Ima u ovoj državi veliki broj dokazanih patriota, ali ovakvog populiste nema.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Styling
-
Seyfo
#40202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neka Zlatka! Pa za koga bismo inače glasali za prijesenika 2026...ha ya
-
PM72
#40203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Veći je patriota od tvog Dine ili Čampare
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Thorgerson
#40205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro do kada cemo tim herojima rata isplacivati "dugove"?
Rat je zavrsio prije 30 godina jbt. O cemu vise pricamo.
I moj stari je izranjavan i dobio je qrcinu. Cim je zavrsio rat uhvatio se posla i do penzije guli. Nit je sta trazio od drzava, nit od bilo koga.
Ok, ne sporim sa je moguce da je Zlatko ucestvovao u nekim bitkama. Ali halo, koliko j3 sitne buranije u toj vojsci bilo. Kakav je bio i moj stari. Dodje ti neki glavonja i kaze sutra napadamo. A on jedan sanzer, vani -20. Sta, ti ljudi nisu bitni. Bitan je neki komandant, koji se progurao i dan danas gura. A ovi ostali...jebaji ih. Bezimeni vojnici. Ko im je kriv sto se nisu gurali.
I 99% njih ne trazi nista od drzave. Al ima ovaj 1% koji uzima i za ovih 99%. Sve im treba. Pa dokle vise?! Zar nije eto dovoljno Mileticu nagrada sto se bavi najlaksim poslom u vasioni. Lijezu hiljade nema ni 1% odgovornosti ni prema kome.
I moj stari je izranjavan i dobio je qrcinu. Cim je zavrsio rat uhvatio se posla i do penzije guli. Nit je sta trazio od drzava, nit od bilo koga.
Ok, ne sporim sa je moguce da je Zlatko ucestvovao u nekim bitkama. Ali halo, koliko j3 sitne buranije u toj vojsci bilo. Kakav je bio i moj stari. Dodje ti neki glavonja i kaze sutra napadamo. A on jedan sanzer, vani -20. Sta, ti ljudi nisu bitni. Bitan je neki komandant, koji se progurao i dan danas gura. A ovi ostali...jebaji ih. Bezimeni vojnici. Ko im je kriv sto se nisu gurali.
I 99% njih ne trazi nista od drzave. Al ima ovaj 1% koji uzima i za ovih 99%. Sve im treba. Pa dokle vise?! Zar nije eto dovoljno Mileticu nagrada sto se bavi najlaksim poslom u vasioni. Lijezu hiljade nema ni 1% odgovornosti ni prema kome.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#40206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
palermo
#40207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa.mogao se I tvoj stari baviti istim.poslom kao Miletic...Thorgerson wrote: ↑06/08/2025 22:42 Zar nije eto dovoljno Mileticu nagrada sto se bavi najlaksim poslom u vasioni. Lijezu hiljade nema ni 1% odgovornosti ni prema kome.
-
A_A_AKCIJA
#40208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je SDA priča za nepismene papke.upitan wrote: ↑06/08/2025 20:20 Prvo lazes da je bio SNSD nezaobilazan,napravili ste istu stvar kao i SDA (4 godine ranije) omogucili ste Dodiku cetvrtog delegata jer je to bio njegov uslov a Draganov da izabere Dodika i uradili ste to radi formiranja VFBiH.
Jednostavno vas projektor i sef je bivsi ambasador i to vise nije nikakva tajna.
Vidio sam ja to "vracanje"dugova kada je u parlamentu nedavno Admir Cavalic u tabelama pokazao zaduzenost i radi neradne nedjelje smanjeni broj radnika .
Danas gledam rezultat neradne nedjelje u FBiH,smanjen je promet za 50M KM a u tzv.rs je veci promet za 50M KM..
Dakle,zgrada UIO 100M KM, u svakom kvartalu je tzv.rs bogatiji za nekih 60M+KM...
Za napomenu, (godina 2023) raspodjela u kvartalu juli-septembar umjesto prijasnjih 33,5 posto tkz.rs je dobio 34,44 posto novca i nikada vise se kvartal nije promijenio.
Jel hoces reci da mi imamo BDP bolji od ovih zemalja koje si spomenuo? ili da je to opravdanje za ovu zaduzenost "malo" smo zaduzeni pa trebamo se jos zaduziti?
Za razliku od zemalja EU i Turske mi pokrivamo dug uzimanjem novog,jos nepovoljnijeg kredita koji ide u budzete i dalje kroz tendere a EU i Turska investira i izvozi a mi uvozimo a vrlo malo izvozimo.
Ja sam rekao i *procitaj ponovo*sa ovim nacinom zaduzivanja nedavno 350M€ na berzi.
A u dvije godine oko 1,8 Mlijardi KM, brzo ce VFBiH trebati MMF a nije tako davno bilo kada je Novalic(bivsi premijer) govorio nama MMF nije potreban.
