Ja samo upalim sva cetri i ovoHelaS wrote: ↑09/08/2025 15:34Nedavno sam tako, dolje niz Neretvu, preticao dvojicu, na isprekidanoj, i morao se obaciti desno uz blatobran, između njihovih stisnutih auta. Ovaj počeo blicati i svirati iza mene, nešto rukama... Kontam koji mu je kuracmali_balon wrote: ↑09/08/2025 15:30Zasto......upalis desni zmigavac i uvaljujes se boli te briga nek koci ja to branik uz branik ne jebem.....inflames wrote: ↑09/08/2025 14:50 Smorili ste boga oca, tako da prelazim na stranu Ateiste.![]()
Što je najgore skoro sam išao za jednom kolonom, sprčili se svi jedan drugom na branik, jedno od vozila u koloni je i neki motor (voziš motor od 700 kubika i napravio si razmak od 3 metra, dan te jebo) i guslaju 20 ispod ograničenja. Kontam u sebi lakše je preteći 3 šlepera nego ove pacijente kojih moraš 10 odjednom proći jer jednog po jednog ne možeš. Sreća pa je bila gužva iz suprotnog smjera inače bismo se nagledali svega i svačega.![]()
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mali_balon
#51376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Ateista
#51377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Peglaju i usporavaju saobracaj, ne drze odstojanje, i onda jos oni kao nesto masu i blicaju kad ih neko pretice, o tome ja pricam, a sto je najgore vecina brani takve i ispadosmo problem mi koji preticemo sporace...HelaS wrote: ↑09/08/2025 15:34Nedavno sam tako, dolje niz Neretvu, preticao dvojicu, na isprekidanoj, i morao se obaciti desno uz blatobran, između njihovih stisnutih auta. Ovaj počeo blicati i svirati iza mene, nešto rukama... Kontam koji mu je kuracmali_balon wrote: ↑09/08/2025 15:30Zasto......upalis desni zmigavac i uvaljujes se boli te briga nek koci ja to branik uz branik ne jebem.....inflames wrote: ↑09/08/2025 14:50 Smorili ste boga oca, tako da prelazim na stranu Ateiste.![]()
Što je najgore skoro sam išao za jednom kolonom, sprčili se svi jedan drugom na branik, jedno od vozila u koloni je i neki motor (voziš motor od 700 kubika i napravio si razmak od 3 metra, dan te jebo) i guslaju 20 ispod ograničenja. Kontam u sebi lakše je preteći 3 šlepera nego ove pacijente kojih moraš 10 odjednom proći jer jednog po jednog ne možeš. Sreća pa je bila gužva iz suprotnog smjera inače bismo se nagledali svega i svačega.![]()
- Ateista
-
Throttle
#51379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pri planiranju preticanja odnosno prije nego što krene u preticanje vozač mora utvrditi ima li uvjeta za sigurno izvođenje te radnje s vozilom: je li preticanje dopušteno, postoji li dovoljna preglednost i dovoljno prostora za preticanje, kolika je dužina preglednosti ceste, kolika je potrebna dužina puta preticanja,kojom brzinom vozi vozilo ispred vas, može li se dovoljno ubrzati, kolikom brzinom se može preticati i ugrožavaju li se vozila iz suprotnog smjera. Najprije treba promisliti ima li uopšte svrhe razmišljati o preticanju, nakon toga utvrditi kakva je preglednost i vidljivost te širina ceste, zatim provjeriti namjeru vozača koji se kreće iza njega, a onda slijede tri najteže, kritične provjere.
-Prvom provjerom treba utvrditi ne namjerava li vozač ispred njega preticati, obilaziti ili skretati.
-Drugom provjerom treba utvrditi je li slobodna saobraćajna traka za saobraćaj iz suprotnog smjera na dovoljnoj udaljenosti.
