Obi Mikel, Sadio Mane i Yaya Toure
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
-
velaxsa
#11702 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Danas sam dobio par info od ljudi koji su puno bolje upuceni u stanje oko FKS od mene. Sto se tice Zekica, definitivno je zelio ostati. Imao je ponudu iz Saudije prije mjesec, odlicna lova bila u pitanju, odbio je i zelio ostati. Problem je nastao na relaciji Mirvic vs ZZ kad su neki igraci prodati, a drugi dovedeni bez njegovog znanja i saglasnosti. Zekicu je na kraju postavljen uslov osvajanje titule (s ovakvim imenima u ekipi po meni ocekivano i opravdano). Valjda se prepao ili sta vec, kako god, otisao je bez pozdrava i ja mu to necu halaliti nikad. Bas mi ga je bilo zao kad je otisao, ali covjek je imao ogromnu podrsku navijaca i mogao se bar obratiti, a ne otici ko p...
Sto se tice Husa, svi koji su radili s njim kunu se u njega i kazu da im je najbolje bilo s njim raditi. Bez obzira i na psovke, uvrede, temperament...svi se kunu u njegovo poštenje, iskrenost i dobre namjere (ovim sam sebe demantujem). Navodno da i kad zabelaji na kraju uvijek to sve nekako rijese i smire (s ovim se ne slazem, prenosim kako mi je receno). Uglavnom, sretno i nama i njemu u nastavku...bice veselo...
Sto se tice Husa, svi koji su radili s njim kunu se u njega i kazu da im je najbolje bilo s njim raditi. Bez obzira i na psovke, uvrede, temperament...svi se kunu u njegovo poštenje, iskrenost i dobre namjere (ovim sam sebe demantujem). Navodno da i kad zabelaji na kraju uvijek to sve nekako rijese i smire (s ovim se ne slazem, prenosim kako mi je receno). Uglavnom, sretno i nama i njemu u nastavku...bice veselo...
-
ljubijankic
#11703 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
velaxsa wrote: ↑11/08/2025 15:32 Danas sam dobio par info od ljudi koji su puno bolje upuceni u stanje oko FKS od mene. Sto se tice Zekica, definitivno je zelio ostati. Imao je ponudu iz Saudije prije mjesec, odlicna lova bila u pitanju, odbio je i zelio ostati. Problem je nastao na relaciji Mirvic vs ZZ kad su neki igraci prodati, a drugi dovedeni bez njegovog znanja i saglasnosti. Zekicu je na kraju postavljen uslov osvajanje titule (s ovakvim imenima u ekipi po meni ocekivano i opravdano). Valjda se prepao ili sta vec, kako god, otisao je bez pozdrava i ja mu to necu halaliti nikad. Bas mi ga je bilo zao kad je otisao, ali covjek je imao ogromnu podrsku navijaca i mogao se bar obratiti, a ne otici ko p...
-
18mn97
#11704 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Igracima FK Sarajevo treba mangup na klupi. Ovdje ko god dodje, odjednom poleti i postane superstar. Samp mangup zna kako da se nosi sa takvim igracima, a Zoran je bio lafac i mangup.
Gledao sam treninge i vidio to svojim ocima. To nije postizao psovanjem, nego ofiranjem i "spustanjem" igraca. Uvijek je bila dobra atmosfera na treningu.
Ovo sto se desilo u zadnjih 15ak dana nije Zoranova krivica, siguran sam u to.
Husrefu nek' je sretno, ali 6 puta pokusavati sa istim covjekom je suludo, primitivno i nepotrebno.
Gledao sam treninge i vidio to svojim ocima. To nije postizao psovanjem, nego ofiranjem i "spustanjem" igraca. Uvijek je bila dobra atmosfera na treningu.
Husrefu nek' je sretno, ali 6 puta pokusavati sa istim covjekom je suludo, primitivno i nepotrebno.
