Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Vjecita_zavrzlama

#39676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

SaraFina wrote: 03/08/2025 14:06
Vjecita_zavrzlama wrote: 03/08/2025 14:00
SaraFina wrote: 03/08/2025 13:54

Kriminace? Tipa Novalic? I ratne zlocince tipa Mladic i Karadzic? Ti bi to dvoje usporedjivao? Nekad izgledas kao tragicno podkapacitiren, a opet s druge strane si neki pokusaj podmuklosti i zla. Iskonskpg zla, koji maskiras krinkom Bosnje.
Hajde ne seri

Islamska zajednica brani kriminalca i tu prica staje, nisam poredio nista dalje
Iz i spc nisu ni za kakvo usporedjivanje. Kao ni ABiH i VRS. I svi pokusaji pa i maloumni slicnih poredjenja idu na ismijavanje i demant.
Danas je IZ katastrofa, nece da potpisu ugovpr s drzavom jer svasta rade.pare nece da drzava ima uvid, mjesaju se u politiku i gdje treba i gdje ne treba.Brane osudjenike pa se namece pitanje priznaju li sud?

Jedina mi je nada da ce sljedece godinw biti bolji reis izabran.Jer istice ovom drugi ”mandat” pa po ustavu nema pravo vise da se kandiduje
Last edited by Vjecita_zavrzlama on 03/08/2025 14:10, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#39677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

Budimo realni, opozicija nema nikakav program :D. Šta ce oni na vlasti onda :D ? Ima programčić, preuzet fotelje :D. Interes naroda je to veliki :D.
SaraFina

#39678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Vjecita_zavrzlama wrote: 03/08/2025 14:10
Vjecita_zavrzlama wrote: 03/08/2025 14:00

Hajde ne seri

Islamska zajednica brani kriminalca i tu prica staje, nisam poredio nista dalje
Iz i spc nisu ni za kakvo usporedjivanje. Kao ni ABiH i VRS. I svi pokusaji pa i maloumni slicnih poredjenja idu na ismijavanje i demant.
Danas je IZ katastrofa, nece da potpisu ugovpr s drzavom jer svasta rade.pare nece da drzava ima uvid, mjesaju se u politiku i gdje treba i gdje ne treba.Brane osudjenike pa se namece pitanje priznaju li sud?

Jedina mi je nada da ce sljedece godinw biti bolji reis izabran.Jer istice ovom drugi ”mandat” pa po ustavu nema pravo vise da se kandiduje
Ne kuzim zašto se praviš nemušt? Iz i spc su dvije totalno razlicite kategorije. Neusporedive. I vrlo je zlonamjerno i pokušavati ih staviti u istu ravan. Tvoji jalovi pokusaji izjednačavanja su užas. Znam da si opsjednut islamom i Turcima i ovakvim i onakvim, ali prekini pokušavati nešto sto nema nikakvog logičkog uporišta usporedjivati.
SaraFina

#39679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavio je telefonski razgovor s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, u kojem se, između ostalog, dotakao i situacije u Bosni i Hercegovini.

Kako je saopćeno iz Vučićevog kabineta, razgovor je ocijenjen kao prijateljski i otvoren.

Vučić je naglasio da Srbija ostaje privržena procesima koji doprinose očuvanju mira, regionalne saradnje i prosperiteta.

Također je, kako je naveo, istakao da su razvoj Srbije, dobrobit građana i zaštita srpskog naroda od ključne važnosti za Beograd. U tom kontekstu, Vučić je pozvao Macrona da uskoro posjeti Srbiju.

S druge strane, francuski predsjednik jasno je podvukao važne principe koje Pariz zastupa kada je riječ o Zapadnom Balkanu.

Macron je istakao da Francuska pridaje veliki značaj stabilnosti, jedinstvu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, ali i poštovanju vladavine prava.

Uz to je podsjetio na nužnost nastavka dijaloga između Srbije i Kosova, te osudio svaki jednostrani potez koji bi mogao ugroziti taj proces.

