Desavanja u Hrvatskoj
-
Messier
#28326 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prati li ko ovu misu na hrt1?
Oluja ovo ono
Napusis se poslije kafe, i gledas misu, jebes lsd kako ovi tripuju
Oluja ovo ono
Napusis se poslije kafe, i gledas misu, jebes lsd kako ovi tripuju
-
kakavdanakneiskustvu
#28327 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pov ... a9niTgaecA
Klasić i Jakovina su glas razuma što se tiče istoričara u Hrvatskoj
Klasić i Jakovina su glas razuma što se tiče istoričara u Hrvatskoj
- vaučer
#28329 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nikad neću razumijeti fascinaciju ustaštvom. Doslovno se ponosiš i busaš u prsa gubitnicima koji su usput fašisti, koji su usput masovne ubojice, koji su po svim parametrima civilizacijska sramota koje bi se svaka razumna osoba stidila. A u tradiciji vlastitog naroda imaš antifašiste koji su maltene goloruki išli u borbu protiv fašista.Domaci izdajnik wrote: ↑05/08/2025 08:25
Dok se u Hrvatskoj skidaju spomenici na grobljima koji podsjećaju na Krajinu ili JNA u sred Zadra je ovakvo nešto prema vlastima sasvim u redu:
-
kakavdanakneiskustvu
#28330 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A jednostavno ima osoba koje su bliske ustaštvu, nacizmu, Hitleru, to im srcu bliže nego oni koji su bili na supeotnoj strani u WW2vaučer wrote: ↑05/08/2025 12:22Nikad neću razumijeti fascinaciju ustaštvom. Doslovno se ponosiš i busaš u prsa gubitnicima koji su usput fašisti, koji su usput masovne ubojice, koji su po svim parametrima civilizacijska sramota koje bi se svaka razumna osoba stidila. A u tradiciji vlastitog naroda imaš antifašiste koji su maltene goloruki išli u borbu protiv fašista.Domaci izdajnik wrote: ↑05/08/2025 08:25
Dok se u Hrvatskoj skidaju spomenici na grobljima koji podsjećaju na Krajinu ili JNA u sred Zadra je ovakvo nešto prema vlastima sasvim u redu:
Valjda neki inat spram komunizma, iako većina partizana tokom WW2 nisu bili komunisti - nego običan narod koji se borio za slobodu i da ne žive pod tuđinskom čizmom.
Moja pojedini rođaci u Hrvatskoj se ponose time, na žalost
-
Messier
#28331 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovo nije samo pobjeda, ovo je obnova saveza sa bogom.
Krv branitelja, njihova djeca, bog je temelj, tradicija.
Ne zaboravimo, kad je svijet bio protiv nas, Bog je bio uz nas.
O boze blasfemije
Potrebna nam je duhovna obnova
Krv branitelja, njihova djeca, bog je temelj, tradicija.
Ne zaboravimo, kad je svijet bio protiv nas, Bog je bio uz nas.
O boze blasfemije
Potrebna nam je duhovna obnova
-
Labirint
#28332 Re: Desavanja u Hrvatskoj
alkarski rečeno - u sridu !!!
- vaučer
#28333 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A izgleda da je tako. Iako danas, nakon toliko godina - ne postoji nijedan racionalni razlog za išta osim osude i gađenja spram tih režima. Da ne postoji samostalna država Hrvatska - donekle bih razumio. Kao ono to je bio zadnji bljesak 'samostalnosti', iako je NDH bila 'samostalna' kao dvomjesečna beba sama u Sahari bez vode. Ali imaš samostalnu državu. Drugi mogući razlog je mlak i licemjeran odnos prema toj temi kroz obrazovanje u modernoj RH. Ustvari to je sigurno dio problema i zašto je toliki broj mladih u toj priči. Možda ne da se kroz kurikulum u obaveznom školovanje umiva obraz NDH - ali da se nedovoljno potencira važnost antifašizma.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/08/2025 12:26 A jednostavno ima osoba koje su bliske ustaštvu, nacizmu, Hitleru, to im srcu bliže nego oni koji su bili na supeotnoj strani u WW2
-
Messier
#28334 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A znam da je 9/10 zagreba sad u crkvi
Multikulti zg sa nepalcima, otvoreno drustvo.
