FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#16826 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Logovan »

axe22 wrote: 31/07/2025 21:39 Da Sarajevo nema sudije u premijer ligi davno bi zavrsio u drugoj ligi.
O čemu ti? :?
last mohicans

#16827 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by last mohicans »

Previse se ulaze, trudi, čeka ta usrana Evropa da bi ovako ispali. Premalo šansi iskorištavamo i to nam je boljka. Nisu se Soldo i Bubanja trebali prodavati jer su bili temelj ekipe iz prošle sezone uz Rogića. Hajde golmana i mozes nadomijestiti, ali ne tako lako uigrati odbranu. Da se ova usrana Evropa igra u novembru, mi bi gazili.
Ovako sto nam kuraca fali, od rutine, uigranosti, ritma i takmičarskih utakmica a sto moj haver gore reče ne mozes po 10/10 odlazaka/dolazaka pred najbitnije utakmice nesto očekivati. Ja ne znam kako to upravi nije jasno. ZZ greške večeras, beskorisni Renan, flop Jović, vađenje jedinog raspolozenog veznog Jatte. Vozanje Mlinarića na sve strane gdje se momak trošio a stvarno ima kvalitete.
mond

#16828 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by mond »

Tanak roster na sredini za Europu.
Sve je ovo škola.

Udat koga sada kad smo izletili. Guliša, Began i ko li već. Vrijeme im je obojici, ako ima konkretnih ponuda.
Zaslužili su da se probaju negdje drugo.

Guliša svakako. Skoro tri godine ovdje, korektan radan i kvalitetan.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#16829 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Pitar sa Kariba »

Logovan wrote: 31/07/2025 21:28 Sramota se ovako brzo raspasti ali jebi ga
Gdje smo se raspali kad nista nismo odigrali veceras!
Blijedo i bijedno.
Pisaj ga, ganjati se za PLBiH i to je to.
Iskorak, dogodine! :lol:
Logovan

#16830 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Logovan »

Pitar sa Kariba wrote: 31/07/2025 22:18
Blijedo i bijedno.
Pa u prvom je i bilo neke igre, u drugom jok.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#16831 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by F&N »

A sta ocekivati kad ti ode na pauzi 3 izlgraca iz sredine, golman i stoper. Eto hajde ti meni objasni sta.

Keremeh je neozbiljan igrac. Dobar ali neozbiljan. 2.puta zaredom nas njegovi promasaji i sebicnost kostaju prolaza. I proslu s Trnavom i ovu sad. Ono sto treba ili mora zabiti on fula a onda zabije sto niko ne ocekuje. Jebo me to. Daj mi Mersu koji je zabijao ono sto se pretpostavlja da ce zabiti i nije nikakva cuda izvodio.

Drugo, Zakicu supak si. Turkes ti je sezonu proslu izvuko a ti mu vracas tako sto Renana koji je htio da ode pa kad nije uspio, ko kujica podvio rep i vratio se, stavljas u prvi tim. A momka koji je sve vrijeme sutio radio igrao, docekao svojih 5 minuta pokazao da moze i zna kad mu se da prilika i kontinuitet, vracas na klupu. Nije ni to fer.

Prodajte sad sve sta se prodati moze pa da krenemo iznova.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#16832 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by enko 1964 »

Pitar sa Kariba wrote: 31/07/2025 22:18
Blijedo i bijedno.
Image
SmokingMan

#16833 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by SmokingMan »

Red bi bio da im se odbije 30% od plate.
refffko

#16834 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by refffko »

Sve dok papak kamiondzija bude na celu kluba i dok se oko kluba vrte Dzeke Muminovic, Adisi Junuzovici, Ajle, Poture i slicnan polusvijet, nece biti napredka.
Nikad se ovaj klub nije brukao, kao za vrijeme od kad je debeli papak kamiondzija na celu. Brukanje nije samo na terenu, gore je ono koliko papci brukaju sam klub.
Nevjerovatno kako su od kluba napravili papanski klub, a jos je nevjerovatnije da pojedini navijaci iz godine u godinu padaju na iste fore.
GandalfSivi

#16835 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by GandalfSivi »

Dodju ovako likovi redovno da se ispljuju, inace ih nema previse, ali docekaju svojih par minuta. Ja jos uvijek mislim da imamo ekipu koja ce pregaziti ovu ligu, pa cemo onda vidjeti s kom da se pobijemo za grupne faze. Ovdje par utakmica gore dole, svakako bi u nekom momentu ispusili.

