Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Prpa.ba

#39576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

SaraFina wrote: 02/08/2025 21:01
Prpa.ba wrote: 02/08/2025 11:10 Drzava je bivsa od momenta kad je MUP Republike Srpske uspjesno prijetnjom silom sprijecio izvrsenje sudskog naloga.

To pisem vec mjesecima, cuj "redovi se konsolidovali". :lol:
Ovo nije patriotski. Nego jezik kojim govore separatisti i mrzitelji BiH. Stranke i politicke opcije mogu biti bivse. Zbog svojih gafova, propusta i izdaja. BiH je vjecna. :bih:
Kakve veze ima patriotizam sa cinjenicnim stanjem na terenu. Svaka drzava je ista. Danas je ima, sutra je ne mora biti. U nasem slucaju, dejtonska BiH je zavrsila svoje postojanje u trenutku kada je MUP Republike Srpske prijetnjom silom uspjesno sprijecio djelovanje institucija te drzave, prekrsio dejtonski sporazum, a niko nije reagovao onako kako mirovni sporazum propisuje.

Ovo sad je nekakav status quo u kojem bivsa drzava funkcionise onoliko koliko je Republika Srpska voljna da je bude. Nekima je ocito i to razlog za ekstazu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

tramvajtrojka wrote: 02/08/2025 21:11
upitan wrote: 02/08/2025 21:09
Vjecita_zavrzlama wrote: 02/08/2025 20:45

Ne. I tad bi rekli ”ma to samo za narod bog zna sta su dogovorili”

Ppznajem profil sda-ovaca.To glasa za SDA i zivo ga ne zanima sta su uradili dobro ili lose drugi, sda je u kamenu zacrtano
Ma najmanje zasluga,odnosno nikakvih zasluga za ovo imaju politicari jer ovo sto je Dodik u ovome mandatu uradio to nije imao prije priliku.
Neko mu je "obecao" da moze ici i iznad VP ali je zaboravio da su ga oni(stranci) doveli ili bolje receno izmislili i upao je u zamku.
Tako da,sam je zasluzan za ovo sto se desilo.

A kao sto imamo likova koji tako glasaju i razmisljaju oko SDA, tako imamo i drugih koji isto tako razmisljaju samo nisu u SDA.
Problem svih stranki je kada upozoris za lose poteze, kazu gori su oni prije nas.

Ono sto mene brine jeste ciljenica da je Dodik rekao "imat cemo adekvatan odgovor",misljenja sam da nama prijeti rezervnim sastavom policije i trebao bi sigurnosti sistem biti na oprezu i adekvatno odgovoriti.
A da je bila drugačija drugostepena ti prvi bi bio u fazonu da je trojka prodala državu i oslobodila Dodika :mrgreen: :mrgreen:
Ma ne bi to on, on je samo realan:
upitan wrote: 13/07/2025 19:25 Svi potezi trojke idu u ovome pravcu.
Vijesti iz buducnosti:
Godina 2026 Izbori u BiH, rekrodna izlaznost na izborima!
Rezultati izbora:
SDA 486.076 glasova i apsolutni je pobjednik izbora!
Zapravo,bilo je dovoljno samo kandidovati se na ovim izborima.
Pobjednik za člana Predsjedništva BiH iz reda Bosnjačkog naroda:
Fadil Novalić 531.353 glasa.
😎
Mislim ako do izbora bude na slobodi a trebao bi, nadam se da ce u SDA biti pametni a ne glupi/tvrdoglavi jer drugu sansu nece dobiti.
Ovo sam napisao prije mjesec i sacuvao a danas citam ovo...

