Zovu se 'adventure' i odlicno sluze svrsi za koju su napravljeni. Kawasaki ninja nit je za ture, nit je za grada.Labirint wrote: ↑06/08/2025 21:50 Za ove sto ganjaju motore jedno pitanje , mislim odgovor se namece sam al da vidim da li kontam . Vecina motora na cestama onih, da ih nazovem bijesnim sportskim su na nasim tablama (tipa kavasaki nindza za njega znam na prvu) dok ove "stranjske" su oni kruzeri kako se vec zovu sa malim koferima sa strane. E sad da li su ovi "bijesni" neugodni za neke dalje ture ili je ovdje preovladavajuci mindset pa imam osjecaj da ima vise ovakvih motora na cesti ?
BiH - Crna hronika
- Rothmans
#4326 Re: BiH - Crna hronika
- srce_ruke_lopata
#4327 Re: BiH - Crna hronika
Ja sam se neki dan vozio od Mostara do Sarajeva i jedno 25 motorista sam vidio kako sredinom magistrale idu izmedju saobraćaja…samo mi treba da me neka budala zakači slučajno za retrovizor na 130 km/h i da ga nosim na duši.
Na zatvorenu stazu stoko pa opletite koliko vam volja..
- insaneinthebrain
#4328 Re: BiH - Crna hronika
koga briga na cemu je, jos jedan preselioesso_sa wrote: ↑06/08/2025 21:42Covjek na mopedu, a ne na motoru…insaneinthebrain wrote: ↑06/08/2025 21:31 jos jedan![]()
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250806198
-
Labirint
#4329 Re: BiH - Crna hronika
Da da da, adventure. E ti su rega ljudi 99 posto, obicno dvoje , imam komsiju brat je za takvog bmwa tipla nesto 50k , ne moze da ne valjaRothmans wrote: ↑06/08/2025 21:58Zovu se 'adventure' i odlicno sluze svrsi za koju su napravljeni. Kawasaki ninja nit je za ture, nit je za grada.Labirint wrote: ↑06/08/2025 21:50 Za ove sto ganjaju motore jedno pitanje , mislim odgovor se namece sam al da vidim da li kontam . Vecina motora na cestama onih, da ih nazovem bijesnim sportskim su na nasim tablama (tipa kavasaki nindza za njega znam na prvu) dok ove "stranjske" su oni kruzeri kako se vec zovu sa malim koferima sa strane. E sad da li su ovi "bijesni" neugodni za neke dalje ture ili je ovdje preovladavajuci mindset pa imam osjecaj da ima vise ovakvih motora na cesti ?
Al ove kavasakije kad vidis na magistrali to je redom izaslo da se ispuse ... a ispuhat se po ogranicenju mozes prekosutra
-
nekome
#4330 Re: BiH - Crna hronika
kod blidinja frajer u nepreglednoj krivini na uzbrdici digao kross na zadnjisrce_ruke_lopata wrote: ↑06/08/2025 22:02 Ja sam se neki dan vozio od Mostara do Sarajeva i jedno 25 motorista sam vidio kako sredinom magistrale idu izmedju saobraćaja…samo mi treba da me neka budala zakači slučajno za retrovizor na 130 km/h i da ga nosim na duši.
malo se gine kako se vozi
- Optimus09
#4331 Re: BiH - Crna hronika
Meni su kamioni najgori sto se tice saobracaja,kako magistralni tako i autoput.Prednjace profesionalci sa turskim tablicama 
- darius_maximus
#4332 Re: BiH - Crna hronika
Ma joj, i tu ima svega.Labirint wrote: ↑06/08/2025 22:09Da da da, adventure. E ti su rega ljudi 99 posto, obicno dvoje , imam komsiju brat je za takvog bmwa tipla nesto 50k , ne moze da ne valjaRothmans wrote: ↑06/08/2025 21:58Zovu se 'adventure' i odlicno sluze svrsi za koju su napravljeni. Kawasaki ninja nit je za ture, nit je za grada.Labirint wrote: ↑06/08/2025 21:50 Za ove sto ganjaju motore jedno pitanje , mislim odgovor se namece sam al da vidim da li kontam . Vecina motora na cestama onih, da ih nazovem bijesnim sportskim su na nasim tablama (tipa kavasaki nindza za njega znam na prvu) dok ove "stranjske" su oni kruzeri kako se vec zovu sa malim koferima sa strane. E sad da li su ovi "bijesni" neugodni za neke dalje ture ili je ovdje preovladavajuci mindset pa imam osjecaj da ima vise ovakvih motora na cesti ?![]()
Al ove kavasakije kad vidis na magistrali to je redom izaslo da se ispuse ... a ispuhat se po ogranicenju mozes prekosutra
Prošli mjesec, vraćamo se iz Neuma.
