Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mond

#11676 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Anquilla

#11677 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Provjerih današnji datum, ipak je 2025... ko bi rekao :run:

Ne znam na koliko je ugovor, da će istek istog dočekti na klupi-vjerovatno neće, da će naplatiti svaku marku ako ga otpuste-sigurno hoće i nek će, da će biti prizivan i 7. put-100%.
Last edited by Anquilla on 10/08/2025 22:27, edited 2 times in total.
al-em

#11678 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Jedina osoba koja moze kupiti mir u klubu, ali privremeno. Od titule svakako nema nista, ne znam koje su ambicije kluba i kako ce husref proci sa izborenom evropom.
Isner

#11679 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Isner »

Jebem ja tog trenera kojem se "nakupilo" nakon svega 3 (tri) utakmice na pocetku sezone... Što me se nije "skupilo" 3 (tri) kola prije kraja sezone?
Amaterizan level PRO da nakon prvog kola ostaneš bez trenera, isto kao da je bacena bomba među njih...
Logovan

#11680 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Isner wrote: 10/08/2025 22:37 Jebem ja tog trenera kojem se "nakupilo" nakon svega 3 (tri) utakmice na pocetku sezone... Što me se nije "skupilo" 3 (tri) kola prije kraja sezone?
Amaterizan level PRO da nakon prvog kola ostaneš bez trenera, isto kao da je bacena bomba među njih...
Pa nije se bolan njemu nakupilo nakon tri utakmice. Nakuplja se njemu još od prvog dijela prošle sezone, nastavilo se na proljeće i prešlo u ovu sezonu.
HelaS

#11681 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HelaS »

Kažu da Husref ima na guzici istetoviran pravougaonik, unutra piše "Inv.br______" :D
baxus

#11682 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by baxus »

sencobih wrote: 10/08/2025 22:08 Može djeci našoj iz akademije ovako psovati, a ovim igracima koji su koliko toliko vidjeli normalnih liga kad počne psovati, vrlo brzo će dočekati da sliježe ramenima nakon utakmice kada bude izjavu davao. Ako je jedini pristup treneru da nabija na čunu onda mu se ne piše dobro, nadam se za njegovo a i naše dobro da je nešto u međuvremenu dodatno naučio osim sastavljanja je i be.
Sto sta fali?
Zar ne vlada mišljenje da pickama od igrača treba jebat majke?
🙂
baxus

#11683 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by baxus »

al-em wrote: 10/08/2025 22:20 Jedina osoba koja moze kupiti mir u klubu, ali privremeno. Od titule svakako nema nista, ne znam koje su ambicije kluba i kako ce husref proci sa izborenom evropom.
Ma Mirvic nas jeftino smirio.
Znaci da smo jeftini, a mislimo da smo skupi. Ubitačan skup osobina.
18mn97

#11684 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 18mn97 »

Smirio je ove sto misle da "samo Husref moze trenirati Sarajevo".
Istim tim treba, minimalno, oduzeti poslovnu sposobnost.
velaxsa

#11685 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by velaxsa »

Ispricana prica milion puta, volim ga kao covjeka i legendu kluba, ali mislim da nema nista novo za pokazati. Vrlo prgava narav, vrijedjanje i psovanje svega i svacega i uvijek trazenje krivca u drugima. Dok sam ziv necu zaboraviti Melunovicev penal protiv Kukesija za prolaz u 3 pretkolo EL(koji ga je trebao prodati), uhljup bio van forme totalno...nakon utakmice pitaju Husrefa sto je pucao Melunovic s obzirom na trenutnu formu...kaze Hus...ne odredjujem ja ko ce pucati penal...uvijek je neko drugi kriv. Mislim da cemo igrati jako dobro neko vrijeme, on uvijek napravi dobar pozitivni sok. Problemi ce nastati kad ga drugi treneri pročitaju, tad krece pronalaženje krivaca u svemu i svacemu (a u ovoj ligi ce svakako bito svega protiv nas). Tad ce uveliko krenuti psovanje familije igracima, vrijedjanje itd...
Ankete su pokazale da je on najveca zelja vecine navijača i treba mu dati podrsku. Sigurno je bolje rjesenje od nekih imena koja su se vrtila. Nadam se da ce bar ppkazati nekim "fudbalerima" gdje im je mjesto. Sto se mene tice, nazalost, mislim da se vracamo unazad i da ce ovo biti jos jedna neuspjesna epizoda sa HM. Sretno i nama i njemu.
aCme

#11686 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by aCme »

Sretno Husrefe opet, da izdržiš do zime :thumbup:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#11687 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Da li Husref zasluzuje da bude trener FK Sarajevo, naravno da da. Jedna stvar je cinjenica a to je da je on najtrofejniji trener FK Sarajevo. Jedini je donio duplu krunu.
Imao je sjajnih rezultata, ali isto tako i blamaza. Dva derbija (3:1, i 5:2) su mi neoprostivi grijesi, i mislim da se to ni jednom drugom treneru ne bi tolerisalo ko njemu.

