, krilnog centra ili centra koji u NBA igra 3 minuta svaku treću tekmu, slično Garzi, da budemo armirani beton pod koševima, sa igračima koji se rezervine rezerve u NBA
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26727 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 12/08/2025 12:17 Mozda da kada Garza ne bude naturalizovan, naturalizujemo jednog Amerikanca, krilnog centra ili centra koji u NBA igra 3 minuta svaku treću tekmu, slično Garzi, da budemo armirani beton pod koševima, sa igračima koji se rezervine rezerve u NBA
Garza je odigrao 5 zvanicnih utakmica za reprezentaciju u kvalifikacijama za OI i imao u pet utakmica prosjek od 23 minute, 12,4 kosa, 7 skokova. Nek Castaneda bude na ovom nivou kapa dole. Garza je za Castanedu Lebron James jer nije isto biti rezerva u NBA i u timu koji je jedan od najjacih u istoriji NBA i igrati za JL Bourg klub za koji nije culo najmanje 50% ljudi koji prate kosarku u BiH. Ali ocito da @spree napise da je nebo zeleno ti bi napisao "da nikad zelenije vidio nisi" :lol: :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#26728 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Osoba u ozbiljnim godinama na svoj post doda nekoliko smajlija, valjda da samom sebi ispada smiješan. Shvatam kada to koriste djeca.

Svašta vala

Treba se dati u potragu za nekim amerom koji je kao i Garza već godinama rezervina rezerva u NBA a on je fakat to, rezerva za Nazr Reida koji je rezerva u Minesoti, pa da imamo armirani beton pod koševima od rezervinih rezervi
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#26729 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bobi »

Ma dobro je ljudi, odrasle ste osobe, nema mjesta vrijedjanju i omalovažavanju.
canvra888

#26730 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

hrasno38 wrote: 12/08/2025 12:00
spree wrote: 12/08/2025 11:43 da, a ti onda krenes sa uvredljivim tonom, pokusajem ponizavanja i pametovanjem. argumenti na nivou joj hamo vidi mu glave. vidi mu profilne slike. bolan nebio to nema veze s temom, mada ne ocekujem da ces shvatiti. vecina normalnih ovdje nije pisala da su bivsi kosarkasi i da su trenirali, a ni da imaju veze. to si ti radio, niko od nas, ali opet ti to niko nije spocitao iako sam siguran da je vecina nas barem imala neke veze sa kosarkom. ja ovo, ja ono, bolan nebitan si. bitno je sta pise. trunis i branis neodbranjivo jer ti je nesto drag garza. jedan od nekolicine centara, a pazi sad nemamo ni jednog playa. da imas pojma o kosarci znao bi sta je play, a posebno bi znao razluciti da playa moze igrati play, a ne musa, atic ili gegic. znao bi da je campara kepec koji ne zasluzuje ni klupu u reprezentaciji, ali ti veliki znalac si stalno forsirao pricu da treba igrati, jer ti je drag valjda. dakle ti subjektivni osjecaji da ti je neko drag ne znaci nista, cak naprotiv dovode do toga da zanemaris objektivno i time srozavas kvalitet reprezentacije. i ovaj twitteras kenja, ali na zalost ne moze se zabraniti nikome da pise. praviti razdor i negativnu atmosfetu mogu samo dusmani i idioti. umjesto podrske dobrom i pametnom selektoru, koji valjda ima bolji uvid od nas i koji je na kraju krajeva vec donio odluku.
Svi mi kenjamo samo playstation strucnjak sve zna i sve je u pravu! Da bi naucio sta je play imam tebe da mi pojasnis sta si procitao iz wikipedie jer nema sanse da to mozes iz vlastitog iskustva jer ni jedan bivsi ili sadasnji igrac ne bi pisao to sto ti pises. Adis je moj prijatelj i bas smo se vidjeli na jednoj dzenazi jucer gdje naravno nismo pricali o kosarci. Moja podrska Adisu je uvijek bila neupitna dok je ovdje vecina dizala u nebesa Bosnica. Naravno on zna najbolje situaciju ali to ne znaci da mozda ne pravi gresku. Kad pogledas statistike Garze u reprezentaciji one su malo manje nego izvanredne u kvalifikacijama za OI i u poenima i u skokovima tako da tvoja prica o neigranju u odbrani aposlutno ne pije vode.Garza iz dva razloga treba da igra....prvi je je jer je nevjerovatno pozitivan momak koji sa dva srca igra za ovu zemlju sto Castaneda nikada nece a drugi je sto bi onda imali beton pod kosem a sa Castanedom niti cemo imati beton pod kosem niti beton na bekovima. Znam ja da je sve to prekomplikovano za tebe jer ti znas sta je play a mi ostali eto nemamo pojma. Je li iko od nas ovdje pisao da treba zvati Garzu kada je igrao Roberson??? NIJE. Je li iko od nas ovdje pisao za proslo EP da treba zvati Garzu umjesto Robersona?? NIJE.....jer je momak otisao fit spreman i to je i pokazao na terenu. Dakle ako se Castaneda spremi za ovih 16 dana da bude u rangu Robersona ja mu kapu skidam i ovdje se javno izvinjavam svima koje sam ubjedjivao u suprotno. A Roberson je imao na EP 13,4 poena, 2,1 skoko i 4,4 asistencije. Ako Castaneda bude u tom rangu svaka cast!
Ja te triput pitam jučer po čemu zaključuješ da Castaneda nije zdrav?

