Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
last mohicans

#11476 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Zato nam sad proturaju novog sandzu Ljaljića, da se skrene priča. Mislim da je pukla konekcija vlasnik, zvani ne znam bi li se jebo ili ne bi, sa principijelnim trenerom koji ipak drzi do svog dostojanstva. Ovo sa Dudićem u Srbiji mi je naprasno, a vrlo moguće da se već pregovaralo s njim i da je ZZ u međuvremenu saznao. To su neka moja nagađanja. Iako mi se neke stvari nisu svidjele kod ZZ, ipak je puno vise dobrih i zaista sam mislio da s njim konačno imamo taj potrebni kontinuitet. Ali jbg, vlasnik se voli igrati igrica, jebavati nas u zdrav mozak, dvije loše utakmice su kurac od ovce i nikakav razlog za radikalne rezove. Trebalo se prije priprema o tome misliti, a ne sad. Ponovit ću, s Mirvićem nikakva očekivanja nemam, jer liku su bitniji transferi i PR, a rezultatski uspjeh, neka navijačka satisfakcija je njemu zadnja rupa na sviralu. Pomalo osjećam da je moj klub zaista otet i otrgnut od mene i navijača generalno.
van Basten

#11477 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van Basten »

Očekivan rasplet cirkusa na početku sezone. Nažalost.
SmokingMan

#11478 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Koji će ovo skandal ispasti sa pranjem para samo da ga uhvate na krivoj nozi.
Adobeg

#11479 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

SmokingMan wrote: 06/08/2025 00:39 Koji će ovo skandal ispasti sa pranjem para samo da ga uhvate na krivoj nozi.
Dobili smo opomenu od uefe nije bez razloga,bolje mu je da ide na vrijeme. :D
Logovan

#11480 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Adobeg wrote: 06/08/2025 00:41 Dobili smo opomenu od uefe nije bez razloga,bolje mu je da ide na vrijeme. :D
Novčanu opomenu :oops:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#11481 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Bitno je da dijelimo story za Meridian.

Ma mrs!
Adobeg

#11482 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Logovan wrote: 06/08/2025 00:43
Adobeg wrote: 06/08/2025 00:41 Dobili smo opomenu od uefe nije bez razloga,bolje mu je da ide na vrijeme. :D
Novčanu opomenu :oops:
A mozeno dobiti i ban za evropu dugi niz godina. :oops:
TheMule

#11483 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by TheMule »

Ako je istina da Mirvic naredjuje ko mora igrati (a izgleda da jeste, jer zasto drugo bi otiso ZZ), onda nema veze ko je trener. Razlika medju trenerima ce ti biti da li cemo zavrsiti na 5. mjestu ili 3. mjestu, ali nece biti znanja i motivacije za prvog.

Titule nema.
gidra

#11484 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gidra »

Hvala Bogu, amater gori od Rožmana, Husref sa Temua.
Nadam se Feđi.
Labirint

#11485 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Labirint »

Ove godine smo prvi u prvenstvu... otpustili trenera, #itoenesto :oops:
Logovan

#11486 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

On amater, ali zato Dudić nije amater haha :lol:
TheMule wrote: 06/08/2025 03:25 Ako je istina da Mirvic naredjuje ko mora igrati (a izgleda da jeste, jer zasto drugo bi otiso ZZ), onda nema veze ko je trener. Razlika medju trenerima ce ti biti da li cemo zavrsiti na 5. mjestu ili 3. mjestu, ali nece biti znanja i motivacije za prvog.

Titule nema.
Sumnjam da bi on to dopustio, sad osim ako ovaj nije stalno nešto pokušavao i ovom pukao film i otišao.
izbjeglica_iz_besmisla

#11487 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Neki dan rece arenin komentator da je najdugovjecniji trener u PL BIH trenutno bas Zoran Zekic - sa svojih jedva godinu staza.

Kontam tad koji je ovo cirkus od lige i uprava klubova.

