Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Peacean
#40101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Narod ne voli da se zamara detaljima, ono što se dogodi za vrijeme mandata ide u dosije vladajuće stranke, bilo to dobro ili loše bez obzira koliko su oni u tome učestvovali.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#40102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
iz sjene se može vladati ako imaš druge moetode prisile da te se sluša. mafiozo može vladati iz sjene, jer ako ga ne poslušaš, tebe rastave ko ikein ormar, a djecu ti bace u živi kreč.farenhajt983 wrote: ↑06/08/2025 11:55 dodo prelazi u lobiste stranke, imat ce nesto vecu slobodu kada su u pitanju istupi, sto na umu to na drumu (kako oni vole reći)
dakle sve ovisi od stranackih mu kolega, koliko ce dozvoliti da vodi njegovu-njihovu stranku
ukoliko se ispostavi tacnim ono oko stranacke pobune, mogao bi zavrsiti tek kao savjetnik u okviru stranke,
a u suprotnom nedokucivi vladar iz sjene
SNSD je privatizovana stranka, gdje je lider taj koji kupi najviše glasova. niko za SNSD ne glasa iz ideologije, nego "za Dodika". kada dodika ne bude na listi, neće se toliko glasati za SNSD, a on sam nema čime da ucijeni stranku jer je njegova popularnost nebitna kada je u pitanju zaokruživanje na izborima jer njega tu neće biti.
-
HelaS
#40103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Smanji ribu kolega, odoše svi, neće te imati ko slušatiA_A_AKCIJA wrote: ↑06/08/2025 11:37
Suština politike u BiH....
Ja prvi ću biti za onoga ko se dokaže da je bolji od NiPa. Ali, nema.
-
Tyke
#40104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel ovom zabranom politickog djelovanja gubi i politicki imunitet i svaki vid zastite?
Neko gore napisa kako ce sad imati vecu slobodu izrazavanja i bahacenja. Hoce, ali ce biti i podlozniji zakonima, svaki javni huskacki istuo odmah prijavljivati za podstrekivanje mrznje i huskanja, samo ga pritiskati pa neka placa kazne, a za ponavljanje i poneki mjesec zatvora (sto opet moze platiti), jednostavno sve zakonski raditi gdje nece imati poluticku moc i zastitu. Barem ne oficijalno.
Napraviti sto jaci odnos sa koalicijom za dobrobit svih. Ovaj momentum se mora nekako probati iskoristiti.
Neko gore napisa kako ce sad imati vecu slobodu izrazavanja i bahacenja. Hoce, ali ce biti i podlozniji zakonima, svaki javni huskacki istuo odmah prijavljivati za podstrekivanje mrznje i huskanja, samo ga pritiskati pa neka placa kazne, a za ponavljanje i poneki mjesec zatvora (sto opet moze platiti), jednostavno sve zakonski raditi gdje nece imati poluticku moc i zastitu. Barem ne oficijalno.
Napraviti sto jaci odnos sa koalicijom za dobrobit svih. Ovaj momentum se mora nekako probati iskoristiti.
-
Isakovic91
#40105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne zaboravimo da je CIK-u ovakvom današnjem sastavu htio da smjeni konaković i trojka.
- no_sekirli
#40106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je bitno.Tyke wrote: ↑06/08/2025 12:16 Jel ovom zabranom politickog djelovanja gubi i politicki imunitet i svaki vid zastite?
Ako više nije preCjednik i ne smije obavljati neku javnu funkcija nema ni imunitet od tužbi za svakojake gluposti ni na razini BiH ni na razini entiteta.
Ima i u entitetu onih koji mu se žele "napiti krvi", a sada će im to biti puno lakše. Naravno, ukoliko ih sve tamo ne presvuče i prisili na "srpsko jedinstvo".
-
A_A_AKCIJA
#40107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko ima?HelaS wrote: ↑06/08/2025 12:10Smanji ribu kolega, odoše svi, neće te imati ko slušatiA_A_AKCIJA wrote: ↑06/08/2025 11:37
Suština politike u BiH....
![]()
-
HelaS
#40108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako izuzmeš prvog člana tvoje stranke - Elmedina Dinu Konakovića, dobro, bit ću pošten i kazati još dvojicu iz vrha, samo će ti se kazatiA_A_AKCIJA wrote: ↑06/08/2025 12:46Ko ima?HelaS wrote: ↑06/08/2025 12:10Smanji ribu kolega, odoše svi, neće te imati ko slušatiA_A_AKCIJA wrote: ↑06/08/2025 11:37
![]()
Dakle, izuzmi samo tri osobe iz Stranke, ostaje ti prosjek političke organizacije koja bi na izborima bila u stanju dobaciti jedva do kantona
-
A_A_AKCIJA
#40109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet kauč selektor pričaHelaS wrote: ↑06/08/2025 12:51Ako izuzmeš prvog člana tvoje stranke - Elmedina Dinu Konakovića, dobro, bit ću pošten i kazati još dvojicu iz vrha, samo će ti se kazati![]()
Dakle, izuzmi samo tri osobe iz Stranke, ostaje ti prosjek političke organizacije koja bi na izborima bila u stanju dobaciti jedva do kantona![]()
Pitam te koja politička opcija ima bolja.
