U linku ti piše da su prostor i vrijeme osnovni oblici postojanja našega svijeta, dakle misao o tome što mislimo se naziva pojam, dakle prostor i vrijeme su pojmovi, educiraj se prvo što znači pojam, pa onda možemo ozbiljno razgovarati, eto definicije pojma, pa ju nauči:Voddaa wrote: ↑25/07/2025 22:41Zar nisi sam trazio da se ne postavljaju linkovi? Ja do sada nijedan, a ti svaki drugi komentar lijepis neki rjecnik hrvatskoga jezika, koji nema veze, sem ako ne zelis da ovo ipak sve shvatim kao jedan lijep produkt maste. Bas dosljedno, dakako. E da.teodati wrote: ↑25/07/2025 10:49
E pa uopće nisi u pravu, zato se i ne razumiješ u filozofiju, u dublje razmišljanje, pa onda u gluposti vjeruješ, samo kažem.
"Ja" je i te kako osnovni pojam, jer se to odnosi na nas kao svjesna bića, to smo mi kao svjesna bića, i ne postojimo oduvijek, dakle imamo svoj početak, uzrok svoga nastanka, i reći da mi nismo nastali je totalna glupost, još jednom dokazuješ da se ne razumiješ dovoljno u osnovu logike.
I uzrok je i te kako osnovni pojam, jer je pojam misao o biti onoga što mislimo, nauči definicije pa onda možemo ozbiljno razgovarati.
Isto tako su i prostor i vrijeme osnovni pojmovi, oblici postojanja našega svijeta, eto ti definicije:
https://hjp.znanje.hr/index.php?show=se ... dl5lXBI%3D
A ovu bajku iz fizike da vrijeme ne postoji ispod Plannckove duljine, možeš djeci u vrtiću pričati, a ne meni, vrijeme svugdje postoji u našem prostor-vremenu, neraskidivo je povezano sa prostorom, a pošto postoje prostori daleko manji od Planckove duljine, postoji i vrijeme u kojima ti prostori postoje, logično, ali ne za tebe, je tako?
Ok, ti ovdje dokazuješ zašto fizika nije na ništa konkretno odgovorila, jer se ne razumije u logiku, bez zamjere, samo kažem istinu, e da.
Ne znam stvarno kako ti vise objasniti razliku izmedju osnovnog i izvedenog pojma. Pokusavam, al’ ti ni slusas ni citas – pa kako da razumijes. Nemam ti vise sta reci o tome, stvarno. E da.
Ali eto, imam jos jednu molbicu – mozes li nam konacno reci sta je ta tvoja teorija svega? Ima li neka konkretna tvrdnja, bilo sta osim da ti nesto znas, a da nauka ne zna? Ne trebaju dokazi, samo konkretno ukratko sta ta teorija iznosi, eto da, ukratko. Ako imas sta da kazes, trebao bi to reci, a ne budalasati i biti klovn. Eto, samo kazem, najkrace krace. E da.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Pojam
Imaš sve općenito o mojoj teoriji na ovoj temi, čak sam napravio neki put i sažetak svega, sam si pročitaj, ne ponavljam ništa, eto tako.