Razbijamo mitove o "savrsenosti" brendova...
Jbg svugdje ima propusta, samo je razlika u toleranciji.
Naravno ako je nesto bas vidljivo ja bih reklamirao.
Moderator: Benq
Naravno. Ma ovo je toliko sitno da me iskreno i stid reklamirati, rekli bi da sam budala (pod uslovom da oni uopšte to i vide) tako da, problem koji to i nije, ali jeste mikro nesavršenost u proizvodnji.
To da.
Kada se probas ulogovati na nekom novom uredaju (android ili ios) u apple id trazice ti 2fa ali dole ce biti opcija find my, za sve ostale opcije npr icloud trebas unijeti 2faneraaaa wrote: ↑02/08/2025 23:21 Čak i find my iPhone. Testiram kako radi, i prilikom logiranje traži mi da potvrdim 2FA na telefonu. Skontam da, ako izgubim telefon ili neko ga ukrade, ne mogu potvrditi i ta opcija mi je na kraju beskorisna. Jedino da imam Mac, koji je već logovan na Apple ID pa ne treba 2FA potvrda, ali posto nemam Mac, isključim. Telefon radi odlično i baterija dva dana traje. Nekad i duže.
Koji aircash imas? Pretpostavljam da je region problem
Region sam stavio bih zbog apple pay-a a vidim da nije nužno. aircah je na hr papirima. mozda je to problemazdralovic wrote: ↑08/08/2025 12:04Koji aircash imas? Pretpostavljam da je region problem
iCloud ne podrzava apple pay placanja generalno
Dali je moguće da ti je Apple ID kad si pravio američki možda?
sigurno jest. prva trgovina mi je bila americka i placao sam u trgovini preko kupona. imao sam nesto sitno pa mi je korisnicka sluzba skinula to pa sam prebacio na BH trgovinu ( ne moze se prebacivati sa trgovine na trgovinu ako imas neki iznos na acc. ja imao 0,11$ i nemoguce je to potrositi)
pa ne podrzava samo debit card mozes dodati za cloude .. mozes dodati karticu samu dodatnu .. ako ti je aktivna preplata na nekoj od kartica trebas izmjeniti podatke nece ti dati da remove odradis ovo je kad ti istalekne preplata a imas karticu unesenu vec jucer se peglao isto na jednom kona je bila unesena nije bilo kesa pa morao je editovati staviti novu itd …
Ako je vakuum, onda je fake 100% ili je korišten. Odavno iPhone telefoni je dolaze u vakuumu.
Tebi najbolje da odneses Iphone u kakvu labaratoriju da sve istraze.neraaaa wrote: ↑09/08/2025 15:41Ako je vakuum, onda je fake 100% ili je korišten. Odavno iPhone telefoni je dolaze u vakuumu.
Samo treba provjeriti ljepljive trakice jesu li čitave, jel ima nekih tragova manipulisanja oko njih i provjeriti na trakicama ljubičastim, a najbolje UV svjetlom, da li ima natpis iPhone (ovo baš ako kupuješ u nekoj krajnje sumnjivoj radnji ili preko FB-a). Ako je sve ok i natpis stoji, onda je uređaj najvjerovatnije nov i nije klon (lažnjak).
Toliko su danas pakovanja usavršena, da često ljudi kupe klon a i da ne znaju.
Ne moraš bas u laboratoriju, ali moraš biti oprezan.kokuz_sa wrote: ↑09/08/2025 17:16Tebi najbolje da odneses Iphone u kakvu labaratoriju da sve istraze.neraaaa wrote: ↑09/08/2025 15:41Ako je vakuum, onda je fake 100% ili je korišten. Odavno iPhone telefoni je dolaze u vakuumu.
Samo treba provjeriti ljepljive trakice jesu li čitave, jel ima nekih tragova manipulisanja oko njih i provjeriti na trakicama ljubičastim, a najbolje UV svjetlom, da li ima natpis iPhone (ovo baš ako kupuješ u nekoj krajnje sumnjivoj radnji ili preko FB-a). Ako je sve ok i natpis stoji, onda je uređaj najvjerovatnije nov i nije klon (lažnjak).
Mada u pravi si zi natpis treba gledati
Mora piseti Iphone
Ima serija na trzistu pise
Ihpone
Sve to mozes prijavit, "Tim aplle" jedva ceka, Mozda nece odmah oderat alneraaaa wrote: ↑09/08/2025 17:38Ne moraš bas u laboratoriju, ali moraš biti oprezan.kokuz_sa wrote: ↑09/08/2025 17:16Tebi najbolje da odneses Iphone u kakvu labaratoriju da sve istraze.neraaaa wrote: ↑09/08/2025 15:41
Ako je vakuum, onda je fake 100% ili je korišten. Odavno iPhone telefoni je dolaze u vakuumu.
Mada u pravi si zi natpis treba gledati
Mora piseti Iphone
Ima serija na trzistu pise
Ihpone
Eno u SCC-u, mnoge radnje prodaju fake Apple dodatke. Recimo Apple novčanik, piše da je od Apple-a, ali ne radi Find my na njemu. Također dosta radnji prodaju i lažne Apple punjače i sl.
Još uvijek nisu počeli lažne telefone prodavati u tim radnjama, ali ne znači da uskoro neće.
Vjerovatno mu nije ništa, ali nikad ne znaš. On je na papiru vodootporan, ali u to ni Apple ne vjeruje (jer zašto bi onda stavljao naljepnice za detekciju vode u telefon).Politicarko wrote: ↑10/08/2025 11:08 Zalio sam iPhone 16 vodom iz čaše, prvo nije htjelo puniti jer je pisalo u otvori za punjenje je detektovana tekućina, onda sam ga sušio i sad normalno puni. Sve normalno radi, ali da li se ovo nekom prije desilo i da li ću kasnije imati problema. Tek sam uzeo telefon…
Nek si me naucio sta je vakum. Vidi se da si dugo u ovome, pravo si blago na forumuneraaaa wrote: ↑09/08/2025 15:41Ako je vakuum, onda je fake 100% ili je korišten. Odavno iPhone telefoni je dolaze u vakuumu.
Desilo mi se x puta. Dok ne otpari voda sa kontakata neće puniti. Normalno je to.Politicarko wrote: ↑10/08/2025 11:08 Zalio sam iPhone 16 vodom iz čaše, prvo nije htjelo puniti jer je pisalo u otvori za punjenje je detektovana tekućina, onda sam ga sušio i sad normalno puni. Sve normalno radi, ali da li se ovo nekom prije desilo i da li ću kasnije imati problema. Tek sam uzeo telefon…