– Sa zemljama Zapadnog Balkana, Evropa će se ostvariti i prihvatiti svoju sudbinu – u jedinstvu, solidarnosti i odgovornosti – poručio je Macron.
Vjecita_zavrzlama

#39680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

SaraFina wrote: 03/08/2025 14:18

Ne kuzim zašto se praviš nemušt? Iz i spc su dvije totalno razlicite kategorije. Neusporedive. I vrlo je zlonamjerno i pokušavati ih staviti u istu ravan. Tvoji jalovi pokusaji izjednačavanja su užas. Znam da si opsjednut islamom i Turcima i ovakvim i onakvim, ali prekini pokušavati nešto sto nema nikakvog logičkog uporišta usporedjivati.
Ko poredi ista? Ja pricam o korupciji i kriminalu IZ, ja jedno ti drugo.
archi_a

#39681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Došlo ono danas da priča o kriminalu IZ i sda!
Ljubi ga bradonja njegov. :D
SaraFina

#39682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Vjecita_zavrzlama wrote: 03/08/2025 14:20

Ti si spc i zločinca poput Karadžića i mladića poredip sa iz i Novalićem i malinarom. Ne pravi se tup.
Bobi
Forum administrator

#39683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

Vjecita_zavrzlama wrote: 03/08/2025 14:20 Ko poredi ista? Ja pricam o korupciji i kriminalu IZ, ja jedno ti drugo.
Izvlače ti iz konteksta, rekao si da je odnos vjerskih institucija i nekih političkih struja isti u RS i u FBiH :D. E sad kako ko gleda iz kojeg ugla, tu imamo tri ugla, jedan ugao ce reci da nije isto jer eto oni drugi su ovo ono, drugi ogao ce reci da nije isto jer ovi prvi su ovo ono dok ce treca strana reci ma sve je to isto razlike su u nijansama :D a što pogodi ova prva dva ugla :D.
Vjecita_zavrzlama

#39684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

SaraFina wrote: 03/08/2025 14:26

Ti si spc i zločinca poput Karadžića i mladića poredip sa iz i Novalićem i malinarom. Ne pravi se tup.
Nisam namjerno vadis iz konteksta podlo i smisljeno , nimalo nesvjesno.

I opet ponavljam,jel po tebi ok podrsku pruzat osudjeniku? Pricamo dakle o danas, moze se reci da je danas IZ najvise oslobodjena od uvidjaja drzave, rade sta zele
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 03/08/2025 13:46
Lug wrote: 03/08/2025 13:41
dr_Evil wrote: 03/08/2025 13:39 Ja bih se na Lugovom mjestu ispisao sa foruma i nikad vise ne bih usao na ovu stranicu samo jer si mu ovo sacuvao
evo jos jednog bisera.. :mrgreen:
Nema rasta sad da se peres, nisi ti bio jedini :D

Dobro na stranu sve, samo da ovo se sa hajrom privede kraju, ali nazalost ovo je tek pocelo. Sad cemo sa euforije u depresiju, i tako u valovima.
Nema institucionalizma bez konkretnih odluka. Sta je Covicu oslonac za pricu o legitimitet. Pa presuda ljubic.

Ova presuda dodiku je samo jedan od kamenčića u izgradnji. Da država ima snage tako hapsiti, samara ti I provoditi, pa davno bi usli u EU.

Puna federacija i kantoni lokalnih kabadahija, pa se ne privode i bacaju u tamnice. A očekuje se da pojedinca koji kao individua ima akumuliranu najveću moć u državi da ga se baci na robiju. Tek tako.

Pa ne moze jebemu mater.

