Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
jeza u ledja

#8401 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

Oni pametniji jevreji su davno skontali da ono sto radi Izrael dovodi i njih u opasnost.
GandalfSivi

#8402 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 30/07/2025 02:52 Oni pametniji jevreji su davno skontali da ono sto radi Izrael dovodi i njih u opasnost.
A neki imaju i savjest o stradanju drugih ljudi…
jeza u ledja

#8403 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by jeza u ledja »

Znas da ja uvijek gledam sa najcinicnije strane. :oops:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8404 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by pici »

Ja odavno to pišem. Ovo ce se najvise odbiti od glavu jevrejima van izraela. Nacisti.cionisti su pokazali svoje pravo lice i tu nema nazad. Hriscanske zemlje i onako su kroz istoriju pokazale sta misle o jevrejima i opet ce. Dzaba veliki izrael kada si okruzen neprijateljima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8405 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 30/07/2025 01:26
Chmoljo wrote: 29/07/2025 12:06
Posto Chmoljo nije, ja cu. Ovo je samo za one supke (a ima ih mnogo) koji i ovdje na forumu kazu “svi su isti”. Nisu, cak stavise…
Ma sve to sto se desava u New Yorku je zaista svjetlo na kraju tunela. Dokaz da ipak nismo totalno zaglibili u trampizmu i sebičnosti.

A pitanje je je li dosta ljudi svjesno da je i Jon Stewart jevrej. I sto vele njih dvojica, njihovi stavovi nisu bez posljedica. Oni zbog toga gube prijatelje i poznanike. Ne kupaju se u moru odobravanja okoline zbog ovakvih stavova.

A posebno je simpatičan Beinart. Frajer je rekao bas sve sto treba da se kaze. Od toga da je ovo okidač za antisemitizam i stvara dugoročni problem za sam Izrael, do toga da se Palestincima ne dozvoljava da dišu, žive i imaju budućnost ni u Gazi ni na Zapadnoj Obali.
armin071

#8406 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

pici wrote: 30/07/2025 05:00 Ja odavno to pišem. Ovo ce se najvise odbiti od glavu jevrejima van izraela. Nacisti.cionisti su pokazali svoje pravo lice i tu nema nazad. Hriscanske zemlje i onako su kroz istoriju pokazale sta misle o jevrejima i opet ce. Dzaba veliki izrael kada si okruzen neprijateljima.
Obija im se sve već. Nema omraženijeg naroda na planeti. Čak i kada su ljudi stvorili empatiju prema jevrejima nakon grozota i progona kojeg su doživjeli u 2sr oni su se potrudili samo 3 godine kasnije protjerujući jadne palestince sa svojih ognjišta da okrenu sve protiv sebe, samo što tada nije bilo interneta da ljudi vide njihova zlodjela. Ta njihova bahatost “višeg i većeg” od ostalih ne prolazi više nigdje…. Trovali su svoju omladinu godinama kroz obrazovne sisteme kako su oni posebni i da je njima sve dozvoljeno i sada se kao čude što su isti postali teroristi broj 1. Normalni jevreji uglavnom neće da imaju nikakvih poveznica sa ovim i ovakvim IzraHelom…
SmokingMan

#8407 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

2-state solution nije moguće riješenje, zato što se cionsti neće otarasiti svojih ambicija i zakopati svu tu netreljivost sa Palestincima radi nemogućeg mira. Ili će biti disolucije Izraela, i stvaranja nove Palestinske države za sve, i novog Nirnberskog procesa, ili će ova situacija postati kud i kamo gora, što je po meni realniji ishod. Na žalost, vremenska strijela ide uporedno sa aktuelim događajima, i neke stvari nisu reverzibilne zvog svoje osjetljivosti i teške provedbe. Nemojte me pogrešno shvatit, ali ne vjerujem slijepo u mit o miru pod svaku cijenu, iako postoji u realnim okvirima to su kompromisi koji ne nude ništa, jer se nikada kroz mirovne procese u velikoj mjeri nisu poštivala data obećanja i sprovodile reforme zbog socijalne pravde.

