ako pijete alkohol, slijedece nije pokriveno zdravstvenim i onda lista bolesti i stanjakonami666 wrote: ↑31/07/2025 12:37Ok je to ali ja sam takav. Zašto bi ti ja pomogao ako nećeš sam sebi da pomogneš. Ima ljudi objasniš im i sve a ono i dalje ne ulazi u glavu, ili sto bi se reklo lakše metar u guzicu nego cenat u glavu. Dobijem osip od takvih.foton wrote: ↑31/07/2025 12:19Ja ne bih tako, ja se zalazem za solidarno drustvo koje pomaze svima jer bi onda bilo dosta drugih primjera za povecavanje zdravstvenog a time se otvara bas nepotrebna rasprava. Bolje je obrazovati ljude i tako ih potaci da donose racionalne i odgovorne odluke. Kad ljudi prestanu pusiti ili makar savjetuju svojoj djeci da ni ne pocinju, ne zato sto je zabranjeno, nego zato sto je to lose, glupo i destruktivno, onda smo na dobrom putu.
Konzumiranje duhana na javnim mjestima
- Tvrtko II Kotromanić
#3051 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
-
yoyoyo96
#3052 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Kao i ako jedete fast food isto tako.
Onda cemo pasti travu svi
Onda cemo pasti travu svi
- nepass1
#3053 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pa bas tako, riziko faktori od pusenja i od konzumacije alkohola i onda placas 50% vise na zdravstveno nego nepusac ili neko ko ne pije.
Sto bi seretide ili foster bio besplatan za pusaca? Foster je bio 80ak KM mjesecna doza, ne znam sad cjenu. A on prsne foster pa kad procepi onda zapali
I debele bi ja isto tretirao sa kardiovaskularnim oboljenjima ili istrosenim koljenima
Sto bi seretide ili foster bio besplatan za pusaca? Foster je bio 80ak KM mjesecna doza, ne znam sad cjenu. A on prsne foster pa kad procepi onda zapali
I debele bi ja isto tretirao sa kardiovaskularnim oboljenjima ili istrosenim koljenima
-
konami666
#3054 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Naravno! Znaci svaki dan imati 1,5 promila alkohola u krvi i onda ako treba transplatacija išao bi mi zadnji na listu.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑31/07/2025 12:40ako pijete alkohol, slijedece nije pokriveno zdravstvenim i onda lista bolesti i stanjakonami666 wrote: ↑31/07/2025 12:37Ok je to ali ja sam takav. Zašto bi ti ja pomogao ako nećeš sam sebi da pomogneš. Ima ljudi objasniš im i sve a ono i dalje ne ulazi u glavu, ili sto bi se reklo lakše metar u guzicu nego cenat u glavu. Dobijem osip od takvih.foton wrote: ↑31/07/2025 12:19
Ja ne bih tako, ja se zalazem za solidarno drustvo koje pomaze svima jer bi onda bilo dosta drugih primjera za povecavanje zdravstvenog a time se otvara bas nepotrebna rasprava. Bolje je obrazovati ljude i tako ih potaci da donose racionalne i odgovorne odluke. Kad ljudi prestanu pusiti ili makar savjetuju svojoj djeci da ni ne pocinju, ne zato sto je zabranjeno, nego zato sto je to lose, glupo i destruktivno, onda smo na dobrom putu.![]()
- Tvrtko II Kotromanić
#3055 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
i onda ista stvarkonami666 wrote: ↑31/07/2025 13:12Naravno! Znaci svaki dan imati 1,5 promila alkohola u krvi i onda ako treba transplatacija išao bi mi zadnji na listu.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑31/07/2025 12:40ako pijete alkohol, slijedece nije pokriveno zdravstvenim i onda lista bolesti i stanja![]()
ako jedes nezdravo
ako nema fizicke aktivnosti
itd itd
ugl nidje veze
- canvra888
#3056 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Edukuju se djeca o tome u osnovnim školama već dvije decenije, slabo je šta promijenilo.foton wrote: ↑31/07/2025 12:19Ja ne bih tako, ja se zalazem za solidarno drustvo koje pomaze svima jer bi onda bilo dosta drugih primjera za povecavanje zdravstvenog a time se otvara bas nepotrebna rasprava. Bolje je obrazovati ljude i tako ih potaci da donose racionalne i odgovorne odluke. Kad ljudi prestanu pusiti ili makar savjetuju svojoj djeci da ni ne pocinju, ne zato sto je zabranjeno, nego zato sto je to lose, glupo i destruktivno, onda smo na dobrom putu.
