JohnnyS wrote: ↑12/08/2025 13:09
Nadajmo se samo kako će Široki Brijeg biti tolerantniji od multi kulti Sarajeva gdje su se svi digli da zabrane nisu za stradale u Bleiburgu
Pricas o Sarajevu koje je dva puta docekalo Papu. I ja bih zabranio misu za stradale u Bleiburgu, prvo nije Bleiburg u Sarajevu, nek hode u AUstriju pa tamo lEpo je odrze, a sta ne moze, ne daju Svabe i to katolici? Pa onda u Sloveniju, tamo je to blizu granice, sta ne moze? Ne daju opet Slovenci i to katolici?
Jel do mise ili je do fasizma i genocidnih postrojbi? Onih udruzenih snaga velikog U, cetiri C te zelenog polumjeseca? Covjece u svjetskoj romskoj himni i dan danas stoji Crna legija kao vjecni podsjetnik na to zlo.
Dobro, na stranu sve, ne mislim da je Capajebo nesto veoma multi-kulti, ali u tom Capajebu stoji kip ili ti ga spomenik Pape kojeg niko ne dira, i gdje je crkva uvijek otvorena, i ljudi se redovno krste i mole.
Valjda smo trazili da se oslobodimo mracnog komunizma, ateizma i da dobijemo slobode vjere i izrazavanja. Dakle, jesmo li jos za to?
P.S. Sto se tice multi-kulti Capajeba, drzim se one Balaseve, fasada drzi a temelji klize. Sto se tice Listice, mislim da fasada nikad nije ni postojala.