Uvijek se u zadnjih 80 godina nalazilo riješenje da im se izađe u susret kada ovako naprave veliki problem, organizraju se razne mirovne konferencije, potpisuju sporazumi, kažu da je dosta, a oni se malo smire i nakon određenog vremena vrate istom.
Haris.ba

#8408 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

armin071 wrote: 30/07/2025 08:24 Obija im se sve već. Nema omraženijeg naroda na planeti. Čak i kada su ljudi stvorili empatiju prema jevrejima nakon grozota i progona kojeg su doživjeli u 2sr oni su se potrudili samo 3 godine kasnije protjerujući jadne palestince sa svojih ognjišta da okrenu sve protiv sebe, samo što tada nije bilo interneta da ljudi vide njihova zlodjela. Ta njihova bahatost “višeg i većeg” od ostalih ne prolazi više nigdje…. Trovali su svoju omladinu godinama kroz obrazovne sisteme kako su oni posebni i da je njima sve dozvoljeno i sada se kao čude što su isti postali teroristi broj 1. Normalni jevreji uglavnom neće da imaju nikakvih poveznica sa ovim i ovakvim IzraHelom…
Je li se ta omrazenost jede?

Prvo treba prihvatiti tuznu istinu da se zlocin isplati. Imamo primjer Srebrenice, dalje ne treba.

Sta briga Jevreje sto su omrazeni? Pa to samo potvrdjuje njihov stav da je svukuda antisemitizam, da ih svi mrze, da su sami protiv svijeta....

Ako zavrse sto ocito planiraju - etnicko ciscenje Gaze, sta ih briga sto su omrazeni. Pika se sta je na terenu.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#8409 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Haris.ba wrote: 30/07/2025 08:37
armin071 wrote: 30/07/2025 08:24 Obija im se sve već. Nema omraženijeg naroda na planeti. Čak i kada su ljudi stvorili empatiju prema jevrejima nakon grozota i progona kojeg su doživjeli u 2sr oni su se potrudili samo 3 godine kasnije protjerujući jadne palestince sa svojih ognjišta da okrenu sve protiv sebe, samo što tada nije bilo interneta da ljudi vide njihova zlodjela. Ta njihova bahatost “višeg i većeg” od ostalih ne prolazi više nigdje…. Trovali su svoju omladinu godinama kroz obrazovne sisteme kako su oni posebni i da je njima sve dozvoljeno i sada se kao čude što su isti postali teroristi broj 1. Normalni jevreji uglavnom neće da imaju nikakvih poveznica sa ovim i ovakvim IzraHelom…
Je li se ta omrazenost jede?

Prvo treba prihvatiti tuznu istinu da se zlocin isplati. Imamo primjer Srebrenice, dalje ne treba.

Sta briga Jevreje sto su omrazeni? Pa to samo potvrdjuje njihov stav da je svukuda antisemitizam, da ih svi mrze, da su sami protiv svijeta....

Ako zavrse sto ocito planiraju - etnicko ciscenje Gaze, sta ih briga sto su omrazeni. Pika se sta je na terenu.
Možeš po Hebronu šetati s uijem na ramenu, a šta kad odeš negdje i skontaju se kojoj gamadi pripadaš?
Haris.ba

#8410 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

arman1 wrote: 30/07/2025 08:48 Možeš po Hebronu šetati s uijem na ramenu, a šta kad odeš negdje i skontaju se kojoj gamadi pripadaš?
Nista. Izraelci imaju visoke prihode po prosjecnom covjeku. Znaci, zive lijepo i bilo gdje da odu - novac otvara mnoga vrata.

Evo, ja npr.ne vidim da ista sto jedan direktor jedne fabrike Aluminija pozeli da uradi ne moze da uradi u Bosni. Uopce je nebitno sta narod misli.

I, mislim da je ruzno napisati gamad za Izraelce, posebno jer su nazivani pacovima za vrijeme nacisticke Njemacke i to ima veze (stvarno) sa antisemitizmom.
Chmoljo

#8411 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

Njih suštinski moze sjebati jedino rampa u USA. A nije izvjesno da će se to desiti. Nije nemoguće, ali nije izvjesno.
armin071

#8412 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

Haris.ba wrote: Je li se ta omrazenost jede?