Glavu gore i idemo dalje…
18mn97

#16836 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by 18mn97 »

refffko wrote: 31/07/2025 22:46 Sve dok papak kamiondzija bude na celu kluba i dok se oko kluba vrte Dzeke Muminovic, Adisi Junuzovici, Ajle, Poture i slicnan polusvijet, nece biti napredka.
Nikad se ovaj klub nije brukao, kao za vrijeme od kad je debeli papak kamiondzija na celu. Brukanje nije samo na terenu, gore je ono koliko papci brukaju sam klub.
Nevjerovatno kako su od kluba napravili papanski klub, a jos je nevjerovatnije da pojedini navijaci iz godine u godinu padaju na iste fore.
Sta bolan pricas? Kakav papanski klub?
TheMule

#16837 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by TheMule »

refffko wrote: 31/07/2025 22:46 Sve dok papak kamiondzija bude na celu kluba i dok se oko kluba vrte Dzeke Muminovic, Adisi Junuzovici, Ajle, Poture i slicnan polusvijet, nece biti napredka.
Kako bolan nikad, prva utakmica u Evropi nakon rata, rastavi nas na komade Zerminal Ekeren. Losi smo u Evropi od kad pamtim.
mond

#16838 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by mond »

Zekić preuzeo odgovornost:"Ovo je za mene najteži trenutak u karijeri spreman sam na svaki razgovor"

"Vrlo jednostavno. Imamo u kadru što imamo. Izvadio sam Jattu jer sam dobio upozorenje od suca da će prvi sljedeći start biti crveni karton. Prešli smo na dvije šestice, nismo se snašli, pogubili smo apsolutno sve lopte, nismo se kretali. Sve zamjene koje sam napravio nisu donijele ništa, ne prozivam igrače, to je moj osjećaj. Znaju igrati nogomet rašire te i koriste odlično međuprostore. To izgleda da je problem s kondicijom.", rekao je Zekić.

Pitanje je bilo postavljeno i o kondicijskoj spremi igrača Sarajeva:

"I upravu ste, neki igrači imaju problem s kondicijom. Nakon šest tjedana nisam ni očekivao da ćemo biti bajni, ali ni da ćemo se raspasti poslije gola. Imali smo neke svoje šanse, ali izgubili smo totalnu disciplinu i bilo je ružno. Hvala navijačima koji su došli na ovako dugačak put. Ne znam da li osjećam veću ljutnju ili razočarenje. Apsolutno punu odgovornost preuzimam. Spreman sam na svaku vrstu razgovora jer je drugo poluvrijeme bilo nedopustivo i s moje strane i sa strane igrača.", rekao je hrvatski stručnjak.

Hrvatskog stručnjaka zaboljela je igra u drugom poluvremenu.

"Dok je Jatta bio u igri, kontrolisali smo sve. Drugo poluvrijeme me jako smeta ispali smo pravi Balkanci da smo apsolutno potonuli poslije prvog primljenog gola. Takve situacije trenera čine iznimno ljutim ali sam više žalostan. To se ne smije dešavati FK Sarajevo. Nema puno vremena, u nedjelju ide prvenstvo."

"Hajmo pričati realno trebali smo pobijedti tri razlike na Koševu isto kao i Spartak. Zašto je to tako treba to tek analizirati. Tražiti alibije možemo tri dana, ali ja ne tražim nikakav alibi. Ne znam jesam li više ljut, razočaran ili me više sramota zbog nekih stvari na današnjoj utakmici."

Pitanje je postavljeno i oko novog napadača, te tražilo FK Sarajevo pojačanje u ofanzivnom redu.

"Nije isto kada imaš jedan gol prednosti. Puno se analizira oko igrača, vidite da imamo puno promjena. Trenutno imamo puno napadača, ne znam koga bih više stavio" rekao je trener bordo tima.

Bilo je riječi i o brojnim kasnim promjenama u rosteru kluba.