Da li je njegov nacin ekipe prevazidjen, laicki mislim da da, ali to koliko ce biti on lud i psovati uveliko zavisi od toga kolike kloceve vodi. Tako da, nije sve ni do Husrefa. Mada zna ga prebaciti opasno i tad izgubi svaku mjeru.
Da li ce Husref naplatiti to sto Ismir umiruje navijace njim, siguran sam da hoce. I neka ce. Ako mogu drugi treneri uzimati cifretine, neka uzme i Husref. Nas je, i ako nista zasluzio je. Ono sto se preracunao Ismir jeste to da mu Husref nece sutiti i slijegat ramenima kad mu prodaju pola ekipe na polusezoni. Prvi poraz koji dodje ovaj ce jasno reci da su mu prodali igrace. Husrefu je draze da se opravda kod navijaca nego da mu Ismir zamjeri.

Mislim da nas moze voditi samo trener koji je vodio ekipe slicnog karaktera i koji je osvajao prvenstva.
U Sarajevu lahko igraci pobudale tu treba cvrsta ruka.

Kako god puna dobrodoslica Husrefu zaista, od srca mu zelim da uzme jos jednu titulu i da ga na ramenima nosimo od Koseva do Vjecne.
Da li sam presretan i euforican nisam, vise bih rekao zadovoljan.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#11688 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Mislim da svi ovi "moderni" treneri sa strane podcijene ligu a precjene sebe i igrace ili u jos gorem slucaju ne prepoznaju mogucnosti ekipe koju vode. Uz to kada dodas NS BiH sva naklapanja sa nekim CF, RB, QR, box to box... nazivima i taktikama sa fudbal managera padaju u vodu.
Nece niko nikada napraviti iskorak iz ove lige dok je ovakvog saveza i politike. Ova liga 10 ce mozda donijeti napredak jer ce biti barem 20+ teskih utakmica koje ce podici spremu i naviku igranja pod pritiskom ako savez ne usere stimanjem.
Nisam ni ja 100% zadovoljan Husrefom kao sefom, ali mozda je i najbolja trenutna opcija.
R2D2_SA

#11689 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Hajde da ne zaboravimo da je i Krle sada tu u ulozi tehničkog direktora. Tu je vec od početka sezone, sigurno je mogao skontati stanje ekipe, usporediti sa vremenom kada je on igrao i vidjeti ako ništa je li igranje u nekim trenucima preko neke stvari ili nije a meni se čini da ima i toga pa su se možda i zbog toga odlučili ipak za Husrefa. Ako ništa Husref je uvijek znao i od govana pitu napraviti a sada ima možda i nikad jaču ekipu individualno i sve njegove ekipe su se ako ništa znale boriti, bacati na glavu i imale nekog karaktera. I okolnosti su drugačije na relaciji uprava - stručni štab i ekipa, sada je tu Krle između a ne direktorice, trebice, može Krle biti tu neka veza, nazovimo je i tampon zona, i radio je sa Husrefom pa ga zna u dušu pa neka ga iskontroliše. Ako u nešto ne sumnjam to su Krletove dobre namjere, nije lik koji leti za parama a klub sigurno voli. Samo da to prenesu i na ekipu i da ne izgore svi zajedno.

Od ostalih stvari mislim da Mirvić treba uspostaviti više reda u smislu da svako mora biti odgovoran za sve propuste i to kažnjavati, krenuvši od direktora i šefa stručnog štaba ako ne bude rezultata, pa do tehničkih stvari tipa cijena ulaznica, cijena i prodaje na tribinama itd.

I još jedna stvar, Mirvić je očito odlučio da više uloži. Hvalio se jednom sa tim koliku je vrijednost ekipa imala prije a koliko ima sada pa me ne bi čudilo da kao i svi investitori ide na to da stalno diže vrijednost ekipe i onda u nekom trenutku proda upravljačka prava i sva svoje ulaganje na kraju kapitalizira. Pisao sam o tome prije par godina, možda ne bi bilo loše kad bi se išlo u dokapitalizaciju neku, da nađu i trećeg i četvrtog, petog investitora, pa da na taj način Mirvić skine i sa sebe pritisak alfe i omege pa a da ima i njegove odgovornosti na kraju za svaki neuspjeh.

