Otiš'o bemwe
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#72477 Re: Zeničani
Nadam se da nije na otpad
-
kakavdanakneiskustvu
#72478 Re: Zeničani
Ima li ko preporuku za firme koje se bave dubinskim čišćenjem namještaja a i vozila?
- ZoomZoomKiwi
#72479 Re: Zeničani
Za vozilo Baki, za namještaj ne znam.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑08/08/2025 10:39 Ima li ko preporuku za firme koje se bave dubinskim čišćenjem namještaja a i vozila?
-
JalijaJalijasima
#72480 Re: Zeničani
Znate li ko je crna buljava djevojka u JP Parking servis? Preuzima dokumentaciju za nova parking mjesta na Jaliji. Toliko je pritužbi na nju od komšija sa Jalije da to nije normalno. Nesposobna totalno i šta god kaže kontra bude. Razumijem ja da je neko uhljebio al majka ga daj barem osnovno da radiš kako treba.
-
kakavdanakneiskustvu
#72481 Re: Zeničani
ZoomZoomKiwi wrote: ↑08/08/2025 10:54Za vozilo Baki, za namještaj ne znam.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑08/08/2025 10:39 Ima li ko preporuku za firme koje se bave dubinskim čišćenjem namještaja a i vozila?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#72482 Re: Zeničani
A sta je konkretno problem sa njom i njenim radom ?JalijaJalijasima wrote: ↑08/08/2025 11:22 Znate li ko je crna buljava djevojka u JP Parking servis? Preuzima dokumentaciju za nova parking mjesta na Jaliji. Toliko je pritužbi na nju od komšija sa Jalije da to nije normalno. Nesposobna totalno i šta god kaže kontra bude. Razumijem ja da je neko uhljebio al majka ga daj barem osnovno da radiš kako treba.
-
JalijaJalijasima
#72484 Re: Zeničani
Krkansko ponašanje; rekla zvati ljude da dođu potpisivati Ugovore nakon ocrtavanja, nije zvala, nego krkljanac nastao. Osobe koje su među prvima predale dokumentaciju ostale bez boljih mjesta. Slučajno se saznalo pa neki ljudi nisu stigli pred svojom zgradom uzeti parking, nego na onaj veliki morali. Kada joj komšija sugerisao da je rekla zvati, odg sa: vidi gužve, kakvo zvanje... i sl..gentoo wrote: ↑08/08/2025 12:10A sta je konkretno problem sa njom i njenim radom ?JalijaJalijasima wrote: ↑08/08/2025 11:22 Znate li ko je crna buljava djevojka u JP Parking servis? Preuzima dokumentaciju za nova parking mjesta na Jaliji. Toliko je pritužbi na nju od komšija sa Jalije da to nije normalno. Nesposobna totalno i šta god kaže kontra bude. Razumijem ja da je neko uhljebio al majka ga daj barem osnovno da radiš kako treba.
- apsidejzi
#72485 Re: Zeničani
Prodjoh pored table gdje se gradi ova nova zgrada na Piscu i pise investitor: LS BAU INVEST doo Zenica. Dvije stvari mi zapadose za oci: Zenicka firma i jos doo. Kad sam ja isao na faks i ucio pravo, d.o.o je bilo namjenjeno za neke manje firmice koje nisu kucna djelatnost i koje mogu uci u neki sistem za poreske olaksice, da razdvojis privatnu od poslovne imovine. Ono, malo jaca firma sa nekim malo vecim prometom al koja nije bas neki gigant. I to mi privuce paznju: doo koji gradi ZGRADU. Nesto ne stima. Ako ja kupim stan, nista mi ne garantuje da cu imati ikakve garancije u vezi bilo cega. Doo nije namjenjen za ovakve projekte. Ne moze 2000KM odgovornosti koje doo mora imati u kapitalu pokriti ni par frizidera i klima u toj zgradi a kamoli temelje, zidove, prokisnjavanja, odrzavanja, liftove i sl. No nazalost, ova firma nije jedina doo koja gradi u Zenici. Kod Kocevske dzamije gradi RM Gradnja doo Zenica, a u Srpskoj mahali investitor je EDNA M doo Zenica
A drugi dio jednacine je doo iz ZENICE. Ko u Zenici ima toliko para da pravi zgrade? I onda guglam i vidim da je vlasnik ovog prvog objekta (LS BAU INVEST doo) neki Lulo Sekovic koji je ujedno i direktor u firmi koja ima tri zaposlena. Hajd i to nije problem jer ako imaju dovoljno para mogu unajmiti radnike i druge firme da obave iducu fazu radova. Da se to rijesiti. Na tabli recimo pise ime projektantske firme, naziv firme koja ce graditi... Sve stima. Ovi imaju pare i placaju druge firme koje obavljaju poslove, oni su vlasnici objekta i onda prodaju stanove i poslovne prostore. Investitori.
