Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
da li je neko uspio da doda kartice na macOS? kada dodjem do verifikacije jedina opcija je da pozovem broj banke, nakon sto pozovem ne desi se automatska verifikacija kao sto je bio slucaj sa Wise karticom- samo dobijem info centar banke...
mirza13 wrote: ↑29/07/2025 22:02
da li je neko uspio da doda kartice na macOS? kada dodjem do verifikacije jedina opcija je da pozovem broj banke, nakon sto pozovem ne desi se automatska verifikacija kao sto je bio slucaj sa Wise karticom- samo dobijem info centar banke...
Probaj pitati info centar da ti manualno aktivira karticu za macOS jer Unicredit nije dobro podesio verifikaciju za mac
Posto NLB ima beskontaktne bankomate, podizanje gotovine na bankomatima bi takodjer trebalo raditi zar ne?
NLB je opet jedina ponudila kompletnu uslugu. Samo sa NLB karticama se preko Apple pay može podizati gotovina na ATM.
Kakva glupost od izjave
Kakav inteligentan komentar, bez ikakve argumentacije.
Ja sam bio na ATM i nije moguće dici sa UCB karticom na UCB ATM koristeći Apple pay. Mogu i video podijeliti koga interesuje.
A sada malo nešto i da naučiš na čemu se temelji moj komentar. NLB je implementirala Gpay na svim svojim karticama za plaćanje na POS i za podizanje na ATM. Također, NLB podržava i Samsung i FitBit satove. UCB niti podržava ATM, biti satove, niti podržava ATM za Apple pay.
NLB je opet jedina ponudila kompletnu uslugu. Samo sa NLB karticama se preko Apple pay može podizati gotovina na ATM.
Kakva glupost od izjave
Kakav inteligentan komentar, bez ikakve argumentacije.
Ja sam bio na ATM i nije moguće dici sa UCB karticom na UCB ATM koristeći Apple pay. Mogu i video podijeliti koga interesuje.
A sada malo nešto i da naučiš na čemu se temelji moj komentar. NLB je implementirala Gpay na svim svojim karticama za plaćanje na POS i za podizanje na ATM. Također, NLB podržava i Samsung i FitBit satove. UCB niti podržava ATM, biti satove, niti podržava ATM za Apple pay.
I uc i addiko podrzavaju i atm i watch (testirano i podignuto). Izjave tipa “Samo sa NLB karticama se preko Apple pay može podizati gotovina na ATM.” ne treba ni obrazlagati jer je primjetno preferiranje jedne banke iz ko zna kojeg razloga.
muki_muky wrote: ↑29/07/2025 22:27
@eeddiinn Kako nije, ja isto tako maloprije digao kes sa bankomata preko Apple pay. Da nije ugasen contactless na tom bankomatu?
Nije ugašen jer je contactless transakcija prošla sa fizičkom karticom.
muki_muky wrote: ↑29/07/2025 22:27
@eeddiinn Kako nije, ja isto tako maloprije digao kes sa bankomata preko Apple pay. Da nije ugasen contactless na tom bankomatu?
Nije ugašen jer je contactless transakcija prošla sa fizičkom karticom.
mirza13 wrote: ↑29/07/2025 22:02
Probaj pitati info centar da ti manualno aktivira karticu za macOS jer Unicredit nije dobro podesio verifikaciju za mac
probacu ih nazvati, isti je problem i sa NLB na mac-u
Zanimljiv fenomen: NLB tehnološki najnaprednija banka u BiH
Tehnicki nije tacna izjava, maloprije digao pare sa Apple pay na UCB ATM.
Ja sam pokušavao na 2 Unicreditova contactless bankomata podići keš, ali svaki put mi izbaci “neovlašten pristup” ili nešto slično, dok sa karticom najnormalnije radi.
Isto. Izbaci gresku neovlasten pristup. Zvao podrsku kazu da nemaju uopste zabiljezenu transakciju iako sam regularno ukucao pin i iznos.
Takodjer kaze teta da ATM jos ne radi sa apple pay.