Domovina, Krist, branitelji, zapadna civilizacija, obitelj, krscansko dostojanstvo, domovina
Klerikalno drustvo, ko pravoslavna dzamahirija u rsu
Multikulti zg sa nepalcima, otvoreno drustvo.
Domovina, Krist, branitelji, zapadna civilizacija, obitelj, krscansko dostojanstvo, domovina
Klerikalno drustvo, ko pravoslavna dzamahirija u rsu
- kamberovica polje
#28335 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Upravo ovo.
Odgojen sam u katoličkoj tradiciji, i ovo je najgori oblik hereze koji postoji. Ti kockoglavi debili koje, posrnula "Crkva u Hrvata" loži, nisu svjesni da s ovakvim izjavama idu kontra svoje vjere.
Što je najsmješnije "CuH" se loži da postane hrvatska nacionalna crkva, a glavni idol im je SPS.
-
kakavdanakneiskustvu
#28336 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ili je u glavama onih koji se ponose pozdravom ZDS za rat 1991.-1995. kriv Tito, partizani iz WW2, a ne Milošević i svita oko njegavaučer wrote: ↑05/08/2025 12:40A izgleda da je tako. Iako danas, nakon toliko godina - ne postoji nijedan racionalni razlog za išta osim osude i gađenja spram tih režima. Da ne postoji samostalna država Hrvatska - donekle bih razumio. Kao ono to je bio zadnji bljesak 'samostalnosti', iako je NDH bila 'samostalna' kao dvomjesečna beba sama u Sahari bez vode. Ali imaš samostalnu državu. Drugi mogući razlog je mlak i licemjeran odnos prema toj temi kroz obrazovanje u modernoj RH. Ustvari to je sigurno dio problema i zašto je toliki broj mladih u toj priči. Možda ne da se kroz kurikulum u obaveznom školovanje umiva obraz NDH - ali da se nedovoljno potencira važnost antifašizma.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/08/2025 12:26 A jednostavno ima osoba koje su bliske ustaštvu, nacizmu, Hitleru, to im srcu bliže nego oni koji su bili na supeotnoj strani u WW2
-
Messier
#28337 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne znam, ti vjerovatno bolje znas, al ovo crkva, marinci, vlada, ne kopcam.kamberovica polje wrote: ↑05/08/2025 12:54Upravo ovo.
Odgojen sam u katoličkoj tradiciji, i ovo je najgori oblik hereze koji postoji. Ti kockoglavi debili koje, posrnula "Crkva u Hrvata" loži, nisu svjesni da s ovakvim izjavama idu kontra svoje vjere.
Što je najsmješnije "CuH" se loži da postane hrvatska nacionalna crkva, a glavni idol im je SPS.
Ko spc sto vlada srbijom, ovih par lokalnih kardinala vlada hrvatskom?
Govori, samo da im se spuste svi na pusenje kurca, jer ko ce protiv Boga, a Bog su oni?
Jel to?
Jaganjce boziji smiluj nam se
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#28338 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nema više Srba u Hrvatskoj pa sad su krivi ljevičari, partizani, jugokomunisti i ostali izdajnici domovine...
Najveća fora oko ovog ustašluka je što ga najviše fura divljaspora koja je otišla diljem EU u potrazi za boljim životom i pobjegla od rata i poratnog siromaštva. Znaš, kada napišeš da je Hrvatska u govnima sa najvećom inflacijom u EU, da osim Zagreba i obale ostatak države je skoro pust, kako je HDZ uništio, opljačkao i deindustrijalizovao zemlju onda si gore navedeni partizan, jugokomunista i ljevičar, a etiketiraju te ustašoidni drekavci koje je otjeralo iz zemlje sve ovo podbrojano...ludilo mozga
Da se mene pita sve što su bili na koncertima bi iz EU deportovao u Hrvatsku, pa eto mjerite kukuruz i uživajte u svom brlogu...