A hajd sad da guglamo i tog Lulu Sekovica. Ima neobicno ime a nisam cuo za njega. Hajd da vidim kakve jos projekte ima ova firma. Ispostavice se da su dobili da prave trg kod pozorista. Odjednom dva velika projekta data jednoj veoma maloj firmi??? Odmah vidis da nisu cista posla ovdje. Guglam malo vise i nadjem ovaj link:
https://fikretlulosekovicsifin.wordpress.com
Grad Zenica je odobrio oba ova projekta. Ne sumnjam ja da ce firma odgovorna za gradnju izgraditi oba projekta po pravilima. Ne sumnjam ja da je arhitekt nesto pogresno uradio. Sve ce to biti uredno uradjeno najvjerovatnije (osim ako ne bude radila ista firma kao na industrijskoj skoli
) no pitanje je kako jedan kriminalac moze poklopiti Grad na ovakav nacin?
A drugi dio jednacine je doo iz ZENICE. Ko u Zenici ima toliko para da pravi zgrade? I onda guglam i vidim da je vlasnik ovog prvog objekta (LS BAU INVEST doo) neki Lulo Sekovic koji je ujedno i direktor u firmi koja ima tri zaposlena. Hajd i to nije problem jer ako imaju dovoljno para mogu unajmiti radnike i druge firme da obave iducu fazu radova. Da se to rijesiti. Na tabli recimo pise ime projektantske firme, naziv firme koja ce graditi... Sve stima. Ovi imaju pare i placaju druge firme koje obavljaju poslove, oni su vlasnici objekta i onda prodaju stanove i poslovne prostore. Investitori.
A hajd sad da guglamo i tog Lulu Sekovica. Ima neobicno ime a nisam cuo za njega. Hajd da vidim kakve jos projekte ima ova firma. Ispostavice se da su dobili da prave trg kod pozorista. Odjednom dva velika projekta data jednoj veoma maloj firmi??? Odmah vidis da nisu cista posla ovdje. Guglam malo vise i nadjem ovaj link:
Grad Zenica je odobrio oba ova projekta. Ne sumnjam ja da ce firma odgovorna za gradnju izgraditi oba projekta po pravilima. Ne sumnjam ja da je arhitekt nesto pogresno uradio. Sve ce to biti uredno uradjeno najvjerovatnije (osim ako ne bude radila ista firma kao na industrijskoj skoli
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#72486 Re: Zeničani
Ma zgodna jeJalijaJalijasima wrote: ↑08/08/2025 11:22 Znate li ko je crna buljava djevojka u JP Parking servis? Preuzima dokumentaciju za nova parking mjesta na Jaliji. Toliko je pritužbi na nju od komšija sa Jalije da to nije normalno. Nesposobna totalno i šta god kaže kontra bude. Razumijem ja da je neko uhljebio al majka ga daj barem osnovno da radiš kako treba.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#72487 Re: Zeničani
Tako ti je u svakom JP. Bolikurac jer je to default. Problem sa tim je nastao kad su ljudi u ponedeljak odma ujutro pozurili i samostalno se javili, probrali sta je bilo za probrati a vi koji ste cekali poziv ste ostali nasmijani. U principu ona nije nista pogresno ni uradila,mozda je i planirala zvati od ponedeljka.. Problem je jer je u ponedeljak do 12 sve razgrabljeno od strane tvojih komsija koji su isto kao i ti potpisali predugovor itd. Sto bi se narodski reklo nije bilo aparata sa brojevima nego u red pa first come, first serve. Ti ces dobiti parking 100%, ali su ti komsije razgrabile mjesta pred zgradom.JalijaJalijasima wrote: ↑08/08/2025 12:42 Krkansko ponašanje; rekla zvati ljude da dođu potpisivati Ugovore nakon ocrtavanja, nije zvala, nego krkljanac nastao. Osobe koje su među prvima predale dokumentaciju ostale bez boljih mjesta. Slučajno se saznalo pa neki ljudi nisu stigli pred svojom zgradom uzeti parking, nego na onaj veliki morali. Kada joj komšija sugerisao da je rekla zvati, odg sa: vidi gužve, kakvo zvanje... i sl..
