Ono sto su vidjeli svi u Skenderiji a to je da on trenutno nije igrac koji nam moze pomoci da budemo bolji.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 19:57Eto ja te fino upitah u prethodnom postu, šta si tačno vidio sinoć na utakmici da ti ukazuje da Castaneda nije zdrav? Navedi mi jednu stvar? Kondicija nije očitanje da neko nije zdrav. Ni po čemu nije dao na znanje da je nezdrav, nego van forme, kondicije i ritma. Sličan utisak je i Gegić odavao, i šta sad?hrasno38 wrote: ↑11/08/2025 19:43Ama nemam ja nista protiv Castanede ali imam protiv nespremnog i nedovoljno oporavljenog Castanede. Nema ozbiljnijeg selektora na svijetu koji bi Castanedu stavio na spisak za neko veliko takmicenje. Pa i Nurkic takav kakav jeste pored nikakvog Halilovica je upravo razlog da idemo na ovo EP sa Garzom. Ali dobro shvatit cete to kad pocne EP ali ne na prvoj nego vec na drugoj utakmici. Mada Nurkic za 17 dana moze doci sebi jer je zdrav kao i Halilovic.Ono sto je trebao svakako Beciragic bez obzira stavljao ili ne stavljao ga na spisak za EP terbao ga je zvati na pripreme pa neka je sa reprezentacijomcanvra888 wrote: ↑11/08/2025 19:23
Kakva bolan dva mjeseca, Nurkić zadnju utakmicu odigrao 13. aprila, znači prije skoro 4 mjeseca, Castaneda prije 5 i po mjeseci. I gle iznenađenja, obojica pauziraše protiv Srbije. Strpi se do Eurobasketa sa svojim narativima pa onda raspali koliko ti je volja po Castanedi.
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26701 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- dječak sa šibicama
#26702 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam zasto pojedinci toliko podcjenjuju Italiju, igrace im Thompson, on i Spagnolo su dvije klase iznad BiH plejeva. Dame Sarr, Saliou Niang na bekovima, atletski jbg ko crnci, Fontecchio krilo uz Procidu iz Reala na krilu, Gallinari Ricci i Melli na krilnom centru i centru i Diouf centar. Sve euroligaski igraci a ima i jedan iz NBA.
- canvra888
#26703 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gdje je ovdje konkretan odgovor koji se odnosi na zdravlje? Hrpa igrača je izgledalo sinoć kao da nam ne mogu pomoći da budemo bolji.hrasno38 wrote: ↑11/08/2025 21:03Ono sto su vidjeli svi u Skenderiji a to je da on trenutno nije igrac koji nam moze pomoci da budemo bolji.canvra888 wrote: ↑11/08/2025 19:57Eto ja te fino upitah u prethodnom postu, šta si tačno vidio sinoć na utakmici da ti ukazuje da Castaneda nije zdrav? Navedi mi jednu stvar? Kondicija nije očitanje da neko nije zdrav. Ni po čemu nije dao na znanje da je nezdrav, nego van forme, kondicije i ritma. Sličan utisak je i Gegić odavao, i šta sad?hrasno38 wrote: ↑11/08/2025 19:43
Ama nemam ja nista protiv Castanede ali imam protiv nespremnog i nedovoljno oporavljenog Castanede. Nema ozbiljnijeg selektora na svijetu koji bi Castanedu stavio na spisak za neko veliko takmicenje. Pa i Nurkic takav kakav jeste pored nikakvog Halilovica je upravo razlog da idemo na ovo EP sa Garzom. Ali dobro shvatit cete to kad pocne EP ali ne na prvoj nego vec na drugoj utakmici. Mada Nurkic za 17 dana moze doci sebi jer je zdrav kao i Halilovic.Ono sto je trebao svakako Beciragic bez obzira stavljao ili ne stavljao ga na spisak za EP terbao ga je zvati na pripreme pa neka je sa reprezentacijom
-
Bodkin
#26704 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
posteno. ali ako ne bude na evropskom barem 60% bolji od onog sto je pokazao protiv cg, garza je def bolji izbor biocanvra888 wrote: ↑11/08/2025 21:01Ta visina ga i sputava, protiv fizički jačih keca i bekova generalno. Od njega se i ne očekuje odbrana. Generalno od naturalizovanih se to i ne očekuje, Roberson i Renfroe su također bili loši defanzivci. Wright je zadnji koji je igrao solidnu odbranu, ali je zato bio mediokritet u napadu. Da je naturalizovani Amerikanac igrač koji igra obje strane, ne bi za nas ni igrao vjerovatnoBodkin wrote: ↑11/08/2025 20:45jesu slazem se. ali on kao metar i cevap i amerikanac nekako treba igrati jacu odbranu. idealne predispozicijecanvra888 wrote: ↑11/08/2025 20:01
2023. u kvalifikacijama za OI smo izgubili protiv Poljske u utakmici u kojoj smo trebali dominirati u tim stvarima koje spominješ. Naravno, i tada smo bili bez kece. Da ne uzimam sad za primjer i dvomeč protiv Litvanije 2022. sa sličnim problemima sa Gegićem na keci.