"Moj karakter ne dozvoljava da pričam o tim stvarima. Šta god da kažem bilo bi da tražim izliku. Nijednom treneru nije ugodno kada se desi toliko promjena u kratko vrijeme posebno u odbrani. Ja sam tu godinu dana i imao sam dovoljan broj igrača koji su sa mnom duži period. Oni bi trebali znati način na koji Sarajevo mora igrati.", zaključio je hrvatski strateg.

Priznao je Zoran Zekić da mu je ovo i najteži trenutak u karijeri.

"Uzrok svega su naše promašene šanse. Za Sarajevo se ne smije dešavati ovo što se dešavalo u zadnjih 20 minuta. Moraš odigrati na pametniji način i poštivati osnovne zakonitosti nogometa. Sarajevo mora imati kontinuitet. Ne možeš nakon jedne utakmice biti zvijezda niti pomisliti da je to kraj. Ovo je težak trenutak, za mene najteži u karijeri.", poručio je Zekić.

"Ljudi u klubu moraju biti svjesni da je ovo početak, a da sad ide ono što je bitno, a to je prvenstvo. Strategija se radi i kada je dobro i kada nije. Mogu reći da sam duboko ljut, prvenstveno na sebe. Teško je biti trener Sarajeva i preživjeti 4:0.", zaključio je šef struke kluba sa Koševa.
refffko

#16839 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by refffko »

TheMule wrote: 31/07/2025 23:03
Kako bolan nikad, prva utakmica u Evropi nakon rata, rastavi nas na komade Zerminal Ekeren. Losi smo u Evropi od kad pamtim.
Kao sto rekoh, brukanja na terenu su manji problem, od onog sta se radi mimo terena (a nije da nema brukanja na terenu unazad 4, 5 godina).
Ako je potrebno, mogu poceti da nabrajam a
sta se sve radilo i ko je sve prosao kroz klub, sve lakrdije tipa onaj prekid protiv Borca, ili ona situacija sa Zilkicem, da ne pominjem "Domazalizaciju", ove nekakve sumnjive juznaoamerikance, pa koga sve u VIP lozi vidimo, pa do ove smjesne sitacije sa skupstinom kantonalnog saveza, gdje se lafo gura Janjos, a u stvari se radi da uguraju kamiondzijinog havera Adisa Junuzovica (cija je mater bila prostitutka u Italiji, a kasnije makro)...
emigrazione

#16840 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by emigrazione »

👍 samo rokanje...kupiti iskustva, kontinuitet sa Zekićem koji je primarna stvar i ustajanje svaki put kada padnemo, to je i u svakodnevnom životu najvažnije...imamo sve osim ovih i ovakvih utakmica, dovesti Jatti dva kreativna vezna i narednih 5-6 godina graditi tim oko njih
gold'n'brown

#16841 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by gold'n'brown »

GandalfSivi wrote: 31/07/2025 22:50 Dodju ovako likovi redovno da se ispljuju, inace ih nema previse, ali docekaju svojih par minuta. Ja jos uvijek mislim da imamo ekipu koja ce pregaziti ovu ligu, pa cemo onda vidjeti s kom da se pobijemo za grupne faze. Ovdje par utakmica gore dole, svakako bi u nekom momentu ispusili.

Glavu gore i idemo dalje…
I ja citam i ne mogu da vjerujem. Ispali od kvalitetnije ekipe, gdje se vise ulaze. U dvije utakmice se uopste nismo obrukali, realno raspali se u zadnjih pola sata. I u ovoj utakmici imali sanse. I odmah se prizivaju neka starija vremena, bez kamiondzija kad nismo imali za kifli :D
U nasoj situaciji, samo kao prvaci imamo sanse neke u evropi. Pustiti Zekica da pokusa osvojiti prvenstvo, ako uspije, pokusati ga zadrzati, ako ne, traziti druga rjesenja i to je to.
mond

#16842 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by mond »

Uvijek poslije poraza iskaču otvarači očiju. Tihi su dok nas se krade.
Samo još filmski glumac i producent Roko Sifredi da se ukaže pa da ključamo temu.
gold'n'brown