Jedina greska s ovim na Jaliji je sto nisu po planu (kojeg vec imaju mozda i godinu dana) odma odredili brojeve tih mjesta i odma ljudima ponudili da sklapaju ugovore i biraju brojeve koji im odgovaraju. Ali kod nas ne moze nista da se radi kako treba (jer oni u hodu skontavaju gdje koliko mjesta moze i jel to 12 po planu ili mozda ima drvo pa je 10 ili mozda moze 17..). Prati da ce napraviti kosarkasko igraliste na livadi iza garaza a nece ga ograditi zicom.. pa ce kosarkasi potrositi vise vremena na travi dohvacajuci loptu nego ista drugo
- xPaco1337
#72488 Re: Zeničani
Blago vamo kad imate probleme koje parking mjesto ce te dobit dok ja sat vremana cekam evo ispred zgrade nebil koji seljo se pomjerio da parkiram. Upratio par dana jedan ostavi auto u jutro u 7 i ode negdje na posao sa drugim autom i dođe u 4 po njega i tako svaki dan.
-
Bobi
- Forum administrator
#72489 Re: Zeničani
Probusi mu gume.
- xPaco1337
#72490 Re: Zeničani
Jebo sam mu jedno jutro sve sa balkona i rekao zvat policiju, nisam ga vidio više
Ne znam kome se može pisati za to još ? Ja sam parking servisu slao brdo mailova nisam nikad odgovor dobio.
@Koliko mjesta je Jalija dobila ?
-
Ci-Nick
#72491 Re: Zeničani
D.O.O. je OK.apsidejzi wrote: ↑08/08/2025 12:43 Prodjoh pored table gdje se gradi ova nova zgrada na Piscu i pise investitor: LS BAU INVEST doo Zenica. Dvije stvari mi zapadose za oci: Zenicka firma i jos doo. Kad sam ja isao na faks i ucio pravo, d.o.o je bilo namjenjeno za neke manje firmice koje nisu kucna djelatnost i koje mogu uci u neki sistem za poreske olaksice, da razdvojis privatnu od poslovne imovine. Ono, malo jaca firma sa nekim malo vecim prometom al koja nije bas neki gigant. I to mi privuce paznju: doo koji gradi ZGRADU. Nesto ne stima. Ako ja kupim stan, nista mi ne garantuje da cu imati ikakve garancije u vezi bilo cega. Doo nije namjenjen za ovakve projekte. Ne moze 2000KM odgovornosti koje doo mora imati u kapitalu pokriti ni par frizidera i klima u toj zgradi a kamoli temelje, zidove, prokisnjavanja, odrzavanja, liftove i sl. No nazalost, ova firma nije jedina doo koja gradi u Zenici. Kod Kocevske dzamije gradi RM Gradnja doo Zenica, a u Srpskoj mahali investitor je EDNA M doo Zenica
Grad Zenica je odobrio oba ova projekta. Ne sumnjam ja da ce firma odgovorna za gradnju izgraditi oba projekta po pravilima. Ne sumnjam ja da je arhitekt nesto pogresno uradio. Sve ce to biti uredno uradjeno najvjerovatnije (osim ako ne bude radila ista firma kao na industrijskoj skoli) no pitanje je kako jedan kriminalac moze poklopiti Grad na ovakav nacin?