Jebo ti taj život kada si vazda jednim okom budan i čekaš da te neko nabode iako nemaš ništa zajedničko sa ovom fašističkom klikom cionistima, osim da si jevrej…. Istjeruju te iz restorana, pljuju te po cesti, nije to baš da im je svejedno, bar ne ovim normalnim evropskim ili američkim jevrejima. Ova falanga po IzraHelu i ne spada u ljudski rod…
arman1

#8413 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Haris.ba wrote: 30/07/2025 08:59
arman1 wrote: 30/07/2025 08:48 Možeš po Hebronu šetati s uijem na ramenu, a šta kad odeš negdje i skontaju se kojoj gamadi pripadaš?
Nista. Izraelci imaju visoke prihode po prosjecnom covjeku. Znaci, zive lijepo i bilo gdje da odu - novac otvara mnoga vrata.
Evo, ja npr.ne vidim da ista sto jedan direktor jedne fabrike Aluminija pozeli da uradi ne moze da uradi u Bosni. Uopce je nebitno sta narod misli.
I, mislim da je ruzno napisati gamad za Izraelce, posebno jer su nazivani pacovima za vrijeme nacisticke Njemacke i to ima veze (stvarno) sa antisemitizmom.
Gamad su svi oni koji podržavaju ovo što radi vlast u izraelu, a to je preko 80% izraelaca. Ona petina ima moj puni respekt. Šta je nego gamad neko ko želi uništiti drugoga koji mu ništa nažao nije učinio.
skupljac_zeljeza

#8414 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

GandalfSivi wrote: 30/07/2025 03:42
Ima vrlo malo. Ispred Hamze ih je prošlo na hiljade i uglavnom argumentuju svoju priču Netanyahuovom medijskom propagandom. Tamo je sve ok bilo do 7. oktobra i onda 'Palestinci dobijaju što su zaslužili'. Uskoči im u učionicu i iza njih geografske karte i na njima nema izdvojene Zapadne obale, samo bijela površina Gaze koju ne znaju definisati šta je. Ne liče u ovim pričama na naciju nobelovaca kako se ovdje stalno od nekih potencira.

arman1

#8415 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

skupljac_zeljeza wrote: 30/07/2025 10:09
GandalfSivi wrote: 30/07/2025 03:42
Ima vrlo malo. Ispred Hamze ih je prošlo na hiljade i uglavnom argumentuju svoju priču Netanyahuovom medijskom propagandom. Tamo je sve ok bilo do 7. oktobra i onda 'Palestinci dobijaju što su zaslužili'. Uskoči im u učionicu i iza njih geografske karte i na njima nema izdvojene Zapadne obale, samo bijela površina Gaze koju ne znaju definisati šta je. Ne liče u ovim pričama na naciju nobelovaca kako se ovdje stalno od nekih potencira.

Jedna od ove idf žgadije je austrijanka, a mater joj ima neki butik u gradu Beidorfu (A) ili nešto slično. U mahali pričala da je mala na studiju u USA i pojavi se na snimku ovog palestinskog dečka. Turci koji tu žive su joj za 2 mjeseca zagorčali život na svaki mogući način. Na radnji zalijepili screenshot sa snimka i natpis kupovinom ovdje finanirate djecoubice. Preselila se u Njemačku. Ovaj dečko je neumoran.
skupljac_zeljeza

#8416 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

arman1 wrote: 30/07/2025 10:37 Preselila se u Njemačku.
Njemačka je njima kao i Izrael.
Ambasador Izraela u Njemačkoj zgrozio objavom, poručio kako u Gazi jedino gladuju izraelski taoci

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8417 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

ti njihovi političari i većina javnih osoba
su smutljivci lažovi prevaranti bestidnici
ukratko
polusvijet
sad na to dodaj i genocidaši

od njemačke i austrije ne treba ništa očekivati zbog utega i kompleksa nacizmus

ali sto ceka britanija francuska italija

ne moras priznati palestinu
povuci priznanje izralea
učini nešto

i jebo te takav život izraelaca kad se u bangladešu i na odmoru bojiš da ti neko ne zarije nož u stomak od prolaznika
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8418 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by pici »

Nemojte se iznenaditi kada njemacka i veliki dio europe obrlate pricu prema izraelu. Vise ih mrze nego cionisti palestince. Bila je na forumu jedna nasa iz izraela i sirila demagogiju o nekim stvarima poput palestinci ovo, mi jevreji ono itd uglavnom nesta poput ovoga klipa ovog palestinca kako iznjedri najmracnije iz naizgled normalnih ljudi. Postavio sam joj stranicu stormfront i rekoh citaj i vidi koliko ima clanova i kolika je mrznja prema jevrejima u hriscanskim " bijelackim" zemljama. Kada ti ljuti poput mene okrenu ledja i neucine nista da ove zaustave znas gdje ce te se naci u obecanoj zemlji... nigdlje. Usutila.
arman1