-
foton
#3057 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ja iskreno nisam primijetio da se iko u skolama bavi tim pitanjem. Vrlo povrsno se spomene kako je pusenje stetno i to je to. Vise je tehnicki objasnjeno kako nikotin i katran uticu na pluca. A onda isti ti nastavnici puse. Nema sistemskog obrazovanja niti plana i strategije da se npr. kaze cilj nam je da generacije rodjene 2013 i dalje nikad ni ne zapale. Nema diskusija o uticaju vrsnjaka, pritisku okoline, podrske okoline itd. Znaci obrazovanje je takvo da prosjecan ucenik zna vise o mitohondrijama nego o stetnosti pusenja. Svrsihodno, zar ne?
-
HelaS
#3058 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
U koliko škola si to prmjetio, da se niko ne bavi pitanjima pušenja i štetnosti?foton wrote: ↑01/08/2025 10:29Ja iskreno nisam primijetio da se iko u skolama bavi tim pitanjem. Vrlo povrsno se spomene kako je pusenje stetno i to je to. Vise je tehnicki objasnjeno kako nikotin i katran uticu na pluca. A onda isti ti nastavnici puse. Nema sistemskog obrazovanja niti plana i strategije da se npr. kaze cilj nam je da generacije rodjene 2013 i dalje nikad ni ne zapale. Nema diskusija o uticaju vrsnjaka, pritisku okoline, podrske okoline itd. Znaci obrazovanje je takvo da prosjecan ucenik zna vise o mitohondrijama nego o stetnosti pusenja. Svrsihodno, zar ne?
U zbornicama škola, prije rata, pušili su svi, a s njima sjedili i nastavnici i profesori koji ne puše. Danas nije tako.
Svijest o štetnosti duhanskog dima pušenjem, jednako kako se uči u školama, tako se donosi i iz kuće. Da ne elaboriram dalje, svi znamo šta mislim...
-
foton
#3059 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ako sam u jednoj skoli to primijetio, previse je. Jer znaci da nema sistema. Ako je u svakoj skoli drugacije, onda je to poprilicno lose zar ne? Istina je da ima pomaka, ja sam zagovornik sistematicnog djelovanja kako bi ti pomaci bili osjetniji a ne sporadicni i zasnivali se na vrijednostima pojedinih nastavnika. I naravno da se svijest donosi i iz kuce, ali ako se oslanjamo samo na kucu, onda nema generacijskog napretka.HelaS wrote: ↑01/08/2025 10:48U koliko škola si to prmjetio, da se niko ne bavi pitanjima pušenja i štetnosti?foton wrote: ↑01/08/2025 10:29Ja iskreno nisam primijetio da se iko u skolama bavi tim pitanjem. Vrlo povrsno se spomene kako je pusenje stetno i to je to. Vise je tehnicki objasnjeno kako nikotin i katran uticu na pluca. A onda isti ti nastavnici puse. Nema sistemskog obrazovanja niti plana i strategije da se npr. kaze cilj nam je da generacije rodjene 2013 i dalje nikad ni ne zapale. Nema diskusija o uticaju vrsnjaka, pritisku okoline, podrske okoline itd. Znaci obrazovanje je takvo da prosjecan ucenik zna vise o mitohondrijama nego o stetnosti pusenja. Svrsihodno, zar ne?