-Trećom provjerom vozač se mora uvjeriti može li nakon preticanja ponovo zauzeti položaj u saobraćajnoj traci kojom se kretao prije preticanja.
Tek ako tada utvrdi kako su zadovoljeni svi uvjeti sigurnosti, započinje s preticanjem
- drug_profi
#51380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Licno mislim da je zakon koji abolira likove koji ne prave odstojanje - los i glup.
Dakle duzan si dopustiti da budes preteknut i napraviti prostor ispred sebe.
Ne pise tako, ali to je common sense.
Dakle duzan si dopustiti da budes preteknut i napraviti prostor ispred sebe.
Ne pise tako, ali to je common sense.
- Ateista
#51381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pise isto da se treba drzati odstojanje, da se trebas skloniti udesno kad te neko pretice i omoguciti mu preticanje, da ne trazim sad clanove zakona, znas vec i sam.Throttle wrote: ↑09/08/2025 18:30Pri planiranju preticanja odnosno prije nego što krene u preticanje vozač mora utvrditi ima li uvjeta za sigurno izvođenje te radnje s vozilom: je li preticanje dopušteno, postoji li dovoljna preglednost i dovoljno prostora za preticanje, kolika je dužina preglednosti ceste, kolika je potrebna dužina puta preticanja,kojom brzinom vozi vozilo ispred vas, može li se dovoljno ubrzati, kolikom brzinom se može preticati i ugrožavaju li se vozila iz suprotnog smjera. Najprije treba promisliti ima li uopšte svrhe razmišljati o preticanju, nakon toga utvrditi kakva je preglednost i vidljivost te širina ceste, zatim provjeriti namjeru vozača koji se kreće iza njega, a onda slijede tri najteže, kritične provjere.
-Prvom provjerom treba utvrditi ne namjerava li vozač ispred njega preticati, obilaziti ili skretati.
-Drugom provjerom treba utvrditi je li slobodna saobraćajna traka za saobraćaj iz suprotnog smjera na dovoljnoj udaljenosti.
-Trećom provjerom vozač se mora uvjeriti može li nakon preticanja ponovo zauzeti položaj u saobraćajnoj traci kojom se kretao prije preticanja.
Tek ako tada utvrdi kako su zadovoljeni svi uvjeti sigurnosti, započinje s preticanjem![]()
-
tokio25
#51382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znaci ako ja ispred jedem govna i ti moras jesti govna i izazvati belaj?
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#51383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda negdje u Starom gradu.drug_profi wrote: ↑08/08/2025 15:54 Roditelji sa djecom vani, redovno. I to školarci, nisu pičulad.
Moje su sa 3 godine išle vani same.
- canvra888
#51384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne drži se rastojanje zbog onog koji te pretiče, nego zbog sebe i onog ispred tebe.Ateista wrote: ↑09/08/2025 19:02Pise isto da se treba drzati odstojanje, da se trebas skloniti udesno kad te neko pretice i omoguciti mu preticanje, da ne trazim sad clanove zakona, znas vec i sam.Throttle wrote: ↑09/08/2025 18:30Pri planiranju preticanja odnosno prije nego što krene u preticanje vozač mora utvrditi ima li uvjeta za sigurno izvođenje te radnje s vozilom: je li preticanje dopušteno, postoji li dovoljna preglednost i dovoljno prostora za preticanje, kolika je dužina preglednosti ceste, kolika je potrebna dužina puta preticanja,kojom brzinom vozi vozilo ispred vas, može li se dovoljno ubrzati, kolikom brzinom se može preticati i ugrožavaju li se vozila iz suprotnog smjera. Najprije treba promisliti ima li uopšte svrhe razmišljati o preticanju, nakon toga utvrditi kakva je preglednost i vidljivost te širina ceste, zatim provjeriti namjeru vozača koji se kreće iza njega, a onda slijede tri najteže, kritične provjere.