Usput Novalic je ostavio oko 800M KM na racunima,morat cete objasniti gdje je "potrosen" taj novac.
EP bila pozitivna,sa vama je u kolapsu,dva puta poskupuljete struju i opet ce EP biti u minisu itd...
Nadam se da je Dino vidio odgovor naroda na proslim izborima,NiP je izgubio oko 50% glasova,brzo ce izbori i vidjet cemo copy/paste SBB.
Sve dok je Dodik predsjednik SNSD a stranka dio vlasti,to nije njegov kraj.
Samo da te napomenem, ono sto niste uspjeli "imenovati" opstalo je sluzbi drzave i naroda a jedna od takvih stvari je CIK.
SNSD imao četiri ruke. Tačka. Lažeš da je Trojka imala ikakve veze sa tim. Dokazano više puta.
Dokaži, tj postavi izvor za i jednu tvrdnju o manjem prometu, dugovima, a da nije iz SDA izvora . Za nepismene, dugovi se uzimaju ali i servisiraju. Lažete krezubim papcima samo spominjanjem zaduženja, a šutite ko miševi na servisiranje. Može proći samo kod glupana. Oficijelna statistika kaže da smo najmanje zadužena države Evrope.
Fadilova zaduženost je bila 24% a sada je 19%.
MMF odbijen neki dan, a ti gledaš u kuglu i proričeš.
Fadil ostavio novac jer je ispunio oko 20% kapitalnih ulaganja. Papci misle da je država granap onda je cilj da ti ostane na kraju godine. Da naučiš, budžet države je motor razvoja, a ne nanina sehara. Trošiš da bi privreda dobila novac od države. Ali, SDA glasače to ne zanima. Previše komplicirano.
Fadil prodao Fabriku duhana, Vitezit, a Zrak i Binas gurnuo u stečaj. U Pretisu gomilao ugovore koje nije ispunio. Igman ogulili skoro do minusa. A biber po pilavu, potpisao ulazak Kabirija u Aluminij.
Elektroprivreda postigla šampionsku neproduktivnost. Uništena ideja bloka sedam na koju je potrošeno stotine miliona.
I molim te daj nam dokaz da je NiP izgubio 50% glasova
I što je gubio, bilo je zbog brutalne kampanje laži o davanju svega Dodiku i Čović i laži o kartelu.
E baš da vidim šta lažete od danas kada je Dino zatukao Dodika
Koja sada laž ide?
- Thorgerson
#40209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ostat ce upisana cinjenica da je trojka za nepune 3 godine otkantala Dodika.
Da li slucajno, da li planski ... ne znamo. Ali, ja ne vidim da su ikada sjeli sa tim Dodikom, nakon sto su reklli da s njim nema vise sta da se radi.
SDA se nakon svakog zatezanja, veoma brzo nalazila sa Dodikom po kafanama, te su rjesavali "nedoumice".
Ostaje jos HDZ. Polako, doci ce i oni na red.
Da li slucajno, da li planski ... ne znamo. Ali, ja ne vidim da su ikada sjeli sa tim Dodikom, nakon sto su reklli da s njim nema vise sta da se radi.
SDA se nakon svakog zatezanja, veoma brzo nalazila sa Dodikom po kafanama, te su rjesavali "nedoumice".
Ostaje jos HDZ. Polako, doci ce i oni na red.
- drug_profi
#40210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mogu bježati od činjenice da je trojka sasvim drugačije nastupila ka Dodiku. Dala mu je šansu na početku da bude kooperativan, tj. dobre vjere su ušli u dogovore sa njim. Međed ko međed, sirovina i kriminalac, ne može prihvatiti normalizaciju odnosa i situacje u državi i nastavlja po svome, pa još i gore...
E Helez ga nije spičko među rogove, ali jest Sud BiH.
Uz ovo da ispričam jedan subjektivni dojam. Majka mog druga iz djetinjstva, išla malo sestri u Beograd. Kaže tamo su ljudi napola ludi. Isprepadani ratom, stalno slušaju vijesti i crnjak u glavama.
To je Vučićeva Srbija, Radikalna vlast... opstaje samo ako ima strah od nekog i nečeg od čega te Vlast brani i štiti.
Isto to radi i Dodik.
Samo u BiH narod iz RS može da vidi svojim očima da je sve šuplja, a u Srbiji ne može.
Uz ovo da ispričam jedan subjektivni dojam. Majka mog druga iz djetinjstva, išla malo sestri u Beograd. Kaže tamo su ljudi napola ludi. Isprepadani ratom, stalno slušaju vijesti i crnjak u glavama.
To je Vučićeva Srbija, Radikalna vlast... opstaje samo ako ima strah od nekog i nečeg od čega te Vlast brani i štiti.