Kondiciono nespreman - uredu, po čemu nije zdrav? Momak ukrade loptu, istrča kontru sam i završi na drugi obruč preko Vučevića.

Pa je l' ti stvarno misliš da bi Unicaja tek tako pustila svog novopotpisanog igrača na reprezentativni angažman da nisu zaključili da je upotpunosti zdrav?

Osim toga, na tom turniru za OI Kamenjaš u pojedinim utakmicama nije ni igrao. Nakon napretka ove 2 godine, nerealno je očekivati da ne bi dobijao bilo kakve minute. I onda ide logično pitanje, gdje bi se našle tolike minute za Garzu na 4 i 5 da bude produktivan kao što je bio 2023., pored Nurkića, Kamenjaša, Alibegovića i Halilovića?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26731 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

canvra888 wrote: 12/08/2025 13:12
hrasno38 wrote: 12/08/2025 12:00
spree wrote: 12/08/2025 11:43 da, a ti onda krenes sa uvredljivim tonom, pokusajem ponizavanja i pametovanjem. argumenti na nivou joj hamo vidi mu glave. vidi mu profilne slike. bolan nebio to nema veze s temom, mada ne ocekujem da ces shvatiti. vecina normalnih ovdje nije pisala da su bivsi kosarkasi i da su trenirali, a ni da imaju veze. to si ti radio, niko od nas, ali opet ti to niko nije spocitao iako sam siguran da je vecina nas barem imala neke veze sa kosarkom. ja ovo, ja ono, bolan nebitan si. bitno je sta pise. trunis i branis neodbranjivo jer ti je nesto drag garza. jedan od nekolicine centara, a pazi sad nemamo ni jednog playa. da imas pojma o kosarci znao bi sta je play, a posebno bi znao razluciti da playa moze igrati play, a ne musa, atic ili gegic. znao bi da je campara kepec koji ne zasluzuje ni klupu u reprezentaciji, ali ti veliki znalac si stalno forsirao pricu da treba igrati, jer ti je drag valjda. dakle ti subjektivni osjecaji da ti je neko drag ne znaci nista, cak naprotiv dovode do toga da zanemaris objektivno i time srozavas kvalitet reprezentacije. i ovaj twitteras kenja, ali na zalost ne moze se zabraniti nikome da pise. praviti razdor i negativnu atmosfetu mogu samo dusmani i idioti. umjesto podrske dobrom i pametnom selektoru, koji valjda ima bolji uvid od nas i koji je na kraju krajeva vec donio odluku.
Svi mi kenjamo samo playstation strucnjak sve zna i sve je u pravu! Da bi naucio sta je play imam tebe da mi pojasnis sta si procitao iz wikipedie jer nema sanse da to mozes iz vlastitog iskustva jer ni jedan bivsi ili sadasnji igrac ne bi pisao to sto ti pises. Adis je moj prijatelj i bas smo se vidjeli na jednoj dzenazi jucer gdje naravno nismo pricali o kosarci. Moja podrska Adisu je uvijek bila neupitna dok je ovdje vecina dizala u nebesa Bosnica. Naravno on zna najbolje situaciju ali to ne znaci da mozda ne pravi gresku. Kad pogledas statistike Garze u reprezentaciji one su malo manje nego izvanredne u kvalifikacijama za OI i u poenima i u skokovima tako da tvoja prica o neigranju u odbrani aposlutno ne pije vode.Garza iz dva razloga treba da igra....prvi je je jer je nevjerovatno pozitivan momak koji sa dva srca igra za ovu zemlju sto Castaneda nikada nece a drugi je sto bi onda imali beton pod kosem a sa Castanedom niti cemo imati beton pod kosem niti beton na bekovima. Znam ja da je sve to prekomplikovano za tebe jer ti znas sta je play a mi ostali eto nemamo pojma. Je li iko od nas ovdje pisao da treba zvati Garzu kada je igrao Roberson??? NIJE. Je li iko od nas ovdje pisao za proslo EP da treba zvati Garzu umjesto Robersona?? NIJE.....jer je momak otisao fit spreman i to je i pokazao na terenu. Dakle ako se Castaneda spremi za ovih 16 dana da bude u rangu Robersona ja mu kapu skidam i ovdje se javno izvinjavam svima koje sam ubjedjivao u suprotno. A Roberson je imao na EP 13,4 poena, 2,1 skoko i 4,4 asistencije. Ako Castaneda bude u tom rangu svaka cast!
Ja te triput pitam jučer po čemu zaključuješ da Castaneda nije zdrav?