Dvoje na jednom motoru, on vozi, ona odzada selfie kameru na šćapu, pa ga lijevo, pa desno.
Kontam, kako njemu ne smeta dok vozi, ja bih je udavio.
I to tako ide, do jednom.
Drugo dvoje gledam, na tim adventure motorima.
On po sredini pretiče kolonu auta, u kojoj sam ja zadnje auto.
Kad je pretekao, maše joj kao da ga prati, a ona nesigurna, ne smije.
Jedva se nekako usudi i prođe, svi se sklonili koliko smo mogli.
I tu kontam, uz toliku nesigurnost, sve do jednom.
Ljudi trebaju shvatiti da su isti oni za volanima automobila i za upravljačima motora.
Isti je postotak budala, debila, neznalica, smotanih, itd.
Jedina razlika je što će te auto nekad spasiti smrti, ali motor rijetko kada.
Istina, ima i normalnih vozača automobila, kao što ima i normalnih vozača motora.
Jedini problem je što su oboje u manjini, ali su opet vozači automobila u boljoj poziciji zbog postotka preživljavanja.
Podsjeti me, prije heftu-dvije ja kod majstora i govori on meni "Jesu ljudi čudni".
Pitam ga što, kaže on meni: "Vidiš onu kuću prekoputa? Trojicu sinova ima, najstariji ne znam ima li 16-17 godina. Otišao juče i kupio mu motor. Pa gdje ćeš to djetetu uraditi, da ga ubije, vidi li koliko ih gine."
I fakat, ne prođe pet minuta, mali izađe iz kuće, upali motor (neki je "trkaći"), turira i ode da obiđe krug po mahali.
Kaže, do ponoći je sinoć sjedio na njemu, obilazio krugove.
Tako, da, svega ima...
-
esso_sa
#4333 Re: BiH - Crna hronika
Postavljanje ograda za motoriste (dodatni lim ispod postojece ograde) bi spasio dosta zivota. Mozda bi i ovog momka jucer spasilo... Prije mozda 5 godina je skoro na istom mjestu poginuo motorista iz Mostara. Udarac tijelom od stubic kji drzi zastitnu ogradu doslovno prepolovi covjeka.
Te dodatne ograde mozete vidjeti svugdje po EU, gdje god je jaca krivina. Vec par godina postavljaju i u Hrvatskoj, ali krenuli tek nakon ogromnog pritiska tamosnje populacije na 2 tocka... Kod nas, dabogda...
I nema toliko veze tip motora sa divljanjem. Glavna je glava. Nagledao sam se i masu likova na BMW GS-ovima, cak i na chopperima, kako prave razna sranja.
Ljeto je, ljudi idu na odmore, ogromne su guzve na cestama, posebno prema Mostaru. Guzva, vrucine, nervoza i eto sranja. Prosli vikend na ovom potezu sam 3 puta bjezao motorom od budala koji iz kontra smjera preticu kolone preko punih i u krivinama. Strane tablice nazalost prednjace
Te dodatne ograde mozete vidjeti svugdje po EU, gdje god je jaca krivina. Vec par godina postavljaju i u Hrvatskoj, ali krenuli tek nakon ogromnog pritiska tamosnje populacije na 2 tocka... Kod nas, dabogda...
I nema toliko veze tip motora sa divljanjem. Glavna je glava. Nagledao sam se i masu likova na BMW GS-ovima, cak i na chopperima, kako prave razna sranja.
Ljeto je, ljudi idu na odmore, ogromne su guzve na cestama, posebno prema Mostaru. Guzva, vrucine, nervoza i eto sranja. Prosli vikend na ovom potezu sam 3 puta bjezao motorom od budala koji iz kontra smjera preticu kolone preko punih i u krivinama. Strane tablice nazalost prednjace
Last edited by esso_sa on 07/08/2025 09:07, edited 1 time in total.
-
zigzag
#4334 Re: BiH - Crna hronika
može ako će ta populacija snositi troškove postavljanja ograde. Ili možda da ta populacija vozi 80kmh kao i svi ostali
-
esso_sa
#4335 Re: BiH - Crna hronika
Majstore, populacija motorista (u koju spadam i sam) jednako kao i svi ostali placa registraciju i sve namete u svrhu odrzavanja puteva, ukljucujuci i akcize na gorivo. Nema sta populacija posebno da snosi troskove. Ograde bi se trebale podrazumijevati, kako je to vec decenijama slucaj u normalnim drzavama. Udarac tijela u stubic od ograde pri 80 km/h, pa cak i sporije hladno prepolovi covjeka. Ograda drasticno smanjuje mogucnost smrtnog ishoda
Last edited by esso_sa on 07/08/2025 09:40, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#4336 Re: BiH - Crna hronika
Vidio sam da su to uradili gore prema Zlatiboru...esso_sa wrote: ↑07/08/2025 09:02 Postavljanje ograda za motoriste (dodatni lim ispod postojece ograde) bi spasio dosta zivota. Mozda bi i ovog momka jucer spasilo... Prije mozda 5 godina je skoro na istom mjestu poginuo motorista iz Mostara. Udarac tijelom od stubic kji drzi zastitnu ogradu doslovno prepolovi covjeka.