Samo se nadam da ima neke vizije, šta i nakon što recimo uzmemo titulu, pa dođemo i do grupne faze evropskih takmičenja, šta onda, kojim pravcem ići, ne ovako kao i Zrinjski i Borac, tapkanje u mjestu, šta raditi sa stadionom....

Ali hajmo prvo sa Posušjem odigrati kako treba...
last mohicans

#11690 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

U vezi Kreleta, a ne ovog našeg forumaša, :mrgreen: brate, nekako mi mutav djeluje od onog presa i prefin. Direktor, pa kakav god, mora imati malo i fakinluka. Ali eto, ima ga Hus sasvim dovoljno. Krle prvenstveno treba da im trubi, truni i vazi šta znači igrati za jedan ovakav klub. Da igrači stalno imaju svijest o tome. Mislim da Hus neće imati problem staviti nekoga na klupu ko to zasluzuje..Sigurno ima sve informacije o karakteru Mirvića, o ekipi i klubu uopće. Valjda se nije samo prihvatio da oguli sefa..
Logovan

#11691 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

last mohicans wrote: 11/08/2025 13:44 U vezi Kreleta, a ne ovog našeg forumaša, :mrgreen: brate, nekako mi mutav djeluje od onog presa i prefin. Direktor, pa kakav god, mora imati malo i fakinluka. Ali eto, ima ga Hus sasvim dovoljno. Krle prvenstveno treba da im trubi, truni i vazi šta znači igrati za jedan ovakav klub. Da igrači stalno imaju svijest o tome. Mislim da Hus neće imati problem staviti nekoga na klupu ko to zasluzuje..Sigurno ima sve informacije o karakteru Mirvića, o ekipi i klubu uopće. Valjda se nije samo prihvatio da oguli sefa..
Pa čekaj bolan da nadođe malo. :mrgreen: A jest fin nekakav, teška kultura, pristojan. :D
svi u napad

#11692 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Nek je i njemu i nama sretno. Zao mi ga je jer je legenda ali zaista legenda kluba. Znam da mu treba lova kao i svima nama ali on je veliki emotivac i opet ce ga strefiti tuga i jad jer titulu ne mozemo uzeti a na kraju balade ce njega okriviti zbog toga i dati mu ponovo nogu. Ove sezone smo mogli lako uzeti titulu jer Borac i Zrinjski nisu kao proslih sezona no pametni gazda rasprodajom igraca nas unistava godinama.
Kao sto rekoh razumjem sefa sto je ponovo uzeo klub koji voli ali ima pogresnu procjenu jer nece ga ostaviti 2-3 sezone da bi napravio rezultat vec ce dobiti nogu na njegovu zalost jako brzo.
Logovan

#11693 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Tri talentovana fudbalera potpisala za FK Sarajevo

https://fksarajevo.ba/vijest/1686

Evo pojačanja za akademiju :D
mond

#11694 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Ode Penja. :(
mond

#11695 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Logovan wrote: 11/08/2025 13:47 Tri talentovana fudbalera potpisala za FK Sarajevo

Sretno momcima :thumbup:
SmokingMan

#11696 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Jarane, gdje ih nađu, a u BIH ne mogu pronaći gotovo nijednog. :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#11697 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Logovan wrote: 11/08/2025 13:47 Tri talentovana fudbalera potpisala za FK Sarajevo

ovaj prvi s lijeva mi djeluje najozbiljnije :mrgreen:

Obi Mikel u najavi 8-)
last mohicans

#11698 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

mond wrote: 11/08/2025 13:47 Ode Penja. :(
Ja frapiran da je još naš igrač, a trpali su ga samo tako kod Rožmana.
HarTar

#11699 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HarTar »

Kako Mirvić sa Husrefom smiri navijače :mrgreen:
HarTar

#11700 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HarTar »

last mohicans wrote: 11/08/2025 14:23
mond wrote: 11/08/2025 13:47 Ode Penja. :(
Ja frapiran da je još naš igrač, a trpali su ga samo tako kod Rožmana.
Čovjek više kuhao i objavljivao storyje na Instagramu nego što je trenirao :lol:
Post Reply