#16843 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by gold'n'brown »

refffko wrote: 31/07/2025 23:09
Kao sto rekoh, brukanja na terenu su manji problem, od onog sta se radi mimo terena (a nije da nema brukanja na terenu unazad 4, 5 godina).
sta se sve radilo i ko je sve prosao kroz klub, sve lakrdije tipa onaj prekid protiv Borca, ili ona situacija sa Zilkicem, da ne pominjem "Domazalizaciju", ove nekakve sumnjive juznaoamerikance, pa koga sve u VIP lozi vidimo, pa do ove smjesne sitacije sa skupstinom kantonalnog saveza, gdje se lafo gura Janjos, a u stvari se radi da uguraju kamiondzijinog havera Adisa Junuzovica (cija je mater bila prostitutka u Italiji, a kasnije makro)...
Nacin komunikacije i spominjanih tudjih majki u ovakvom ili onakvom kontekstu te u startu diskredituju kao ozbiljnog sagovornika. Svi smo razocarani, ali ne treba na startu sezone stvarati negativnu atmosferu oko kluba. Mirvic je vlasnik i to nece promijeniti tvoje pisanje ili necije skandiranje sa tribine. To moze promijeniti jedino ako se pojavi neko s novcem ko ce otkupiti njegov udio, naravno ukoliko on na to pristane. Sve drugo moze samo stetiti klubu.
Logovan

#16844 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Logovan »

Dobro reče emigrazione

kontinuitet sa Zekićem koji je primarna stvar i ustajanje svaki put kada padnemo

Kontinuitet, kontinuitet, kontinuitet :thumbup: Budemo li sve mijenjali jer "niko ne valja" onda od nas nema ništa
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#16845 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Velkoski »

Bojim se da će kontinuitet ostati pusta želja
refffko

#16846 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by refffko »

gold'n'brown wrote: 31/07/2025 23:20
refffko wrote: 31/07/2025 23:09

Nacin komunikacije i spominjanih tudjih majki u ovakvom ili onakvom kontekstu te u startu diskredituju kao ozbiljnog sagovornika. Svi smo razocarani, ali ne treba na startu sezone stvarati negativnu atmosferu oko kluba. Mirvic je vlasnik i to nece promijeniti tvoje pisanje ili necije skandiranje sa tribine. To moze promijeniti jedino ako se pojavi neko s novcem ko ce otkupiti njegov udio, naravno ukoliko on na to pristane. Sve drugo moze samo stetiti klubu.
Na zalost po klub, u pravu si. A do tad, jos nam mnogo brukanja slijedi i suplje price.
emigrazione

#16847 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by emigrazione »

A o kakvom jebenom brukanju pricate, pa jesu li se oni obrukali na AFH?! Trebali su peticu primiti...bolji su, brzi i kreativniji, kvalitetniji ukratko, skuplji duplo....pricat cemo za par godina
Logovan

#16848 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by Logovan »

Ma po meni brukanje je samo u onom periodu kada smo primili tri gola. Totalno nepovezano. Pa da je bilo igre, a da si primio tri gola pa hajde i nekako, a ne onako, isto kao da su nam falila tri, četiri igrača. Moglo se i njima isto desiti u prvoj utakmici, moglo je možda čak i večeras u prvom poluvremenu, ali nije.
1Dante1

#16849 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by 1Dante1 »

mozda vi navijaci konacno skontate kakva nam je fudbal i da je krivac samu u klubovima i igracima
TheMule

#16850 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Post by TheMule »

Svi govore nesto u stilu tanko u sredini, a ja se pitam, jel u redu kad nemas veznog reda da gradis igru na (centralnom) veznom redu? Drago mi je da je Zekic preuzeo odgovornost, jer je i glavni i odgovorni urednik.

Po meni, bolje bi bilo da se igralo brzo po bokovima, jer su imali problema po bokovima, a i mi. (imali su oko 6 napada sa nase lijeve strane gdje su ili stvorili veliku sansu ili gol). Ne krivim samo Jovica, vec 2/3 druga.

Ofrlje opcija, nije idealna, ali vidim bar dva gola u njihovoj mrezi:

Beganovic-- Ristovski --Turda -----Kupresak

Mlinaric-----Jatta---Djordjevic/Elezi ----Guliashvilli

------------- Kyeremeh---Turkes

Primicemo golove, ali ko ih shisha, primice i oni.
Post Reply