- van Basten
#11705 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Meni ovaj pokušaj gašenja požara sa Husrefom pokazuje da nismo nikom ozbiljnom interesantni i da se itekako pročulo kako je raditi pod Mirvićem.
Nisu mi jasni Husrefovi sportski motivi za ovo. Ako je uletio samo da pojača slabu penziju, onda mi je jasno. Ali čisto sportski ne vidim šta možemo jedno drugom ponuditi.
I njegov rad poslije posljednjeg otkaza kod nas pokazuje da je u slobodnom padu, sve je to bilo jahanje na račun kredita zarađenog ranijih godina.
Ali eto... Šta je tu je
Nisu mi jasni Husrefovi sportski motivi za ovo. Ako je uletio samo da pojača slabu penziju, onda mi je jasno. Ali čisto sportski ne vidim šta možemo jedno drugom ponuditi.
I njegov rad poslije posljednjeg otkaza kod nas pokazuje da je u slobodnom padu, sve je to bilo jahanje na račun kredita zarađenog ranijih godina.
Ali eto... Šta je tu je
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11706 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma rijesit ce mirvic i problem lose reputacije. Samo ce pojacati platu koju nudi trenerima a uvijek ce se naci neko ko bi i sa crnim djavolom radio za dobru pinku.
Al da se osvrnem na ove insajderske gore, da je Zekic otisao jer se trazila titula od njega. To zvuci kao najobicnija suplja.
Kaze "prepao se obaveze da mora osvojiti titulu". Da je to istina i da je nije osvojio na kraju sezone, sta bi se desilo - dobio bi otkaz / ne bi mu ugovor bio produzen? Pa je Zekic, da to izbjegne, sam dao otkaz danas. De ba ...
I ja sam sklon vjerovati da su mu se mijesali u rad i disciplinske mjere. Vlasnik nam je privatnik najobicniji, sa amerckom mantrom al balkanskim manirima. Dosta je sabrati dva i dva
Al da se osvrnem na ove insajderske gore, da je Zekic otisao jer se trazila titula od njega. To zvuci kao najobicnija suplja.
Kaze "prepao se obaveze da mora osvojiti titulu". Da je to istina i da je nije osvojio na kraju sezone, sta bi se desilo - dobio bi otkaz / ne bi mu ugovor bio produzen? Pa je Zekic, da to izbjegne, sam dao otkaz danas. De ba ...
I ja sam sklon vjerovati da su mu se mijesali u rad i disciplinske mjere. Vlasnik nam je privatnik najobicniji, sa amerckom mantrom al balkanskim manirima. Dosta je sabrati dva i dva
-
last mohicans
#11707 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Izvini, a šta je suludo pokušati ponovo? Osvojiti titulu i zakucati svoje ime u zlatne anale? Da se razumijemo, Hus nije idealan, a nismo ni mi. Mozda je baš idealan za nas. Pokazao da zna osvajati titule više puta. Nikad ranije nije imao ovakve uslove, jel da? Možda sad i on napravi taj usrani iskorak koji prizivamo 30 godina? Na kraju, sta je iskorak, te grupe? Pa haj da prvo uzmemo titulu, a čovjek je bio blizu toga u puno gora i teža vremena sa onim sistemom. Mi nekako sve maštamo o nekom idelanom treneru za nas koji će ostati najmanje ko Fergi u MU. Aha, naći ćemo. S tim se treba pomiriti. Meni će biti dovoljno da otegnu muda svaku utakmicu, da pokažu snažnu volju i htijenje, uz malo sreće i više znanja sve će doći na svoju ruku, sem ako ga ne budu sabotirali, sto igrači, što vlasnik.18mn97 wrote: ↑11/08/2025 15:40 Igracima FK Sarajevo treba mangup na klupi. Ovdje ko god dodje, odjednom poleti i postane superstar. Samp mangup zna kako da se nosi sa takvim igracima, a Zoran je bio lafac i mangup.