Najveća fora oko ovog ustašluka je što ga najviše fura divljaspora koja je otišla diljem EU u potrazi za boljim životom i pobjegla od rata i poratnog siromaštva. Znaš, kada napišeš da je Hrvatska u govnima sa najvećom inflacijom u EU, da osim Zagreba i obale ostatak države je skoro pust, kako je HDZ uništio, opljačkao i deindustrijalizovao zemlju onda si gore navedeni partizan, jugokomunista i ljevičar, a etiketiraju te ustašoidni drekavci koje je otjeralo iz zemlje sve ovo podbrojano...ludilo mozga
Da se mene pita sve što su bili na koncertima bi iz EU deportovao u Hrvatsku, pa eto mjerite kukuruz i uživajte u svom brlogu...
- Domaci izdajnik
#28339 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Netačno. SPC je u vlasti režima u Srbiji, dok je u Hrvatskoj obrnuto, kler se u sve miješa.Messier wrote: ↑05/08/2025 12:59
Ne znam, ti vjerovatno bolje znas, al ovo crkva, marinci, vlada, ne kopcam.
Govori, samo da im se spuste svi na pusenje kurca, jer ko ce protiv Boga, a Bog su oni?
Jel to?
-
Messier
#28340 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Apsolutno se ne slazemDomaci izdajnik wrote: ↑05/08/2025 13:06Netačno. SPC je u vlasti režima u Srbiji, dok je u Hrvatskoj obrnuto, kler se u sve miješa.Messier wrote: ↑05/08/2025 12:59
Ne znam, ti vjerovatno bolje znas, al ovo crkva, marinci, vlada, ne kopcam.
Jel to?
Spc kontrolira sve procese u Srbiji od 85te do sada, ovih 40 godina i svo zlo sto je izaslo iz yu ratova je tvorevina spca, ovo je refleks toga.
Moje nebitno misljenje
Last edited by Messier on 05/08/2025 13:15, edited 1 time in total.
- Domaci izdajnik
#28341 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kažem ti da režim sve postavlja i bira u SPC, od patrijarha pa nadalje. Bar otvoreno zadnjih 15 godina.
-
kakavdanakneiskustvu
#28342 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Facebook status Borne Sora
6:50 - buđenje
6:51 - sjetim se da nema više Jugoslavije - plakanje pol sata
8:00 - doručak, voće, žitarice, sok
8:05 - sjetim se opet Jugoslavije, ridam 7 minuta, za svakog sekretara po minutu
9:30 - odlazak u park sa klincima
9:45 - odbijam prihvatiti da Jugoslavije više nema, tražim ju po parku, kroz stisnute zube tjeram djecu da ju traže samnom u grmlju
10:15 - nismo ju našli, idem plakati u javni wc, ne želim da djeca vide koliko slinim dok plačem
10:35 - odbijam se predati, opet ju tražimo
11:00 - djeca žele doma, dosadno im je, no nema odustajanja, ovo je kao Neretva, moramo dalje
11:15 - srećem u grmlju još jednoga koji traži Jugoslaviju, ali on onu prvu, gurnem ga u koprive
12:00 - krenuli smo doma, na kućama vise hrvatske zastave, plačem dok vozim, skoro sam se zabio u stup, djeca plaču, plačem i ja
13:30 - ručak je gotov, punog trbuha je sve lakše, zaspem
14:15 - sanjam Jugoslaviju, radnici u toplesu kupaju se po jadranskim ljetovalištima, ali u daljini vidim da dolazi oluja. Pokušavam ih upozoriti, ali me ne razumiju, govorim novohrvatskim, oblaci su sve bliže i bliže
14:45 - budim se obliven znojem, jecam, pomokrio sam kauč iz Ikee, jako patim
15:30 - idem baciti smeće, susjed mi čestita dan pobjede, muti mi se, gubim svijest...