Castaneda jeste rupa u odbrani, ali ni Garza u tom segmentu nije bolji. Zbog tog segmenta mu je i NBA angažman takav kakav jeste za sada. Btw bekovi Crne Gore su se šetali protiv svih sinoć, s obzirom da je Castaneda najviše igrao u prvoj i zadnjoj samo.
a spominjem odbranu jer se u napadu nije pokazao bas![]()
-
Lug
#26705 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Garza je trenutno nas najbolji igrac, pa vi velicajte Castanedu koliko hocete. Nurkic jeste najpoznatiji, ali Garza je trenutno najbolji i najcjenjeniji nas igrac koji igra u NBA. Najveca glupost je ne pozvati ga, a mozda ga zbog ovog odnosa prema njemu i trajno izgubimo u buducnosti. Pa vi strucnjaci nastavite sa svojim teorijama i pick and rolovima i vidite sta smo dobili a sta izgubili u buducnosti. Od drveta ne vidite sumu. Nadrealno, smiju nam se djeca.
- Altsa
#26706 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pobjedit cemo Kipar i to ce u prvoj cetvrtini biti povuci potegni. Gruziju mozemo pobjediti samo ako budemo nadrogirani a ostale utakmice gubimo sa velikom razlikom. Tolko.
Inace nije sve ni tako crno. Kadeti pobjeduju na EP B divizije.
Inace nije sve ni tako crno. Kadeti pobjeduju na EP B divizije.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#26707 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovaj Lug pravi cirkus na fudbalskoj temi, svezao se Anela i ne popusta mjesecima.
Evo sad i ovdje na kosarkasku presao, svezao se Luke. Koji je za razliku od Sveda nafuranog bas super lik, samo je steta one zvjezdice proklete.
Sad pocinjem misliti da je to obicni trol, uzme kontra stranu i raspaljuje posten narod.
Evo sad i ovdje na kosarkasku presao, svezao se Luke. Koji je za razliku od Sveda nafuranog bas super lik, samo je steta one zvjezdice proklete.
Sad pocinjem misliti da je to obicni trol, uzme kontra stranu i raspaljuje posten narod.
- spree
#26708 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma nije trol nego patriota al u kurcu. On to samo misli tako. Nema pojma ni o jednom sportu a nešto komentarise. Još i vrijedja ali admini to "ne vide". Ima ih još par sto trube o garzi ovo ono a frajer igrao 4 minute svega prošle godine. Odbranu bolju igra campara od njega. Drag mi je fakat, ali draži mi je bolji rezultat na EP. A bez playa nema šanse da se ostvari neki rezultat. Ne kontam zašto sve više naglaba i razglaba o ovome. Selektor koji je realno pravio odlične rezultate je odlučio. Valjda on zna bolje o nekih tamo forumasa. Umjesto da se pruži podrska, da se stvara bolja atmosfera, sere se po ljudima i radi se upravo suprotno. Valjda patriotizam teški ili ono da se kompleksi liječe ako neko ne odigra dobro pa da se busaju ovdje po forumu jer nemaju nikome u životu. Tačno se vidi da bi neki voljeli da Amer bude los čak i na uštrb rezultata, pa da onda ovdje kažu jesam rekao. Bukvalno samo zbog toga bi navijali protiv reprezentacije. Teške su to dijagnoze.
- canvra888
#26709 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma havarija. Eno onaj još reče trebao ga je Adis zvati na pripreme bez obzira koga poveo... pa Adis ga i jeste zovnuo na pripreme i bila je riječ da je i planirao biti na pripremama, ali onda je potpisao za Celticse i planovi se, logično, promijenili.