-
velaxsa
#11708 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Juce sam napisao svoj stav i Husrefu i njegovim metodama rada. Nisam bio za njegovo dovodjenje i mislim da nema sta novo ponuditi. Poseban problem je komunikacija s igracima, trebace mu prevodilac...ovo gore napisano...samo sam prenio razgovor s ljudima koji poznaju stanje oko kluba, ne tvrdim nista.ljubijankic wrote: ↑11/08/2025 15:35velaxsa wrote: ↑11/08/2025 15:32 Danas sam dobio par info od ljudi koji su puno bolje upuceni u stanje oko FKS od mene. Sto se tice Zekica, definitivno je zelio ostati. Imao je ponudu iz Saudije prije mjesec, odlicna lova bila u pitanju, odbio je i zelio ostati. Problem je nastao na relaciji Mirvic vs ZZ kad su neki igraci prodati, a drugi dovedeni bez njegovog znanja i saglasnosti. Zekicu je na kraju postavljen uslov osvajanje titule (s ovakvim imenima u ekipi po meni ocekivano i opravdano). Valjda se prepao ili sta vec, kako god, otisao je bez pozdrava i ja mu to necu halaliti nikad. Bas mi ga je bilo zao kad je otisao, ali covjek je imao ogromnu podrsku navijaca i mogao se bar obratiti, a ne otici ko p...
Sto se tice Husa, svi koji su radili s njim kunu se u njega i kazu da im je najbolje bilo s njim raditi. Bez obzira i na psovke, uvrede, temperament...svi se kunu u njegovo poštenje, iskrenost i dobre namjere (ovim sam sebe demantujem). Navodno da i kad zabelaji na kraju uvijek to sve nekako rijese i smire (s ovim se ne slazem, prenosim kako mi je receno). Uglavnom, sretno i nama i njemu u nastavku...bice veselo...![]()
i ja najvise volim da radim kada mi neko psuje, stvarno ne vidim kako takvo ponasanje prema igracima nece donijeti rezultat
![]()
Sto se tice ovog za psovanje, ja to ne podrzavam ali igraci kojima je psovao i s kojima se zamjerao se nakon svega opet kunu u Husrefa (Krste, Ahmo...). Stanojevic je bio na granici fizickog obracuna s Husrefom u proslom mandatu pa je sinoc medju prvima lajkao izbor trenera....
Last edited by velaxsa on 11/08/2025 16:54, edited 1 time in total.
-
velaxsa
#11709 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja i dalje mislim da nismo smjeli pustiti Zekica....izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑11/08/2025 15:59 Ma rijesit ce mirvic i problem lose reputacije. Samo ce pojacati platu koju nudi trenerima a uvijek ce se naci neko ko bi i sa crnim djavolom radio za dobru pinku.
Kaze "prepao se obaveze da mora osvojiti titulu". Da je to istina i da je nije osvojio na kraju sezone, sta bi se desilo - dobio bi otkaz / ne bi mu ugovor bio produzen? Pa je Zekic, da to izbjegne, sam dao otkaz danas. De ba ...![]()
Suvisno je sad pricati sto i kako, svima je odranije poznato da se Mirvic petlja u sastav i nameće igranje nekih igrača koje treba tusnuti. Mene ne bi iznenadilo da je Zekicu pukao film na postavljanju uslova osvajanja titule a pri tome ti razbije odbranu (Soldo, Rogic), unisti vezni red (Bubanja, Lulic, Pavicic), nametne ti superstara Gulija, ubaci polumrtvog Oliveiru i kaze titula imperativ...ovo je moje misljenje, mozda sam u krivu. Volim FKS kao i svi vi i pokusavam sebi objasniti sta nam se vise desava godinama...neko bi na nasem mjestu igrao grupne faze odavno i kroz ligu se setao forme radi....