Sad vidim da to moze i gore. Nepotrebna promjena, nece ni drugi trener nista bolje rezultate imati tamo u novembru, kad prodje inicijalni zanos. Jer je liga kakva jeste, klub i gazda kakvi jesu.
mond

#11488 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Dabogda došao Dudić da nam se dementni navijači zadovolje
F&N

#11489 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Labirint wrote: 06/08/2025 07:29 Ove godine smo prvi u prvenstvu... otpustili trenera, #itoenesto :oops:
Nismo ga otpustili covjek je pobjegao od nas.

A kako i nece, ko je god sa Homerom imao posla, a da ima imalo dostojanstva, pobjegao je od njeg, osim Anele i njenih kurava u klubu.
Labirint

#11490 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Labirint »

F&N wrote: 06/08/2025 08:51
Labirint wrote: 06/08/2025 07:29 Ove godine smo prvi u prvenstvu... otpustili trenera, #itoenesto :oops:

A kako i nece, ko je god sa Homerom imao posla, a da ima imalo dostojanstva, pobjegao je od njeg, osim Anele i njenih kurava u klubu.
Nije g nego se pas.. na "kulturan" nacin,kakav - necemo nikada saznati kao i do sada...
R2D2_SA

#11491 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Mislim da je najbolje da sačekamo malo pa da vidimo hoće li izaći još neka informacija. Ne bi bilo prvi put i da nas iznenade.
Logovan

#11492 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ode Zoran.... Šteta, velika šteta!

Sretno Zorane!
F&N

#11493 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Labirint wrote: 06/08/2025 09:02

Nije g nego se pas.. na "kulturan" nacin,kakav - necemo nikada saznati kao i do sada...
Nemam informaciju nikakvu.
Pokusavam da logicki nekako razumijem situaciju.
Imas opciju 1, da je dobio neku turbo ponudu koju nije mogao odbiti. (To cemo vidjeti vrlo brzo ako je tako i to bi novinari saznali za sat, dva, tri)
Opcija 2, da ga je Ismir zbog neceg najurio ali da su se dogovoirli da Zekic preuzme na sebe, sto mislim da nije realno, jer Ismir na sve nacine pokusava da kupi mir kod navijaca, a ni Zekic ne bi na to pristao, pretpostavljam.
Opcija 3 je da je Zekicu kao covjeku sa integritetom dopizdilo sve ovo sto se desava sa igracima. Od jednog menadzera sam cuo da je prvi put upozorio Ismira da ce dati Ostavku kada su mu prodali Catakovica bez njegovog odobrenja. Pregurao se kup a vjerujem da mu je prelilo casu ovo sa igracima na ljeto. Covjek jednostavno procjenio da radi s budalom i da nece on da bude zrtveno janje i da njega smijeni Ismir sutra kada ne bude rezultata. A rezultata sa ovakom transfer politikom nema.
I povukao se na vrijeme.

Eto to je moje vidjenje stvari.

P.S. Nisam upratio zasto Banic nije branio protiv Radnika?
R2D2_SA

#11494 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Sreto Zorane i hvala. Rijedak gospodin. Sad je pitanje možemo li neki upgrade napraviti ili ne. Ja sam više za nekog stranca, profesionalca, nego za nekoga našeg. Nekoga mirne glave a ne nekoga ko je i navijač, čim je previše emocija nema onda hladne glave što trener pored svega ostalog mora imati. Čim je naš odmah počnu i priče s kim je dobar a s kim nije, čim je naš i klub mu prirastao onda imaš i to da gleda i ostale stvari u klubu, nešto mu zasmeta i pokupi se a nama treba neko ko će dobru osnovu koju imamo utegnuti i biti tu na duže staze. Na hajr i na dobro.
last mohicans