Asim, nema ih u vlasti, pa nikako zatvora da zaglavi. Ili ce nas neko ubjeđivati da je lik čist. Hajte molim vas...
SaraFina

#39686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Bobi wrote: 03/08/2025 14:28
Vjecita_zavrzlama wrote: 03/08/2025 14:20 Ko poredi ista? Ja pricam o korupciji i kriminalu IZ, ja jedno ti drugo.
Izvlače ti iz konteksta, rekao si da je odnos vjerskih institucija i nekih političkih struja isti u RS i u FBiH :D. E sad kako ko gleda iz kojeg ugla, tu imamo tri ugla, jedan ugao ce reci da nije isto jer eto oni drugi su ovo ono, drugi ogao ce reci da nije isto jer ovi prvi su ovo ono dok ce treca strana reci ma sve je to isto razlike su u nijansama :D a što pogodi ova prva dva ugla :D.
Ajde molim te. Kako može biti isto kad je spc okosnica agresije i predvodnica svih ratnih desavanja na tlu EX YU. Od HR preko BiH do Kosova. I gdje je to IZ išla da baca abuzemzem vodicu na topive i tenkove u BiH? Imate neka saznanja? Jesu se po mektebima i po dzumama propagirali zločinci i amnestirala zločinačka djela i genocid? Imate saznanja možda i zato? Gdje je IZ objavila neko djelo ratnog zločinca tipa sto je spc radila?

Kako ti nije neugodno?
SaraFina

#39687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Vjecita_zavrzlama wrote: 03/08/2025 14:30
SaraFina wrote: 03/08/2025 14:26

Nisam namjerno vadis iz konteksta podlo i smisljeno , nimalo nesvjesno.

I opet ponavljam,jel po tebi ok podrsku pruzat osudjeniku? Pricamo dakle o danas, moze se reci da je danas IZ najvise oslobodjena od uvidjaja drzave, rade sta zele
Ja ti opet kažem osudjenik tipa novalic i malinar je jedna kategorija. Osudjenik tipa karadzic i mladić je druga kategorija. U prvom slučaju nije ok srvestati se na stranu kriminala. U drugom slučaju, slučaju spc je ljudsko dno stiti zlocince, djeco ubice i genocidase. Razlika itekako postoji.
Bobi
Forum administrator

#39688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

SaraFina wrote: 03/08/2025 14:34
Ajde molim te. Kako može biti isto kad je spc okosnica agresije i predvodnica svih ratnih desavanja na tlu EX YU. Od HR preko BiH do Kosova. I gdje je to IZ išla da baca abuzemzem vodicu na topive i tenkove u BiH? Imate neka saznanja? Jesu se po mektebima i po dzumama propagirali zločinci i amnestirala zločinačka djela i genocid? Imate saznanja možda i zato? Gdje je IZ objavila neko djelo ratnog zločinca tipa sto je spc radila?

Kako ti nije neugodno?
kako tebi nije neugodno da zivis kao oportunista?
To sto ti spominjes je treci ugao i to je cinjenica, razliciti uglovi razlicita razmisljanja, legalno pravo.
archi_a

#39689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Image

Image

Image

Realan čovEk prije svega.

:wink:
SaraFina

#39690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Bobi wrote: 03/08/2025 14:38

Kako ti nije neugodno?
kako tebi nije ugodno da zivis kao oportunista?
To sto ti spominjes je treci ugao i to je cinjenica, razliciti uglovi razlicita razmisljanja, legalno pravo.
Nemoj zezati? Čuj treći ugao. Koliko to moralnih i ljudskih uglova gledanja postoji? Pa da mozes revitalizirati nekog tipa Novalic i Ratko Mladić. Prosvijetli me bogati.
SaraFina

#39691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Pazi ti moždanih driblinga. Kao da je IZ šetala s onim mantijašima po nekoj o susjednih drzava i pokušavala skupa s čelništvom Bošnjaka destabilizirati susjednu drzavu i izvršiti drzavni udar. Tipa da je to u CG spc radila i to vrlo uspješno.s cetnistvom Srba.
archi_a

#39692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Image

Možda će im lakše uć, kad čuju iz usta svogA! :bih:
Prpa.ba

#39693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 03/08/2025 14:10 Danas je IZ katastrofa, nece da potpisu ugovpr s drzavom jer svasta rade.pare nece da drzava ima uvid, mjesaju se u politiku i gdje treba i gdje ne treba.Brane osudjenike pa se namece pitanje priznaju li sud?