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... bio-odluku
upitan wrote: 05/07/2025 19:39
Kako rece Nenad ili Senad a isto je to,neka ode SDA pa makar bilo gore.
Pa kakvo je stanje bilo,ovo je sigurno gore.
SDP nastavlja sa katastrofalnim potezima nakon onog famoznog zakona o prebivalistu u tzv.rs. ovo je part 2.
A nista necemo umanjiti doprino svemu tome bagerista ali i klevetnika(lazova)kifle, eno ga mora za klevetu platiti Maji 3.000 KM i to prinudno sudskom zabranom - 1/3 plate.
Me nece nas hadzo slagat,ma to je cudo od insana.
upitan wrote: 04/07/2025 23:01 .
Sad ce Dodik pozivati partnere na razgovor, jer ide vjeovatno u konacnici dogovor za oslobadjajucu presudu u drugostepenom postupku.
:D
Prpa.ba

#39578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Chmoljo wrote: 02/08/2025 21:27 Korak po korak. Predlažem ti u skladu sa svojim uvjerenjima da pasoš od bivse države Bosne i Hercegovine zapališ jer je bezvrijedan. Ionako oti je vrijedni ja domovnica. Mozda je se nekad i domognes.
Korak po korak, do prve rampe. :mrgreen:

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Rothmans wrote: 02/08/2025 21:17 A sta sa Stevandicem i onim drugim seljakom ?
Dvije odvojene stvari, dva različita predmeta, ne znam po koji put rečeno.
geoxx

#39580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

Trojka ubila Dodika? :lol:

Treba neko argumentovano objasniti, kako i na koji nacin su oni doprinijeli presudi. Hajde.

Oni su vlast? Pa i Dodik je vlast. Dodik sam sebe osudio? Zapravo, obzirom na politicku moc, Dodik je pet puta vise vlast nego oni. Pobjeda drzave? Sta je Dodik nego drzava, izmedju ostalih, s tim da je on vise drzava nego bilo koja druga osoba.

Ako proces dokrajci Dodika, onda mozemo uzeti da je iskljucivo medjunarodna zajednica dokrajcila Dodika. Jer oni su postupak pokrenuli, pred njihovim pritiskom je Dodik dolazio na sud i samo oni imaju snagu da proces dovrse. Kakva Trojka.
Chmoljo

#39581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 02/08/2025 21:31
Chmoljo wrote: 02/08/2025 21:27 Korak po korak. Predlažem ti u skladu sa svojim uvjerenjima da pasoš od bivse države Bosne i Hercegovine zapališ jer je bezvrijedan. Ionako oti je vrijedni ja domovnica. Mozda je se nekad i domognes.
Korak po korak, do prve rampe. :mrgreen:

Image
Pa nije da se nije probalo uz slogan granica postoji, al medjutim...
SaraFina

#39582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Prpa.ba wrote: 02/08/2025 21:28
Prpa.ba wrote: 02/08/2025 11:10 Drzava je bivsa od momenta kad je MUP Republike Srpske uspjesno prijetnjom silom sprijecio izvrsenje sudskog naloga.

To pisem vec mjesecima, cuj "redovi se konsolidovali". :lol:
Ovo nije patriotski. Nego jezik kojim govore separatisti i mrzitelji BiH. Stranke i politicke opcije mogu biti bivse. Zbog svojih gafova, propusta i izdaja. BiH je vjecna. :bih:
Kakve veze ima patriotizam sa cinjenicnim stanjem na terenu. Svaka drzava je ista. Danas je ima, sutra je ne mora biti. U nasem slucaju, dejtonska BiH je zavrsila svoje postojanje u trenutku kada je MUP Republike Srpske prijetnjom silom uspjesno sprijecio djelovanje institucija te drzave, prekrsio dejtonski sporazum, a niko nije reagovao onako kako mirovni sporazum propisuje.

Ovo sad je nekakav status quo u kojem bivsa drzava funkcionise onoliko koliko je Republika Srpska voljna da je bude. Nekima je ocito i to razlog za ekstazu.
Ako cemo mi govoriti loše o drzavi, i zvati je bivsom i nepostojecom, sta onda ocekivati od separatista i remetilackih faktora. Na nekim stvarima se jeste debelo zakazalo, ali ajmo gledati to ispraviti u buducnosti. Evo presuda laktaskom govedo je dobar pocetak.
Chmoljo

#39583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

geoxx wrote: 02/08/2025 21:39 Trojka ubila Dodika? :lol:

Treba neko argumentovano objasniti, kako i na koji nacin su oni doprinijeli presudi. Hajde.

Oni su vlast? Pa i Dodik je vlast. Dodik sam sebe osudio? Zapravo, obzirom na politicku moc, Dodik je pet puta vise vlast nego oni. Pobjeda drzave? Sta je Dodik nego drzava, izmedju ostalih, s tim da je on vise drzava nego bilo koja druga osoba.