A to podrazumijeva ne neku ideju koja se baca sa mindera uz kafu i cigaru.
Daj mi političku opciju koju SDA neće pojesti za doručak potkupljivanjem, podmetanjem, sa par tendera i direktorskih mjesta.
Daj mi opciju koja će izgurati Dodika iz politike kao NiP, a da ne uzme silne milione koje je nudio da ga spasi.
Opciju koja ima kakvu takvu infrastrukturu, koja raste, koja je prisutna u velikom broju općina i gradova...
I na kraju, opciju koja je dokazala i ispunila makar dio obećanog.
Nema.
Ima gomila šupljatora i pričalica, ja bi vako, treba nako, društva jednog lica, kombi stranaka, ali političke opcije sa glavom i repom, nema.
Pogledaj malo pod Denis Gratz, Zuhrić, Begić, Rojf Bajrović, Pećanin... kako završe pričalice i izdavači oštrih saopćenja
Last edited by A_A_AKCIJA on 06/08/2025 13:04, edited 1 time in total.
-
HelaS
#40110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
E jebajiga kolega, ode ti...A_A_AKCIJA wrote: ↑06/08/2025 13:00Opet kauč selektor pričaHelaS wrote: ↑06/08/2025 12:51Ako izuzmeš prvog člana tvoje stranke - Elmedina Dinu Konakovića, dobro, bit ću pošten i kazati još dvojicu iz vrha, samo će ti se kazati![]()
Dakle, izuzmi samo tri osobe iz Stranke, ostaje ti prosjek političke organizacije koja bi na izborima bila u stanju dobaciti jedva do kantona![]()
Pitam te koja politička opcija ima bolja.
A to podrazumijeva ne neku ideju koja se baca sa mindera uz kafu i cigaru.
Daj mi političku opciju koju SDA neće pojesti za doručak potkupljivanjem, podmetanjem, sa par tendera i direktorskih mjesta.
Daj mi opciju koja će izgurati Dodika iz politike kao NiP, a da ne uzme silne milione koje je nudio da ga spasi.
Opciju koja ima kakvu takvu infrastrukturu, koja raste, koja je prisutna u velikom broju općina i gradova...
I na kraju, opciju koja je dokazala i ispunila makar dio obećanog.
Nema.
Ima gomila šupljatora i pričalica, ja bi vako, treba nako, društva jednog lica, kombi stranaka, ali političke opcije sa glavom i repom, nema.
-
A_A_AKCIJA
-
HelaS
#40112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne vrijedi s tobom raspravljati, zaslijepljen si ili guraš marketing nazor. Nije to tako kako misliš, rekao sam ti. U NiP-u je samo nekoliko osoba koji vuku tu stranku, nekoliko kapitalaca, od kojih je Konaković najkapacitiraniji. Njega, ako zaboli zub, stat će stranka ili će krenuti ukoso, pa i skoro da će prestati.
Ko je bolji. Ko god ima snage da se odupre autokratizmu, kako god on bio spakovan u okvire demokratije. Ima dosta političkih organizacija u državi koji imaju snažne vođe, ali nisu presudni, kao Konaković. Niti je Konaković najzaslužniji za Dodika, ne treba pretjerivati, besmisleno je. Jeste zaslužan za krhanje SDA, kapa dolje, ali to je sve...
- dr_Evil
#40113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajde ljudi da se pomirimo sa jednom cinjenicom, mi smo mentalitetom jos uvijek u 19st. Svaka stranka u BiH je stranka jednog lica, jer narod uvijek ima ekstazu na begove, knezeve, knjazove, kako god hocete, a oni nam daju ono sta zelimoHelaS wrote: ↑06/08/2025 13:10Ne vrijedi s tobom raspravljati, zaslijepljen si ili guraš marketing nazor. Nije to tako kako misliš, rekao sam ti. U NiP-u je samo nekoliko osoba koji vuku tu stranku, nekoliko kapitalaca, od kojih je Konaković najkapacitiraniji. Njega, ako zaboli zub, stat će stranka ili će krenuti ukoso, pa i skoro da će prestati.