- vjeshalica
#4337 Re: BiH - Crna hronika
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250807063
Ubijes zenu samostrelom dobijes samo 11 godina.....valjda sto je invalid ili sta? A znao je biti clan streljackog kluba i imati oruzje....govna
Ubijes zenu samostrelom dobijes samo 11 godina.....valjda sto je invalid ili sta? A znao je biti clan streljackog kluba i imati oruzje....govna
-
acer5101
#4338 Re: BiH - Crna hronika
Ne vrijedi objašnjavati, al tebi svaka čast pa imaš živacaesso_sa wrote: ↑07/08/2025 09:10Majstore, populacija motorista (u koju spadam i sam) jednako kao i svi ostali placa registraciju i sve namete u svrhu odrzavanja puteva, ukljucujuci i akcize na gorivo. Nema sta populacija posebno da snosi troskove. Ograde bi se trebale podrazumijevati, kako je to vec decenijama slucaj u normalnim drzavama. Udarac tijela u stubic od ograde pri 80 km/h, pa cak i sporije hladno prepolovi covjeka. Ograda drasticno smanjuje mogucnost smrtnog ishoda
- petunija
-
zigzag
#4340 Re: BiH - Crna hronika
jesi li i ti vozalec motora?acer5101 wrote: ↑07/08/2025 12:57Ne vrijedi objašnjavati, al tebi svaka čast pa imaš živacaesso_sa wrote: ↑07/08/2025 09:10Majstore, populacija motorista (u koju spadam i sam) jednako kao i svi ostali placa registraciju i sve namete u svrhu odrzavanja puteva, ukljucujuci i akcize na gorivo. Nema sta populacija posebno da snosi troskove. Ograde bi se trebale podrazumijevati, kako je to vec decenijama slucaj u normalnim drzavama. Udarac tijela u stubic od ograde pri 80 km/h, pa cak i sporije hladno prepolovi covjeka. Ograda drasticno smanjuje mogucnost smrtnog ishoda. A ja bih napomenu da u uređenim zemljama se auta voze uz desnu liniju, a kod nas svi izađu na lijevu i ne kontaju da zatvaraju prolaz bajkerima. I usput izviruju kao da vide šta se dešava, prije će
- darius_maximus
#4341 Re: BiH - Crna hronika
Ako ćeš već s tom pričom, po zakonu trebaš voziti "što je više moguće uz desnu liniju" i to tako da "ne ugrožavaš sebe".acer5101 wrote: ↑07/08/2025 12:57Ne vrijedi objašnjavati, al tebi svaka čast pa imaš živacaesso_sa wrote: ↑07/08/2025 09:10Majstore, populacija motorista (u koju spadam i sam) jednako kao i svi ostali placa registraciju i sve namete u svrhu odrzavanja puteva, ukljucujuci i akcize na gorivo. Nema sta populacija posebno da snosi troskove. Ograde bi se trebale podrazumijevati, kako je to vec decenijama slucaj u normalnim drzavama. Udarac tijela u stubic od ograde pri 80 km/h, pa cak i sporije hladno prepolovi covjeka. Ograda drasticno smanjuje mogucnost smrtnog ishoda. A ja bih napomenu da u uređenim zemljama se auta voze uz desnu liniju, a kod nas svi izađu na lijevu i ne kontaju da zatvaraju prolaz bajkerima. I usput izviruju kao da vide šta se dešava, prije će
Po gradu, svaki šaht nacalili desno, propao, pa naravno da ćeš ga izbjeći.
Slična situacija je i na magistralnim, gdje je s desne strane često kamen, propada cesta, itd.
Nije saobaćaj monolit, pa da je nepromjenjiv i da znaš 100% šta će se desiti na svakom dijelu puta.
Ako kreneš u preticanje i u autu moraš biti spreman da će biti pičvajz, jebi ga.
- Ateista
#4342 Re: BiH - Crna hronika
To bi bilo isto kao da kazes hajmo poskidati sve ograde na cestama gdje su provalije, ograde izmedju smjerova na autoputevima, ukinuti pojaseve u autu i zracne jastuke, zasto bezveze bacati pare, neka voze ljudi po propisima i nece biti poginulih ni u autima...