Isto to radi i Dodik.
Samo u BiH narod iz RS može da vidi svojim očima da je sve šuplja, a u Srbiji ne može.
- ultima_palabra
#40211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjerujem da im je iz ambasada receno da budu full kooperativni i pozitivni, da se pokaze ko je ustvari problem. Ali ipak je valjalo biti disciplinovan, u pitanju su tri razlicite stranke, svaka sa nekakvim strujama i pojedincima.drug_profi wrote: ↑07/08/2025 01:33 Ne mogu bježati od činjenice da je trojka sasvim drugačije nastupila ka Dodiku. Dala mu je šansu na početku da bude kooperativan, tj. dobre vjere su ušli u dogovore sa njim. Međed ko međed, sirovina i kriminalac, ne može prihvatiti normalizaciju odnosa i situacje u državi i nastavlja po svome, pa još i gore...
Isto to radi i Dodik.
Bez prijetnji postrojavanjima, ali i bez bacanja pojasa za spasavanje po kafanama, Dodik (a i Covic) je izveden na cistac. Samo steta sto je doslo do promjene vlasti u Americi, Murphy bi ovo vec odavno rijesio.
-
orbita12
#40212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledam komentare na Avazu i smijem se , jer ovo je najgori potez koji je SDA mogla povuci , angaziranje Fahre i njegovog avaza u cilju kompromitacije Konakovica je stvorilo kontraefekt kod naroda , komentari iu ubijaju pa ih moraju brisati .
Ali najviše me iznenadio ovaj Hadzovic , bar od njega sam očekivao neki nivo , a on vodi intervju sa AV AV, a toliko pričao o slobodi medija i slične gluposti
Ali najviše me iznenadio ovaj Hadzovic , bar od njega sam očekivao neki nivo , a on vodi intervju sa AV AV, a toliko pričao o slobodi medija i slične gluposti
-
PM72
#40213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sem svog starog ne znam nikog da čita Avaz.A i to kupuje da vidi ko je umro jer neće da se bavi internetom i modernim tehnologijama.Kaže čitav život uzimao Oslobođenje i Avaz.
-
PM72
#40214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bila je priča o "dokazanim patriotama" što Miletić jeste.Za mene patriotizam nije šuplja o Bosni koju prosipa recimo Helez a pobjego iz Armije kad je najviše trebalo.Thorgerson wrote: ↑06/08/2025 22:42 Dobro do kada cemo tim herojima rata isplacivati "dugove"?
- muha_sa
#40215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/42 ... udjen.html
BEOGRADSKI ADVOKAT ČEDOMIR STOJKOVIĆ: Ovi su političari bili u zatvoru iz istih razloga zbog kojih je Milorad Dodik osuđen...
Proveli su 3 godine i 7 mjeseci u zatvoru a potom su pomilovani od strane vlade.
Dodikovo raspisivanje "referenduma o sebi" je zapravo raspisivanje referenduma i postojanju Bosne i Hercegovine, poručio je Čedomir Stojković, beogradski advokat, opozicionar i vođa Grupe Oktobar.
- Taj referendum je jednak referendumu o otcjepljenju entiteta Republike Srpske. Zašto? Zato što raspisivanje referenduma o tome da li će se poštovati sudske odluke predstavlja zapravo referendum o postojanju jedne od tri grane vlasti države.
Dakle o postojanju same te države. Politički funkcioneri postaju to izborima. Sudski funkcioneri postaju to profesionalnim imenovanjem. Izvršna vlast ne može suditi sudijama. Sudije mogu suditi nosiocima izvršne vlasti.
Oriol Junqueras je bivši potpredsednik Katalonije, bio u zatvoru, osuđen na 13 godina zbog nepoštovanja odluke sudova Španije, poručio je stojkovi, te dodao:
- Katalonija nije pravila referendum o njemu, jer bi to bio referendum o poštovanju sudske presude, a time referendum o secesiji. Ovo su drugi katalonski političari koji su bili u zatvoru iz istih razloga zbog kojih je Milorad Dodik osuđen:
- Carme Forcadell, predsednica katalonskog parlamenta, 11 godina zatvora - Raül Romeva, ministar spoljnih poslova, 12 godina zatvora
- Dolors Bassa, ministarska socijalne zaštite, 12 godina zatvora
- Jordi Turull: Ministar predsedništva i portparol vlade, 12 godina zatvora
-Joaquim Forn: Ministar unutrašnjih poslova, 10 godina zatvora
- Josep Rull: Ministar planiranja i održivosti, 10 godina zatvora.
- Jordi Sànchez: Predsednik Katalonske nacionalne skupštine, 9 godina zatvora
- Jordi Cuixart: Predsednik kulturne organizacije Òmnium Cultural, 9 godina zatvora.