Sve firme koje su pravna lica a koje nisu D.D.
(Dioničarska društva) su D.O.O.
Doduše postoji i D.N.O.
Društvo neograničene odgovornosti ali nisam čuo da je neko društvo tako registrovano.
E ko je vlasnik na tu temu ne bih, da li je pošteniji neko ko je hapao van BiH ili ovi SDA neimari što su 30 godina pljačkali ovaj narod. Teško pitanje.
-
Bobi
- Forum administrator
#72492 Re: Zeničani
Ko je pravi vlasnik...svi putevi vode u Almy
. Razguzili su se na sve strane, nove generacije
. Zašto se ne piše o popadaloj fasadi..pa Almy nema veze to stranka ova ona
.
-
Throttle
#72493 Re: Zeničani
To zabranjeno parkirat ispred tvoje zgrade ili?
- Casual's
#72494 Re: Zeničani
De jarane guzi nešto. Ta površina je od tog "selje" isto koliko i tvoja, tako da..xPaco1337 wrote: ↑08/08/2025 14:24 Blago vamo kad imate probleme koje parking mjesto ce te dobit dok ja sat vremana cekam evo ispred zgrade nebil koji seljo se pomjerio da parkiram. Upratio par dana jedan ostavi auto u jutro u 7 i ode negdje na posao sa drugim autom i dođe u 4 po njega i tako svaki dan.
- xPaco1337
#72495 Re: Zeničani
Pa očito nijeThrottle wrote: ↑08/08/2025 15:10To zabranjeno parkirat ispred tvoje zgrade ili?
Guze mene svaki danCasual's wrote: ↑08/08/2025 15:21De jarane guzi nešto. Ta površina je od tog "selje" isto koliko i tvoja, tako da..xPaco1337 wrote: ↑08/08/2025 14:24 Blago vamo kad imate probleme koje parking mjesto ce te dobit dok ja sat vremana cekam evo ispred zgrade nebil koji seljo se pomjerio da parkiram. Upratio par dana jedan ostavi auto u jutro u 7 i ode negdje na posao sa drugim autom i dođe u 4 po njega i tako svaki dan.
-
Bobi
- Forum administrator
#72496 Re: Zeničani
Glasaj za SDA oni ce to riješiti
. nece anamo oni Fuadovi seljaci tebi parkirat ispred zgrade. jel se pika za ove sa stranim tablicama?
-
Throttle
#72497 Re: Zeničani
Galami na nekog sto parkira na neoznačen javni parking
Čestitam
Čestitam
- xPaco1337
#72498 Re: Zeničani
Jel znate nekog ko pravi kauce, krevete i generalno radi presvlacenje svega tog ?
-
Ci-Nick
#72499 Re: Zeničani
Meni je Adi (061 584 031) presvlačio garnituru prije 7 ili 8 godina. Dosta komplikovanu garnitura, trosjed, dvosjed i fotelja i sve je uradio odlično, sve to i danas drži. Pošten čovjek, pogleda i kaže šta treba zamjeniti. Ponudi štofkartu sa cijenama, pa biraj.
Čovjek zna posao.
Jedino što može biti problem je da su ga leđa izdala.
Kasnije sam ga sreo, imao je problema sa leđima.
- xPaco1337
#72500 Re: Zeničani
Jel Hrustić ovo iz Klopca, poznat mi je ? Išao sam mu sa sinom u razredCi-Nick wrote: ↑09/08/2025 07:18Meni je Adi (061 584 031) presvlačio garnituru prije 7 ili 8 godina. Dosta komplikovanu garnitura, trosjed, dvosjed i fotelja i sve je uradio odlično, sve to i danas drži. Pošten čovjek, pogleda i kaže šta treba zamjeniti. Ponudi štofkartu sa cijenama, pa biraj.
Čovjek zna posao.
Jedino što može biti problem je da su ga leđa izdala.
Kasnije sam ga sreo, imao je problema sa leđima.