Popularne stvari koje ne kontam
-
snijeg_led
#40976 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I ne rade 8 sati jer nemaju koncentraciju ni snagu, samo bez veze sjede na poslu i glume rad
-
mali_balon
#40977 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Radio sam na raznim pozicijama i bransama ......kancelarije mogu definitivno po 5 6 sati raditi ostalo je trljanje mufa i muda.....ima dana kada navali ali uz dobru ogranizaciju i raspodjelu to bi moglo da se sredi na 6h efektivnog rada......ali kod nas je dobra organizacija tako sto ces na nekog ko ke odgovoran i hoce da radi prebaciti sve da bi uvlakaci, picic i rodbina mogli trljati genitalije......
A radio sa u skladistu po 9h i jedva sve stizao dolazio kuci bukvalno hladio noge, 12000 koraka u prosjeku u 50m firme......naravno opet se vracamo na organizaciju......
A radio sa u skladistu po 9h i jedva sve stizao dolazio kuci bukvalno hladio noge, 12000 koraka u prosjeku u 50m firme......naravno opet se vracamo na organizaciju......
-
mali_balon
#40978 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sto je po meni bitnije .....suspect_zero wrote: ↑03/08/2025 18:06Mozda, ali zna razliku između prirodnih i plastičnih sisa![]()
- dragma
- Vozim: Pješe
#40979 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tacno tako, bravo.Ateista wrote: ↑02/08/2025 08:10Pretjerivanje je da moras svugdje ubaciti sve moguce grupe da se neko ne naljuti. Ne bih imao nista protiv toga da se pojave razne rase, ali me znaci da se mora tako.ultima_palabra wrote: ↑01/08/2025 17:06 Ne pricam o obliku tijela, ima li neka crnkinja/Latina/Azijatkinja sa dobrim genima? Ili su samo plava kosa/oci dobri geni?
Ako su vec pominjali nesto tako osjetljivo kao sto su geni, onda su trebali staviti i ove skupine. Osim ako zapravo nisu htjeli takvu reakciju.
Ja se pitam, sta bi da su stavili neku zgodnu crnkinju da kaze da ima dobre gene, da li bi to neko protumacio kao rasizam?
- dragma
- Vozim: Pješe
#40980 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Najviše pretjeruju u tzv industriji zabave, odnosno Hollywoodu i filmskom svijetu. Masa primjera filmova i serija gdje se ciljano stvari postavljaju tako da su zastupljene sve manjinske grupe, poput LGBTQ osoba, afroamerikanaca ili drugih etničkih manjina.
Tamnopua i transrodna Cynthia Erivo u mjuziklu "Isus Krist Superstar" glumi Isusa. Latinoamerička glumica Rachel Zegler glumi Snjeguljicu i iz filma je izbačen lik princa na bijelom konju koji poljupcem spašava Snjeguljicu i među kojim se rađa ljubav (heteroseksualna veza).
Netflixova serija "Kleopatra" slavnu egipatsu kraljicu prikazuje kao tamnoputu Afrikanku iako znamo da je Kleopatra bila grčkog porijekla i da je njena boja kože bila tipična za zemlje Mediterana. Švedska dokumentarna serija "Istorija Švedske" u prvi plan gura masu tamnoputih i bliskoistočnih glumaca što je izazvalo bijes u Švedskoj i komentare da je njihovo pojavljivanje dio revizionističke istorije i velika uvreda prema bijelim Evropljanima nordijskog porijekla.
Itd, itd...
Tamnopua i transrodna Cynthia Erivo u mjuziklu "Isus Krist Superstar" glumi Isusa. Latinoamerička glumica Rachel Zegler glumi Snjeguljicu i iz filma je izbačen lik princa na bijelom konju koji poljupcem spašava Snjeguljicu i među kojim se rađa ljubav (heteroseksualna veza).
Netflixova serija "Kleopatra" slavnu egipatsu kraljicu prikazuje kao tamnoputu Afrikanku iako znamo da je Kleopatra bila grčkog porijekla i da je njena boja kože bila tipična za zemlje Mediterana. Švedska dokumentarna serija "Istorija Švedske" u prvi plan gura masu tamnoputih i bliskoistočnih glumaca što je izazvalo bijes u Švedskoj i komentare da je njihovo pojavljivanje dio revizionističke istorije i velika uvreda prema bijelim Evropljanima nordijskog porijekla.
Itd, itd...
-
kakavdanakneiskustvu
#40981 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U Zenici neki dan priveden i odredjen pritvor osobi koja je telefonom uputila prijetnje sudiji Općinskog suda.Ok.Valjda to tako i treba biti. Je li svakoj osobi koja telefonom uputi prijetnje nekoj drugoj osobi,da li ta osoba bila sudija,ljekar,veterinar, bravar, slijedi hapsenje i određivanje pritvora?