U zbornicama škola, prije rata, pušili su svi, a s njima sjedili i nastavnici i profesori koji ne puše. Danas nije tako.
Svijest o štetnosti duhanskog dima pušenjem, jednako kako se uči u školama, tako se donosi i iz kuće. Da ne elaboriram dalje, svi znamo šta mislim...
-
HelaS
#3060 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
U današnjoj "zapadnjačkoj" trci za novcem, za zaradom, u poslovima sa radnim satima od ujutro do naveče, u društvenim obavezama prioritetnijim od porodičnih, itd. škola se posmatra kao mjesto u kojem će djeca naučiti sve - i znanje i kulturu, i nauku i pravila lijepog ponašanja, te norme "kućnog odgoja", pa kad u nekoj školi izostane taj "set", onda škola i sistem budu odgovorni.foton wrote: ↑01/08/2025 10:52HelaS wrote: ↑01/08/2025 10:48U koliko škola si to prmjetio, da se niko ne bavi pitanjima pušenja i štetnosti?foton wrote: ↑01/08/2025 10:29
Ja iskreno nisam primijetio da se iko u skolama bavi tim pitanjem. Vrlo povrsno se spomene kako je pusenje stetno i to je to. Vise je tehnicki objasnjeno kako nikotin i katran uticu na pluca. A onda isti ti nastavnici puse. Nema sistemskog obrazovanja niti plana i strategije da se npr. kaze cilj nam je da generacije rodjene 2013 i dalje nikad ni ne zapale. Nema diskusija o uticaju vrsnjaka, pritisku okoline, podrske okoline itd. Znaci obrazovanje je takvo da prosjecan ucenik zna vise o mitohondrijama nego o stetnosti pusenja. Svrsihodno, zar ne?
Ako sam u jednoj skoli to primijetio, previse je. Jer znaci da nema sistema. Ako je u svakoj skoli drugacije, onda je to poprilicno lose zar ne? Istina je da ima pomaka, ja sam zagovornik sistematicnog djelovanja kako bi ti pomaci bili osjetniji a ne sporadicni i zasnivali se na vrijednostima pojedinih nastavnika. I naravno da se svijest donosi i iz kuce, ali ako se oslanjamo samo na kucu, onda nema generacijskog napretka.
Ne, nisi u pravu. Ne može jedna škola biti primjer, to ne dozvoljava matematika nauka niti logika. Uz tvoju kontradiktornost, ubijeđen sam da pripadaš opisanom roditelju koji najmanje vremena provodi s djetetom i koji mu daje osnovne potrebe - hranu, odjeću i slično, a koji sve drugo prepušta "školi". To je moje mišljenje o tvom stavu spram svijesti štetnosti pušenja, ali nije i ne želim da bude "ad hominem", već pišem u kontekstu pogrešnog zaključivanja i pogrešno prikupljenih informacija.
-
foton
#3061 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Slazem se s tobom da skole nisu krive kad se neka djeca ne vaspitaju po prihvacenim normama. I razumijem zasto izvlacis zakljucak o meni kao roditelju, to bi definitivno imalo smisla da se ja ovdje javljam kao nezadovoljan roditelj djeteta pusaca. Ali nije tako. Moja djeca ne puse. Ne kazem ni da je to "moja zasluga", mozda i njima jednostavno smeta dim. Samo kazem da bi nas skolski sistem mogao sistematicno (znaci u svim skolama a ne na teret/inicijativu nekog entuzijasticnog nastavnika) osim povrsno i tehnicki, malo vise vremena posvetiti razumijevanju pozadine pocetka pusenja, stvaranja zavisnosti kao i mogucim posljedicama svega toga u zivotu.HelaS wrote: ↑01/08/2025 11:08 U današnjoj "zapadnjačkoj" trci za novcem, za zaradom, u poslovima sa radnim satima od ujutro do naveče, u društvenim obavezama prioritetnijim od porodičnih, itd. škola se posmatra kao mjesto u kojem će djeca naučiti sve - i znanje i kulturu, i nauku i pravila lijepog ponašanja, te norme "kućnog odgoja", pa kad u nekoj školi izostane taj "set", onda škola i sistem budu odgovorni.