#11495 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Meni ni jednog trenera nije bilo ovoliko žao, ne znam, mozda grijesim. Čovjek drzi do svog dostojanstva, a izvor svih naprasnih događanja je Homer koji veze nema o sportu. A i dosta stvari ne razumije, to sam čuo od mnogih koji su s njim proveli neko duže vrijeme. Očito se ZZ nije pitao, čovjeku dopizdili, mozda se pregovaralo s Dudićem pored ovog živog (ako se tako ispostavi s Dudićem). Čitam na nekim drugim forumima svakakve bljuvotine da nam se Đeka predstavljao kao menadzer, da je imao direktnu pinku od Mlinarićevog transfera, nudio neke nase igrače Velezu, da ono njegovo prebijanje od neki dan ima veze s time. Odvaditi pola, ali eto s nama nikad nije dosadno. Zabrinjavajuće je s kakvim ljudima je naš predsjednik okruzen, ko sjedi u lozi, ko se kod nas pita i ko kolo vodi.. #newera is coming :-)
mond

#11496 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mond »

Sretno Zeka
Htio skloniti par pojedinaca, nije mu se odobrilo i dao ostavku.

Nadam se nekom veličini poput Sir Vlade, to je mjera za Homera i rektalne alpiniste oko njega. Džeko Mumin da nam to završi pa da nas sunce ogrije.
gold'n'brown

#11497 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

F&N wrote: 06/08/2025 09:31

Imas opciju 1, da je dobio neku turbo ponudu koju nije mogao odbiti. (To cemo vidjeti vrlo brzo ako je tako i to bi novinari saznali za sat, dva, tri)
Opcija 2, da ga je Ismir zbog neceg najurio ali da su se dogovoirli da Zekic preuzme na sebe, sto mislim da nije realno, jer Ismir na sve nacine pokusava da kupi mir kod navijaca, a ni Zekic ne bi na to pristao, pretpostavljam.
Opcija 3 je da je Zekicu kao covjeku sa integritetom dopizdilo sve ovo sto se desava sa igracima. Od jednog menadzera sam cuo da je prvi put upozorio Ismira da ce dati Ostavku kada su mu prodali Catakovica bez njegovog odobrenja. Pregurao se kup a vjerujem da mu je prelilo casu ovo sa igracima na ljeto. Covjek jednostavno procjenio da radi s budalom i da nece on da bude zrtveno janje i da njega smijeni Ismir sutra kada ne bude rezultata. A rezultata sa ovakom transfer politikom nema.
I povukao se na vrijeme.

Koliko sam shvatio Musija je branio jer je u21 igrac, Mujkic je povrijedjen i to je razlog. Jatta je stranac i ne spada u U21, ne znam sta je s Krdzalicem i da li je on uopste u21.
Sto se Zekica tice, nazalost jos jedan odlican trener potrosen. Ne znam zaista vise kuda ide ovaj brod, ali i u meni se polako gusi interesovanje i entuzijazam za Sarajevo. Nama jednostavno niko nece valjati, za Zekica ne znamo razloge i ako je to njegova zaista njegova odluka tesko da se moglo nesto uraditi. Ne znam sta je razlog za ovolike transfere, da li ti igraci zaista jedva cekaju da idu iz kluba ili se jednistavno ide za prvom ozbiljnijom ponudom. To mi iskreno i nema logike jer znamo da iskorak u Evropi moze nadmasiti taj novac od transfera. Tako da mi je logicno da su ipak igravi ti koji zele da.idu, ali onda treba detektovati koji je razlog za to. Moguce da je dio problema i liga koja je lakrdija po pitanju sudjenja. Nazalost to se nece jos zadugo promijeniti.
last mohicans

#11498 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

F&N wrote: 06/08/2025 09:31

I povukao se na vrijeme.

Prilično realni scenariji, mada ima jos jedan iz "insajderskih" da je ZZ htio odstraniti i kaznite neke igrače, koje, ne znam, da Homer nije dao i da je generalno puklo..
kokuz_sa

#11499 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Steta

Uz Jovica jedan od najvecih gospodina
izbjeglica_iz_besmisla

#11500 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Steta velika. Dobar trener i jos bolji karakter. :thumbup:

Sretno Zeka, idi i ne okreci se za sobom. Pusti nas da se valjamo u blatu.
Post Reply