- vjeshalica
#40982 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Posebno je krivicno djelo prema osobi koja vrsi pravosudnu funkciju, i nemoj tu funkcciju da poredis sa bravarima i slicno. Valjda bi trebalo biti jasno. Samo sto ti selektivno nisi naveo koji je stvari razlog prijetnje prinudom? Valjda se zna za sta sluzi proces a ne da se od suda prave seljacke koride za obracune malogradjanskih papaka i siledzija?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/08/2025 16:34 U Zenici neki dan priveden i odredjen pritvor osobi koja je telefonom uputila prijetnje sudiji Općinskog suda.Ok.Valjda to tako i treba biti. Je li svakoj osobi koja telefonom uputi prijetnje nekoj drugoj osobi,da li ta osoba bila sudija,ljekar,veterinar, bravar, slijedi hapsenje i određivanje pritvora?
-
kakavdanakneiskustvu
#40983 Re: Popularne stvari koje ne kontam
nemam pojma zbog čega je taj covjek prijetio sudiji jer ni u tekstovima nije to ni napisano, tako da nisam ja nista selektivno navodio ili nevjeshalica wrote: ↑11/08/2025 11:23Posebno je krivicno djelo prema osobi koja vrsi pravosudnu funkciju, i nemoj tu funkcciju da poredis sa bravarima i slicno. Valjda bi trebalo biti jasno. Samo sto ti selektivno nisi naveo koji je stvari razlog prijetnje prinudom? Valjda se zna za sta sluzi proces a ne da se od suda prave seljacke koride za obracune malogradjanskih papaka i siledzija?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/08/2025 16:34 U Zenici neki dan priveden i odredjen pritvor osobi koja je telefonom uputila prijetnje sudiji Općinskog suda.Ok.Valjda to tako i treba biti. Je li svakoj osobi koja telefonom uputi prijetnje nekoj drugoj osobi,da li ta osoba bila sudija,ljekar,veterinar, bravar, slijedi hapsenje i određivanje pritvora?
- vjeshalica
#40984 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dakle postoji mogucnost da doticnom nesto ne odgovara na sta mozda nema pravo i nazove sudiju i prijeti ?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/08/2025 11:38nemam pojma zbog čega je taj covjek prijetio sudiji jer ni u tekstovima nije to ni napisano, tako da nisam ja nista selektivno navodio ili nevjeshalica wrote: ↑11/08/2025 11:23Posebno je krivicno djelo prema osobi koja vrsi pravosudnu funkciju, i nemoj tu funkcciju da poredis sa bravarima i slicno. Valjda bi trebalo biti jasno. Samo sto ti selektivno nisi naveo koji je stvari razlog prijetnje prinudom? Valjda se zna za sta sluzi proces a ne da se od suda prave seljacke koride za obracune malogradjanskih papaka i siledzija?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/08/2025 16:34 U Zenici neki dan priveden i odredjen pritvor osobi koja je telefonom uputila prijetnje sudiji Općinskog suda.Ok.Valjda to tako i treba biti. Je li svakoj osobi koja telefonom uputi prijetnje nekoj drugoj osobi,da li ta osoba bila sudija,ljekar,veterinar, bravar, slijedi hapsenje i određivanje pritvora?
-
kakavdanakneiskustvu
#40985 Re: Popularne stvari koje ne kontam
da. ja samo upitah je li se privede i odredi se pritvor nekom ko prijeti ljekaruvjeshalica wrote: ↑11/08/2025 11:47Dakle postoji mogucnost da doticnom nesto ne odgovara na sta mozda nema pravo i nazove sudiju i prijeti ?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/08/2025 11:38nemam pojma zbog čega je taj covjek prijetio sudiji jer ni u tekstovima nije to ni napisano, tako da nisam ja nista selektivno navodio ili nevjeshalica wrote: ↑11/08/2025 11:23
Posebno je krivicno djelo prema osobi koja vrsi pravosudnu funkciju, i nemoj tu funkcciju da poredis sa bravarima i slicno. Valjda bi trebalo biti jasno. Samo sto ti selektivno nisi naveo koji je stvari razlog prijetnje prinudom? Valjda se zna za sta sluzi proces a ne da se od suda prave seljacke koride za obracune malogradjanskih papaka i siledzija?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#40986 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dragma wrote: ↑08/08/2025 19:02 Najviše pretjeruju u tzv industriji zabave, odnosno Hollywoodu i filmskom svijetu. Masa primjera filmova i serija gdje se ciljano stvari postavljaju tako da su zastupljene sve manjinske grupe, poput LGBTQ osoba, afroamerikanaca ili drugih etničkih manjina.