- GandalfSivi
#11710 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Husrefu sretno, napisao sam o njemu sve sto sam imao, mislim da jeste legenda, ali da ga je i vrijeme pregazilo. Kako god, sta je tu je 
-
ljubijankic
#11711 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ta vremena sa vikom i psovkama prema igracima su davno prosla, na takav nacin nisi strog nema samo seljacina. Mislim da ce ovaj njegov mandat biti zestoki promasaj a kako ce onda Mirvic gasiti pozar vidjet cemo. Nek nam je Bog na pomoci.velaxsa wrote: ↑11/08/2025 16:38Juce sam napisao svoj stav i Husrefu i njegovim metodama rada. Nisam bio za njegovo dovodjenje i mislim da nema sta novo ponuditi. Poseban problem je komunikacija s igracima, trebace mu prevodilac...ovo gore napisano...samo sam prenio razgovor s ljudima koji poznaju stanje oko kluba, ne tvrdim nista.ljubijankic wrote: ↑11/08/2025 15:35velaxsa wrote: ↑11/08/2025 15:32 Danas sam dobio par info od ljudi koji su puno bolje upuceni u stanje oko FKS od mene. Sto se tice Zekica, definitivno je zelio ostati. Imao je ponudu iz Saudije prije mjesec, odlicna lova bila u pitanju, odbio je i zelio ostati. Problem je nastao na relaciji Mirvic vs ZZ kad su neki igraci prodati, a drugi dovedeni bez njegovog znanja i saglasnosti. Zekicu je na kraju postavljen uslov osvajanje titule (s ovakvim imenima u ekipi po meni ocekivano i opravdano). Valjda se prepao ili sta vec, kako god, otisao je bez pozdrava i ja mu to necu halaliti nikad. Bas mi ga je bilo zao kad je otisao, ali covjek je imao ogromnu podrsku navijaca i mogao se bar obratiti, a ne otici ko p...
Sto se tice Husa, svi koji su radili s njim kunu se u njega i kazu da im je najbolje bilo s njim raditi. Bez obzira i na psovke, uvrede, temperament...svi se kunu u njegovo poštenje, iskrenost i dobre namjere (ovim sam sebe demantujem). Navodno da i kad zabelaji na kraju uvijek to sve nekako rijese i smire (s ovim se ne slazem, prenosim kako mi je receno). Uglavnom, sretno i nama i njemu u nastavku...bice veselo...![]()
i ja najvise volim da radim kada mi neko psuje, stvarno ne vidim kako takvo ponasanje prema igracima nece donijeti rezultat
![]()
Sto se tice ovog za psovanje, ja to ne podrzavam ali igraci kojima je psovao i s kojima se zamjerao se nakon svega opet kunu u Husrefa (Krste, Ahmo...). Stanojevic je bio na granici fizickog obracuna s Husrefom u proslom mandatu pa je sinoc medju prvima lajkao izbor trenera....
-
last mohicans
#11712 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa i Fergi je ortodoksna seljačina, gađao Kristiana, nisu ni shvaćali šta im psuje na čudnom škotskom. Ali nisu više ta vremena, nisu igrači djeca u školi da se ne mogu nositi s time. Vala gori su mi hinjaci ala Mancini kad je prcao Edina, rumena ubleha Kuman, sta je radio Pjaniću bez riječi itd. Trenera ima raznih, a i metoda isto tako. Treba naći dobitnu kombinaciju. Nismo se ni proslavili sa ovim slatkorječovim ala Rozman, ZZ, samo je mozda Sabliću trebalo jos vremena dati.
- GandalfSivi
#11713 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne bih ja rekao da je ZZ bio slatkorjeciv...
-
TheMule
#11714 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jel ti izgledaju uigrano?
Ili Guardiola. Udje Ibrahimovic u kantinu, ovaj ustane i pobjegne....last mohicans wrote: ↑11/08/2025 18:13 Pa i Fergi je ortodoksna seljačina, gađao Kristiana, nisu ni shvaćali šta im psuje na čudnom škotskom. Ali nisu više ta vremena, nisu igrači djeca u školi da se ne mogu nositi s time. Vala gori su mi hinjaci ala Mancini kad je prcao Edina, rumena ubleha Kuman, sta je radio Pjaniću bez riječi itd. Trenera ima raznih, a i metoda isto tako. Treba naći dobitnu kombinaciju. Nismo se ni proslavili sa ovim slatkorječovim ala Rozman, ZZ, samo je mozda Sabliću trebalo jos vremena dati.