Tek ako tada utvrdi kako su zadovoljeni svi uvjeti sigurnosti, započinje s preticanjem![]()
![]()
-
tokio25
#51385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je vec visa matematika za njega
Al evo neka krse ne drzanjem rastojanja kako on zamislja
Moras li ti jos vise napraviti problema ako vidis da ne mozes preticati ???
Al evo neka krse ne drzanjem rastojanja kako on zamislja
Moras li ti jos vise napraviti problema ako vidis da ne mozes preticati ???
-
Throttle
#51386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno al ako vidis da ti nije omoguceno da sigurno pretices tj vratis se u traku onda ne ides u preticanje. To ti pokusavaju objasnit a ti guras svojeAteista wrote: ↑09/08/2025 19:02Pise isto da se treba drzati odstojanje, da se trebas skloniti udesno kad te neko pretice i omoguciti mu preticanje, da ne trazim sad clanove zakona, znas vec i sam.Throttle wrote: ↑09/08/2025 18:30Pri planiranju preticanja odnosno prije nego što krene u preticanje vozač mora utvrditi ima li uvjeta za sigurno izvođenje te radnje s vozilom: je li preticanje dopušteno, postoji li dovoljna preglednost i dovoljno prostora za preticanje, kolika je dužina preglednosti ceste, kolika je potrebna dužina puta preticanja,kojom brzinom vozi vozilo ispred vas, može li se dovoljno ubrzati, kolikom brzinom se može preticati i ugrožavaju li se vozila iz suprotnog smjera. Najprije treba promisliti ima li uopšte svrhe razmišljati o preticanju, nakon toga utvrditi kakva je preglednost i vidljivost te širina ceste, zatim provjeriti namjeru vozača koji se kreće iza njega, a onda slijede tri najteže, kritične provjere.
![]()
- drug_profi
#51387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Otoka. Stara doduše. Originalna.topcam wrote: ↑09/08/2025 19:43Mozda negdje u Starom gradu.drug_profi wrote: ↑08/08/2025 15:54 Roditelji sa djecom vani, redovno. I to školarci, nisu pičulad.
Moje su sa 3 godine išle vani same.
-
artur morgan
#51388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Preticanje sporaca je lagano i ne bi trebalo praviti problem. Ako ti pravi problem preticanje sporaca ne pretici nikoga. Problem nastaje kad se pretice kolona vozila ili kad se pretice kamion, autobus a nema dovoljno pravca, kad se pretice kad za to nema uslova, gust saobracaj, malo prostora za preticanje ili nedostatak strpljenja u voznji sto je jako cesto kod nas ljudi ne znaju voziti u koloni i biti strpljivi ili kad neko zeli sve redom da pretice kad ima potrebu da uvijek bude ispred. Ko ulazi cesto u rizicna preticanja treba da se zamisli sta radi i da skonta da radi opasne stvari bez obzira sto u nekim okolnostima ima doprinosa i drugog vozila. Dobro preticanje je sigurno preticanje i glatko preticanje za koje ne treba puno vremena. Znaci, treba dobro procijeniti situaciju a ne srljati. Ne sjecam se kad sam imao rizicno preticanje. Godine zivota i voznje, iskustvo i puno voznje i odredjena pravila koja postujem, a najvaznije je ostati smiren kad vozis. Kad pogrijesis prihvati to i nemoj da se vodis logikom trkaca i da se dokazujes na cesti. Ko je vozio Austrijom ili Njemackom mogao je vidjeti koliko su ljudi odgovorni u voznji.
- drug_profi
#51389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nikad ne radim rizična preticanja. Mora biti dovoljno ceste i dovoljno pregledno. Naravno i dozvoljeno.