Itd, itd...
ništa nisu naučili iz dvije pobjede trumpa
i iz činjenice da seru po tihoj većini ljudi koja ima obične živote i obične poslove ali i pare spremne potrošiti na dionice i robu i filmove koji se reklamiraju
- dječak sa šibicama
#40987 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slucaj aktiviste iz Dubrovnika, neki lokalni lik koji se bori protiv gradskih vlasti po pitanju plaza, oni ogradjuju plaze koje su "javno dobro" da bi bogati imali mir, a on razvaljuje ograde. Pa ga hapse i tako dalje.
Elem, neka crnkinja valjda iz Amerike, kofol DJ, drzala je neki lafo koncert uz plazu ili tako nesto, snimala se za instagram ukratko. Zauzela javni prostor i niko ne smije prici jer ona je influenserka, lik joj usao u kadar namjerno jer ga ta bahatost nervira.
Njena reakcija? prisao mi je bijeli covjek, ovo je rasisticki, tesko je danas biti crnkinja.
Woke je bolest.
Elem, neka crnkinja valjda iz Amerike, kofol DJ, drzala je neki lafo koncert uz plazu ili tako nesto, snimala se za instagram ukratko. Zauzela javni prostor i niko ne smije prici jer ona je influenserka, lik joj usao u kadar namjerno jer ga ta bahatost nervira.
Njena reakcija? prisao mi je bijeli covjek, ovo je rasisticki, tesko je danas biti crnkinja.
Woke je bolest.
- Cherry-Cherry
#40988 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni je pun klinac političke korektnosti. Pazi da se ne uvrijedi crnac, azijat, arap, lgbt... I to sve treba da paze hetero bijelci, dok njih može vrijeđati ko stigne.
- Truba
#40989 Re: Popularne stvari koje ne kontam
veliki je problem što se ljudima koji nezdravo izgledaju i nezdravo se ponašaju podilazi zarad neke PC ili da ne bude rasizamn
onda imamo mlade ljude koji umiru od nekretanja ili prežderavanja
umjesto da mediji budu učitelji o zdravlju ispada da je mršava plavuša problema a ne žderanje i nekretanje jedne lizo
slicno je i s transgender pricom
onda imamo izvjesca najpoznatijih transgendera da tesko ostvaruju veze i brak
o tome mediji njima ne govre samo pisu i njima kao da su heroji i loze ih
a niko im ne govori o tamnoj strani...
teško je naći sreću u ovom svijetu
onda imamo mlade ljude koji umiru od nekretanja ili prežderavanja
umjesto da mediji budu učitelji o zdravlju ispada da je mršava plavuša problema a ne žderanje i nekretanje jedne lizo
slicno je i s transgender pricom
onda imamo izvjesca najpoznatijih transgendera da tesko ostvaruju veze i brak
o tome mediji njima ne govre samo pisu i njima kao da su heroji i loze ih
a niko im ne govori o tamnoj strani...
teško je naći sreću u ovom svijetu
- Ateista
#40990 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja razumijem da se krenulo sa dobrim namjerama, podrzavam borbu za prava manjina, LGBT populacije i slicno, trebaju da se bore za svoja prava, podrzavam borbu protiv rasizma i slicno. Problem je kad se pretjera i kad neke stvari izgube svoju svrhu, i postanu svrha same sebi, a sa nekim stvarima se bas pocelo pretjerivati.
- dječak sa šibicama
#40991 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vjerujem da svako normalan podrzava borbu za ravnopravnost, oni jesu bili ne neravnopravni vec potlaceni, bar crni ljudi u USA.
Tu nema spora.
Medjutim danas se preslo granicu ukusa i zdravog razuma, totalne ravnopravnosti ne moze biti. Zena ne moze raditi jednako snazno kao muskarac u rudniku ili na gradjevini, prosti zakoni fizike i biologije. Niti crnac moze biti dobar plivac kao bijelac, niti bijelac moze jednako dobro igrati kosarku kao crnac ili ne znam trcati na sto metara utrku, cast izuzecima.
Ne moze musko u zenski boks, ne moze ubice nekoga.
Dakle zakone fizike i biologije je nemoguce ponistiti. A oni to pokusavaju.
Tu nema spora.
Medjutim danas se preslo granicu ukusa i zdravog razuma, totalne ravnopravnosti ne moze biti. Zena ne moze raditi jednako snazno kao muskarac u rudniku ili na gradjevini, prosti zakoni fizike i biologije. Niti crnac moze biti dobar plivac kao bijelac, niti bijelac moze jednako dobro igrati kosarku kao crnac ili ne znam trcati na sto metara utrku, cast izuzecima.