#8419 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

pici wrote: 30/07/2025 11:39 Nemojte se iznenaditi kada njemacka i veliki dio europe obrlate pricu prema izraelu. Vise ih mrze nego cionisti palestince. Bila je na forumu jedna nasa iz izraela i sirila demagogiju o nekim stvarima poput palestinci ovo, mi jevreji ono itd uglavnom nesta poput ovoga klipa ovog palestinca kako iznjedri najmracnije iz naizgled normalnih ljudi. Postavio sam joj stranicu stormfront i rekoh citaj i vidi koliko ima clanova i kolika je mrznja prema jevrejima u hriscanskim " bijelackim" zemljama. Kada ti ljuti poput mene okrenu ledja i neucine nista da ove zaustave znas gdje ce te se naci u obecanoj zemlji... nigdlje. Usutila.
Tad će žaliti što su urušili sisteme vrijednosti na globalnom nivou. Kad čuješ nekog ko je nominovan za nobel, a govori da nekog treba izgladnjivati do smrti. Isto ona iz mijanmara. Onaj S.Korejski buco odavno skontao pravila igre.
Chmoljo

#8420 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

pici wrote: 30/07/2025 11:39 Nemojte se iznenaditi kada njemacka i veliki dio europe obrlate pricu prema izraelu. Vise ih mrze nego cionisti palestince. Bila je na forumu jedna nasa iz izraela i sirila demagogiju o nekim stvarima poput palestinci ovo, mi jevreji ono itd uglavnom nesta poput ovoga klipa ovog palestinca kako iznjedri najmracnije iz naizgled normalnih ljudi. Postavio sam joj stranicu stormfront i rekoh citaj i vidi koliko ima clanova i kolika je mrznja prema jevrejima u hriscanskim " bijelackim" zemljama. Kada ti ljuti poput mene okrenu ledja i neucine nista da ove zaustave znas gdje ce te se naci u obecanoj zemlji... nigdlje. Usutila.
renaTTa. odstranjena još prije 15ak godina za vrijeme bombardovanja Gaze.
skupljac_zeljeza

#8421 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

pici wrote: 30/07/2025 11:39 Nemojte se iznenaditi kada njemacka i veliki dio europe obrlate pricu prema izraelu.
Ide nešto u tom smjeru, ali vlasti prikrivaju. AfD je zanimljivo na začelju. Istraživanje naručeno i objavljeno jučer.

Više od 70 posto Nijemaca poziva na oštriji stav prema Izraelu
mishic

#8422 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by mishic »

"Ambasador Izraela u Njemačkoj zgrozio objavom, poručio kako u Gazi jedino gladuju izraelski taoci"

Bjesnilo koje se širi zvjerinjakom zvanim Izrael postaje sve bezočnije i opasnije. Tolerancija prema tom bjesnilu i zvjerinjaku postaje globalni problem koji se otima kontroli i prijeti prelijevanjem u mnoge druge sredine. Tolerancija zla predstavlja saučestvovanje u istom koje otvara niz pitanja među kojima je i ono o procentu raširenosti toga bjesnila. Naknadno kajanje neće biti opravdanje za tu toleranciju.

Treba vrisnuti i maksimalno dizati svoj glas protiv toga jer cunami tog bjesnila predstavlja sve ozbiljniju globalnu prijetnju.
arman1

#8423 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

mishic wrote: 30/07/2025 12:19 "Ambasador Izraela u Njemačkoj zgrozio objavom, poručio kako u Gazi jedino gladuju izraelski taoci"

Bjesnilo koje se širi zvjerinjakom zvanim Izrael postaje sve bezočnije i opasnije. Tolerancija prema tom bjesnilu i zvjerinjaku postaje globalni problem koji se otima kontroli i prijeti prelijevanjem u mnoge druge sredine. Tolerancija zla predstavlja saučestvovanje u istom koje otvara niz pitanja među kojima je i ono o procentu raširenosti toga bjesnila. Naknadno kajanje neće biti opravdanje za tu toleranciju.

Treba vrisnuti i maksimalno dizati svoj glas protiv toga jer cunami tog bjesnila predstavlja sve ozbiljniju globalnu prijetnju.
Haj prevedi to palestincima na kojima gamad vježba gađanje dok čekaju zalogaj pomoći sumnjive kvalitete.
arman1

#8424 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Image
arman1

#8425 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2