Ne, nisi u pravu. Ne može jedna škola biti primjer, to ne dozvoljava matematika nauka niti logika. Uz tvoju kontradiktornost, ubijeđen sam da pripadaš opisanom roditelju koji najmanje vremena provodi s djetetom i koji mu daje osnovne potrebe - hranu, odjeću i slično, a koji sve drugo prepušta "školi". To je moje mišljenje o tvom stavu spram svijesti štetnosti pušenja, ali nije i ne želim da bude "ad hominem", već pišem u kontekstu pogrešnog zaključivanja i pogrešno prikupljenih informacija.
Za logiku, nauku i matematiku... Da li moze jedna skola legalno da odustane od poducavanja citanja ili pisanja ili necega sto je (sistematicno) u planu i programu?
-
HelaS
#3062 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
foton wrote: ↑01/08/2025 11:30Slazem se s tobom da skole nisu krive kad se neka djeca ne vaspitaju po prihvacenim normama. I razumijem zasto izvlacis zakljucak o meni kao roditelju, to bi definitivno imalo smisla da se ja ovdje javljam kao nezadovoljan roditelj djeteta pusaca. Ali nije tako. Moja djeca ne puse. Ne kazem ni da je to "moja zasluga", mozda i njima jednostavno smeta dim. Samo kazem da bi nas skolski sistem mogao sistematicno (znaci u svim skolama a ne na teret/inicijativu nekog entuzijasticnog nastavnika) osim povrsno i tehnicki, malo vise vremena posvetiti razumijevanju pozadine pocetka pusenja, stvaranja zavisnosti kao i mogucim posljedicama svega toga u zivotu.HelaS wrote: ↑01/08/2025 11:08 U današnjoj "zapadnjačkoj" trci za novcem, za zaradom, u poslovima sa radnim satima od ujutro do naveče, u društvenim obavezama prioritetnijim od porodičnih, itd. škola se posmatra kao mjesto u kojem će djeca naučiti sve - i znanje i kulturu, i nauku i pravila lijepog ponašanja, te norme "kućnog odgoja", pa kad u nekoj školi izostane taj "set", onda škola i sistem budu odgovorni.
....
-
suspect_zero
#3063 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
foton wrote: ↑01/08/2025 10:29Ja iskreno nisam primijetio da se iko u skolama bavi tim pitanjem. Vrlo povrsno se spomene kako je pusenje stetno i to je to. Vise je tehnicki objasnjeno kako nikotin i katran uticu na pluca. A onda isti ti nastavnici puse. Nema sistemskog obrazovanja niti plana i strategije da se npr. kaze cilj nam je da generacije rodjene 2013 i dalje nikad ni ne zapale. Nema diskusija o uticaju vrsnjaka, pritisku okoline, podrske okoline itd. Znaci obrazovanje je takvo da prosjecan ucenik zna vise o mitohondrijama nego o stetnosti pusenja. Svrsihodno, zar ne?