Ako proces dokrajci Dodika, onda mozemo uzeti da je iskljucivo medjunarodna zajednica dokrajcila Dodika. Jer oni su postupak pokrenuli, pred njihovim pritiskom je Dodik dolazio na sud i samo oni imaju snagu da proces dovrse. Kakva Trojka.
Takodjer MZ je i kumovala tome da institucije neogu same dovršiti proces, kao npr kada je lajcak donio dobru odluku pa poslije ustuknuo. No za razliku od direktnog miješanja, ovaj put je MZ to umotala u državne institucije, što je potez koji pozdravljam.

Trojka je utoliko doprinijela tome što mu nije bacala pojas za spasavanje, onako kako je Bakirova babo to nekad radio sa ratnim zločincima (mogu se ja sa momkom dogovoriti).

Dakle slažem se da je trojka teško mogla utjecati na krajnji ishod, što bi nas u konacnici trebalo radovati. No takodjer je red da im se ne stavlja na teret ono na šta nisu mogli uticati u radu pravosuđa, a itekako se im se stavlja.
Chmoljo

#39584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

SaraFina wrote: 02/08/2025 21:40

Ako cemo mi govoriti loše o drzavi, i zvati je bivsom i nepostojecom, sta onda ocekivati od separatista i remetilackih faktora. Na nekim stvarima se jeste debelo zakazalo, ali ajmo gledati to ispraviti u buducnosti. Evo presuda laktaskom govedo je dobar pocetak.
Prpa je najbitniji sam sebi. Ako treba i država je bivša, samo zato sto on tako misli.
GungodessMissFortune

#39585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GungodessMissFortune »

Prpa.ba wrote: 02/08/2025 17:27 Zivo me zanima kako ekipa koja bagerise po temi vidi to uklanjanje Dodika mimo njegove volje. Pa CIK-ovu odluku nece ni objaviti u sluzbenim novinama tamo. :mrgreen:
Pa i ne objavljuju se CIK-ove odluke u entitetskim službenim listovima.

De ljudi ba informišite se prvo, veze nemate o tematici a nešto komentarišete. Obrazovanje nula jbt.
geoxx

#39586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

Chmoljo wrote: 02/08/2025 21:45

Takodjer MZ je i kumovala tome da institucije neogu same dovršiti proces, kao npr kada je lajcak donio dobru odluku pa poslije ustuknuo. No za razliku od direktnog miješanja, ovaj put je MZ to umotala u državne institucije, što je potez koji pozdravljam.

Trojka je utoliko doprinijela tome što mu nije bacala pojas za spasavanje, onako kako je Bakirova babo to nekad radio sa ratnim zločincima (mogu se ja sa momkom dogovoriti).

Dakle slažem se da je trojka teško mogla utjecati na krajnji ishod, što bi nas u konacnici trebalo radovati. No takodjer je red da im se ne stavlja na teret ono na šta nisu mogli uticati u radu pravosuđa, a itekako se im se stavlja.
Ne znam kako su mu mogli baciti pojas za spasavanje. Mogla je MZ da pritisne sud. Trojka nema realnu snagu da utice na Sud i ishoduje povoljnu presudu Dodiku. Nema ocigledno ni Dodik, kamoli oni.

Da je SDA na vlasti, bio bi isti ishod. Ni milimetar odstupanja.

Proces je jednostavan i treba se vratiti na to kako je poceo. Vrlo moguce i kao improvizacija Marfija i Schmita nakon sto je Dodik zakuhao donosenjem odluka oko OHRa i Ustavnog suda, a ne neko plansko djelovanje. Jer sta je preostalo kad se ovaj nije smirio ni nakon svih sankcija. Za neke drasticnije poteze nije bilo volje u MZ, pa im preostalo ovo. Zato kazem, mozda i improvizacija.