-
kakavdanakneiskustvu
#26710 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
zamisli nas najcjenjeniji igrač onaj koji u NBA već godinama igra 5 minuta prosječno i to svaku drugu tekmu, rezervina rezerva,a istovremeno imamo centra koji godinama igra bar 20 minuta prosječno
-
kakavdanakneiskustvu
-
izbjeglica_iz_besmisla
#26712 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A evo jos jednog Twitter strucnjaka.
Nek on daje pare za rezervnog amerikanca. I ovog smo jedva nasli i proveli kroz papire, trebalo godinu dana.
Nek on daje pare za rezervnog amerikanca. I ovog smo jedva nasli i proveli kroz papire, trebalo godinu dana.
-
kakavdanakneiskustvu
#26713 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
vala bas, pratim ga na twitteru, zna puno o košarci a onda napiše to o rezervnom amerikancu
-
Bodkin
#26714 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jel amerikanac pod moranje? Ovakav kakav je apsolutno nije
-
kakavdanakneiskustvu
#26715 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa valjda ce biti bolji na EB,logicno bi bilo da će biti bolji
-
izbjeglica_iz_besmisla
#26716 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dobar play jeste pod moranje.
Mi ga nemamo godinama, dakle amerikanac jeste potreban.
Samo ostaje pitanje koliko dobrog mozemo nahvatati. A posto smo amateri po pitanju finansija i organizacije rada, obicno uhvatimo prosjecnog.
Al i takav amerikanac je bolji od trenutne bh ponude, i to za klasu barem.
Samo ostaje pitanje koliko dobrog mozemo nahvatati. A posto smo amateri po pitanju finansija i organizacije rada, obicno uhvatimo prosjecnog.
-
kakavdanakneiskustvu
#26717 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tacno,jer na svim policijama imamo bar osrednje Eurokup igrače,ili i euroligaske,a na playu bez Castanede nemamo ništa, baš nistaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑12/08/2025 09:07 Dobar play jeste pod moranje.
-
Bodkin
#26718 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
protiv cg je igrao jako malo. ono st je igrao nije uopste neko prednost donosio kad je na terenu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/08/2025 09:13Tacno,jer na svim policijama imamo bar osrednje Eurokup igrače,ili i euroligaske,a na playu bez Castanede nemamo ništa, baš nistaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑12/08/2025 09:07 Dobar play jeste pod moranje.
sa druge strane nas je ubio skok i prodori bekova
-
kakavdanakneiskustvu
#26719 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Valjda je logicno da će do EB biti bolji.Bodkin wrote: ↑12/08/2025 09:39protiv cg je igrao jako malo. ono st je igrao nije uopste neko prednost donosio kad je na terenu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/08/2025 09:13Tacno,jer na svim policijama imamo bar osrednje Eurokup igrače,ili i euroligaske,a na playu bez Castanede nemamo ništa, baš nistaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑12/08/2025 09:07 Dobar play jeste pod moranje.
sa druge strane nas je ubio skok i prodori bekova
-
Bodkin
#26720 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ne bih rekao logicno. recimo da je ocekivano mada je to za 15 dana. vidjecemo
-
kakavdanakneiskustvu
#26721 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Eto,očekivano bi bilo da bude bolji na EB,ne on nego svaki igrac
-
Bodkin
#26722 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
osim fizicke spreme. krajem 3e i u 4oj su nas realno pretrcali i tad su se odvojili
jos jedna stvar, 4 min prije kraja je samo 6 ljudi upisalo poene
jos jedna stvar, 4 min prije kraja je samo 6 ljudi upisalo poene
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26723 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Najjaci su ovi sto stave sliku NBA igraca i misli da svi pisnemo od srece kako imamo kosarkaskog znalca. Naravno nece da procita sa razumjevanjem ono sto je napisano nego pise kao da je na kosarkaskom seminaru da bi mi pisnuli i po drugi put. Klasicni kosarkaski teoreticari koji ne znaju kako im funkcionise vlastito tijelo, kako izgleda kada igras profesionalno neki sport pa se polomis i kako izgleda taj oporavak i kako je tezak povratak.
Ko je ovdje pisao da nama ne treba play??? Ja koliko znam citati nije niko i apsolutno se svi slazemo da je play neko bez koga se ne ide ni na jedno veliko takmicenje. ALI ZDRAV I SPREMAN PLAY A NE NEKO KO CE SE VUCI PO TERENU I OD KOGA NECEMO IMATI NEKAKVE KORISTI. Ako treba da ide play samo da bi rekli da imamo playa onda OK super idemo sa 12 igraca a imamo 11 a daj boze da bude i 11.
