Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako ekran MacBooka prestane raditi kada se otvori preko određenog ugla, obično preko 15 stepeni, vjerovatno je oštećen kabl ekrana. Ovo je čest problem kod starijih modela MacBook Pro, posebno onih iz 2016. i 2017. godine. Kabl, koji je dio sklopa ekrana, može se istrošiti ili oštetiti, što dovodi do neispravnosti ekrana kada se poklopac dalje otvori. Trošak popravke ti je od 150 do 300 KM.
A znam sve nego odnesoh ga u mekline da ga oni vide dadoh beze 60 keka za nista svegam da bi ispostavili racun dva puta vise od cijene samog uređaja
Rekli nije do kabla nego ekran riknuo, a on radi pod određenim uglom znaci do tog kabla je
jos kad bi neko bacio neki servis da vidimo sta i kako je a da je iole pouzdan za mac bilo bi top
Raja, sta je trenutno best buy za prosjecno korisnika? Razlika izmedju m2, m3 i m4 u par stoja na olx-u.
Ne koristim cesto programiranje, vise sam u AI, pa ne znam ima li potrebe da idem na m4?
Nasao sam jedan polovan m2 1200 KM, 60 ciklusa punjenja. Da li je moguce da ima tako malo za tu godinu ili je mijenjao bateriju? Ili da se protegnem jos malo pa uzmem iz vana novo, kada bude neko dolazio od dijaspore
kazo wrote: ↑30/07/2025 14:10
Raja, sta je trenutno best buy za prosjecno korisnika? Razlika izmedju m2, m3 i m4 u par stoja na olx-u.
Ne koristim cesto programiranje, vise sam u AI, pa ne znam ima li potrebe da idem na m4?
Nasao sam jedan polovan m2 1200 KM, 60 ciklusa punjenja. Da li je moguce da ima tako malo za tu godinu ili je mijenjao bateriju? Ili da se protegnem jos malo pa uzmem iz vana novo, kada bude neko dolazio od dijaspore
Jedino čemu se nadam je da će se netko napokon sjetiti da redizajnira WatchOS. Teško je opisati koliko je ustajao, dosadan i nefunkcionalan taj operativni sistem. Doslovno je isti - samo gori, nego je bio prije 5+ godina. Nikakvih kvalitetnih promjena, nikakva nova, kvalitetna integracija sa telefonom ili računarom, uvijek iste dosadne notifikacije, da ne govorim o AI implementaciji.
Ima li iko u BiH da popravlja Apple-ove proizvode? Imam 4 iPod touch-a u ladici- nijedan ne radi..Istina jedan kupljen na olx-u, ne mogu ga otključati, vjerovatno ukraden negdje..Preostala tri, sve sitni neki kvarovi,jednome je vjerovatno otišla baterija, preostala dvanemam pojma-nema razbijenih display..Znači ima li iko da popravlja to?
BJB wrote: ↑09/09/2025 04:54
Ima li iko u BiH da popravlja Apple-ove proizvode? Imam 4 iPod touch-a u ladici- nijedan ne radi..Istina jedan kupljen na olx-u, ne mogu ga otključati, vjerovatno ukraden negdje..Preostala tri, sve sitni neki kvarovi,jednome je vjerovatno otišla baterija, preostala dvanemam pojma-nema razbijenih display..Znači ima li iko da popravlja to?
Probaj u ASBIS-u, oni su ovlasteni serviser za apple u BiH koliko znam
Nece to niko ovlasteni popravljati kad je obsolete. Jedina opcija je neki lokalni entuzijasta/majstor koji bi to uradio radi svog cejfa a ne da bi se isplatilo tebi. Jer dok platis servis ne isplati se..