Poceli su sa radionicama, ove godine mozda i najvise
-
konami666
#3064 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Nije niđe veze, to je tvoj licni životni izbor kako ćeš da živiš, hoćeš li da se drogiraš, piješ, jedeš junk food, ležiš po čitav dan i tako to. Novac od zdravstvenog treba da ide onima kojima je pomoć potrebna. Toj osobi koja radi sve od navedenog očigledno nije.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑31/07/2025 13:17i onda ista stvarkonami666 wrote: ↑31/07/2025 13:12Naravno! Znaci svaki dan imati 1,5 promila alkohola u krvi i onda ako treba transplatacija išao bi mi zadnji na listu.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑31/07/2025 12:40
ako pijete alkohol, slijedece nije pokriveno zdravstvenim i onda lista bolesti i stanja![]()
ako jedes nezdravo
itd itd
ugl nidje veze
-
Hakiz
#3065 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Sve dok država dozvoljava prodaju duhana, masne hrane itd, mora liječiti one koji obole od tih stvari. Ne možeš reći neću liječiti one koji obole od stvari koje ne samo dozvoljavam da legalno rade, nego i reklamiram, privlačim i pozdravljam njihove proizvođače kao investitore i poslodavce itd.konami666 wrote: ↑03/08/2025 10:38Nije niđe veze, to je tvoj licni životni izbor kako ćeš da živiš, hoćeš li da se drogiraš, piješ, jedeš junk food, ležiš po čitav dan i tako to. Novac od zdravstvenog treba da ide onima kojima je pomoć potrebna. Toj osobi koja radi sve od navedenog očigledno nije.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑31/07/2025 13:17i onda ista stvar
ako jedes nezdravo
itd itd
ugl nidje veze
-
zigzag
#3066 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ma šta me briga šta ko radi.
Hoću normalno da dišem kada jedem u restoranu ili bilo gdje gdje se jede.
Vrlo jednostavno.
Hoću normalno da dišem kada jedem u restoranu ili bilo gdje gdje se jede.
Vrlo jednostavno.
- nepass1
#3067 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Sto lijece onda ovisnike od heroina nprHakiz wrote: ↑03/08/2025 10:55Sve dok država dozvoljava prodaju duhana, masne hrane itd, mora liječiti one koji obole od tih stvari. Ne možeš reći neću liječiti one koji obole od stvari koje ne samo dozvoljavam da legalno rade, nego i reklamiram, privlačim i pozdravljam njihove proizvođače kao investitore i poslodavce itd.konami666 wrote: ↑03/08/2025 10:38Nije niđe veze, to je tvoj licni životni izbor kako ćeš da živiš, hoćeš li da se drogiraš, piješ, jedeš junk food, ležiš po čitav dan i tako to. Novac od zdravstvenog treba da ide onima kojima je pomoć potrebna. Toj osobi koja radi sve od navedenog očigledno nije.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑31/07/2025 13:17
i onda ista stvar
ako jedes nezdravo
itd itd
ugl nidje veze
-
HelaS
#3068 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ne mora! Zašto bi morala... Besmisleno bi bilo.Hakiz wrote: ↑03/08/2025 10:55Sve dok država dozvoljava prodaju duhana, masne hrane itd, mora liječiti one koji obole od tih stvari. Ne možeš reći neću liječiti one koji obole od stvari koje ne samo dozvoljavam da legalno rade, nego i reklamiram, privlačim i pozdravljam njihove proizvođače kao investitore i poslodavce itd.konami666 wrote: ↑03/08/2025 10:38Nije niđe veze, to je tvoj licni životni izbor kako ćeš da živiš, hoćeš li da se drogiraš, piješ, jedeš junk food, ležiš po čitav dan i tako to. Novac od zdravstvenog treba da ide onima kojima je pomoć potrebna. Toj osobi koja radi sve od navedenog očigledno nije.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑31/07/2025 13:17 i onda ista stvar
ako jedes nezdravo
itd itd
ugl nidje veze
Ja sam za pravo da kupiš i uživaš svoje opijate, koje god vrste, ali i da je to isključivo tvoje pravo i tvoja privatnost, da nikako ne ugrožava moju. Država treba da bude servis, ne obaveza, jer nam je takav sistem, "surogat".