-
gold'n'brown
#11715 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovo sa ovim afrikancima i B timom meni nema nikakvog smisla. Ok, dovedes nekog talenta sa strane, ali zar ne bi smisao trebao biti da se dovode talenti sa ovih prostora. Pa mogao je akademiju u africi napraviti, ne razumijem fakat. OK, uboli smo sa Jattom, ali nekako se gubi totalno identitet ekipe.
- Logovan
#11716 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
@TheMule Ne skroz koliko bi trebalo. Takve promjene su kockanje. A nije da već nismo znali gledati.

Pa ima dosta i naših. Spoj naših, ostatka Europe, Afrikanaca i onih preko bare.,gold'n'brown wrote: ↑11/08/2025 20:58 Ovo sa ovim afrikancima i B timom meni nema nikakvog smisla. Ok, dovedes nekog talenta sa strane, ali zar ne bi smisao trebao biti da se dovode talenti sa ovih prostora. Pa mogao je akademiju u africi napraviti, ne razumijem fakat. OK, uboli smo sa Jattom, ali nekako se gubi totalno identitet ekipe.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#11717 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Prepisuje recept americkih gazdi iz evropskih klubova
-
mond
#11718 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dovoditi gladne i žedne. Nabolji je primjer Džate
- R2D2_SA
#11719 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vela havle isto žene u klimaksu
Trebate pročitati šta je jučer rekao Ljubo Pavasović Visković, novi predsjednik NO Hajduka, o organizaciji i funkcioniranju kluba, stadionu i gubicima koje Hajduk zbog toga ima, odnosima u savezu i Hajduka sa istim. Vrlo zanimljivo. Niie baš za složiti se sa svim ali ima i nekih dobrih rezona. Hajduk kao Hajduk nama nebitan ali imamo mi dosta sličnosti, osim naravno broja članova kluba.
Trebate pročitati šta je jučer rekao Ljubo Pavasović Visković, novi predsjednik NO Hajduka, o organizaciji i funkcioniranju kluba, stadionu i gubicima koje Hajduk zbog toga ima, odnosima u savezu i Hajduka sa istim. Vrlo zanimljivo. Niie baš za složiti se sa svim ali ima i nekih dobrih rezona. Hajduk kao Hajduk nama nebitan ali imamo mi dosta sličnosti, osim naravno broja članova kluba.
-
Labirint
#11720 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovi prostori inace prste od talenatagold'n'brown wrote: ↑11/08/2025 20:58 Ovo sa ovim afrikancima i B timom meni nema nikakvog smisla. Ok, dovedes nekog talenta sa strane, ali zar ne bi smisao trebao biti da se dovode talenti sa ovih prostora. Pa mogao je akademiju u africi napraviti, ne razumijem fakat. OK, uboli smo sa Jattom, ali nekako se gubi totalno identitet ekipe.
- GandalfSivi
#11721 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Eto i Cimija izgleda…
-
Messier
#11722 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Svaki put kad Husref dodje, sve mi je manji i manji.
Pretvorice se na kraju u labubu igracku , plisani Hus
Pretvorice se na kraju u labubu igracku , plisani Hus
- Logovan
#11723 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Priča se o njemu već sedmicama, neka šarne više
- muha_sa
#11724 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Renan došo na naše školsko da igra sa djecom--još bosonog
Moj unuk sav sretan-zagrlio ga Renan i slikali se
Moj unuk sav sretan-zagrlio ga Renan i slikali se
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#11725 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Konta slomim prst plata ide, pa k'o Nejmar u Brazil na lijecenje...
Simpatično i neprofesionalno!
Simpatično i neprofesionalno!