- Ateista
#51390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Ateista
#51391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Dobrinjac-u-Pragu
#51392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas ovde u olomoucu vozim oko 95 gdje je dozvoljeno 90. Ispred mene auto nekih 200 metara vozi oko 90. Plan mi je bio da polako usporim da mu se ne priblizim preblizu. U tom momentu iz drugog pravca dolazi autobus a ovaj ispred mene pocinje da koci naglo sa 90 na 50. Cim sam vidio da koci naravno kocim i ja i zamalo ga udaram. Prvo sok pa stanem na nekom prosirenju a i on stane. Pitam ga (bio neki stariji gospodin) zasto je stao naglo on mi kaze prepao se autobusa. E sad da li takvi trebaju da voze ili ne?
- kabal1337
#51393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jah, i skrenuo na pumpu malo poslijeAteista wrote: ↑09/08/2025 22:51Pa onda bih jos kilometrima guslao, ne samo u ovoj situaciji, nije tako rijetko da vozaci ne drze odstojanje.
- canvra888
#51394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
tokio25
#51395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ti sebe samo jos vise zavaljujesAteista wrote: ↑09/08/2025 22:51Pa onda bih jos kilometrima guslao, ne samo u ovoj situaciji, nije tako rijetko da vozaci ne drze odstojanje.
ako je cesto da vozaci NE DRZE odstojanje zasto si onda pocinjao preticanje?
onda kazes kilometrima bi guslao
pa guslaj ako ne moze drugacije bez da ugrozis i sebe i sve ostale
za tebe nikog nije briga al su problem ostali
jos veci problem je sto neko spomenu da si skrenuo na pumpu ubrzo
u biti da nije forumas bio svjedok ko zna koliko puta je ateista ugrozio ostale vozace i putnike a nama isprica svoju verziju koja je kamilica
- canvra888
#51396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa i tad je bila samo ateistina verzija i onda se javio drugi forumaš koji je imao susret i dodao kontekst 
- canvra888
#51397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bitno je zato što njegovo nedržanje odstojanja nema veze s činjenicom da si ti svjesno krenuo u radnju preticanja uvjeren da je ne možeš bezbjedno izvršiti, jer si sam napisao da si vidio da nema mjesta da se ubaciš i prije nego što si počeo preticanje. Njegov prekršaj je njegov, nema veze sa tvojom odlukom da ideš u rizično preticanje.
- nepass1
#51398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako nema veze sa odlukom kad te jebe kilometrima svojim prekrsajem? Ispizdi te i na kraju moras na silu prestizati.canvra888 wrote: ↑10/08/2025 06:15Bitno je zato što njegovo nedržanje odstojanja nema veze s činjenicom da si ti svjesno krenuo u radnju preticanja uvjeren da je ne možeš bezbjedno izvršiti, jer si sam napisao da si vidio da nema mjesta da se ubaciš i prije nego što si počeo preticanje. Njegov prekršaj je njegov, nema veze sa tvojom odlukom da ideš u rizično preticanje.
-
tokio25
#51399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa to govorim tad je bio forumas svjedok pa rekao i drugu verziju
A do tada ko zna koliko je puta opisao situaciju a uopste nije bilo tako
Vjerujem da svi tako ispricamo samo svoju verziju i da malo ko prizna 100% krivicu al on je zaobice bas
-
tokio25
#51400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I znaci taj jede govna a nda i ti moras?nepass1 wrote: ↑10/08/2025 06:58Kako nema veze sa odlukom kad te jebe kilometrima svojim prekrsajem? Ispizdi te i na kraju moras na silu prestizati.canvra888 wrote: ↑10/08/2025 06:15Bitno je zato što njegovo nedržanje odstojanja nema veze s činjenicom da si ti svjesno krenuo u radnju preticanja uvjeren da je ne možeš bezbjedno izvršiti, jer si sam napisao da si vidio da nema mjesta da se ubaciš i prije nego što si počeo preticanje. Njegov prekršaj je njegov, nema veze sa tvojom odlukom da ideš u rizično preticanje.
Moze li se stati na benzinsku kao sto je i uradio lola ili bilo sta drugo nego daj da dovedem u rizik xx osoba