-
konami666
#3069 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ako ti jedeš 3x dnevno ćevape i pušiš kutiju cigara dnevno onda je krivica u tebi a ne u državi.Hakiz wrote: ↑03/08/2025 10:55Sve dok država dozvoljava prodaju duhana, masne hrane itd, mora liječiti one koji obole od tih stvari. Ne možeš reći neću liječiti one koji obole od stvari koje ne samo dozvoljavam da legalno rade, nego i reklamiram, privlačim i pozdravljam njihove proizvođače kao investitore i poslodavce itd.konami666 wrote: ↑03/08/2025 10:38Nije niđe veze, to je tvoj licni životni izbor kako ćeš da živiš, hoćeš li da se drogiraš, piješ, jedeš junk food, ležiš po čitav dan i tako to. Novac od zdravstvenog treba da ide onima kojima je pomoć potrebna. Toj osobi koja radi sve od navedenog očigledno nije.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑31/07/2025 13:17
i onda ista stvar
ako jedes nezdravo
itd itd
ugl nidje veze
Ako jedeš zdravo i ponekad pojedeš masno nećeš postati debeo. Ili ako zapališ jednu sedmicno to je druga stvar. I kada odeš doktoru pitaju te da li pušiš ili ono samo ponekad. Najlakše je tražiti krivca u drugima a najteže u sebi.
-
Hakiz
#3070 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
HelaS wrote: ↑03/08/2025 11:12Ne mora! Zašto bi morala... Besmisleno bi bilo.Hakiz wrote: ↑03/08/2025 10:55Sve dok država dozvoljava prodaju duhana, masne hrane itd, mora liječiti one koji obole od tih stvari. Ne možeš reći neću liječiti one koji obole od stvari koje ne samo dozvoljavam da legalno rade, nego i reklamiram, privlačim i pozdravljam njihove proizvođače kao investitore i poslodavce itd.
Ja sam za pravo da kupiš i uživaš svoje opijate, koje god vrste, ali i da je to isključivo tvoje pravo i tvoja privatnost, da nikako ne ugrožava moju. Država treba da bude servis, ne obaveza, jer nam je takav sistem, "surogat".
Zapravo, govorite ovo:konami666 wrote: ↑03/08/2025 11:48Ako ti jedeš 3x dnevno ćevape i pušiš kutiju cigara dnevno onda je krivica u tebi a ne u državi.Hakiz wrote: ↑03/08/2025 10:55Sve dok država dozvoljava prodaju duhana, masne hrane itd, mora liječiti one koji obole od tih stvari. Ne možeš reći neću liječiti one koji obole od stvari koje ne samo dozvoljavam da legalno rade, nego i reklamiram, privlačim i pozdravljam njihove proizvođače kao investitore i poslodavce itd.
Ako jedeš zdravo i ponekad pojedeš masno nećeš postati debeo. Ili ako zapališ jednu sedmicno to je druga stvar. I kada odeš doktoru pitaju te da li pušiš ili ono samo ponekad. Najlakše je tražiti krivca u drugima a najteže u sebi.
Ako odem u planinu, padnem niz liticu, to je bio moj izbor.
Zbog čega bi neki ljudi iz GSS itd rizikovali svoje živote da mi pomognu? Svojim hirom sam nastradao. Ukinuti GSS.
Dobije neko srčani u fitnes sali. Sam je kriv, ne treba mu pomoći. Svojim ponašanjem uzrokovao šta mu se desilo.
-
konami666
#3071 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ne kontas ali teško je objasniti nešto nekome ko ne želi da razumije. Nije ni čudo sto je prosječan životni vijek u Bosni ispod Europskog prosjeka.Hakiz wrote: ↑03/08/2025 13:01HelaS wrote: ↑03/08/2025 11:12Ne mora! Zašto bi morala... Besmisleno bi bilo.Hakiz wrote: ↑03/08/2025 10:55
Sve dok država dozvoljava prodaju duhana, masne hrane itd, mora liječiti one koji obole od tih stvari. Ne možeš reći neću liječiti one koji obole od stvari koje ne samo dozvoljavam da legalno rade, nego i reklamiram, privlačim i pozdravljam njihove proizvođače kao investitore i poslodavce itd.