Da su Marfi i Schmidt znali da ce se postupak oduziti i da ce isti uci u mandat Trumpa, vrlo moguce da optuznice ne bi ni bilo
SaraFina

#39587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Chmoljo wrote: 02/08/2025 21:46
SaraFina wrote: 02/08/2025 21:40

Prpa je najbitniji sam sebi. Ako treba i država je bivša, samo zato sto on tako misli.
Mozemo se ne slagati oko nekih stvari, diskutirati i prepucavati se. Ali postoje stvari oko kojih trebamo biti jedinstveni. A to je recimo ovako nesto.
I ovi nase stranke neka budu konkurencija jedni drugima. Neka se i gloze medjusobno. Ali ocekujem da se izdignu iznad stranackih interesa kad su stvari oko drzave posrijedi.
A_A_AKCIJA

#39588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

SaraFina wrote: 02/08/2025 21:11 Mogu itekako. Iako nisam duzna pravdati se sendvicarima. Ili bilo kome. Vrati fino moje postove nakon onog fijaska s presudom Kovacevic i farse sa Dodikom koja se otezala, pa ce ti sve biti jasno.

Fino je rekreativno forumasiti, za svoj racun i gust. Mozes svakom reci sto ga spada u datom momentu.

Pokusaj i ti. Nije sendvic janje na raznju svaki dan. A i da je janje i toga bi se covjek zasitio.
Pusti šuplju i ad hominem

Odgovori argumentima

Kako se ti nađe u bazenu sa ljudima koji danas, dan nakon, umjesto da slave odlazak najvećeg kretena politike u BiH, vi se ubiste mislima jooo, sad niko neće otjerati Trojku

Umjesto da slavite pobjedu države, vi se bavite kako da objasnite da je ovo zapravo sranje i da neće biti ništa od svega.

Ti čak providno navijaš da Dodik ostane do izbora, samo da se ne bi osjetio taj efekat ubijanja krmka i da Trojka ne bi pobrala lovorike.
Prpa.ba

#39589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Chmoljo wrote: 02/08/2025 21:39 Pa nije da se nije probalo uz slogan granica postoji, al medjutim...
... medjutim, fini ciko sa fasciklom nije prosao dalje od rampe i prve puske.
SaraFina

#39590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

A_A_AKCIJA wrote: 02/08/2025 21:54
SaraFina wrote: 02/08/2025 21:11 Mogu itekako. Iako nisam duzna pravdati se sendvicarima. Ili bilo kome. Vrati fino moje postove nakon onog fijaska s presudom Kovacevic i farse sa Dodikom koja se otezala, pa ce ti sve biti jasno.

Fino je rekreativno forumasiti, za svoj racun i gust. Mozes svakom reci sto ga spada u datom momentu.

Pokusaj i ti. Nije sendvic janje na raznju svaki dan. A i da je janje i toga bi se covjek zasitio.
Pusti šuplju i ad hominem

Odgovori argumentima

Kako se ti nađe u bazenu sa ljudima koji danas, dan nakon, umjesto da slave odlazak najvećeg kretena politike u BiH, vi se ubiste mislima jooo, sad niko neće otjerati Trojku

Umjesto da slavite pobjedu države, vi se bavite kako da objasnite da je ovo zapravo sranje i da neće biti ništa od svega.

Ti čak providno navijaš da Dodik ostane do izbora, samo da se ne bi osjetio taj efekat ubijanja krmka i da Trojka ne bi pobrala lovorike.
Cuj odgovori argumenzima :lol:
Ne placa mene Kifla sendvicima. I nisi mi ti nadredjeni u stranackoj hijerarhiji. Pa da ti nesto odgovaram i argumentiram. Begaj! :lol:

Ja navijam za opciju koju je Dodikov odvjetnik najavio. A koja ide slucajno i nama u prilog. Odgoda i zabrana kandidature na regularnim izborima/iducem izbornom ciklusu.

Zato? Jer mislim da je vanredne skoro nemoguce provesti.

I jos ti jednom kazem ne bahati se i ne razmeci glupostima. Ovo ubijanje krmka i vas kao lovaca predstavljanje je smjehotresno.
Prpa.ba

#39591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

SaraFina wrote: 02/08/2025 21:40 Ako cemo mi govoriti loše o drzavi, i zvati je bivsom i nepostojecom, sta onda ocekivati od separatista i remetilackih faktora.
Ne govorim ja o drzavi ni lijepo ni ruzno, govorim kako je stanje na terenu.