Dakle niko od nas ovdje ne mrzi reprezentaciju svoje drzave i svi mi zelimo da budu olimpijski prvaci i naravno svako ima pravo na svoje misljenje a forum sluzi za ubjedjivanje a ne za vrijedjanje.
Ko je ovdje pisao da nama ne treba play??? Ja koliko znam citati nije niko i apsolutno se svi slazemo da je play neko bez koga se ne ide ni na jedno veliko takmicenje. ALI ZDRAV I SPREMAN PLAY A NE NEKO KO CE SE VUCI PO TERENU I OD KOGA NECEMO IMATI NEKAKVE KORISTI. Ako treba da ide play samo da bi rekli da imamo playa onda OK super idemo sa 12 igraca a imamo 11 a daj boze da bude i 11.
Dakle niko od nas ovdje ne mrzi reprezentaciju svoje drzave i svi mi zelimo da budu olimpijski prvaci i naravno svako ima pravo na svoje misljenje a forum sluzi za ubjedjivanje a ne za vrijedjanje.
- spree
#26724 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
da, a ti onda krenes sa uvredljivim tonom, pokusajem ponizavanja i pametovanjem. argumenti na nivou joj hamo vidi mu glave. vidi mu profilne slike. bolan nebio to nema veze s temom, mada ne ocekujem da ces shvatiti. vecina normalnih ovdje nije pisala da su bivsi kosarkasi i da su trenirali, a ni da imaju veze. to si ti radio, niko od nas, ali opet ti to niko nije spocitao iako sam siguran da je vecina nas barem imala neke veze sa kosarkom. ja ovo, ja ono, bolan nebitan si. bitno je sta pise. trunis i branis neodbranjivo jer ti je nesto drag garza. jedan od nekolicine centara, a pazi sad nemamo ni jednog playa. da imas pojma o kosarci znao bi sta je play, a posebno bi znao razluciti da playa moze igrati play, a ne musa, atic ili gegic. znao bi da je campara kepec koji ne zasluzuje ni klupu u reprezentaciji, ali ti veliki znalac si stalno forsirao pricu da treba igrati, jer ti je drag valjda. dakle ti subjektivni osjecaji da ti je neko drag ne znaci nista, cak naprotiv dovode do toga da zanemaris objektivno i time srozavas kvalitet reprezentacije. i ovaj twitteras kenja, ali na zalost ne moze se zabraniti nikome da pise. praviti razdor i negativnu atmosfetu mogu samo dusmani i idioti. umjesto podrske dobrom i pametnom selektoru, koji valjda ima bolji uvid od nas i koji je na kraju krajeva vec donio odluku.
-
kakavdanakneiskustvu
#26725 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
spree wrote: ↑12/08/2025 11:43 da, a ti onda krenes sa uvredljivim tonom, pokusajem ponizavanja i pametovanjem. argumenti na nivou joj hamo vidi mu glave. vidi mu profilne slike. bolan nebio to nema veze s temom, mada ne ocekujem da ces shvatiti. vecina normalnih ovdje nije pisala da su bivsi kosarkasi i da su trenirali, a ni da imaju veze. to si ti radio, niko od nas, ali opet ti to niko nije spocitao iako sam siguran da je vecina nas barem imala neke veze sa kosarkom. ja ovo, ja ono, bolan nebitan si. bitno je sta pise. trunis i branis neodbranjivo jer ti je nesto drag garza. jedan od nekolicine centara, a pazi sad nemamo ni jednog playa. da imas pojma o kosarci znao bi sta je play, a posebno bi znao razluciti da playa moze igrati play, a ne musa, atic ili gegic. znao bi da je campara kepec koji ne zasluzuje ni klupu u reprezentaciji, ali ti veliki znalac si stalno forsirao pricu da treba igrati, jer ti je drag valjda. dakle ti subjektivni osjecaji da ti je neko drag ne znaci nista, cak naprotiv dovode do toga da zanemaris objektivno i time srozavas kvalitet reprezentacije. i ovaj twitteras kenja, ali na zalost ne moze se zabraniti nikome da pise. praviti razdor i negativnu atmosfetu mogu samo dusmani i idioti. umjesto podrske dobrom i pametnom selektoru, koji valjda ima bolji uvid od nas i koji je na kraju krajeva vec donio odluku.