Normalne i uredjene drzave rade sve da povecaju sigurnost, uzimaju u obzir i lose vozace, lose procjene, da se moze i pogrijesiti, ali da ako neko vec napravi gresku da budu sto manje posljedice, ne vidim zasto ne bi uradili ono sto se moze i da se zastite motoristi. Ne vozim motor, ali ne mislim samo na sebe i ne smeta mi da se uradi nesto od cega ja licno nemam koristi.
-
esso_sa
#4343 Re: BiH - Crna hronika
Mozda je do mene, ali kada vozim auto nikada ne gazim punu liniju... Kako na pravcu, tako i u krivinama. Dok sa druge strane redovno vidjam "sofere" automobila koji nisu u stanju proci zavoj a da ne uzmu bar pola kontra trake. Slikovit primjer imas svaki dan na cuvenoj Bradini - ovi sto idu nizbrdo, prema Konjicu, u lijevim zavojima nerijetko komplet predju u kontra traku, a ovi sto se penju prema Sarajevu lijevom trakom redovno uzmu pola kontra trake od ovih sto idu nizbrdo... Ne bi me zacudilo da se nekada tako izbjegnu kontra stranana, ko da voze u Engleskojdarius_maximus wrote: ↑07/08/2025 13:25Ako ćeš već s tom pričom, po zakonu trebaš voziti "što je više moguće uz desnu liniju" i to tako da "ne ugrožavaš sebe".acer5101 wrote: ↑07/08/2025 12:57Ne vrijedi objašnjavati, al tebi svaka čast pa imaš živacaesso_sa wrote: ↑07/08/2025 09:10
Majstore, populacija motorista (u koju spadam i sam) jednako kao i svi ostali placa registraciju i sve namete u svrhu odrzavanja puteva, ukljucujuci i akcize na gorivo. Nema sta populacija posebno da snosi troskove. Ograde bi se trebale podrazumijevati, kako je to vec decenijama slucaj u normalnim drzavama. Udarac tijela u stubic od ograde pri 80 km/h, pa cak i sporije hladno prepolovi covjeka. Ograda drasticno smanjuje mogucnost smrtnog ishoda. A ja bih napomenu da u uređenim zemljama se auta voze uz desnu liniju, a kod nas svi izađu na lijevu i ne kontaju da zatvaraju prolaz bajkerima. I usput izviruju kao da vide šta se dešava, prije će
Po gradu, svaki šaht nacalili desno, propao, pa naravno da ćeš ga izbjeći.
Slična situacija je i na magistralnim, gdje je s desne strane često kamen, propada cesta, itd.
Nije saobaćaj monolit, pa da je nepromjenjiv i da znaš 100% šta će se desiti na svakom dijelu puta.
Ako kreneš u preticanje i u autu moraš biti spreman da će biti pičvajz, jebi ga.
Nije problem ni to izvirivanje, ali do pune linije. Kakvi su nam soferi, a svi nekakvi kao "brzi", mene cudi da nema vise nesreca...
-
1Dante1
- muha_sa
#4345 Re: BiH - Crna hronika
https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... eni/600914
Dvostruko ubistvo u BiH: Muž i žena došli u goste pa pobijeni
Dvostruko ubistvo u BiH: Muž i žena došli u goste pa pobijeni
- banjaluka078
#4346 Re: BiH - Crna hronika
https://banjaluka.net/ranko-jacimovic-u ... a-u-samcu/
Ni decenijama poslije raskida veze nije mogla biti sigurna od njega?
Ni decenijama poslije raskida veze nije mogla biti sigurna od njega?
-
Dino79
#4347 Re: BiH - Crna hronika
Motaj kablove ....zakljucajte temu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-n ... /250808089
Ne smije se pisati o kriminalu
-
HelaS
#4348 Re: BiH - Crna hronika
Ima li neko link na njene tekstove ili podcaste, Nataše Miljanović-Zubac?Dino79 wrote: ↑08/08/2025 13:28 Motaj kablove ....zakljucajte temu
![]()
- muha_sa
#4349 Re: BiH - Crna hronika
https://www.facebook.com/natasa.miljanoviczubacHelaS wrote: ↑08/08/2025 14:03Ima li neko link na njene tekstove ili podcaste, Nataše Miljanović-Zubac?Dino79 wrote: ↑08/08/2025 13:28 Motaj kablove ....zakljucajte temu
![]()
-
HelaS
#4350 Re: BiH - Crna hronika
Meni se čini da ova žena ima više kriminalnih informacija nego Tužilaštvo BiHmuha_sa wrote: ↑08/08/2025 14:04https://www.facebook.com/natasa.miljanoviczubacHelaS wrote: ↑08/08/2025 14:03Ima li neko link na njene tekstove ili podcaste, Nataše Miljanović-Zubac?Dino79 wrote: ↑08/08/2025 13:28 Motaj kablove ....zakljucajte temu
![]()