Ko je bolji. Ko god ima snage da se odupre autokratizmu, kako god on bio spakovan u okvire demokratije. Ima dosta političkih organizacija u državi koji imaju snažne vođe, ali nisu presudni, kao Konaković. Niti je Konaković najzaslužniji za Dodika, ne treba pretjerivati, besmisleno je. Jeste zaslužan za krhanje SDA, kapa dolje, ali to je sve...![]()
-
HelaS
#40114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"bez autokratije nema demokratije"dr_Evil wrote: ↑06/08/2025 13:12Hajde ljudi da se pomirimo sa jednom cinjenicom, mi smo mentalitetom jos uvijek u 19st. Svaka stranka u BiH je stranka jednog lica, jer narod uvijek ima ekstazu na begove, knezeve, knjazove, kako god hocete, a oni nam daju ono sta zelimoHelaS wrote: ↑06/08/2025 13:10Ne vrijedi s tobom raspravljati, zaslijepljen si ili guraš marketing nazor. Nije to tako kako misliš, rekao sam ti. U NiP-u je samo nekoliko osoba koji vuku tu stranku, nekoliko kapitalaca, od kojih je Konaković najkapacitiraniji. Njega, ako zaboli zub, stat će stranka ili će krenuti ukoso, pa i skoro da će prestati.
Ko je bolji. Ko god ima snage da se odupre autokratizmu, kako god on bio spakovan u okvire demokratije. Ima dosta političkih organizacija u državi koji imaju snažne vođe, ali nisu presudni, kao Konaković. Niti je Konaković najzaslužniji za Dodika, ne treba pretjerivati, besmisleno je. Jeste zaslužan za krhanje SDA, kapa dolje, ali to je sve...![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da, sa ovim bi se narocito slozio.A_A_AKCIJA wrote: ↑06/08/2025 13:00 Pogledaj malo pod Denis Gratz, Zuhrić, Begić, Rojf Bajrović, Pećanin... kako završe pričalice i izdavači oštrih saopćenja
Plejada pojedinaca ciji je rodonacelink Zeljko Komsic je prodefilovala kroz politku radeci ono sto je Komsic patentirao. Ciljanje na lijevo-liberalno glasacko tijelo sa zestokom kritikom SDA (ko se jos sjeca Reufa i price kako se treba radikalno obracunavati sa SDA
Uzeli su nam cijelo desetljece.
U medjuvremenu je Komsic zadrzao dio aureola kao Covicev nemezis, a ovi ostali su postali narandzasta SDA
-
A_A_AKCIJA
#40116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odgovori na bilo koje pitanje koje sam ti postavio.HelaS wrote: ↑06/08/2025 13:10Ne vrijedi s tobom raspravljati, zaslijepljen si ili guraš marketing nazor. Nije to tako kako misliš, rekao sam ti. U NiP-u je samo nekoliko osoba koji vuku tu stranku, nekoliko kapitalaca, od kojih je Konaković najkapacitiraniji. Njega, ako zaboli zub, stat će stranka ili će krenuti ukoso, pa i skoro da će prestati.
Ja govorim o jednostavno provjerljivim stvarima o ne diskutujem na nivou teorijske priče.
Ima "stranaka" dok ne dođu na vlast. Onda postaju SBB, NES, SZaBIH, DF, ovi oni, koje SDA završi na ručku.
I onda imaš pet nijansi SDA.
Ima "stranaka" koje ne postoje izvan jednog grada.
Većina stranaka na Balkanu imaju par ljudi u vrhu i prosjek ispod. NiP nije izuzetak.
Opet te pitam, ko to ima bolji, a da zadovolji makar dva kriterija od ovih što spominjem.
Ko to ima više od tog krhanja sa SDA?
Jesi li svjestan veličine toga krhanja sa SDA i efekata na društvo?
Raspakovati kriminalnu strukturu staru 20-30 godina?
Itekako podcjenjuješ rezultat
-
Trappist
#40117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
no_sekirli wrote: ↑06/08/2025 12:28Ovo je bitno.Tyke wrote: ↑06/08/2025 12:16 Jel ovom zabranom politickog djelovanja gubi i politicki imunitet i svaki vid zastite?
Ako više nije preCjednik i ne smije obavljati neku javnu funkcija nema ni imunitet od tužbi za svakojake gluposti ni na razini BiH ni na razini entiteta.
Ima i u entitetu onih koji mu se žele "napiti krvi", a sada će im to biti puno lakše. Naravno, ukoliko ih sve tamo ne presvuče i prisili na "srpsko jedinstvo".
Vi stvarno kao da imate kolektivnu amneziju. Po kojem zakonu su naoruzani pripadnici Mupa rs mogli stati i spriječiti pripadnike državne policije da obavljaju svoj posao?
- Mr.Sojic
#40118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
BeloGlavi mudro začepio, ni jednu da reKne 
- dr_Evil
#40119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
pemanapemani
#40120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
NIP trenutno nije relevantan bez trojke.