Evo i kolegi Chmolji sam lijepo graficki prikazao koliko ima te "drzave" na terenu, pa se nesto nemusto koprca.

Sve je to lijepo, sudske presude, zakoni, sigurnosne garancije, podrska suverenitetu, teritorijalnom integritetu i eurointegracijama, ali kad dodje na terenu da se nesto treba desiti, ne pita se nikakav sud, nikakva sipa, nikakav fini ciko sa fasciklom, pita se naoruzane jedinice MUP-a Republike Srpske koje izgleda jedine nije strah "da ne padne mrtva glava". Fini ciko iz SIPA-e se pokupi nazad u autic, i pravac kuci.

To je stanje na terenu.

Tako ce biti i sa odlukama CIK-a, i prijevremenim i ovim i onim izborima. Doslovno, drzavu se nista ne pita jer nije ni bitna. Ne pita niko ni trojku. Sve ce se odigrati na relaciji RS-stranci.
Styling

#39592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 02/08/2025 22:06
SaraFina wrote: 02/08/2025 21:40 Ako cemo mi govoriti loše o drzavi, i zvati je bivsom i nepostojecom, sta onda ocekivati od separatista i remetilackih faktora.

Evo i kolegi Chmolji sam lijepo graficki prikazao koliko ima te "drzave" na terenu, pa se nesto nemusto koprca.

Sve je to lijepo, sudske presude, zakoni, sigurnosne garancije, podrska suverenitetu, teritorijalnom integritetu i eurointegracijama, ali kad dodje na terenu da se nesto treba desiti, ne pita se nikakav sud, nikakva sipa, nikakav fini ciko sa fasciklom, pita se naoruzane jedinice MUP-a Republike Srpske koje izgleda jedine nije strah "da ne padne mrtva glava". Fini ciko iz SIPA-e se pokupi nazad u autic, i pravac kuci.

To je stanje na terenu.

Tako ce biti i sa odlukama CIK-a, i prijevremenim i ovim i onim izborima. Doslovno, drzavu se nista ne pita jer nije ni bitna. Ne pita niko ni trojku. Sve ce se odigrati na relaciji RS-stranci.
I sve to, nakon juče, postade potpuno irelevantno. Danas je presuđeni kriminalac i lik koji će biti smijenjen sa funkcije.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#39593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Prpa je u pravu.

Isto pišete kao i u martu, a onda do maja smo skobtali svi zajedno da slabo ima fajde.

Pa za čovjekom je bila raspisana potjernica, a da mu država nekoliko mjeseci ništa nije mogla.
Last edited by PreWiBa on 02/08/2025 22:15, edited 1 time in total.
SaraFina

#39594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

To je stanje na terenu.

I ja mislim da provodjenje prijevremenih izbora i odluke CIK-a po tom pitanju tesko je provesti. Ali novi izborni ciklus i zabrana Dodiku da se kandidira je vec nesto realno i to se moze provesti s uspjehom. Znaci neka traze odgodu i idu na US. Za to vrijeme sleci ce se prasina i Mile je van stroja.
A_A_AKCIJA

#39595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

SaraFina wrote: 02/08/2025 21:58 Cuj odgovori argumenzima
Ne placa mene Kifla sendvicima. I nisi mi ti nadredjeni u stranackoj hijerarhiji. Pa da ti nesto odgovaram i argumentiram. Begaj!

Ja navijam za opciju koju je Dodikov odvjetnik najavio. A koja ide slucajno i nama u prilog. Odgoda i zabrana kandidature na regularnim izborima/iducem izbornom ciklusu.

I jos ti jednom kazem ne bahati se i ne razmeci glupostima. Ovo ubijanje krmka i vas kao lovaca predstavljanje je smjehotresno.
Podsjećaš me na gospođu Skaka koja na Twitteru pljuje po Trojci iz poznatih razloga.

Naravno, neka Dodika da njegov poraz ne odjekuje među glasačima koji su sanjali momenat kada će ga neko ukantati.
SaraFina

#39596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

A_A_AKCIJA wrote: 02/08/2025 22:15
SaraFina wrote: 02/08/2025 21:58 Cuj odgovori argumenzima
Ne placa mene Kifla sendvicima. I nisi mi ti nadredjeni u stranackoj hijerarhiji. Pa da ti nesto odgovaram i argumentiram. Begaj!