20:45 - budim se u bolnici, na aparatima sam, doktor kaže da sam pao u komu, imam i gubu šugavu
23:30 - patim, plačem, mrzim, sjetim se koliko sam sad slobodan pa plačem, patim u krug dok me san ne spasi.
6:50 - buđenje
6:51 - sjetim se da nema više Jugoslavije - plakanje pol sata
8:00 - doručak, voće, žitarice, sok
8:05 - sjetim se opet Jugoslavije, ridam 7 minuta, za svakog sekretara po minutu
9:30 - odlazak u park sa klincima
9:45 - odbijam prihvatiti da Jugoslavije više nema, tražim ju po parku, kroz stisnute zube tjeram djecu da ju traže samnom u grmlju
10:15 - nismo ju našli, idem plakati u javni wc, ne želim da djeca vide koliko slinim dok plačem
10:35 - odbijam se predati, opet ju tražimo
11:00 - djeca žele doma, dosadno im je, no nema odustajanja, ovo je kao Neretva, moramo dalje
11:15 - srećem u grmlju još jednoga koji traži Jugoslaviju, ali on onu prvu, gurnem ga u koprive
12:00 - krenuli smo doma, na kućama vise hrvatske zastave, plačem dok vozim, skoro sam se zabio u stup, djeca plaču, plačem i ja
13:30 - ručak je gotov, punog trbuha je sve lakše, zaspem
14:15 - sanjam Jugoslaviju, radnici u toplesu kupaju se po jadranskim ljetovalištima, ali u daljini vidim da dolazi oluja. Pokušavam ih upozoriti, ali me ne razumiju, govorim novohrvatskim, oblaci su sve bliže i bliže
14:45 - budim se obliven znojem, jecam, pomokrio sam kauč iz Ikee, jako patim
15:30 - idem baciti smeće, susjed mi čestita dan pobjede, muti mi se, gubim svijest...
20:45 - budim se u bolnici, na aparatima sam, doktor kaže da sam pao u komu, imam i gubu šugavu
23:30 - patim, plačem, mrzim, sjetim se koliko sam sad slobodan pa plačem, patim u krug dok me san ne spasi.
- vaučer
#28343 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Možda se samo ne znaju samo-aktualizirati i znati tko su i šta su bez vanjskog neprijatelja, ma koliko god taj neprijatelj bio fiktivan i izmišljen. Nikad nisi tako jako Hrvat kao kad prkosiš, stojiš na braniku neke izmišljene borbe, kad te kao netko tlači i osporava ti pravo da budeš Hrvat. To što je sve izmišljeno nije uopće bitno. Nova paradigma Hrvata u posljeratnom periodu nije nikad formirana, vakuum su popunili Thompson, njegovi klonovi i svi ostali petparački prodavači magle. I dalje se Hrvat može biti u punini samo u prkosu, u inat, u kontri. To što su stigli to točke gdje su u prkosu, inatu i kontri - zdravom razumu, njih nije ni najmanje briga.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/08/2025 12:58
Ili je u glavama onih koji se ponose pozdravom ZDS za rat 1991.-1995. kriv Tito, partizani iz WW2, a ne Milošević i svita oko njega
-
kakavdanakneiskustvu
#28344 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... vklVPo90HA
U normalnoj državi ovakav neko ko javno iznosi stav da nikome ne treba smetati fašistička tvorevina bi trebao nestati iz javnog mnijenja, minimalno, ako ne i krivično odgovarati
U normalnoj državi ovakav neko ko javno iznosi stav da nikome ne treba smetati fašistička tvorevina bi trebao nestati iz javnog mnijenja, minimalno, ako ne i krivično odgovarati
-
Messier
#28345 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ponavljam ti da se ne slazem sa tim stavom.Domaci izdajnik wrote: ↑05/08/2025 13:13 Kažem ti da režim sve postavlja i bira u SPC, od patrijarha pa nadalje. Bar otvoreno zadnjih 15 godina.