Ne moze musko u zenski boks, ne moze ubice nekoga.
Dakle zakone fizike i biologije je nemoguce ponistiti. A oni to pokusavaju.
- Truba
#40992 Re: Popularne stvari koje ne kontam
gledam na imdb nisu joj puno pomogli
svini je bila 6 po popularnosti sad je 2.
ne mogu uci da vidim ko je prvi
svini je bila 6 po popularnosti sad je 2.
ne mogu uci da vidim ko je prvi
- vjeshalica
#40993 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jah ja samo pitam sto je posebno krivicno djelo prijetnja na nosioca pravosudne funkcije? Sta ti mislis? Ti isfrustriran pravosudjem i licnim problemima sada pokusavas to nivelisati sa svakim dogadjajem, a pri tome neces da udjes u sustinu stvari.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/08/2025 12:12da. ja samo upitah je li se privede i odredi se pritvor nekom ko prijeti ljekaruvjeshalica wrote: ↑11/08/2025 11:47Dakle postoji mogucnost da doticnom nesto ne odgovara na sta mozda nema pravo i nazove sudiju i prijeti ?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/08/2025 11:38
nemam pojma zbog čega je taj covjek prijetio sudiji jer ni u tekstovima nije to ni napisano, tako da nisam ja nista selektivno navodio ili ne
-
kakavdanakneiskustvu
#40994 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma sve ok, samo mi nejasno što neki imaju više prava od drugih. dovoljno je ući u sud ili tužilaštvo s jedne strane a s druge u npr. policiju, bar u Zenici, i unijeti bombu bez da te iko išta pita. u sud ili tužilaštzvo jok, ja morao otvoriti bocu s vodom da se sudski policajac uvjeri šta je u bocivjeshalica wrote: ↑11/08/2025 15:13Jah ja samo pitam sto je posebno krivicno djelo prijetnja na nosioca pravosudne funkcije? Sta ti mislis? Ti isfrustriran pravosudjem i licnim problemima sada pokusavas to nivelisati sa svakim dogadjajem, a pri tome neces da udjes u sustinu stvari.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/08/2025 12:12da. ja samo upitah je li se privede i odredi se pritvor nekom ko prijeti ljekaruvjeshalica wrote: ↑11/08/2025 11:47
Dakle postoji mogucnost da doticnom nesto ne odgovara na sta mozda nema pravo i nazove sudiju i prijeti ?
- stubrijez
#40995 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pisam se u woke, ja otvoreno pljujem te neradnike u raznim bojama... nemam dlake ne jeziku ni oraha u dzepu, dosli su u EU da sisaju sisu a ovo sto ovde imaju je njma isto ko u dzennet da su otisli za zivota. Jos su bezobrazni, htjeli bi mene i slicne meni da gledaju kao sebi ravne. Bjaaaaazi bolan, trebas prvo naucit oprat kosu i jest viljuskom i nozem. Homoseksualci i Lezbenke mi ne smetaju toliko...Cherry-Cherry wrote: ↑11/08/2025 13:29 Meni je pun klinac političke korektnosti. Pazi da se ne uvrijedi crnac, azijat, arap, lgbt... I to sve treba da paze hetero bijelci, dok njih može vrijeđati ko stigne.
- dale cooper
-
suspect_zero
#40997 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Boga vam kako se to Woke kaže na našem?....ima li kakva riječ?
Mene to asocira na tavu.
Mene to asocira na tavu.
-
kakavdanakneiskustvu
#40998 Re: Popularne stvari koje ne kontam
je li zna ko razlog najave klanjanja namaza u Širokom brijegu od strane Sanina Muse, ne kontam čemu sad to? Što baš u tom gradu?
-
HelaS
#40999 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑12/08/2025 07:31 je li zna ko razlog najave klanjanja namaza u Širokom brijegu od strane Sanina Muse, ne kontam čemu sad to? Što baš u tom gradu?
Čitatelj portala Jabuka.tv javio nam je da je ženska osoba prvo bila upozorena da nije primjereno da klanja na javnoj površini.
Nakon što je osoba ipak počela klanjati, prišao joj je muškarac, nakon čega se i ženska osoba udaljila s mjesta.
Inače, Hercegovci na ovo ne gledaju s odobravanjem jer to ovdje nikada nije bila praksa – bez obzira na to o kojoj se vjeroispovijesti radi.
Također, niti domicilni muslimani, ali niti katolici i pravoslavci, nikada se nisu molili niti klanjali na javnim mjestima.
- sinuhe
#41000 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I globalizacija i stari adeti sa koje god strane da se gleda.