Ja sam za pravo da kupiš i uživaš svoje opijate, koje god vrste, ali i da je to isključivo tvoje pravo i tvoja privatnost, da nikako ne ugrožava moju. Država treba da bude servis, ne obaveza, jer nam je takav sistem, "surogat".Zapravo, govorite ovo:konami666 wrote: ↑03/08/2025 11:48Ako ti jedeš 3x dnevno ćevape i pušiš kutiju cigara dnevno onda je krivica u tebi a ne u državi.Hakiz wrote: ↑03/08/2025 10:55
Sve dok država dozvoljava prodaju duhana, masne hrane itd, mora liječiti one koji obole od tih stvari. Ne možeš reći neću liječiti one koji obole od stvari koje ne samo dozvoljavam da legalno rade, nego i reklamiram, privlačim i pozdravljam njihove proizvođače kao investitore i poslodavce itd.
Ako odem u planinu, padnem niz liticu, to je bio moj izbor.
Zbog čega bi neki ljudi iz GSS itd rizikovali svoje živote da mi pomognu? Svojim hirom sam nastradao. Ukinuti GSS.
Dobije neko srčani u fitnes sali. Sam je kriv, ne treba mu pomoći. Svojim ponašanjem uzrokovao šta mu se desilo.
-
suspect_zero
#3072 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
@Hakiz
Otprilike tako
Znaci neko radi puni radni vijek, ne ide doktoru jer ga ne boli, strah ga, sabura....pušač je, pojede, popije. Citavo vrijeme mu se za 40 godina uredno odbija od plate za sve namete, I onda ode jednom kazu mu metastaza....zivi jos 15-tak dana I gotovo. 40 godina mu se fino uzimalo a eto tih 15 dana nece mu pomoci jer je vodio nezdrav zivot, taman tako.
Otprilike tako
Znaci neko radi puni radni vijek, ne ide doktoru jer ga ne boli, strah ga, sabura....pušač je, pojede, popije. Citavo vrijeme mu se za 40 godina uredno odbija od plate za sve namete, I onda ode jednom kazu mu metastaza....zivi jos 15-tak dana I gotovo. 40 godina mu se fino uzimalo a eto tih 15 dana nece mu pomoci jer je vodio nezdrav zivot, taman tako.
-
Hakiz
#3073 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pa, to je sam napravio. Velika je razlika između toga što neko ode jer mu nema spasa i pored sve pomoći i toga što mu se kaže nenaš pravo na zdravstvenu zaštitu zbog stila života.suspect_zero wrote: ↑03/08/2025 13:21 @Hakiz
Otprilike tako![]()
-
Hakiz
-
suspect_zero
#3075 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Hakiz wrote: ↑03/08/2025 13:33Pa, to je sam napravio. Velika je razlika između toga što neko ode jer mu nema spasa i pored sve pomoći i toga što mu se kaže nenaš pravo na zdravstvenu zaštitu zbog stila života.suspect_zero wrote: ↑03/08/2025 13:21 @Hakiz
Otprilike tako![]()
Pa i otišla je tema u drugom smjeru, zabrana pusenja na javnom mjestu, da apsolutno se slazem i podrzavam. Ne pruzanje zdravstvene pomoci nekome ko je direktno ili indirektno doveo do svog narusenog zdravlja, ne podržavam. Dosta ljudi je počelo pusiti za vrijeme agresije, piti, drigirati se....obolili od PTSP-a, sta im treba reći? Ono sam si kriv, što nisi otišao i izbjegao sranje, imao si izbor. Mogao si granatiranje pratiti iz Stuttgarta na TV- u.
I da, uvijek zaboravim koliko na forumu ima zdravo osviještenih I ne porocnih forumasa