Imali bi svoj ktatki ograniceni zenit kao SBiH, DF, SBB...
Trojka je bukvalno preslika sta vecina ustvari zeli, a to je svega pomalo i da to nekako moze funkcionisati zajedno u korist gradjana i drzave- lijevo, desno, liberali, ekolozi, socijaldemokrati, socijalisti, konzervativci...
Trojka je udarila nekakve temelje nekakvog gradjanskog razmisljanja. Sve to ide kilavo i sporo, ali opet se naziru tragovi uredjenog drustva, gdje su prioritet svakodnevni problemi gradjana
Trojka je bukvalno preslika sta vecina ustvari zeli, a to je svega pomalo i da to nekako moze funkcionisati zajedno u korist gradjana i drzave- lijevo, desno, liberali, ekolozi, socijaldemokrati, socijalisti, konzervativci...
Trojka je udarila nekakve temelje nekakvog gradjanskog razmisljanja. Sve to ide kilavo i sporo, ali opet se naziru tragovi uredjenog drustva, gdje su prioritet svakodnevni problemi gradjana
- no_sekirli
#40121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne poznajem ni približno zakon da bih ti odgovorio na to pitanje.Trappist wrote: ↑06/08/2025 13:22no_sekirli wrote: ↑06/08/2025 12:28Ovo je bitno.Tyke wrote: ↑06/08/2025 12:16 Jel ovom zabranom politickog djelovanja gubi i politicki imunitet i svaki vid zastite?
Ima i u entitetu onih koji mu se žele "napiti krvi", a sada će im to biti puno lakše. Naravno, ukoliko ih sve tamo ne presvuče i prisili na "srpsko jedinstvo".![]()
Vi stvarno kao da imate kolektivnu amneziju. Po kojem zakonu su naoruzani pripadnici Mupa rs mogli stati i spriječiti pripadnike državne policije da obavljaju svoj posao?
Ali, očigledno da su mogli, možda jer ih je bilo više, pa je nadvladao zakon jačega. Samo koliko se sjećam, da su bile najavljene odmah prijave protiv nekog zapovjednika iz MUPa RSa. U kojoj je to fazi, vrijeme će pokazati.
Ni Baja nije mislio da će biti osuđen pa se sam prijavio i pojavljivao na suđenju. Vidimo svi u kojoj je sada fazi.
- Mr.Sojic
#40122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovoliki intervju, a nigdje IZdr_Evil wrote: ↑06/08/2025 14:37https://klix.ba/dragan-covic-ekskluzivn ... postivati/
Dodaj ra po rt u link umjesto klix budalix
- Styling
#40123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Niko sam nije relevantan, nijedna stranka. Niko ne moze sam vladati bez koalicije. Pojedinacno, svi su slabi, samo zajednicki mogu vladati, to vazi i za Trojku.pemanapemani wrote: ↑06/08/2025 14:38 NIP trenutno nije relevantan bez trojke.
- Styling
#40124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dino je najavio neke promjene u stranci uskoro, pa cemo da vidimo koga ce zamijeniti a ko ce isplivati.A_A_AKCIJA wrote: ↑06/08/2025 13:22Odgovori na bilo koje pitanje koje sam ti postavio.HelaS wrote: ↑06/08/2025 13:10Ne vrijedi s tobom raspravljati, zaslijepljen si ili guraš marketing nazor. Nije to tako kako misliš, rekao sam ti. U NiP-u je samo nekoliko osoba koji vuku tu stranku, nekoliko kapitalaca, od kojih je Konaković najkapacitiraniji. Njega, ako zaboli zub, stat će stranka ili će krenuti ukoso, pa i skoro da će prestati.
Ja govorim o jednostavno provjerljivim stvarima o ne diskutujem na nivou teorijske priče.
Ima "stranaka" dok ne dođu na vlast. Onda postaju SBB, NES, SZaBIH, DF, ovi oni, koje SDA završi na ručku.
I onda imaš pet nijansi SDA.
Ima "stranaka" koje ne postoje izvan jednog grada.
Većina stranaka na Balkanu imaju par ljudi u vrhu i prosjek ispod. NiP nije izuzetak.
Opet te pitam, ko to ima bolji, a da zadovolji makar dva kriterija od ovih što spominjem.
Ko to ima više od tog krhanja sa SDA?
Jesi li svjestan veličine toga krhanja sa SDA i efekata na društvo?
Raspakovati kriminalnu strukturu staru 20-30 godina?
Itekako podcjenjuješ rezultat
Tacno je da se vecina clanstva (cak i neki u vrhu stranke) drze komfort zone i ne oglasavaju se da ne bi bili izlozeni napadima botova. Tako se ne moze voditi politika niti napredovati.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium