Pa vidjeli smo na primjeru S krivine kako je to islo. Majstorski.
Steta sto svoju genijalnost i raskosno znanje nije upotrijebio u privatnom sektoru.
Da je u cizmama bio bi populista, ko benjamina sa keceljom.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2025 18:14E jebiga. Kao ja slusam iskljucivo Chopina a ti Floyda pa si ti kao bzvz. Nidje veze. Narod je takav kakav je a ovi traze glasove od naroda. Jebote gledam Cengic u nekakvom plasteniku na zemlji sa kavadama i pipunom u ruci u glanc novim tenama, farmerkama, kariranoj kosulji i toniranim cvikama. To je meni papanski da papanskije ne moze biti.Chmoljo wrote: ↑11/08/2025 18:06Narod glasa i na zvezdama granda.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2025 17:50
Eto vidis dao si nekoliko razloga zasto narod nece glasati za povratak SDA. Uglavnom Trojka ce naredne izbore razvaliti nema sumnje.
Narod je cudo.
Pa zato sto imamo losu i losiju opciju.Chmoljo wrote: ↑12/08/2025 08:02Da je u cizmama bio bi populista, ko benjamina sa keceljom.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2025 18:14E jebiga. Kao ja slusam iskljucivo Chopina a ti Floyda pa si ti kao bzvz. Nidje veze. Narod je takav kakav je a ovi traze glasove od naroda. Jebote gledam Cengic u nekakvom plasteniku na zemlji sa kavadama i pipunom u ruci u glanc novim tenama, farmerkama, kariranoj kosulji i toniranim cvikama. To je meni papanski da papanskije ne moze biti.
Al hajd to, al ako narod uvijek izabere dobro, odnosno pod kim mu je najbolje, zasto se uopste zalimo i na sta?
Kako se nismo svukli u ravan onda dosad?kakabanja213 wrote: ↑12/08/2025 08:46Pa zato sto imamo losu i losiju opciju.Chmoljo wrote: ↑12/08/2025 08:02Da je u cizmama bio bi populista, ko benjamina sa keceljom.kakabanja213 wrote: ↑11/08/2025 18:14
E jebiga. Kao ja slusam iskljucivo Chopina a ti Floyda pa si ti kao bzvz. Nidje veze. Narod je takav kakav je a ovi traze glasove od naroda. Jebote gledam Cengic u nekakvom plasteniku na zemlji sa kavadama i pipunom u ruci u glanc novim tenama, farmerkama, kariranoj kosulji i toniranim cvikama. To je meni papanski da papanskije ne moze biti.
Al hajd to, al ako narod uvijek izabere dobro, odnosno pod kim mu je najbolje, zasto se uopste zalimo i na sta?
Trajvane, neðe su se zahebali..tramvajtrojka wrote: ↑12/08/2025 00:59sto jbt lik ispituje sto se zaduzujes za unapređenje javne infrastruktureDebelinJoe wrote: ↑11/08/2025 23:50 Ovaj čoek mi je na početku bio nešto smiješan i čudan, ali ono što govori ponekad ima smisla...
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... psa/227385![]()
![]()
ima smisla al za likove koji su navikli na sadaku i donacije
Privatni sektor nije bio spreman za njega i njegovu "bolju i regularnu školu".
Znaš onda i način poslovanja kod njega ili ga samo poznaješ privatno? Ja ga recimo "poznajem" poslovno...DebelinJoe wrote: ↑12/08/2025 02:41drug_profi wrote: ↑12/08/2025 01:43 Ljudi ba budite realni. Zamislite Rumenka kao premijera zadnjih 7 godina. Šta bi se uradilo?
Ništa, jebeno ništa....ništaništaništa....
Sigurno da bi Kanton Sarajevo finansijski bolje stajao. Ja privatno poznajem Efendića i on je, sa svim svojim manama i minusima, Ajnštajn i Nikola Tesla za Nihada Uka.
ma NS ide na nivo statističke greške, NiP pada kao sa kruške a SDP će se očuvati u nekom kapacitetu jer ima svoju bazu glasača a zaslužili su da budu kao i ove dvije stranke... jedino mi je žao što će opet doći na vlast zeleni termiti sa svojim satelitima ali su ovi usrali motku skoro sa svim što su dotakli...
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑12/08/2025 08:53
Jebote, ko da je zavrsio MIT, a ne saobracajni faks, koji je smijurija![]()
![]()
Evo do mene je. Al cemu podsmijavanje kada je i Steta bio na celu "strane" firme ovdje? Otkad je u privatluku skola mjerilo icega?duh_sa_sjekirom wrote: ↑12/08/2025 09:14Mate_Miso_Kovac wrote: ↑12/08/2025 08:53
![]()
![]()
Koje lupetanje...
Baška njegov rad kao ministra, ali taj čovjek (Adi) već više od 15 godina radi u privatnom sektoru, i to u inozemnoj firmi...
amnezija?
STAV: Šteta se hvali se novim trolejbusima iz Bjelorusije koje je naručio Adi Kalem
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem potpisao je danas Ugovor za sanaciju tramvajske pruge na dionici “S” krivina – tramvajsko stajalište Marijin-Dvor sa predstavnikom izvođača radova Konzorcija OK BAU d.o.o. Gradačac i Željo d.o.o. Konjic Jasminom Beširevićem.
Znam ba da radi za turke, al prilika za banter talk je bila tu. Svaka ćas gospodinu.duh_sa_sjekirom wrote: ↑12/08/2025 09:14Mate_Miso_Kovac wrote: ↑12/08/2025 08:53
![]()
![]()
Koje lupetanje...
Baška njegov rad kao ministra, ali taj čovjek (Adi) već više od 15 godina radi u privatnom sektoru, u struci, u inozemnoj firmi...
duh_sa_sjekirom wrote: ↑12/08/2025 09:14Mate_Miso_Kovac wrote: ↑12/08/2025 08:53
![]()
![]()
Koje lupetanje...
Baška njegov rad kao ministra, ali taj čovjek (Adi) već više od 15 godina radi u privatnom sektoru, u struci, u inozemnoj firmi...
1985 godiste, saobracajni fakultet zavrsio 2009. godine, od tad proslo 16 godina, u tih 16 godina strpao je: vise od 15 godina u stranoj kompaniji, godinu dana ministar, i posao u zeljeznicama. i naravno, od 2008.je politicki aktivan kao kandidat na kojekakvim listama sda.Adi Kalem, ministar saobraćaja KS, rođen je 1985. godine u Sarajevu. Diplomirao i magistrirao na Fakultetu sa saobraćaj i komunikacije u Sarajevu. Radio je u JP ŽFBiH. Dugogodišnji je uposlenik svjetski poznate turske kompanije, na poslovima voditelja i koordinatora izgradnje na projektima od državnog značaja, poput izgradnje pojedinih dionica koridora 5c
Ma ja, kakav ba Ćengiz...izvrsni direktor wrote: ↑12/08/2025 09:33duh_sa_sjekirom wrote: ↑12/08/2025 09:14Mate_Miso_Kovac wrote: ↑12/08/2025 08:53
![]()
![]()
Koje lupetanje...
1985 godiste, saobracajni fakultet zavrsio 2009. godine, od tad proslo 16 godina, u tih 16 godina strpao je: vise od 15 godina u stranoj kompaniji, godinu dana ministar, i posao u zeljeznicama. i naravno, od 2008.je politicki aktivan kao kandidat na kojekakvim listama sda.Adi Kalem, ministar saobraćaja KS, rođen je 1985. godine u Sarajevu. Diplomirao i magistrirao na Fakultetu sa saobraćaj i komunikacije u Sarajevu. Radio je u JP ŽFBiH. Dugogodišnji je uposlenik svjetski poznate turske kompanije, na poslovima voditelja i koordinatora izgradnje na projektima od državnog značaja, poput izgradnje pojedinih dionica koridora 5c
vjerujem da su mu zeljeznice, javna firma dabome, prvo zaposlenje, i nemaju sigurno nikakve veze sa clanstvom u strancia iz ovog gore je jasno i o kojoj inozemnoj turskoj firmi je rijec, nasli ga oni iz turske preko linkeda sigurno
![]()
_BataZiv_0809 wrote: ↑12/08/2025 09:34 Citav zivot sam u privatnom sektoru (14 godina staza osiguranja i nekoliko godina prekarnog rada), ali na mjestu kantonalnog ministra iz reda Trojke ne bi izdrzao ni tri mjeseca.
Na mjestu kantonalnog ministra iz SDA bih izdrzao 3 mandata.
Rekao sam sta sam rekao.![]()
Uredu je. Laicima je jasno da se radi o incidentnoj nadležnosti koju delegira VS FBiH, kako sam napisao. I nije samo predmet Tulić delegiran drugom stvarno nadležnom sudu i tužilaštvu, mogu ih nabrojati desetine. Ali džaba to govoriti kada grupica okupljena oko nesposobnjakovića, populista i oportunista iz Vlade i Skupštine ne smije iznijeti svoj stav i mišljenje i konfrontirati ih sa njihovim obećanjima i realizacijama, ali ste dobro dresirani da odmah počnete provoditi smjernice kako odbiti argumentovanu kritiku i istu prefakturisati prošloj vladi ili nekoj drugoj force majeure. Jedini programski i politički cilj je isticati što više tramvaje i trolejbuse i 11 kilometara lijevanog željeza ubenotiranog u tvrdu podlogu. Idolopoklonstvo je opasno i zarazno oboljenje. Neću više ni pisati, svoje argumentovano nezadovoljstvo ću prenositi prijateljima i kolegama i u narednoj godini izraziti svoje nezadovljstvo na demokratskim izborima potpomognutim modernim tehnologijama. Do tada, neka vam picmajstor sa Dobrinje bude glavni arhitekta javnih dobara i izvođač grubih građevinskih radova.Chmoljo wrote: ↑11/08/2025 13:08e jesi mi ga zabiberio.OliverBatista wrote: ↑11/08/2025 12:38I za diplomu Pravnog fakultet trebaš nešto naučiti. Jedini koji lupeta si ti. VS FBiH može delegirati mjesnu nadležnost u svakom predmetu svakom tužilaštvu koje je stvarno nadležno. Toliko o tome. A da ne govorim o drugim zakonima i članu 7. ZoS BiH, to bi bila viša matematika za tebe. (https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilac ... /240709089)Chmoljo wrote: ↑11/08/2025 12:34
Kako bolan moze svako sve? Sta lupetas? Jesi ikad cuo za mjesnu nadleznost? Stvarnu nadleznost?
Ti mislis da se tuzilastva tako dobacuju predmetima, ono, mi smo iduci mjesec na godisnjem, pa hajte vi uzmite sad 7 od nas, mi cemo vam 10 odraditi kad se vratimo.
A sad predlazes da se budjetom ucjenjuje tuzilastvopa kako bi ih tek onda orali na ruke jbt...
A budžet u svakoj demokratiji je demokratsko sredstvo pritiska isto kao i izbor i imenovanje šefova tužilaštava i sudova od strane zakonodavne/izvršen vlasti. Sviđalo se to nama ili ne.
riječ je kao i uvijek o izuzetku a ne pravilu. kako rekoh, to se ne radi jer se nekome diglo, nego ako za to postoji razlozi, a kao što ti fino piše u navedenom članku prvo je vrhovni sud morao donijeti rješenje da bi se predmet prebacio u drugu nadležnost, što znači da se to moralo argumentovati, a ne "uzeti" i raditi.
da ne govorim o tome da se "svi mogu sve" pretvorilo u "samo da se može mijenjati mjesna nadležnost". i to kao izuzetak. i to po osnovu rješenja višeg suda.
Ja koliko vidim tezimo tome. Ima vremena, polako.Chmoljo wrote: ↑12/08/2025 08:50Kako se nismo svukli u ravan onda dosad?
Kakav bolan cengic, sda 2last mohicans wrote: ↑12/08/2025 09:53 Ma jebote faks ako ne zna posao. Da Šteta nema osnovnu, ima petlju, zna poso, slično kao i Čengić. Aktivni i trude se razbiti sterotip neradnika političara.
Yahiragicu ti si?OliverBatista wrote: ↑12/08/2025 10:09Uredu je. Laicima je jasno da se radi o incidentnoj nadležnosti koju delegira VS FBiH, kako sam napisao. I nije samo predmet Tulić delegiran drugom stvarno nadležnom sudu i tužilaštvu, mogu ih nabrojati desetine. Ali džaba to govoriti kada grupica okupljena oko nesposobnjakovića, populista i oportunista iz Vlade i Skupštine ne smije iznijeti svoj stav i mišljenje i konfrontirati ih sa njihovim obećanjima i realizacijama, ali ste dobro dresirani da odmah počnete provoditi smjernice kako odbiti argumentovanu kritiku i istu prefakturisati prošloj vladi ili nekoj drugoj force majeure. Jedini programski i politički cilj je isticati što više tramvaje i trolejbuse i 11 kilometara lijevanog željeza ubenotiranog u tvrdu podlogu. Idolopoklonstvo je opasno i zarazno oboljenje. Neću više ni pisati, svoje argumentovano nezadovoljstvo ću prenositi prijateljima i kolegama i u narednoj godini izraziti svoje nezadovljstvo na demokratskim izborima potpomognutim modernim tehnologijama. Do tada, neka vam picmajstor sa Dobrinje bude glavni arhitekta javnih dobara i izvođač grubih građevinskih radova.Chmoljo wrote: ↑11/08/2025 13:08e jesi mi ga zabiberio.OliverBatista wrote: ↑11/08/2025 12:38
I za diplomu Pravnog fakultet trebaš nešto naučiti. Jedini koji lupeta si ti. VS FBiH može delegirati mjesnu nadležnost u svakom predmetu svakom tužilaštvu koje je stvarno nadležno. Toliko o tome. A da ne govorim o drugim zakonima i članu 7. ZoS BiH, to bi bila viša matematika za tebe. (https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilac ... /240709089)
A budžet u svakoj demokratiji je demokratsko sredstvo pritiska isto kao i izbor i imenovanje šefova tužilaštava i sudova od strane zakonodavne/izvršen vlasti. Sviđalo se to nama ili ne.
riječ je kao i uvijek o izuzetku a ne pravilu. kako rekoh, to se ne radi jer se nekome diglo, nego ako za to postoji razlozi, a kao što ti fino piše u navedenom članku prvo je vrhovni sud morao donijeti rješenje da bi se predmet prebacio u drugu nadležnost, što znači da se to moralo argumentovati, a ne "uzeti" i raditi.
da ne govorim o tome da se "svi mogu sve" pretvorilo u "samo da se može mijenjati mjesna nadležnost". i to kao izuzetak. i to po osnovu rješenja višeg suda.