Mislim da je bas spc izvor svih pretenzija na teritorij i izvor svih ratova kroz koje smo prosli
- Domaci izdajnik
#28346 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/s ... m-20250729kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/08/2025 13:26 https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... vklVPo90HA
-
kakavdanakneiskustvu
#28347 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/vi ... 8inCw25Bag
Zanimljivo, ne viče smrt NDH jer je to bila tvorevina Hitlerovih podguznih muha poznatijih kao ustaše.
Zanimljivo, ne viče smrt NDH jer je to bila tvorevina Hitlerovih podguznih muha poznatijih kao ustaše.
- Domaci izdajnik
#28348 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sada bi najbolje bilo da nastave tekovine NDH i komplet Istru i Dalmaciju pripoje Italiji
Pa mislim kada se već pozivaju na slavnu povijest...

Pa mislim kada se već pozivaju na slavnu povijest...

-
KraljicaIzJajca
#28349 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Antireklama Hrvatskekakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/08/2025 13:33 https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/vi ... 8inCw25Bag
O Skeji i HOS-u govorio je svojevremeno i umirovljeni general Hrvatske vojske Pavao Miljavac, koji je preminuo prošle godine, a koji je rekao kako bi oni trebali pogledati govor Tuđmana koji je rekao da se „nastavilo s takvim govorima da je pitanje bismo li imali Hrvatsku“.
„Nije mi jasno zašto to toliko forsiraju. Neka sami ljudi procjene što to znači. Ako baš hoćete, oni u Oluji nisu sudjelovali, ali uzimaju si za pravo da uzimaju dio javnog prostora“, rekao je Miljavac.
Kako god, sve ovo što rade Skejo i dio pripadnika HOS-a predstavlja veliku antireklamu Hrvatske kao i samoga Domovinskog rata. Tako je američka neprofitna organizacija StopAntisemitism, koja se bori protiv antisemitizma, a čiji Twitter profil ima preko 68.000 pratitelja, u jednu od svojih objava uvrstila i Marka Skeju uz poruku. „Zapanjujuće slike iz Europe“.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#28350 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ja, Bošnjak postavio zastavu na jarbol, ne daju reči.
"Skidanje zastave nije bilo lako, ali znali smo da moramo biti prvi"
Na Kninskoj tvrđavi, točno 30 godina nakon vojno-redarstvene operacije Oluja, ponovno su se okupili pripadnici Sedme gardijske brigade Jasmin Hadžić i Mario Bilač – sudionici događaja koji su 1995. podigli hrvatsku zastavu nad Kninom.
"Mi smo uvijek prvi i bolji. I bolje mi je bilo da ih nismo dočekali ovdje gore. Bilo je nekih malih sporadičnih džepova, ali to smo riješili u samom usponu ovamo gore prema tvrđavi. Naravno, samo s jednim zadatkom, s jednim ciljem – da se neprijateljska srpska zastava skine s jarbola ovog iza nas. Ja i kolege Edo, koji smo taj zadatak obavljali... naravno, nismo ovdje bili sami. Bilo je dolje u podnožju naših pripadnika koji su bili u osiguranju, raspoređeni gore u samom zadatku", rekao je Jasmin Hadžić, prisjećajući se trenutaka kada su se, kako je rečeno, "doslovno trčeći" penjali na tvrđavu.
Mario Bilač opisao je kako je izgledala sama akcija uklanjanja i postavljanja zastave: "Sva trojica smo se naizmjenično penjali gore, jer nije to baš išlo tako jednostavno. Bilo je zapetljano, zaključano, taj lanac, ta zastava nije se tako dala dolje. Pa smo naizmjenično, ja, Jasmin i Edo penjali se jedan preko drugoga i samostalno, da bi se tada ona otrgnula Jasminu u jednom trenutku, bio je i skliznuo i pao s nekih četiri metra visine, pet. Tako da bilo je tu svega. Nije bilo tako jednostavno."