Kondiciono nespreman - uredu, po čemu nije zdrav? Momak ukrade loptu, istrča kontru sam i završi na drugi obruč preko Vučevića.

Pa je l' ti stvarno misliš da bi Unicaja tek tako pustila svog novopotpisanog igrača na reprezentativni angažman da nisu zaključili da je upotpunosti zdrav?

Osim toga, na tom turniru za OI Kamenjaš u pojedinim utakmicama nije ni igrao. Nakon napretka ove 2 godine, nerealno je očekivati da ne bi dobijao bilo kakve minute. I onda ide logično pitanje, gdje bi se našle tolike minute za Garzu na 4 i 5 da bude produktivan kao što je bio 2023., pored Nurkića, Kamenjaša, Alibegovića i Halilovića?
Etyo nek bude da je zdrav ali je covjece dragi NESPREMAN...totalno nespreman sto ti je i selektor rekao.Adis je rekao da je neki dan na treningu igrao prvi put 3 na 5 nakon povrede 20 dana prije EP?? Sada je sve ostale na Adisovoj slobodnoj procjeni da li se Castanedina forma moze znacajno podici za 20 dana ili ne. Ja mislim da ne moze ali mislim da je Adis veci strucnjak od menei postovat cu njegovo razmisljanje. Sta kazes "istrcao kontru...." i sta je uradio poslije toga zavrsio utakmciu na toj istrcanoj kontri. I ja cu sa svojim godinama istrcati jednu kontru i to je to! Garza je duplo jaci i fizicki i kosarkaski i od Kamenjasa i od Halilovica ako cemo objektivno + sto za razliku od njih dvojice Garza pogadja i trojke. Ono jeste tacno da je dobijao u NBA minimalne minute ali sve koje je dobijao je i iskorstio. E sad sto recimo njegov tadasnji trener je mislio da on treba da sjedi na klupi kao sto je mislio i Nurkicev to je druga prica ali i jedna i drugi se nalaze na klupi NBA ligasa. Da nema potencijala sigurno ne bi otisao u Boston s tim da pokazivanje toga potencijala uvijek i uveliki zavisi od trenera da li ce ti vjerovati ili ne.

Idemo sad gledati kadete ali prije toga popiti obavezno jedan apaurin :)
Altsa

#26732 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Evo imamo i dvije navijacice :bih:
izbjeglica_iz_besmisla

#26733 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Mozda treba to drukcije predstaviti.

I to 50% sanse da ce Castaneda biti u formi na EP nam je vaznije nego 100% garze (jer na cetvrorci imamo igrace, na kecu ne).

Ne znam ko se ne bi slozio s ovim. Barem niko dobronamjeran.
canvra888

#26734 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Slično sam ja govorio prije dvije sedmice ovdje, s tim što sam ja napisap 70%, ali je i tih 50% Castanede bitnije za ovaj roster nego još jedan PF/C na 100%.
kakavdanakneiskustvu

#26735 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 12/08/2025 17:35 Mozda treba to drukcije predstaviti.