Vojvoda iz Svedske danas nemilice tuce po Velusicima. :lol: Magnet za kazne ordinira li ordinira, a ne nedostaje mu ni podrske. :mrgreen:
archi_a

#39694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

SaraFina wrote: 03/08/2025 14:44 Pazi ti moždanih driblinga. Kao da je IZ šetala s onim mantijašima po nekoj o susjednih drzava i pokušavala skupa s čelništvom Bošnjaka destabilizirati susjednu drzavu i izvršiti drzavni udar. Tipa da je to u CG spc radila i to vrlo uspješno.s cetnistvom Srba.
Kaže se litijaši. :D To su brendirali i registrovali kao patent! :lol:
ljubijankic

#39695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

dr_Evil wrote: 03/08/2025 13:39
_BataZiv_0809 wrote: 03/08/2025 13:35
izvrsni direktor wrote: 03/08/2025 13:26
A ovako si pisao prije manje od mjesec dana:

:lol:
Kad je nepovoljna odluka-krivi su trojaneri
Kada je povoljna odluka-nemaju zasluge trojaneri.
Ja bih se na Lugovom mjestu ispisao sa foruma i nikad vise ne bih usao na ovu stranicu samo jer si mu ovo sacuvao :D

Naravno ako je placen za ovo, onda svakako obraza forumaskog i nema :D
Zaboravljaju da internet pamti sve. Ali oni ne, vec samo po instrukcijama :D Apel za voditelja botovske armije naređuj im da brisu sto su pisali prije par mjeseci :lol:
Bobi
Forum administrator

#39696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

SaraFina wrote: 03/08/2025 14:39
Bobi wrote: 03/08/2025 14:38

Kako ti nije neugodno?
kako tebi nije ugodno da zivis kao oportunista?
Nemoj zezati? Čuj treći ugao. Koliko to moralnih i ljudskih uglova gledanja postoji? Pa da mozes revitalizirati nekog tipa Novalic i Ratko Mladić. Prosvijetli me bogati.
Pa ljudi izgube kompas :D . Nisau svi isti , moral koriste kao alat a ne kao princip.
archi_a

#39697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Deda se igra sa unučićima, imaju još dva tri sata do litija i blokiranja raskrsnice, pa da ubiju malo vrEme. Sutra opet ispočetka. I tako dalje. Jedan sasvim normalan dan u vremenu odrastanja nekog novog obilića.Šta fali malo blokirati saobraćaj, komšije i državu, pa jel? Nek se dEca čeliče. A sad krst i trobojku na rame. I udri. Granica ipak postoji. :lol:
SaraFina

#39698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Prpa.ba wrote: 03/08/2025 14:46
Vjecita_zavrzlama wrote: 03/08/2025 14:10 Danas je IZ katastrofa, nece da potpisu ugovpr s drzavom jer svasta rade.pare nece da drzava ima uvid, mjesaju se u politiku i gdje treba i gdje ne treba.Brane osudjenike pa se namece pitanje priznaju li sud?

Vojvoda iz Svedske danas nemilice tuce po Velusicima. :lol: Magnet za kazne ordinira li ordinira, a ne nedostaje mu ni podrske. :mrgreen:
A onda kad “sadje u čarsiju” kmeeeee Turci. Hoću kafu, neću čaj!
SaraFina

#39699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

archi_a wrote: 03/08/2025 14:46
SaraFina wrote: 03/08/2025 14:44 Pazi ti moždanih driblinga. Kao da je IZ šetala s onim mantijašima po nekoj o susjednih drzava i pokušavala skupa s čelništvom Bošnjaka destabilizirati susjednu drzavu i izvršiti drzavni udar. Tipa da je to u CG spc radila i to vrlo uspješno.s cetnistvom Srba.
Kaže se litijaši. :D To su brendirali i registrovali kao patent! :lol:
Daaa. Mantijaši i litijaši.
Vjecita_zavrzlama

#39700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

SaraFina wrote: 03/08/2025 15:05
Prpa.ba wrote: 03/08/2025 14:46

A onda kad “sadje u čarsiju” kmeeeee Turci. Hoću kafu, neću čaj!
I sta je problem? Nisam jedini vidim mnogi vidw to tako.A jel tp nas poredis s cetnicima zato sto smp protiv turcenja ? :D
Post Reply