Proveli su 3 godine i 7 meseci u zatvoru a potom su pomilovani od strane vlade Pedroa Sáncheza, u duhu pomirenja.
Učite od Španije, zaključio je Stojković.
BEOGRADSKI ADVOKAT ČEDOMIR STOJKOVIĆ: Ovi su političari bili u zatvoru iz istih razloga zbog kojih je Milorad Dodik osuđen...
Proveli su 3 godine i 7 mjeseci u zatvoru a potom su pomilovani od strane vlade.
Dodikovo raspisivanje "referenduma o sebi" je zapravo raspisivanje referenduma i postojanju Bosne i Hercegovine, poručio je Čedomir Stojković, beogradski advokat, opozicionar i vođa Grupe Oktobar.
- Taj referendum je jednak referendumu o otcjepljenju entiteta Republike Srpske. Zašto? Zato što raspisivanje referenduma o tome da li će se poštovati sudske odluke predstavlja zapravo referendum o postojanju jedne od tri grane vlasti države.
Dakle o postojanju same te države. Politički funkcioneri postaju to izborima. Sudski funkcioneri postaju to profesionalnim imenovanjem. Izvršna vlast ne može suditi sudijama. Sudije mogu suditi nosiocima izvršne vlasti.
Oriol Junqueras je bivši potpredsednik Katalonije, bio u zatvoru, osuđen na 13 godina zbog nepoštovanja odluke sudova Španije, poručio je stojkovi, te dodao:
- Katalonija nije pravila referendum o njemu, jer bi to bio referendum o poštovanju sudske presude, a time referendum o secesiji. Ovo su drugi katalonski političari koji su bili u zatvoru iz istih razloga zbog kojih je Milorad Dodik osuđen:
- Carme Forcadell, predsednica katalonskog parlamenta, 11 godina zatvora - Raül Romeva, ministar spoljnih poslova, 12 godina zatvora
- Dolors Bassa, ministarska socijalne zaštite, 12 godina zatvora
- Jordi Turull: Ministar predsedništva i portparol vlade, 12 godina zatvora
-Joaquim Forn: Ministar unutrašnjih poslova, 10 godina zatvora
- Josep Rull: Ministar planiranja i održivosti, 10 godina zatvora.
- Jordi Sànchez: Predsednik Katalonske nacionalne skupštine, 9 godina zatvora
- Jordi Cuixart: Predsednik kulturne organizacije Òmnium Cultural, 9 godina zatvora.
Proveli su 3 godine i 7 meseci u zatvoru a potom su pomilovani od strane vlade Pedroa Sáncheza, u duhu pomirenja.
Učite od Španije, zaključio je Stojković.
-
geoxx
#40216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik nije osudjen za nepostivanje odluke suda, nego visokog predstavnika.
Nije isto. Puno gore po njega da je osudjen za krivicno djelo koje postoji u citavom svijetu, nego za ovo koje je nametnuto za njega i za koje vise niko nikad nece odgovarati.
Ovako ga ne smiju pritisnuti ni opozicija ni gradjani, jer kako ce kad ni sami ne priznaju visokog predstavnika.
Nije isto. Puno gore po njega da je osudjen za krivicno djelo koje postoji u citavom svijetu, nego za ovo koje je nametnuto za njega i za koje vise niko nikad nece odgovarati.
Ovako ga ne smiju pritisnuti ni opozicija ni gradjani, jer kako ce kad ni sami ne priznaju visokog predstavnika.
-
doktor78
- Styling
#40218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Styling
#40219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svaka odluka VP je zakon jer on ima Bonske ovlasti da nameće zakone za koje misli da treba.geoxx wrote: ↑07/08/2025 07:19 Dodik nije osudjen za nepostivanje odluke suda, nego visokog predstavnika.
Svakim svojim potezom Mile samo potvrđuje da je VP potreban jer ga neko mora staviti pod kontrolu.
- Haris.ba
#40220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imaju oni svoj zakon. Teorijski mogu ga sprovesti. Vec jedan su i sproveli bili.
Mislim da ni on vise ne zna sta ce biti. Pokusava staru oprobanu taktiku da napravi problem pa gpnadje nekog sa nase strane da popusti, strance da urgiraju da se popusti radi mira u kuci....
Last edited by Haris.ba on 07/08/2025 07:36, edited 1 time in total.
- mayab
- Mr.Sojic
#40222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
PreCednik referendumaš, opss anketar 
Evo kolega iznad me preduhitrio
Evo kolega iznad me preduhitrio
Last edited by Mr.Sojic on 07/08/2025 07:38, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#40223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je li anketa ili referendum zavisi samo od Dodika.
Mada, ja bih volio da se sprovede da se jos jednom nevjernim tomama dokaze sa kakvim materijalom zivimo u drzavi.
- Mr.Sojic
#40224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Haris.ba