Podsjećaš me na gospođu Skaka koja na Twitteru pljuje po Trojci iz poznatih razloga.

Naravno, neka Dodika da njegov poraz ne odjekuje među glasačima koji su sanjali momenat kada će ga neko ukantati.
Kakva Skaka? O cemu ti?
Ja ti fino savjetujem da se prekines bahatiti i prijetiti jer NEMAMO neke adute. Ja licno bi voljela vidjeti Dodika U Zenici, vise nego da mi izigra lotto. Isla bi uplatiti komoletnom dijelu zatvora gdje bi ga smjestili kantinu za mjesec dana da ga maltretiraju. Ali od toga nema nista. Zato drzimo se onoga sto mozemo i sto je realno.
Chmoljo

#39597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

geoxx wrote: 02/08/2025 21:49
Chmoljo wrote: 02/08/2025 21:45

Ne znam kako su mu mogli baciti pojas za spasavanje. Mogla je MZ da pritisne sud. Trojka nema realnu snagu da utice na Sud i ishoduje povoljnu presudu Dodiku. Nema ocigledno ni Dodik, kamoli oni.

Da je SDA na vlasti, bio bi isti ishod. Ni milimetar odstupanja.

Proces je jednostavan i treba se vratiti na to kako je poceo. Vrlo moguce i kao improvizacija Marfija i Schmita nakon sto je Dodik zakuhao donosenjem odluka oko OHRa i Ustavnog suda, a ne neko plansko djelovanje. Jer sta je preostalo kad se ovaj nije smirio ni nakon svih sankcija. Za neke drasticnije poteze nije bilo volje u MZ, pa im preostalo ovo. Zato kazem, mozda i improvizacija.

Da su Marfi i Schmidt znali da ce se postupak oduziti i da ce isti uci u mandat Trumpa, vrlo moguce da optuznice ne bi ni bilo
Pojas za spašavanje u vidu, dogovorićemo se, hajde nemojte ga osuđivati bice kooperativan, i slične stvari, pri čemu bi MZ pritisnula sud da bude neka kompromisna odluka bar zarad nekog "većeg dobra" i "daljeg puta ka EU". Npr obeća im Mile nesto lukrativno, a nije da ne moze, i onda krenu drugu pjesmu pjevati.
Chmoljo

#39598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 02/08/2025 21:56
Chmoljo wrote: 02/08/2025 21:39 Pa nije da se nije probalo uz slogan granica postoji, al medjutim...
... medjutim, fini ciko sa fasciklom nije prosao dalje od rampe i prve puske.
Al je Mile ipak završio u sudu na kraju. Zajebana neka fascikla.
Chmoljo

#39599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

sehohari wrote: 02/08/2025 22:13 Prpa je u pravu.

Isto pišete kao i u martu, a onda do maja smo skobtali svi zajedno da slabo ima fajde.

Pa za čovjekom je bila raspisana potjernica, a da mu država nekoliko mjeseci ništa nije mogla.
Za privođenje na informativni razgovor. Respektabilniji mediji su pisali insajderske informacije kako birokrate u eu smatraju da to nije razlog zbog kojeg bi se EUFOR trebao dizati i praviti igranku oko hapšenja rizikujuci eventualno neku eskalaciju. Dakle, potjernica je bila zbog neodazivanja sudu zbog informativnog razgovora.

Sada je u pitanju pravosnazna presuda. Ja ipak mislim da je malo drugacije, a ako ima ista istine u Vucicevom lamentu o tome kako je mile izdignut od strane istih tih birokrata, onda će i na terenu situacija biti drugačija.

Ne usuđujem se ista prognozirati, naravno da sam i ja svjestan situacije, ali da je isto kao u martu, nije. I po stoti put velim, mnogo ljudi nije svjesno da ova presuda nema nikakve veze sa onom potjernicom za tri praščića.
Rockefeller

#39600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rockefeller »

To je stanje na terenu.

Tacno!
Post Reply