I to 50% sanse da ce Castaneda biti u formi na EP nam je vaznije nego 100% garze (jer na cetvrorci imamo igrace, na kecu ne).

Ne znam ko se ne bi slozio s ovim. Barem niko dobronamjeran.
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#26736 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

valjda će moderatori učiniti po pitanju uvreda,psovki.
Bobi
Forum administrator

#26737 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bobi »

kakavdanakneiskustvu wrote: 12/08/2025 18:33 valjda će moderatori učiniti po pitanju uvreda,psovki.
jesi vidio mene niko ne doživljava :D.
kakavdanakneiskustvu

#26738 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Bobi wrote: 12/08/2025 18:40
kakavdanakneiskustvu wrote: 12/08/2025 18:33 valjda će moderatori učiniti po pitanju uvreda,psovki.
jesi vidio mene niko ne doživljava :D.
je li baš niko ili neko konkretno? Je li baš svi koji pišu na temi vrijeđaju ili baš neko određen?

pošto smo zemljaci, valjda se nećeš naljutiti, kada napišem da neko konkretno ne jebe ni pet posto tvoje upozorenje ili kako god nazvao ono što si napisao čini mi se jutros
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 12/08/2025 18:43, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#26739 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bobi »

ma niko, riješio sam, možete nastaviti u duhu tolerancije bez netrpeljivosti :D.
kakavdanakneiskustvu

#26740 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Bobi wrote: 12/08/2025 18:42 ma niko, riješio sam, možete nastaviti u duhu tolerancije bez netrpeljivosti :D.
:thumbup:
pezzar

#26741 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by pezzar »

Meni je svejedno ko je u rosteru. Jedva čekam prvenstvo da osjetim adrenalin, kako god budu igrali. Valjda tako treba kad osjećaš Bosnu kao dio sebe.
dječak sa šibicama

#26743 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Da je stvarno ozljeda u pitanju, otisao bi sa ekipom jer "porodicna atmosfera".
izbjeglica_iz_besmisla

#26744 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Ma prica se vec da nije dobra atmosfera na ovim pripremama. A i vidi se, ne sad nuzno zbog rezultata nego i svega ostalog.

Steta, bas je sve pozitivno isko prema ovom eurobasketu
canvra888

#26745 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Ko priča? Nisam upratio.
karanana

#26746 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

i ja to nekako "osjetim", nemam objasnjenje kako, vidim/citam neke izjave, poteze, pa nekako izmedju redova vidim da nesto ne valja. mada i da je sve kako treba, nisam vidio vise od jedne pobjede.

ne poentiram ni na koga, ali generalno ovi nba igraci se previse kurche i misle da su bogom dati kad ovako dodju, cesto unesu nered, mozda nekad nije ni do njih nego ono, "vidi ga, vidi mu glave, igra jednu-dvije tekme za repku godisnje, uzima milione i dodje se kurchit ovde...."

.....cast nba izuzecima.
izbjeglica_iz_besmisla

#26747 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Ovo informacija sto sam ja dobio je od ljepse polovine jednog od reprezentativaca. Ali i vidi se izvana da je tu nesto rasparcano. Mozda ove godine pomnije svi pratimo, kako su ocekivanja narasla pred ovaj eurobasket.

Mozda je to sve nebitno i zaigraju kako treba kad bude najbitnije. Mi smo i poznati po tome sto se zajebavamo po prijateljskim i pripremnim, kao sportska nacija generalno.
karanana

#26748 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

evo operisan musa za nesto, mozda ono isto sto je imo prije par godina. da li cemo dobit kipar?
Adobeg

#26749 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Adobeg »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 15/08/2025 15:44 Ma prica se vec da nije dobra atmosfera na ovim pripremama. A i vidi se, ne sad nuzno zbog rezultata nego i svega ostalog.

Steta, bas je sve pozitivno isko prema ovom eurobasketu
Glavni je problem selektor i njegov ego,par igraca zbog njega ne zele se odazvati i igrati,nije on za selektora.
Logovan

#26750 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

E jebi ga :roll: Valjda će igrati
Post Reply